Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Belgen zette recordbedrag in tijdens WK 2022

Belgen zette recordbedrag in tijdens WK 2022

WK 2022
7 februari 2023
1

Belgen zette recordbedrag in tijdens WK voetbal

Het WK voetbal is al even afgelopen en ondanks de slechte sportieve prestatie van België is er een recordbedrag ingezet bij online bookmakers. De Belgische kansspelcommissie (KSC) heeft in een rapport bekendgemaakt dat er maarliefst 217 miljoen euro online is ingezet op wedstrijden van het WK voetbal in Qatar, een record.

Ondanks dat er een recordbedrag is ingezet bij bookmakers is het gemiddelde inzetbedrag wél gedaald. In vergelijking met het WK in 2018 - waar het gemiddelde inzetbedrag op €20,40 werd vastgesteld - was de gemiddelde inzet bij bookmakers afgelopen WK zo’n €5 euro lager (€15,63).

Veel nieuwe spelers

In het rapport van de KSC blijkt dat er meer dan 1.500 nieuwe spelers per dag zijn bijgekomen tijdens het WK. Dit is is bijna drie keer zoveel dan voorafgaand aan het evenement. De meeste nieuwe spelers vielen in de leeftijdsgroep 21 tot en met 29 jaar (30%). Spelers tussen 18 en 20 hadden een aandeel van 28% van de nieuwe aanmeldingen.

De nieuwe aanmeldingen hebben niet perse geleid tot veel nieuwe inschrijvingen bij het EPIS, het Belgische uitsluitingsregister. Normaal schreven gemiddeld zo’n 20 spelers per dag zich in bij EPIS en tijdens het WK bleef dit zonder grote pieken of dalen rond dit getal zitten.

Vlaanderen overtreft Wallonië

Als er gekeken wordt naar het gokgedrag tussen Vlaanderen en Wallonië blijkt Vlaanderen de regio te zijn waar het meest is gegokt. Dit komt simpelweg door het feit dat in Vlaanderen (het Nederlandstalige deel van België) meer mensen wonen dan in Wallonië. Van alle online sportwedders in België tijdens het WK voetbal was ruim 80% man.

Bron: Casinonieuws