Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie
Alle WK 2022 deelnemers bekend!

Alle WK 2022 deelnemers bekend!

WK 2022
15 June 2022
2

Het is bijna zover! Nederland neemt dit jaar weer deel aan het WK voetbal. Het grootste sportevenement ter wereld vindt deze editie in de winter plaats. Nederland kwalificeerde zich al in november vorig jaar voor de eindronde maar nu zijn alle deelnemers bekend.

WK voetbal deelnemers

Er doen in totaal 32 deelnemers mee aan het WK voetbal. Daarvan waren er eind vorig jaar al 27 van bekend. In maart kwam daar Portugal en Polen bij. Deze teams wonnen de play-offs en verzekerde zich van een ticket. Ook Wales kreeg het 5 juni voor elkaar een ticket te bemachtigen. Tegen Oekraïne wist het in eigen huis met 1-0 te winnen. Het land kan zich na 64 jaar van afwezigheid weer opmaken voor een WK deelname.

De laatste twee WK tickets

Vier landen streden afgelopen dagen voor de laatste WK tickets. Asutralië nam het op tegen Peru en Costa Rica kreeg Nieuw-Zeeland op bezoek.

Australië - Peru

Op maandag 13 juni was het Ahmad bin Ali Stadium het strijdtoneel voor Astralië en Peru. Een enerverende wedstrijd resulteerde niet in veel kansen. Beide ploegen speelden voorzichtig en een doelpunt in de reguliere speeltijd bleef dus ook uit. Ook in de verlenging wisten de ploegen niet het net te vinden. Het moest worden beslist op strafschoppen. Boyle mistte direct de eerste strafschop voor de Australiërs. Advincula deed dit ook voor Peru in de derde strafschop. Na veel benutte penalties van onder andere oud-Feyenoorder Tapia, stopte “danskeeper” Goodwin de zesde penalty van Peru. Australië mag zich opmaken voor duels met Frankrijk, Denemarken en Tunesië in poule D.

Costa Rica - Nieuw-Zeeland

Costa Rica kwam al vroeg op voorsprong. Campbell zorgde in de 3e minuut al voor de 1-0. Bryan Ruiz begon het duel op de bank. Hij kwam in het begin van de tweede helft binnen de lijnen. Nieuw-Zeeland begon aan te dringen en had het meeste balbezit. Na de rode kaart van Barbarouses leek het wel een hele lastige klus te gaan worden voor Nieuw-Zeeland. Costa Rica kon de overwinning over de streep trekken en is zeker van deelname aan het WK. De Zuid-Amerikanen zullen zich mengen in poule E met  Spanje, Japan en Duitsland.

Alle 32 deelnemende landen WK 2022 Qatar

  • Team

WK game Voetbalwedden.net

Over vijf maanden gaan we dan echt aftrappen in Qatar. Alle 32 landen zijn bekend en de voorbereidingen kunnen nu echt beginnen. Om het WK nóg spannender te maken zullen wij natuurlijk weer een toffe WK poule gaan verzorgen. Strijd met andere leden uit de community of met vrienden en familie voor de hoogste plekken in het klassement. De game is volledig gratis en er zullen weer geweldige prijzen te winnen zijn. Binnenkort hierover meer! Bekijk ook alvast alle informatie over wedden op het WK 2022.