Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie
Dit zijn de speelsteden tijdens het WK in Qatar

Dit zijn de speelsteden tijdens het WK in Qatar

WK 2022
13 July 2022
3

Speelsteden WK Voetbalwedden.net

Over ongeveer vijf maanden begint het toernooi waar we met elkaar al meer dan zeven jaar op wachten. het WK voetbal! Nederland doet weer mee en met Louis van Gaal aan het roer hebben we altijd net iets meer hoop op een goed toernooi dan normaal.

Op 15 juli 2020 werd het WK speelschema al bekend en dit werd nog aangepast op 1 april 2022. Alle speelsteden zijn inmiddels bekend. het WK voetbal zal in vijf steden worden gespeeld.

18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Ar Rayyan

Ar Rayyan ligt als enige speelstad niet aan de kust. In Ar Rayyan staan drie stadions die decor staan als speelstad. Het is dan ook direct de stad waar de meeste poulewedstrijden gespeeld worden. In Ar Rayyan staat het Education Citystadion. Goed voor ruim 45.000 toeschouwers en wordt gebruikt tijdens de groepsfase, de achtste finale en de kwartfinale.

Ook is het Ahmed bin Alistadion te vinden in Ar Rayyan. Speciaal voor het WK is dit stadion uitgebreid van 21.000 plaatsen naar 43.000. Het wordt gebruikt door de lokale voetbalclub van Ar Rayyan en mag dus ook wedstrijden uit de groepsfase hosten en een achtste finale.

Met een capaciteit van 48.000 is het Khalifa International Stadion het grootste stadion van Ar Rayyan. Om aan de eisen van duurzaamheid te voldoen, moesten er grote renovaties plaatsvinden. Deze werkzaamheden zijn in 2017 afgerond. De nationale ploeg van Qatar speelt in dit stadion doorgaans zijn thuiswedstrijden. Je kunt hier terecht voor wedstrijden in de groepsfase als een achtste finale. Ook wordt hier op 17 december de troostfinale gespeeld.

18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Al Khawr

In de Noordelijkste speelstad van het WK staat het Al Baytonstadion. Het stadion is speciaal gebouwd voor het WK en kostte naar schatting bijna 800 miljoen euro. Het is een multifunctioneel stadion waar plek is voor 60.000 toeschouwers. Na het WK wordt dit teruggebracht naar 30.000. Naast de wedstrijden in de groepsfase wordt in dit stadion een achtste finale, een kwartfinale en een halve finale gespeeld.

Doha

In hoofdstad van Qatar Doha, staan twee stadions die gebruikt gaan worden tijdens het WK. Beide speciaal gebouwd voor het WK voetbal. Het eerste stadion is het Stadion 974. De naam verwijst naar het aantal containers die gebruikt zijn voor de bouw van dit stadion. Het is ook het nationale landnummer van Qatar. Toeval of niet? Er is plaats voor 40.000 toeschouwers en mag naast de groepsfase wedstrijden ook een achtste finale hosten.

Het andere stadion in Doha is het Al Thumamastadion. Wederom speciaal gebouwd voor het WK. Dit stadion biedt tijdens het WK ook plaats aan 40.000 toeschouwers maar wordt na het evenement teruggedrongen naar 20.000 om een hotel in het stadion te openen. Na de groepsfase, achtste finale en een kwartfinale wordt het stadion niet meer gebruikt voor het WK.

18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

Lusail

In Lusail staat het grootste stadion van het WK. In het Lusailstadion vinden de meeste wedstrijden plaats. Naast de wedstrijden uit de groepsfase wordt hier ook een achtste finale, kwartfinale, halve finale en de finale gespeeld! Met plek voor 80.000 toeschouwers is het dan ook logisch dat de prijs wordt uitgereikt in dit stadion, dat ook weer speciaal gebouwd is voor het WK voetbal. Na het WK zullen scholen, cafés, winkelcentra en sportfaciliteiten intrek nemen in het Lusailstadion. 

Al Wakrah

Als laatste en meest Zuidelijke speelstad in Qatar ligt Al Wakrah. Het is de thuisbasis van Al Wakrag SC, de plaatselijke voetbalclub en wordt ook gebruikt voor de groepsfase van het WK. Ook vindt hier een achtste finale plaats. Er kunnen tijdens het WK bijna 41.000 toeschouwers in maar ook dit wordt gehalveerd na het evenement.

Speelsteden Nederlands Elftal

Nederland speelt op 21 november 11:00 Nederlandse tijd de eerste groepswedstrijd van het WK in het Al Thumamastadion in Doha. Vanaf Doha is het ongeveer 11 kilometer naar Al Rayyan. Hier speelt Oranje op 25 november de tweede poulewedstrijd tegen Ecuador om 17:00. Deze wedstrijd wordt afgewerkt in het Khalifa International stadion. De laatste poulewedstrijd speelt Nederland op 29 november om 16:00 in het Al Baytstadion. Vanuit AL Rayyan is het 54 kilometer naar Al Khawr, de Noordelijkste speelstad van het WK.

WK voorspellen

Wist je dat bij Voetbalwedden.net mee kunt doen aan de leukste WK poule van Nederland? Voorspel alle wedstrijden van het WK en win toffe prijzen! Speel tegen familie of vrienden in jullie eigen subleague en strijd om de titel. Hulp nodig bij het voorspellen van WK wedstrijden? Je vindt alle WK wedtips van onze experts op de WK pagina.

WK poule

bron: nl/wikipedia.org