• /
  • Nieuws /
  • WK 2022 /
  • FIFA gaat semi-automatische buitenspel technologie gebruiken tijdens WK 2022

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

FIFA gaat nieuwe buitenspel technologie gebruiken tijdens WK!

FIFA gaat nieuwe buitenspel technologie gebruiken tijdens WK!

WK 2022
3 August 2022
2

Automatische buitenspel technologie FIFA

Een primeur voor de Federation Internationale de Football Association (FIFA). De organisatie heeft namelijk bekend gemaakt dat er semi-automatische buitenspel technologie ingezet gaat worden tijdens het WK 2022 in Qatar

Deze technologie moeten officials helpen om makkelijker, sneller en beter vast te stellen of er sprake is van buitenspel. Met behulp van 12 specialistische camera’s langs het veld en een sensor in de wedstrijdbal kan het heel nauwkeurig worden vastgesteld of er sprake is van een buitenspelgeval. Op dit moment duren VAR-checks nog gemiddeld 70 seconden tijdens een potentiële buitenspelsituatie.

Maandenlange tests

De afgelopen maanden heeft de FIFA op verschillende toernooien de technologie getest. Op het WK voor clubteams en de Arab Cup in 2021 is het systeem al in gebruik genomen. De FIFA heeft veel data kunnen vergaren en het systeem nog meer kunnen optimaliseren. Tijdens de jaarvergadering van de Internationale spelregelcommissie IFAB is bekend geworden dat het systeem ook tijdens het WK 2022 in Qatar ingezet zal gaan worden.

Tijdens het WK 2018 in Rusland werd al voor het eerst gebruik gemaakt van de VAR. Dat er nu vier jaar na dato al gebruik zal worden gemaakt van deze hypermoderne buitenspel technologie is knap, zegt Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA. “Dit is het resultaat van drie jaar aan onderzoeken en testen.”

Grensrechters blijven aanwezig

In de wedstrijdbal zit een sensor dat constant in verbinding staat met de technologie. Op deze manier kan op elk moment bepaald worden waar de bal exact is. Grensrechters hoeven dus niet meer te vlaggen voor buitenspel. Echter blijven de grensrechters aanwezig op het WK. Het detecteren van buitenspel is namelijk niet de enige taak van de grensrechter. Ook overtredingen worden door grensrechters aangekaart bij de scheidsrechter en ze bepalen door welke speler de bal voor het laatst geraakt is bij een potentiële hoekschop of ingooi.

Volg alles rondom het WK voetbal in Qatar

Over ongeveer 3,5 maanden start het WK. Op Voetbalwedden.net kun je terecht voor de beste WK wedtips, WK voorspellingen en voorbeschouwingen op alle wedstrijden. Deel jouw kennis over de wedstrijden en doe mee met de leukste WK poule van Nederland. Win te gekke prijzen en speel tegen vrienden en familie!

WK poule gratis

Bron: FIFA