Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kaartverkoop EK 2024 start op 3 oktober

Kaartverkoop EK 2024 start op 3 oktober

EK 2024
17 april 2023
2

EK 2024 kaartverkoop start 3 oktober

Martin Kallen, CEO van UEFA Events, heeft tijdens het UEFA Congres in Lissabon eerder deze maand bekendgemaakt wanneer de kaartverkoop voor het EK 2024 van start gaat. De keuze is gevallen op dinsdag 3 oktober 2023. Deze dag staat in Duitsland beter bekend als de dag van de Duitse eenheid. Het is een nationale feestdag in Duitsland.

Ook is de slogan van het toernooi bekendgemaakt: “United by football. "Vereint im Herzen Europas.” wat Verenigd in het hart van Europa betekent. De finale van het EK zal tevens plaatsvinden in de hoofdstad van Duitsland, Berlijn. Dat betekent dat de Allianz Arena in München hoogstwaarschijnlijk decor zal zijn voor een van de twee halve finales.

Gastland trapt het EK traditioneel gewijs af

Als gastland is Duitsland geplaatst in groep A en zal het spelen in de openingswedstrijd in München op 14 juni 2024. De overige wedstrijden zullen worden bepaald door de loting voor het eindtoernooi op 2 december 2023 in de Elbphilharmonie Concert Hall in Hamburg. 

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het toernooi is duurzaamheid opgenomen in de UEFA EK-regels. Bij het opstellen van het wedstrijdschema is namelijk rekening gehouden met de afstand tussen speelsteden. 

Als gevolg hiervan zijn de tien stadions verdeeld in drie 'clusters': Noord/Noordoost (Berlijn, Hamburg, Leipzig), West (Dortmund, Düsseldorf, Gelsenkirchen, Keulen) en Zuid (Frankfurt, München, Stuttgart). Dit zorgt ervoor dat het reizen voor de teams en fans tijdens de groepsfase zo veel mogelijk wordt beperkt door de kortere afstanden tussen de stadions. Alles is te doen via het openbaar vervoer, zoals bus en trein.

Nederland hoopt op West cluster

De kwalificatie van het Europees Kampioenschap is nog volop bezig en het is nog allesbehalve zeker of Nederland zich überhaupt plaatst voor het eindtoernooi in Duitsland. Mocht dit wel het geval zijn (en daar gaan we wel vanuit) dan zou het voor Oranjefans geweldig zijn wanneer Nederland wordt ingedeeld in het West cluster.

Dit zou betekenen dat het Nederlands elftal zijn groepsfase wedstrijden speelt in de speelsteden Dortmund, Düsseldorf, Gelsenkirchen en Keulen. De steden die dicht aan de Nederlandse grens liggen. Het is gemiddeld twee uur rijden vanuit Nederland naar een van deze speelsteden. 

Bron: UEFA