Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie
Nederland start als nummer 8 van de wereld aan het WK voetbal

Nederland start als nummer 8 van de wereld aan het WK voetbal

WK 2022
6 October 2022
2

FIFA wereldranglijst

De FIFA heeft vandaag de nieuwe wereldranglijst bekendgemaakt. Nederland, dat afgelopen tijd goede zaken heeft gedaan in de interlandwedstrijden zal als nummer 8 van de wereld naar Qatar afreizen. Italië, dat zich niet heeft gekwalificeerd voor het WK is de nummer 6 van de wereld.

18+ | Wat kost gokken jou? Stop op tijd | Algemene voorwaarden

De FIFA-ranking is echter weinig gewijzigd ten opzichte van de vorige ranglijst. In de top 10 is alleen Italië een plek gestegen ten koste van Spanje. WK favoriet Brazilië heeft met overwinningen op Ghana en Tunesië de eerste plek vastgehouden. De top 10 ziet er als volgt uit:

  1. Brazilië
  2. België
  3. Argentinië
  4. Frankrijk
  5. Engeland
  6. Italië
  7. Spanje
  8. Nederland
  9. Portugal
  10. Denemarken

Schotland en Azerbeidzjan hebben de grootste stijging weten te bewerkstelligen. Schotland wist van plek 45 naar plek 40 te klimmen en Azerbeidzjan van 128 naar 123. Duitsland staat op een tegenvallende 11e plek.

FIFA wereldranglijst

De FIFA wereldranglijst is ingevoerd in 1992 en geeft een indicatie welke landen de sterkste zijn. Met het spelen van interlandwedstrijden worden punten uitgereikt. Tot 2018 werd elke winstpartij nog beloond met 3 punten, een gelijkspel met 1. Sinds 2018 wordt er een andere puntentelling gebruikt.

Nederland stond ooit heel even op de eerste plek van deze wereldranglijst. Dit was op 24 augustus 2011. In 2017 stond Nederland op een historische laagste plek ooit, de 36e plaats.

Wat zegt de wereldranglijst voor het WK 2022?

Helemaal niks. De FIFA wereldranglijst is sinds 2018 wederom op de schop gegaan en er wordt sindsdien gebruik gemaakt van een zogeheten Elo-rating. Deze puntentelling is bekend uit het schaken. Een team dat wint van de nummer 1 verdient meer punten dan als het wint van de nummer 30. Het WK is een momentopname en er zijn veel verschillende factoren die meespelen om de titel binnen te kunnen slepen. De wereldranglijst is een indicator maar zegt in principe niks over de kansen van het land op het WK.

Gratis WK poule

Speel jij dit jaar ook weer mee met de Voetbalwedden WK game 2022? Deelname is gratis en je bent snel aangemeld. Kan jij de wedstrijden van het WK voorspellen aan de hand van populaire voetbalweddenschappen? Meld je dan nu aan en speel tegen vrienden en familie om te gekke prijzen! Kan jij de meeste mensen uitnodigen om mee te doen? Dan maak je kans op flinke Bol.com cadeaubonnen!

WK poule gratis