Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Terugblik Franse Ligue 1 2014-2015

Net als veel Europese topcompetities is ook de Franse Ligue 1 ten einde gekomen van het seizoen. Paris Saint-Germain werd voor de derde maal op rij landskampioen en Lacazette heeft goede reclame voor zichzelf en Lyon gemaakt door er 27 in te schieten.


De titelrace

Paris Saint-Germain en AS Monaco begonnen dit seizoen als twee favorieten aan het seizoen. Beide ploegen vielen in de eerste weken erg tegen, waarbij AS Monaco helemaal door de mand leek te vallen. Olympique Marseille was de winterkampioen en Olympique Lyon deed het ook erg goed. Toch trokken PSG en AS Monaco op naar de top van de ranglijst. Na de winterstop viel Olympique Marseille in een gat en ging de titelstrijd lange tijd tussen Paris Saint-Germain en Olympique Lyon. Paris Saint-Germain was het meest constant en verloor weinig wedstrijden, terwijl Olympique Lyon leek te bezwijken onder de druk. Paris Saint-Germain is met 83 punten uit 38 wedstrijden de terechte winnaar van de Ligue 1 en zal ook volgend seizoen uitkomen in de Champions League, waarin successen geboekt moeten worden. Dit weekend wacht de finale van de Coupe de France tegen Auxerre, waar PSG haar vierde en laatste prijs van het seizoen kan veiligstellen.


De revelaties van het seizoen

Ondanks het mindere slotakkoord van Olympique Lyon is Lyon voor veel mensen wel de grote verrassing van het seizoen geweest. Olympique Lyon heeft jarenlang gedomineerd in de Ligue 1, maar heeft wegens financiële problemen topspelers moeten verkopen. Nu de club weer een jonge en talentvolle ploeg heeft hebben ze iets om op verder te borduren. Als ze ook volgend seizoen weer meedoen bovenin dan staat er veel moois te wachten voor Lyon. Wel zal het lastig worden om topscoorder Lacazette te behouden voor het komend seizoen.


Ook Guingamp heeft het weer erg goed gedaan. De ploeg die vorig seizoen de Coupe de France won als promovendi is in de Ligue 1 als 10e geëindigd. Guingamp wist de groepsfase van de Europa League tegen alle verwachtingen in te overleven en stond ook in de halve finale van de Coupe de France, waarin Auxerre te sterk was.


De tegenvallers van het seizoen

Er zijn meerdere teams door de mand gevallend dit seizoen, maar Lille OSC spant wellicht de kroon. Lille OSC is een grote club in de Ligue 1 die vorig seizoen nog op de derde plek eindigde. Nadat ze in de voorrondes van de Champions League werden uitgeschakeld liep het in de Ligue 1 ook niet best. Lille OSC eindigde nog als 8e, maar had ook zomaar enkele plekken lager kunnen eindigen. Zij zullen niet ontevreden zijn met de zomervakantie, want dan kan er uit worden gekeken naar het volgende seizoen, waarin het zeker beter moet!


Ook twee van de drie promovendi clubs wisten het hoofd niet boven water te houden. FC Metz leek als kampioen van de Ligue 2 snel op weg naar handhaving, maar degradeerde na een slechte twee seizoenshelft. RC Lens was al zeker van degradatie door bondsbesluit. Zij hebben zich niet aan de regels gehouden die worden gesteld bij promotie naar de Ligue 1. Evian TG is ook gedegradeerd, nadat het jaren lang boven kunnen gepresteerd heeft. Deze drie clubs zullen we volgend seizoen niet terug zien in de Ligue 1.

0 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar WallieA
Country flagWallieA in 28-05-2015 09:40 Voetbal
in 28-05-2015 09:40 Voetbal
0 reacties

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.