Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Loting EK 2024 in Duitsland vindt plaats in Hamburg

Loting EK 2024 in Duitsland vindt plaats in Hamburg

EK 2024
25 January 2023
2

EK 2024 loting in Hamburg Duitsland

De loting voor de eindronde van het EK 2024 zal in december 2023 plaatsvinden in Hamburg's Elbphilharmonie. Volgens een overeenkomst tussen UEFA en de stad Hamburg zal de loting voor de eindronde van het EK 2024 plaatsvinden in de Elbe Philharmonic Hall. 

Deze eindloting staat gepland voor december 2023 en zal de 21 beste Europese teams verdelen in zes groepen van vier voor het eindtoernooi in de zomer van 2024. De overige 3 plekken voor het EK worden pas in het voorjaar van 2024 bekend. Dan wordt namelijk de EK 2024 play-offs gespeeld door de beste nummers 3 van de EK kwalificatie.

UEFA blij met gekozen locatie

Martin Kallen, de CEO van UEFA Events SA, zegt: "We kijken uit naar de eindloting in het Noordelijkste EK-stadion van Duitsland. De Elbe Philharmonic Hall is een spectaculaire locatie, met unieke architectuur en fenomenale reputatie. De loting symboliseert de echte start van het EK. Daarnaast is de Philharmonic Hall is een uitstekend visitekaartje voor Hamburg, Duitsland en Europa als geheel."

Philipp Lahm, erevoorzitter van de Duitse voetbalbond zegt: "Het EK 2024 wil grenzen overschrijden en bruggen bouwen. Het houden van de eindloting op deze plek van hoge cultuur past in dezelfde geest. Voetbal is thuis in alle sectoren van de samenleving. Duitsland zal een EK organiseren voor iedereen."

Elbphilharmonie Hall EK 2024 loting

Elbphilharmonie als locatie

De Elbphilharmonie is sinds de voltooiing in november 2016 een bekend gebouw aan de Elbe in Hamburg. Met glazen gevels geïnspireerd op zeilen, golven en ijskappen, is de 110 meter hoge concertzaal een spectaculaire constructie. Het is een cultureel monument voor iedereen. Het bevat twee concertzalen, een hotel en meerdere appartementen. De Grote Zaal is bekleed met 10.000 gipsvezelplaten die het geluid in elke hoek weerkaatsen. 

Het EK 2024 zal in juni en juli 2024 worden gehouden in Duitsland, met wedstrijden in Berlijn, Keulen, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, München en Stuttgart. Meer weten over het EK? Bekijk alvast de EK 2024 Duitsland pagina.

Bron: UEFA