• Gratis tips van experts
  • Betrouwbare bookmakers
  • Vele community acties
  • Al een account? Log hier in.
Selecteer een andere bookmaker:
Onze review over de bookmaker: Marathonbet
Engelstalige bookmaker

Marathonbet review, alles over bookmaker Marathonbet

Sinds 1997 is Marathonbet een aanbieder van sportweddenschappen. Het van oorsprong Engelse bedrijf heeft een licentie op het eiland Curacao lopen. De bookmaker timmert aardig aan de weg en heeft vooral in Engeland een aantal sponsordeals lopen. Zo zijn ze onder meer bij Machester United, Liverpool, Tottenham Hotspur en West Ham United als sponsor te vinden. Wanneer we kijken naar de hoogte van de odds, springt Marathonbet met regelmaat boven de rest uit. Zijn de odds hoog genoeg om eventuele andere mankementen te camoufleren?

Geen bonus

Helaas start deze review met een negatief punt. De bookmaker biedt op dit moment geen welkomstbonus aan en dat is eigenlijk tegen het gebruikelijke in. Navraag bij de bookmaker leert ons dat de odds zo hoog zijn, waardoor het aanbieden van een welkomstbonus niet nodig geacht wordt. Het blijft jammer, want het is altijd leuk om met te starten met wat meer speelgeld.

Hoge odds

Eerder lieten we al even vallen dat de odds van Marathonbet zeker bovengemiddeld liggen. Er zit echter wel een addertje onder het gras. Wanneer we naar een competitie als de Jupiler Pro League in België of de Premiership in Schotland kijken, zijn de aangeboden odds voor bijna elk duel het hoogste bij Marathonbet. Het verschilt nog wel wat per land en competitie, want in sommige andere landen gebruiken ze gemiddelde of lagere odds. Dit heeft wellicht te maken met de kweekvijver van klanten waarin de bookmaker aan het vissen is. De landen waar Marathonbet de meeste punters denkt mee te pakken, zullen de odds wat aantrekkelijker zijn. Toch heeft Marathonbet over het algemeen hoge odds en dus is dit een absoluut pluspunt.

Weergave live wedden valt tegen

Wat betreft het aanbod zijn de (live) weddenschappen prima, maar het ziet er niet altijd even overzichtelijk uit en is het soms even zoeken naar de juiste wedstrijd. De wedstrijdpagina’s van de live weddenschappen kunnen wel wat beter. Bovenin staat een livetracker waar je de wedstrijd zou moeten kunnen volgen, maar dit blijft beperkt tot een pijl die heen en weer gaat. Ook zijn deze opties niet voor alle wedstrijden beschikbaar. De website biedt geen livestreams aan, dus deze zul je elders moeten zoeken.

De pre-match weddenschappen zijn standaard en in orde. Ook het damesvoetbal is behoorlijk aanwezig en interessant om te spelen. Wat betreft andere sporten kun je ook alle kanten op. Wielrennen, schaken, hurling; uiteraard zijn alle andere gangbare sporten vertegenwoordigd op de website.

Goede service

Wat betreft de service doet Marathonbet het meer dan goed. In het uitgebreide help menu kun je een hoop vragen beantwoorden door te bladeren tussen de veelgestelde vragen. In datzelfde menu vind je ook de contactgegevens van de bookmaker. In dit geval kun je contact zoeken via e-mail, telefoon of eventueel zelfs per brief. Naast deze mogelijkheden heeft Marathonbet ook een 24/7 helpchat. Onderin het scherm begint na het stellen van je vraag een timer te lopen. In de drie testvragen was de helpdesk in staat om binnen een halve minuut de vraag op een duidelijke manier te beantwoorden. Positief! De helpdesk is niet in het Nederlands beschikbaar, dus zal je je in het Engels verstaanbaar moeten maken.

Less is more!

De website heeft een simplistische uitstraling. Er worden drie kleuren gebruikt en de gehele opmaak ziet er wat flets uit. Toch is het redelijk gemakkelijk navigeren door de pagina’s, want er worden geen overdreven grote afbeeldingen van bonussen en andere acties weergegeven. Dit komt de gebruiksvriendelijkheid ten goede.

Dit geldt eigenlijk ook voor de mobiele website. Op het eerste oog lijkt het allemaal wat simpel en basic, maar dat is voor het gebruik van de mobiele website alleen maar een pluspunt. Je wordt niet overrompeld door pop-ups of andere reclamestunts. Ook werkt de mobiele site vlot en gemakkelijk. Dat is zeker tijdens het live wedden toch wel een pré.

Geen iDeal

Het storten en uitbetalen kun je bij deze bookmaker het beste doen via een digitale portemonnee (Bijvoorbeeld Neteller of Skrill), want er is geen mogelijkheid om geld over te maken via iDeal. Ook het uitbetalen via de digitale portemonnee gaat echter wel erg snel. Normaal gesproken duurt dit niet langer dan een kwartier. Dat is uiteraard een positief punt.

Conclusie: gebruiksvriendelijk met hoge odds

Wat betreft de odds is deze bookmaker een aanrader. Het aanbod is goed en de hoge odds zorgen er voor dat de bookmaker boven de meeste bookie’s uitspringt. Omdat de graphics van de website misschien wat tegenvallen, blijft de website overzichtelijk. Ook de mobiele website nodigt uit om deze bookmaker te gebruiken. De mobiele website werkt soepel en is overzichtelijk. Een nadeel is het ontbreken van iDeal, maar dat kan makkelijk opgelost worden wanneer je een digitale portemonnee gebruikt.

Op het forum is al eens gesproken over de limieten die de bookmaker snel oplegt. De geluiden zijn wisselend, maar een bookmaker met snelle limieten is nooit fijn spelen. Daarnaast is het ontbreken van een welkomstbonus een tegenvaller, maar wellicht zal Marathonbet daar in de toekomst verandering in brengen.

Wanneer we de laatste twee mankementen wegdenken, blijft er een goede bookmaker over. Vooral de goede odds en de overzichtelijke (mobiele) website dragen bij aan een interessante bookmaker voor menig punter.

Wat is jouw mening over Marathonbet?

Schrijf een review en help anderen!

Of lees alle Marathonbet reviews