• Gratis tips van experts
  • Betrouwbare bookmakers
  • Vele community acties
  • Al een account? Log hier in.

Reclametrucjes van de bookmaker

Bookmakers zijn altijd afhankelijk van de spelers. Dat is net zo logisch als dat een automonteur niet zonder autobezitters kan. Bookmakers zullen altijd de speler moeten stimuleren om bij hen te komen spelen. Dat lukt aardig door mooie bonussen aan te bieden. Hierdoor worden mensen gestimuleerd om toch nog weer een paar tientjes over te maken, want hoe makkelijk is het niet dat je je stortingsbedrag direct verdubbeld ziet worden? Toch kennen bookmakers meerdere trucjes om je binnenboord te houden. Reclame en promotie blijven toch de belangrijkste wapens.

Door: Richard123

Een goede boodschap is het halve werk

De eerste stap van een goede reclame opstarten is de boodschap die je wilt overbrengen. Bookmakers willen simpelweg dat de speler bij hen een weddenschap komt afsluiten. De locatie is wat dat betreft ook belangrijk. In Engeland is na onderzoek gebleken dat meeste bookie’s het liefste plaatsnemen in de minder bedeelde regio’s. In die contreien blijken de meeste wedders te zitten. Dit komt onder andere doordat de minder bedeelden over het algemeen beter vertegenwoordigd zijn onder de wedders dan de welvarendere groepen. In dit artikel wordt Walworth Road, Londen genoemd als voorbeeld: de straat in Zuid-Oost Londen huisvest zeven bookmakers in een rij van een paar honderd meter. Walworth Road is geen straat waar de rijke Londenaar woont. Alle bookmakers beschikken daar uiteraard over een grote showroom, waar de weddenschappen worden gepresenteerd. 

De Engelse bookmakers proberen op die manier de wedders richting foutieve weddenschappen te drukken. Uiteraard is het voor een bookmaker niet lucratief om een makkelijk te behalen weddenschap te promoten. Soms gebeurt dit wel, maar dan is het een trigger voor om de wedder binnen te hengelen. 

Affiniteit & reclame rondom speciale weddenschappen

Bookie’s proberen voornamelijk met twee verschillende soorten weddenschappen reclame te maken. Het eerste gevoel waar de bookmaker zijn wedders mee probeert te activeren, is affiniteit. Wanneer wedders gevoel hebben met de sport, club of land, is het altijd leuker om een weddenschap af te sluiten. Stel, het Engelse elftal speelt een belangrijk duel tegen Denemarken. De wedder loopt langs een groot winkelraam en ziet daar een poster hangen waar een weddenschap op staat met de bijbehorende odd. Dit is een weddenschap met betrekking tot Engeland-Denemarken. Het is leuker om dan even naar binnen te lopen en nog wat ponden in te zetten dan wanneer dit een nietszeggende oefenwedstrijd van Oranje is. 

Daarnaast mikken de bookmakers op reclame rondom speciale weddenschappen. De kans dat een 1X2 weddenschap (thuisploeg wint, gelijkspel of uitploeg wint als resultaat aanwijzen) voor de bookmaker verloren gaat, is groter dan dat de wedder bijvoorbeeld een eerste doelpuntenmaker aanwijst. Ook bieden ze vaak hoge odds voor exacte scores aan. Een 2-0 overwinning van Engeland tegen Denemarken klinkt logisch, alleen zijn dit soort weddenschappen enorm riskant, aangezien er veel risico’s aan kleven. Toch zal de onervaren wedder kijken naar de hoge odd en dus sneller inzetten, in dat geval is de reclame weer succesvol geweest.

Afbeelding soorten reclame Engelse bookmakers

Figuur 1. Verdeling reclame weddenschappen van de Engelse bookmakers. 1X2 worden zelden promoot door de bookmaker. Scorecast is een weddenschap waarin je twee weddenschappen combineert. Bijvoorbeeld: Engeland wint en Rooney maakt het eerste doelpunt.

In Engeland noemen ze dit soort weddenschappen ook wel specials. Voor de wedstrijd en in de rust wordt op tv veel reclame gemaakt door bookmakers. Ze pronken met hoge odds voor de eerder genoemde risicovolle weddenschappen. Inmiddels zijn de reclames niet meer weg te denken en bezitten de bookmakers 4,1% van alle reclames op tv in Engeland. Met de reclames proberen de bookmakers dus niet alleen wedders binnen te hengelen, maar ook om spelers richting grote verliezen te drukken.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
 
Plaats uw reactie

Om een reactie te plaatsen moet u ingelogd zijn.

- U heeft al een account? Bovenaan de website kunt u inloggen!
- U heeft nog geen account? Klik hier om u aan te melden.