• Gratis tips van experts
  • Betrouwbare bookmakers
  • Vele community acties
  • Al een account? Log hier in.

Vijf onmisbare tips voor live wedden op voetbal

Geschreven door: Jeroenunibet81

Vijf onmisbare tips voor live weddenschappen

Live-wedden op voetbal, oftewel wedden op voetbalwedstrijden die al bezig zijn, wint steeds meer terrein. Dat is niet zo vreemd, want in tegenstelling tot het traditionele pre-play wedden zie je hoe het spel zich ontvouwt en kun je dus soms heel interessante weddenschappen vinden. In dit artikel geven we je enkele tips om je kwaliteiten als live-punter verder aan te scherpen!

1. Doe je research vooraf

Bij het live-wedden reageer je weliswaar op wat je op het voetbalveld ziet gebeuren, maar je doet er goed aan om al voor de aftrap je huiswerk te doen. Dit stelt je in staat om tijdens de wedstrijd goed doordachte weddenschappen te kunnen plaatsen. Stel dat Ajax in de eigen Amsterdam ArenA op voorsprong komt tegen FC Groningen, dan zal de odd voor een thuisoverwinning uiteraard flink dalen. Als je echter weet dat de Amsterdamse achterhoede makkelijk tegendoelpunten incasseert, dan is het wellicht interessant om Ajax te layen of een gelijkspel te backen. Meer over backen en layen vind je hier.

De pre-match research is bedoeld als richtlijn, maar je moet wel oppassen dat het je oordeel niet vertroebelt. Uiteindelijk is datgene wat je daadwerkelijk op het veld ziet gebeuren doorslaggevend. Als je een topfavoriet gigantisch door het ijs ziet zakken, lay die ploeg dan - ook al suggereren de pre-match statistieken wellicht wat anders.

2. Controleer je weddenschap

De odds in het live-wedden veranderen vaak erg snel, wat zelfs bij de meest doorgewinterde punter een lichte vorm van paniek kan veroorzaken. In alle hectiek ligt een vergissing dan al snel op de loer, wat grote gevolgen voor je bankroll kan hebben. Stel dat je 10 euro in wilde zetten, maar je drukt per ongeluk een nul teveel in - dan neem je onverantwoorde risico's die wel eens heel duur uit zouden kunnen pakken. Pak altijd even drie seconden rust en controleer altijd of alles klopt voordat je daadwerkelijk de weddenschap afsluit.

3. Zoek altijd naar value

Net als bij de traditionele pre-play weddenschappen draait het ook bij het live-wedden om het zoeken naar value. De hoogte van de odd is ten opzichte van je eigen kansberekening doorslaggevend. Blijf zoals altijd kritisch op jezelf, maar ga niet bij de pakken neerzitten als het even tegenzit. Zolang je in staat bent om gedurende de wedstrijd de value te spotten, dan heb je het in je om op de lange termijn winstgevend te zijn met live-wedden. Voor meer informatie omtrent het vinden van value klik je hier.

4. Denk als een voetbaltrainer

Terwijl je de mogelijke live-weddenschappen analyseert, kijk dan met een schuin oog naar de klok en probeer je in te leven in de gedachten van de trainer. Wat is zijn stijl? Het FC Barcelona van Luis Enrique is een geoliede aanvalsmachine. Zelfs bij een 3-0 voorsprong willen Messi en consorten blijven scoren. Chelsea denkt daarentegen doorgaans puur en alleen aan de winst. De Portugese tacticus focust zich voornamelijk op een hechte defensie en kan ook met een magere 1-0 overwinning prima leven. Daarnaast moet je rekening houden met wat er op het spel staat. Als Club Brugge aan een gelijkspel genoeg heeft voor de volgende ronde van de Europa League en het scorebord geeft 20 minuten voor tijd een 0-0 tussenstand aan, dan zal Blauw-Zwart waarschijnlijk geen risico willen nemen en is het wellicht interessant om het gelijkspel of de Onder 0,5 goals te backen. Als Juventus later in de week een belangrijk Champions League-duel op het programma heeft staan, dan is de kans groot dat De Oude Dame in de tweede helft wat gas terug zal nemen en zelfs voor eigen publiek tegen de hekkensluiter genoegen zal nemen met een minimale zege.

5. Wacht het juiste moment af

Het interessante aspect van live-wedden is dat je het moment van het afsluiten van je weddenschap zelf kunt bepalen. Ga niet inzetten als de tegenpartij net op het punt staat om een hoekschop of een gevaarlijke vrije trap te nemen. Je doet er beter aan om even te wachten totdat jouw team wellicht voor gevaar kan zorgen uit een dergelijke standaardsituatie. Bijkomend voordeel is dat de odds dan wellicht weer wat gestegen zijn ten opzichte van even eerder, toen er in feite niets gebeurde op het veld.

Live-wedden is net schaken. Probeer altijd enkele stappen vooruit te denken en te anticiperen op wat er komen gaat.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
 
Plaats uw reactie

Om een reactie te plaatsen moet u ingelogd zijn.

- U heeft al een account? Bovenaan de website kunt u inloggen!
- U heeft nog geen account? Klik hier om u aan te melden.