Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing: Glen Durrant - Rob Cross (PDC Premier League)

Door
Avatar donnynedved
Avatar donnynedved
donnynedved 1476 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 22-04-2021 10:19
Aangepast op 02-08-2022 11:50
Speelronde negen wordt als vanouds Judgement Night genoemd. Toch was de echte Judgement Night gisteren. Het doek voor Glen Durrant was al eerder gevallen, het doek voor Cross viel gisteren. Beide mannen zien we in mei dus niet terug voor de tweede serie, zij krijgen vanavond wel de kans om afscheid te nemen met een overwinning in een onderling duel.

Heeft zich niet kunnen herpakken dit toernooi

Zelden zal het verschil in niveau bij een speler zo groot zijn geweest in twee opeenvolgende jaren in de Premier League. Glen Durrant eindigde vorig jaar bovenaan in de reguliere competitie en was daarmee de eerste speler ooit die Michael van Gerwen aftroefde, daarnaast won Durrant ook nog eens de play-offs. De titelverdediger was dit toernooi geen schim van de topspeler van vorig jaar, zoals al vaker gezegd is hij zijn hele ritme, precisie en vertrouwen kwijt sinds hij vorig jaar oktober een tijd erg ziek is geweest door het coronavirus.


Durrant heeft dit toernooi al zijn zeven wedstrijden verloren en kwam geen enkele keer in de buurt van een resultaat. Soms wist hij twee of drie legs een redelijk niveau te halen en te profiteren van misstappen van tegenstanders, maar over een 'best of 12 legs' is dat niet voldoende. Gisteren bereikte hij een nieuw dieptepunt toen hij met 7-1 verloor van Peter Wright en voor het eerst dit toernooi een gemiddelde onder de 80 gooide (79.5).


Gewoon niet goed genoeg voor de top acht

Rob Cross kreeg een uitnodiging voor deze Premier League omdat hij vierde stond op de Order of Merit. Gezien hij verder vorig jaar niets groots heeft gepresteerd was dit voor hem een redding, anders was hij misschien net als Michael Smith en James Wade (voordat Gerwyn Price positief werd getest) overgeslagen dit jaar. Als Cross niet snel beter spel zal laten zien en prijzen gaat pakken zien we hem de komende jaren niet terug op dit podium. Hij staat nu namelijk nog hoog op de Order of Merit door zijn verdiensten van twee jaar geleden, dit jaar zullen deze verdiensten gaan wegvallen en zal hij gaan zakken op de ranglijst. Cross speelde dit toernooi een aantal goede partijen en won zo onder andere van Jonny Clayton, in spannende wedstrijden trok hij echter meermaals met 5-7 aan het kortste eind waardoor hij een terechte degradant is.


Voorspelling van onze expert "Lastig in te schatten hoe de motivatie van beiden is"

Voor Glen Durrant was het vanaf het eerste moment duidelijk dat deze Premier League geen succes zou worden, voor Rob Cross viel gisteren het doek. Dit is daarom helaas een wedstrijd om spek en bonen geworden. Ik zou daarom sowieso niet op lage odds wedden en plaats zelf geen bets.