• /
  • Nieuws /
  • WK 2022 /
  • Gratis WK tickets voor Oranjefans in ruil voor positieve publiciteit

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Gratis WK tickets voor Oranjefans in ruil voor positieve publiciteit

Gratis WK tickets voor Oranjefans in ruil voor positieve publiciteit

WK 2022
30 oktober 2022
2

Gratis WK tickets voor oranjefans

Vijftig fans van het Nederlands elftal mogen gratis het WK in Qatar bijwonen. De Organisatie in Qatar heeft wel een aantal voorwaarden gesteld aan het gratis bezoek. De Oranjefans moeten zich namelijk wel positief uitlaten over het WK op social media. Dit maakte de NOS gistermiddag bekend.

Zowel de vlucht als het verblijf wordt volledig vergoed door de Qatarese organisatie. De vijftig fans moeten zich houden aan een aantal gedragscodes. Hierin staat dat ze zich onder andere positief moeten uitlaten op social media betreft het evenement en moeten ze beledigende of aanstootgevende reacties rapporteren. Houden deze fans zich hier niet aan? Dan kan de organisatie de overeenkomst zonder pardon ontbinden.

Zoveelste schandaal

Het is erg ongebruikelijk dat een organisatie zowel vlucht en accommodatie betaalt voor “gewone” supporters. Het is wel gebruikelijk om dit te doen voor bekende oud-voetballers of mensen met een bepaalde reputatie, maar dat het nu ook al voor normale fans wordt gedaan is verrassend. Het WK wordt overschaduwd door schandalen. Het gastland ligt namelijk al jaren onder vuur vanwege de mensenrechtenschendingen. Tijdens de bouw van stadion en infrastructuur zouden er meer dan 6.500 arbeidsmigranten zijn omgekomen.

De deal is dan ook opmerkelijk te noemen. Volgens sommigen probeert Qatar op deze manier de schaduwkant van het evenement te verbloemen door neppe, positieve publiciteit de wereld in te brengen. Er zijn echter ook fans die niet gebruik willen maken van de deal. Deze Oranjefans die heengaan zeggen: “We zijn fan van het Nederlands elftal, niet van dit WK”.  Hoewel de verleiding groot was wilden we geen uithangbord zijn voor Qatar.

KNVB houdt zich afzijdig

De KNVB gaat niet in op vragen over het zogenoemde Fan Leader Network van Qatar. De WK-organisatie in Qatar geeft een bijzondere reden voor het opzetten van dit traject. “Het Fan Leader Network is opgezet om in contact te komen met voetbalfans wereldwijd die meer te weten willen komen over dit WK.” Uit Franse bronnen zullen er in totaal zo’n 500 voetbalsupporters uit verschillende landen op kosten van Qatar aanwezig zijn.

WK poule gratis

Bron: NOS