Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op de Proximus League 2017-2018

Voorbeschouwing Proximus League 2017-2018
(logo Proximus League)
Geschreven door Principito93

Vrijdagavond, vier augustus, gaat ook de Eerste Klasse B oftewel de Proximus League in België van start. Een week later dan de Jupiler Pro League. Een immens spannende strijd wordt verwacht. Vooral door de manier hoe en wanneer een ploeg kan promoveren... De kloof tussen de Eerste Klasse A en B wordt stilaan kleiner waardoor het moeilijker wordt om de overgang te maken. Met acht ploegen in de reeks zijn de kansen dan ook groter dan normaal om de overstap te kunnen maken. Dat het niet altijd de beste ploeg is die de wedstrijd wint is duidelijk. Dat werd vorig jaar wel duidelijk. Over het volledige seizoen gezien was Antwerp niet de best voetballende ploeg van reeks, maar toch dwong het stamnummer één promotie af naar de hoogste afdeling. 

 

Beerschot Wilrijk
Eindpositie totaalklassement 2016-2017:
kampioen Eerste Klasse amateurs
Kern: Met onder andere Dom, Essikal, Van Hyfte en Ekangamene voegde paars-wit een aantal stevige nieuwkomers bij de groep. "Stuk voor stuk jongens die probleemloos geïntegreerd zijn in de groep. Vorig seizoen heerste er een bijzonder goede sfeer in de ploeg, de nieuwkomers pikken dat enthousiasme dus ook meteen op." Ook wist Beerschot Hernan Losada opnieuw te behouden. Die bedankte voor het vertrouwen met een krabbel onder een vernieuwd contract. Voor het overige wist het zo goed als het hele team te behouden, logisch ook bij een promotie. Coach Marc Brys heeft er vertrouwen in en mikt dan ook op een veilige plek, weg van de laatste vier.

Prognose: Dat Beerschot na vier jaar kampioen op rij zich nu mag opmaken voor een seizoen in Eerste Klasse B mag gerust een wonder genoemd worden. Nog nooit eerder kon een club vier keer kampioen op rij worden. Kan daar een vijfde keer op rij aan geknoopt worden? Dat lijkt onmogelijk. Al is mogelijk in een competitie als deze. Een goede periode van tien wedstrijden en je maakt kans op promotie. Toch lijkt Beerschot niet meteen tot de kanshebbers gerekend te worden. Al zal een plek rond de vijfde positie waarschijnlijk zijn.


Cercle Brugge
Eindpositie totaalklassement 2016-2017: 6
Kern: Cercle heeft deze zomer een ware metamorfose ondergaan. Zover dat het op dit moment op negentien (!) inkomende transfers staat. In hoeverre volstaat een voorbereiding van 6 weken dan om met de nieuwe kern een ploeg te vormen? Volgens Christophe Vincent gaat alles volgens plan: “Ik denk dat er een goede rekrutering gebeurd is door de trainer, de technisch directeur en de andere verantwoordelijken binnen de vereniging. Er werd zowel ervaring aangeworven als jeugdig talent en voorlopig klikt het zoals je kan zien. Ca fait une bonne petite mayonnaise. Iedereen werkt samen met de goede attitude. De spelers komen uit verschillende windhoeken en spreken andere talen: er zijn onder andere Fransen, Brazilianen en Vlamingen. Dat gaat tot dusver uitstekend en ik hoop dat deze positieve dynamiek kan verdergezet worden.” Met nieuwkomer Johanna Omolo wist Cercle een ideale middenvelder te vinden die vorig jaar nog met Antwerp kampioen werd en dus de nodige ervaring bezit. Als kers op de taart beschikt het ook nog eens over een zeer goede trainer, namelijk José Riga. 

Prognose: Als er één topfavoriet genoemd kan worden is het wel Cercle Brugge. Het heeft de nodige inkopen gedaan en heeft een zo goed als totaal nieuw elftal, spelerskern zelf. Het zal in de beginperiode nog wat stroef lopen wordt verwacht al zal naarmate het seizoen vordert ook de prestaties van groen-zwart in stijgende lijn gaan. 


OH Leuven
Eindpositie totaalklassement 2016-2017: 7
Kern: OH Leuven werd een maand geleden overgenomen door de Thaise King Power Group, die ook al eigenaar is van Leicester. Aiyawatt Srivaddhanaprabhan, CEO van de Thaise groep, stelde midden juni tijdens een persontmoeting dat hij de club zou helpen in elk aspect van de organisatie om zo snel mogelijk naar eerste klasse te promoveren. Door de overname beschikt OHL dit seizoen over een budget van vier miljoen euro. Deze transferperiode werden al Yannick Aguemon (Union), Kenneth Schuermans (Westerlo), Geert Berben (Lommel), Clément Fabre (Tubize) en Julien Gorius (Changchun Yatai) aangetrokken. Nikola Storm wordt een extra jaar gehuurd van Club Brugge. 

Prognose: Met andere woorden mag OH Leuven zich nestelen naast Cercle Brugge en zich titelkandidaat noemen. Met de versterkingen die er zijn heeft het een elftal dat niveau Eerste Klasse A is. Toch vertelde coach Dennis Van Wijk dat nog een aantal nieuwkomers nog niet fit zijn en dus de competitiestart niet met de sterkste elf zal beginnen zoals hij het voor ogen ziet. OH Leuven zal  bij de eerste drie eindigen, dat lijkt ons wel zeker.


Lierse

Eindpositie totaalklassement 2016-2017: 1
Kern: Vorig seizoen was Lierse op zowat alle vlakken de primus van de Proximus League, maar toch misten de troepen van Eric Van Meir de promotiefinale. Lierse was tot twee keer toe dichtbij een plekje in de finale, maar ging telkens ten onder in de laatste rechte lijn. Van Meir betaalde het gelag en Fred Vanderbiest werd aangesteld als nieuwe hoofdcoach. Onder impuls van hem mag Lierse opnieuw een gooi doen richting promotie. Een ambitie die al vroeg in de transferzomer met de nodige bravoure duidelijk werd. Lierse haalde met Yagan (Cercle), Laurent (Tubize) en Bourdin (Cercle) drie Proximus League-smaakmakers naar het Lisp terwijl van de basisploeg enkel Manuel Benson leek te vertrekken. Al mag het vertrek van Masika op het einde van vorig seizoen natuurlijk ook niet vergeten worden. Het Lierse plaatje bleek te kloppen tot topschutter Dylan De Belder enkele weken geleden plots aankondigde dat hij niet meer voor Lierse uit wilde komen. Een donderslag bij heldere hemel en een serieuze streep door de rekening van Vanderbiest en co. De Belder was vorig seizoen goed voor 21 doelpunten. Er werden vervangers aangetrokken maar het is maar de vraag of die ook dat doelpuntental kunnen bereiken.

Prognose: Lierse moet opnieuw in staat zijn om mee te dingen naar de oppergaai. Yagan en Laurent kunnen meer realisme en efficiëntie in het elftal brengen terwijl de langdurig geblesseerde Allach ongetwijfeld staat te popelen om zich te bewijzen. De middenvelder kan gerust als een extra transfer gezien worden én moet in staat zijn om het middenveld nog wat meer schwung te geven. De kern van Lierse lijkt meer uitgebalanceerd, maar de vraag blijft natuurlijk hoe de zaak De Belder verder zal evolueren.


KSV Roeselare

Eindpositie totaalklassment 2016-2017: 2
Kern: Betreffende de selectie is er bij Roeselare opvallend weinig te bespeuren. Het trok Yves de Winter aan Danzell Gravenberch maar wist verder weinig transfers te doen van niveau. Het is maar de vraag of het hierdoor niet achterblijft op de concurrenten in de competitie. De ploeg zelf werd grotendeels behouden wat wel positief is, al vertrokken een aantal spelers zoals Samy Kehli richting Lokeren of Lukas Van Eenoo onder andere door einde van huurovereenkomst. Graag had Roeselare opnieuw beroep gedaan op dat soort spelers al is de zoektocht daarvoor nog altijd lopende.

Prognose: In de oefenwedstrijden wist Roeselare niet meteen te overtuigen. Het speelde vrijwel goede wedstrijden, al was de afloop minder. Het seizoen van Roeselare valt op dit moment moeilijk te voorspellen al wordt er niet verwacht dat ze meedraaien bovenaan ondanks het vorig seizoen uitstekend presteerde. De concurrentie transformeert in no-time naar 'topclubs' en daar kan Roeselare niet aan tippen. 


Tubize

Eindpositie totaalklassement 2016-2017: 5
Kern: In verband met de club uit Tubeke valt er maar heel weinig over te zeggen. Het budget bedraagt nochtans meer dan het gemiddelde in de Eerste Klasse B maar betreffende transfers of de selectie is er zo als nog geen woord gevallen. De club die stilaan overgenomen wordt door Zuid-Koreanen neemt zo weinig mogelijk communicatie met de media en dat valt er aan te zien.

Prognose: Om een voorspelling te brengen over Tubeke is een onmogelijke opdracht. Vorig jaar wist het zich goed te nestelen en er mogen toch versterkingen verwacht worden. Nu, zo zonder nieuws of extra info kunnen we daar weinig verder mee. De prognose is dat Tubeke opnieuw ronde plek vier - vijf zal eindigen en daar blijft het ook waarschijnlijk bij.


Union St. Gilloise

Eindpositie totaalklassement 2016-2017: 4
Kern: Union St. Gilloise doet zowat hetzelfde als Tubize al mag gezegd worden dat ze zich serieus versterkt hebben. Met transfers als Serge Tabekou, Thibault Peyre, Julien Vercauteren, Nicaise Kudimbana en Soufiane El Banouhi heeft het een aantal spelers aangetrokken die de nodige ervaring en kwaliteiten bezitten. Ook werden er een resem aan jonge talenten aangeworven die ofwel tussenin zaten bij de Eersteklassers of hun kansen niet kregen. Coach March Grosjean werd beloond voor zijn goede seizoen vorig jaar met een verlengd contract en bedankt voor het vertrouwen. Hij doelt op een plek bij de eerste drie al zal een herhaling van vorig seizoen ook een zeer mooi resultaat zijn.

Prognose: Wat Union St. Gilloise toonde vorig seizoen in Play-Off II verbaasde het Belgische publiek. Het toonde aan dat de kloof tussen de twee hoogste afdelingen er kleiner op is geworden. Vooral dan door de overnames en samenwerkingen met het buitenland. De strijd om het hoogste schavot zal hoogstwaarschijnlijk tussen Cercle en Leuven gaan. Vlak daaronder wordt Union verwacht. Een plek bij de eerste vier moet mogelijk zijn en is dan ook de doelstelling van de club.


Westerlo

Eindpositie totaalklassement 2016-2017: laatste plaats Jupiler Pro League 2016-2017
Kern; Westerlo trok met Christophe Bertjens en Jens Naessens twee nieuwe aanvallers aan. Bertjens vorig seizoen nog goed voor heel wat doelpunten in de reeks zou wel eens een versterking kunnen zijn. Naessens kon de laatste seizoenen nooit echt zijn stempel drukken. Kan hij bij Westerlo opnieuw de draad oppikken? Ook Wouter Corstjens maakt de overstap terug richting de Kempanen, hij komt net zoals Bertjens van Lommel en kennen dus de competitie. De kern zou sterk genoeg moeten zijn om zich te redden dit seizoen, maar gemakkelijk zal het alvast niet worden. De degradant zag heel wat spelers vertrekken tijdens de zomer. Het nadeel van degraderen is dat vele spelers andere oorden opzoeken. Onder andere Acolatse, Visnakovs, Ganvoula en Apau vertrokken of keren terug na een uitleen periode. Ook de vriendschappelijke wedstrijden waren niet altijd een succes. Zo werd er met 6-0 verloren van KV Mechelen en ook Oosterzonen won met 3-2.

Prognose: We verwachten een moeilijk seizoen voor Westerlo in de Proximus League. Het zal voor de nieuwkomer toch aanpassen worden in deze nieuwe competitieformule. Het niveau van de Proximus League gaat er de laatste jaren hard op vooruit en zo is het geen sinecure om als degradant uit de Jupiler Pro League meteen bovenaan mee te draaien. Vooral door het wegvallen van hun toch wel betere spelers wordt Westerlo niet bij de sterkste verwacht. Een plek in het midden van het klassement lijkt de waarschijnlijkheid zelve.

0 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar principito93
Country flagprincipito93 in 2-08-2017 19:26 Voetbal
in 2-08-2017 19:26 Voetbal
3 reacties

Staat de quotering voor OHL voor hun eerste wedstrijd niet te hoog? Of zie ik iets over het hoofd?

Als titelkandidaat zou je toch verwachten dat ze thuis geen steek laten vallen

0 Vind ik leuk's

Als Lierse zijn licentie niet haalt ,zijn de play down wedstrijden voor niks.


https://www.voetbalkrant.com/nl/nieuws/lees/2018-03-21/situatie-lierse-zal-op-de-voet-worden-gevolgd-door-roeselare-tubeke-union-en-westerlo-voor-start-play-downs?ref=team_news#reacties


Morgen 18u Roeselare -Tubeke. supporters van Roeselare mogen binnen voor 5€ en krijgen 2 drankbonnetjes van 2€ elk.

Ik volg het niet zo hard,maar weet wel dat bij Tubeke een van de gevaarlijkste spitsen loopt van 1B: de fransman Stevance Florent

goed voor 50% (10 dlptn) van de dlptn.Verder scoren ze moeilijk ,terwijl er bij Roeselare wel een aantal spelers zijn die kunnen scoren.

Maar Roeselare heeft een matig tot slecht seizoen achter de rug .

Ik durf hier geen voorspelling doen. Mss zijn er anderen die wel een gokje durven wagen?

0 Vind ik leuk's
De jager vond een konijn, maar het konijn vond van niet

1B is een moeilijke onvoorspelbare competitie. Ben zelf fan van een van de acht ploegen en ik volg de reeks maar al vaak mijn vingers aan verbrand. De play downs is vechten om te overleven, niemand wil naar de amateurreeksen. De eerste wedstrijd vrijdagavond Westerlo-Union was ook maar een schamele 1-0.

0 Vind ik leuk's

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.

Moderators

Avatar dionysiou
Country flag
dionysiou
Avatar joevidov
Country flag
joevidov
Avatar datel13
Country flag
datel13
Avatar rutger133
Country flag
rutger133
Avatar rollings
Country flag
rollings
Avatar fr18
Country flag
fr18
Avatar toxar
Country flag
toxar
Avatar jeffrey14g
Country flag
jeffrey14g