Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Veilig wedden tijdens het EK: 10 tips

Veilig wedden tijdens het EK: 10 tips

EK 2024
19 October 2022
3

10 tips veilig wedden

Wedden op voetbalwedstrijden is leuk en spannend. Toch kan het gevaarlijk zijn wanneer je jouw gokgedrag niet in de hand hebt. Op Voetbalwedden.net staan talloze artikelen over veilig wedden en de eventuele gevaren van het spelen van online kansspelen. 

Sinds de opening van de gokmarkt op 1 oktober 2021 is het voor aanbieders van online kansspelen mogelijk om zich actief te richten op de Nederlandse markt. We komen daarom meer dan ooit in aanraking met gokreclames en we worden warm gemaakt met enorme bedragen. Goed om nogmaals toe te lichten dat online wedden ook een keerzijde heeft. 

Ga jij dit EK voor het eerst wedden op voetbalwedstrijden? Lees dan eerst deze 10 tips die je altijd in acht moet nemen voordat je begint!

 1. Wedden is geen manier om geld te verdienen

  Veel mensen denken veel geld te kunnen verdienen met online wedden en het is inderdaad mogelijk om grote bedragen te winnen. Dit betekent echter dat je ook veel geld op het spel moet zetten wat je kan verliezen. Gebruik online wedden dan ook nooit met de intentie om geld te willen verdienen.
 2. Wed alleen met geld dat je kan missen

  Met wedden kun je jouw inzet verliezen. Misschien is dit daarom wel het sterkste advies wat we je kunnen meegeven: Wed altijd alleen met geld dat je kunt missen. Wed ook niet met geleend geld of geld van je spaarrekening.
 3. Stel persoonlijke financiële limieten in

  In Nederland is het verplicht voor online bookmakers om speellimieten aan te bieden. Maak hier ook zeker gebruik van. Bij het aanmaken van een account bij een bookmaker wordt je gevraagd deze limieten in te stellen. Neem hier de tijd voor en bepaal aan de hand van jouw situatie welke limieten bij jou passen.
 4. Stel een tijdslimiet in

  Naast financiële limieten kun je ook een tijdslimiet instellen. Hiermee geef je aan hoeveel tijd je per dag op de website van de bookmaker kunt besteden. Ook al maak je bijna geen winst of verlies, het kan alsnog verslavend zijn om lang op een bookmaker website te spelen. Stel van tevoren in hoelang je maximaal op een dag hier op kunt zitten.
 5. Probeer je verlies niet te compenseren

  Een van de hardste lessen om te leren is het accepteren van je verlies. Heb je geld verloren? Neem je verlies en probeer je verlies niet terug te winnen. Je weet van tevoren dat deze kans erin zit en je wedt alleen met geld dat je kunt missen. Het instellen van limieten zal je helpen om je hier aan te houden.
 6. Wed niet als je emotioneel instabiel bent

  Boos, verdrietig of zelfs depressief? Dat is absoluut niet het moment om te gaan wedden. We kunnen niet altijd goede beslissingen maken wanneer we ons mentaal niet goed voelen. Het impulsieve gedrag gaat omhoog en we voorzien niet altijd de consequenties. Wed daarom altijd alleen als je je goed voelt.
 7. Creëer een gezonde balans tussen wedden en andere activiteiten

  Wedden op sport maakt wedstrijden nog leuker om naar te kijken, maar houd wel een gezonde balans tussen jouw gokactiviteiten en andere (sociale) activiteiten. Als je wilt kunnen blijven genieten van wedden is het belangrijk dit te beperken. Wanneer wedden de enige manier van recreatie van je is, wed je niet meer voor de lol maar heb je waarschijnlijk een probleem. Wees niet bang om vrienden en familie te vragen naar hun kijk op jouw gokgedrag.
 8. Neem pauzes

  Wanneer je voor langere tijd gokt is het verstandig dit af te wisselen met pauzes. Momenten waar je helemaal even stopt met wedden voor een aantal dagen of misschien weken. Zelf 10 minuten op een dag kan helpen om te reflecteren naar jouw gokgedrag.
 9. Wed nooit onder invloed

  Een open deur maar zeker geen onbelangrijk advies. Wed nooit als je onder invloed bent van alcohol of drugs. Wanneer je onder invloed bent maak je geen rationele beslissingen en je voorziet niet de consequenties van het verlies. Maak het vooral bespreekbaar in jouw familie of vriendengroep.
 10. Weet waar je terecht kunt voor vragen

  Vragen over online gokken? Weet dan dat je altijd terecht kunt bij de Nederlandse Kansspelautoriteit. Je vindt hier nog meer tips over veilig gokken en je vindt informatie over alle legale online bookmakers in Nederland. 

Heb jij een gokverslaving? Meld je dan direct aan bij het CRUKS. Bel 070 - 302 13 00 op werkdagen tussen 09:00 en 13:00. Voor advies en hulp bij gokproblemen kan je dag en nacht contact opnemen met een hulpverlener. Bel hiervoor 0800 24 000 22.

EK Game 2024

Nu je de 10 tips over veilig wedden kent, kunnen we natuurlijk ook de leuke kant van online wedden uitlichten. Want het doel van wedden is om sport leuker en aantrekkelijker te maken! Bij Voetbalwedden.net kan je je nu inschrijven voor de leukste WK game van Nederland! Je kunt strijden tegen jouw vrienden in jullie eigen EK subleague en meespelen voor fantastische prijzen!

 Bron: Voetbalwedden