Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Selectie Oranje tijdens Nations League 

Selectie Oranje tijdens Nations League 

WK 2022
19 september 2022
2

Selectie Nederlands elftal

Met 10 punten uit 4 wedstrijden staat Nederland op de eerste plaats in groep 4 van League A in de Nations League. Deze week staan voor dit jaar de laatste poulewedstrijden op het programma. Nederland wacht een wedstrijd tegen Polen en België. Bondscoach Louis van Gaal heeft afgelopen week de definitieve selectie bekendgemaakt voor deze wedstrijden.

Donderdag 22 september speelt Oranje in Warschau tegen Polen. De vorige ontmoeting tussen Nederland en Polen eindigde in 2-2. Lewandowski was toen niet van de partij. De Poolse wereldster is met 8 goals in 6 competitiewedstrijd wederom in bloedvorm. Het zal dan ook een lastige pot worden. De selectie van Oranje is gehavend. Daarnaast missen een aantal belangrijke spelers wedstrijdritme bij hun club. Frenkie de Jong en Memphis Depay spelen bij FC Barcelona sporadisch. Hoe gaat Louis van Gaal hier mee om?

Definitieve selectie Nederlands Elftal

De namen zijn inmiddels bekendgemaakt en er is weer veel commotie ontstaan over een aantal namen. Remko Pasveer en Andries Noppert namelijk bij de selectie. Ook Kenneth Taylor heeft van de bondscoach het vertrouwen gekregen. Bruno Martens Indi is wegens een blessure afgehaakt. Deze 24-koppige selectie moet het voor Oranje gaan doen.

Keepers

Mark Flekken (SC Freiburg)
Andries Noppert (SC Heerenveen)
Remko Pasveer (Ajax)
Jasper Cillessen (N.E.C.)

Verdedigers

Nathan Aké (Manchester City)
Daley Blind (Ajax)
Virgil van Dijk (Liverpool)
Denzel Dumfries (Internationale)
Matthijs de Ligt (Bayern München)
Tyrell Malacia (Manchester United)
Devyne Rensch (Ajax)
Jurriën Timber (Ajax)
Stefan de Vrij (Internationale)

Middenvelders

Cody Gakpo (PSV)
Frenkie de Jong (FC Barcelona)
Davy Klaassen (Ajax)
Teun Koopmeiners (Atalanta)
Marten de Roon (Atalanta)
Kenneth Taylor (Ajax)

Aanvallers

Steven Berguis (Ajax)
Steven Bergwijn (Ajax)
Memphis Depay (FC Barcelona)
Vincent Janssen (Royal Antwerp)
Wout Weghorst (Besiktas)

Uitleg van de bondscoach

Op de persconferentie krijgt Louis van Gaal kritische vragen over de selectie. Hij reageert: “We hebben inderdaad een aantal nieuwe gezichten in de selectie. Dit is voor ons de laatste mogelijkheid om deze jongens aan het werk te zien, voor we onze WK selectie bekend moeten maken. De voorbereidingstijd is bizar kort en we moeten deze tijd optimaal benutten.” 

Verwachtingen WK

Nederland wordt langzaam warm voor het WK en iedereen heeft hoge verwachtingen. In 2014 schopte van Gaal het ook met een matige selectie tot de 3e plaats, dus waarom nu niet? Wesley Sneijder probeert de verwachtingen in ieder geval te temperen. “Deze selectie is bij lange na niet zo goed als de selectie in 2014. We moeten met beide benen op de grond blijven staan.”

Mocht Nederland eerste worden in de poule dan wacht de nummer 2 uit poule B. Als we er vanuit gaan dat Engeland de poule wint dan wacht waarschijnlijk een ontmoeting met de V.S. of Wales. Wint Nederland dit ook? Dan wacht een zwaardere tegenstander. Frankrijk, Mexico of Argentinië.

WK game



Bron: Ons Oranje