Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing: Jose de Sousa - James Wade (PDC Premier League)

Door
Avatar donnynedved
Avatar donnynedved
donnynedved 1476 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 18-04-2021 11:38
Aangepast op 02-08-2022 11:50
Er zijn nog vier speelronden te gaan voor er twee spelers degraderen uit de Premier League Darts. Dat Glen Durrant daar één van zal zijn is al praktisch zeker, maar ook Jose De Sousa en James Wade bevinden zich in de gevarenzone. Pakt één van hen hier een belangrijke overwinning of delen zij de punten?

Scorend in topvorm

Jose De Sousa is sinds een jaar een grote naam in het darten. Hij heeft zich niet alleen opgewerkt tot de specialist in het gooien van 180ers, ook is hij op andere fronten stabieler geworden. Dit leidde hem naar zijn eerste majortitel, hij won de Grand Slam of darts 2020, nota bene door in de finale James Wade te verslaan met 16-12. De Sousa gooide zowel vanaf de kwartfinale telkens een gemiddelde van 97 of hoger en ook tijdens deze Premier League scoort hij over alle beurten gemiddeld meer dan 97 per beurt. Wel duurde het even voor dit ook tot resultaten leidde. Hij pakte slechts één punt in zijn eerste drie wedstrijden, die hij speelde tegen Gary Anderson, Rob Cross en Jonny Clayton. Op de laatste twee dagen pakte hij drie punten door te winnen van Dimitri van den Bergh en gelijk te spelen tegen Nathan Aspinall.


The Special One is dit toernooi opnieuw in vorm op de 180ers, hij gooide gemiddeld 0.46 maximale scores per leg. Zeventien van de 26 180ers gooide hij op de laatste twee speeldagen.


Zakt weg na sterke start

Hoewel James Wade al lang niet meer tot de favorieten voor toernooiwinst hoort weet hij toch af en toe verrassend uit de hoek te komen. Zoals gezegd haalde hij vorig jaar de finale van de Grand Slam die hij verloor van De Sousa, dit jaar bereikte hij de finale van het UK Open na in de halve finale Gerwyn Price uit te schakelen. In de finale stond hij tegenover Luke Humphries die niet in de buurt van zijn niveau van de halve finale tegen Michael van Gerwen kwam, deze finale wist Wade overtuigend te winnen met 11-5. Hiermee gaf Wade een duidelijk signaal af aan de PDC, die hem niet hadden uitgenodigd voor de Premier League dit jaar. Die uitnodiging kwam er alsnog last minute toen Gerwyn Price moest afzeggen wegens een positieve uitslag op een coronatest.


The Machine ging sterk van start en leek opnieuw zijn gram te willen halen. Hij speelde 6-6 tegen Gary Anderson, gooide gemiddeld 98.1 per beurt en gooide zes 180ers. In de daaropvolgende vier dagen kwam hij niet in de buurt van dat niveau en verloor hij van Rob Cross en Nathan Aspinall. Op de laatste twee dagen pakte hij vier kostbare punten door te winnen van Glen Durrant - die hopeloos uit vorm is - en van een teleurstellende Michael van Gerwen.


Voorspelling van onze expert "De Sousa gooit veel maximale scores"

Jose De Sousa is licht favoriet bij de bookmakers en in mijn ogen terecht gezien zijn scorend vermogen, hoewel Wade op de finishes stabieler is. Interessanter vind ik twee andere markten:


Ik speel James Wade under 97.5 average @ 1.83 (Betfair, Low). Op het UK Open gooide Wade boven deze line maar vorige week was hij niet in die topvorm. Op de eerste dag ging hij net over deze line heen, op de overige vier dagen kwam hij niet in de buurt. Hij gooide vorige week gemiddeld 93.3 per beurt, nog onder zijn gemiddelde van de afgelopen twee jaar (95.1 per beurt).


Daarnaast speel ik Jose De Sousa -1.5 180s @ 1.75 (888sport,Medium), die ook tegen odds van 1.70 bij Unibet beschikbaar is. Met de gemiddelden van vorige week zou De Sousa 3.0 of 3.3 180s meer gooien over respectievelijk elf of twaalf legs. Volgens de jaargemiddelden zou De Sousa 2.0 of 2.1 maximale scores meer gooien over respectievelijk elf of twaalf legs. Bovendien gooide De Sousa het grootste deel van zijn 180ers in de laatste twee dagen en gooide Wade juist amper 180ers na de openingsdag.