Hoi allemaal!

Ik heb 2 vraagjes over Betfair strategie.

De voorbeeldwedstrijd is:
Ajax - Feyenoord
Markt Under / Over 2,5 goals

Score is momenteel nog 0 - 0 en de wedstrijd is 5 minuten bezig.
De back odd van under 2,5 goals staat op 1,5
De lay odd van under 2,5 goals staat op 1,6

Ik zet €2,- in op de back odd waar ik hem zonder te layen €1,- winst maak zonder de stake mee te rekenen.
5 minuten later zie ik dat beide odds, van de back en van de lay zijn gedaald.
De back odd is nu 1,35 en de lay odd is 1,4.
Nu ga ik inzetten op de lay odd, €2,- back stake x lay odd van 1,4 = €3,4. De inzet als layer bedraagt €1,4 en de winst zonder de stake is €2,-.

Maar omdat ik al eerder ook had ingezet op de back van 1,5 krijg ik de €2,- voor dat het resultaat bekend is terug. Ik krijg nu te zien onder de tekst under 2,5 +€0,10 en onder de tekst over 2,5 €0,0.
In dit geval heb ik gelukkig gehad dat ik mijn back ook heb kunnen layen.

Vraag nummer 1
Stel ik heb de back van 1,5 geplaatst en niet veel later word er door een van de teams gescoord. De markt van Under / Over 2,5 zal meteen stijgen. Als voorbeeld komt de odd van de back op 2,5 en van de lay op 2,6.
Heeft er iemand een idee om hem weer te layen zodat ik minimaal weer gelijk met de back kom te staan of er een profit uit haal.
Dus eerder had ik al gebackt op 1,5 na de goal stijgt de odds. Moet ik dan €2,- weer opnieuw backen en vervolgens €4,- layen?
Back odd €2,- op 1,5
Back odd €2,- op 2,5
Lay odd €2,- op 2,6
De strategie die ik hierboven bij een geslaagde zet liet zien heet de Greening Up strategy.
Ik zelf heb geen informatie kunnen vinden hierover.
Eigenlijk zou men toch denken dat de odd van 1,5 + de odd 2,5 meer moet zijn dan de lay van 2,6, maar ik neem aan dat dit niet zo werkt om de odds bij elkaar op te tellen? Andere optie maar het wachten duurt dan enorm lang en de kans is groter dat er nog een keer gescoord word groot. Om te wachten tot dat de lay odd weer op 1,4 terecht komt.

Vraag nummer 2
Even terug nadat ik de eerste back heb geplaatst op 1,5.
Als ik hem nu lay met een back stake van €2,1 ipv €2,- dan zal ik onder de tekst Under 2,5 en Over 2,5 beide +€0,10 krijgen. In beide gevallen 10 eurocent profit wat het resultaat ook zal worden. Hoe kan ik dit van te voren in excel uitrekenen? Kent iemand hier een formule voor?


Voor de mensen die niet bekend zijn met Betfair, bij een geslaagde zet op back en lay kan je wel 100% profit maken, maar het gevaar kan ook zijn dat als je niet kunt layen wel je inzet kwijt kan raken. 90% profit op langer termijn met een kleine winstreeks. Daarnaast wil ik ook benadrukken om niet zomaar meteen te gaan backen, als de markt stijgt dan werkt niet, de lay odd moet altijd kleiner zijn dan de back odd. Je kan wel eerst layen en vervolgens backen. Maar met blindelings inzetten is de kans groot dat je fouten maakt. Deze strategie kan ook op alle markten toegepast worden, zolang je maar kan backen en layen.

Ik ben nog aan het uitvinden welke strategie het beste bij mij past. In ieder geval wil ik tussen de 1% en 10% maximaal van mijn bankroll inzetten.

Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vragen.

Groetjes