Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie
Logo Genk

Genk
Genk

Voetbal | België | First Division A Playoff Championship Group
Genk

Wedtips
Genk
Genk

Feit

Stand First Division A Playoff Championship Group

TeamGSWGVPVorm
40 21 12 7 50
40 25 9 6 49
40 22 11 7 46
40 17 9 14 37
40 16 12 12 37
40 16 10 14 32
Groepsfase Champions League
Voorronde Champions League
Voorronde Europa League
Groepsfase Europa Conference League
Feit

Nieuws Genk

Logo Soccernews

Selectie
Genk
Genk

Over Genk

KRC Genk is een Belgische voetbalclub gevestigd in de stad Genk, in de provincie Limburg. De club werd opgericht in 1988 na de fusie van Waterschei Thor met KFC Winterslag en speelt zijn thuiswedstrijden in de Luminus Arena. KRC Genk heeft een rijke geschiedenis van succesvolle seizoenen in de Belgische competitie en is ook actief in de Europese competities. De club is bekend om zijn jeugdopleiding en heeft in het verleden vele getalenteerde spelers voortgebracht die later uitkwamen voor grote Europese clubs.

Geschiedenis van Genk

In de beginjaren van de club was er weinig succes, maar in 1997 won KRC Genk haar eerste landstitel onder leiding van trainer Hugo Broos. Na deze titel wist de club nog verschillende successen te behalen, waaronder vier bekeroverwinningen en in 2002 zelfs de halve finale van de UEFA Cup. In 2011 en 2013 werd KRC Genk opnieuw kampioen onder leiding van trainer Mario Been en met sterspelers als Jelle Vossen, Thomas Buffel en Kalidou Koulibaly in de gelederen. Ook in recentere jaren heeft de club zich laten gelden met verschillende bekerwinsten en play-off titels.

Ook internationaal heeft KRC Genk zijn sporen verdiend. Zo bereikte de club in het seizoen 2002/2003 de kwartfinales van de UEFA Champions League, waarin het werd uitgeschakeld door het Italiaanse AC Milan. In 2013 bereikte KRC Genk de finale van de UEFA Europa League, maar hierin was het Spaanse Sevilla te sterk.

Stadion van Genk

De Luminus Arena is het stadion van KRC Genk en is gelegen in de stad Genk, in de Belgische provincie Limburg. Het stadion heeft een capaciteit van 24.956 zitplaatsen en is sinds 1999 de thuisbasis van KRC Genk. Het stadion heeft een modern design en is van alle gemakken voorzien. Zo beschikt het over moderne faciliteiten voor de spelers, zoals ruime kleedkamers, fitnessruimtes en medische ruimtes. Daarnaast zijn er ook verschillende restaurants, bars en winkels te vinden in het stadion voor de supporters.

De sfeer in het stadion tijdens wedstrijden van KRC Genk is vaak erg goed. De supporters van KRC Genk zijn erg gepassioneerd en staan bekend om hun vocale steun aan het team. De tribunes zijn regelmatig versierd met vlaggen, spandoeken en andere attributen in de kleuren van KRC Genk. Bij belangrijke wedstrijden, zoals derby's en Europese wedstrijden, is de sfeer in het stadion vaak extra bijzonder en intens.

Jeugdopleiding van Genk

KRC Genk staat bekend om zijn sterke jeugdopleiding en heeft in de loop der jaren verschillende bekende spelers voortgebracht. De club heeft al vroeg ingezet op de ontwikkeling van jonge talenten en heeft daarvoor een uitgebreide jeugdopleiding opgezet. De focus ligt daarbij niet alleen op het ontwikkelen van de voetbalkwaliteiten van de spelers, maar ook op hun persoonlijke ontwikkeling. Enkele bekende spelers die hun opleiding genoten bij KRC Genk zijn onder andere Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois, Divock Origi en Wilfred Ndidi. Deze spelers hebben bij de club hun talenten kunnen ontwikkelen en zijn later uitgegroeid tot sterspelers bij topclubs in Europa. Dit toont aan dat de jeugdopleiding van KRC Genk tot de beste van België en zelfs Europa behoort.

De jeugdopleiding van KRC Genk heeft de afgelopen jaren ook diverse prijzen gewonnen, zoals de "Best Youth Academy of the Year" award in 2018. Deze prijs werd uitgereikt door het gerenommeerde World Football Summit en is een erkenning voor de uitstekende prestaties van de jeugdopleiding van de club. KRC Genk blijft investeren in de ontwikkeling van jonge talenten en heeft de afgelopen jaren ook geïnvesteerd in modernisering van de infrastructuur van de jeugdopleiding, zoals de bouw van een nieuw trainingscomplex. Hiermee wil de club ervoor zorgen dat het niveau van de jeugdopleiding hoog blijft en dat er nog meer talenten doorstromen naar het eerste elftal en andere topclubs in Europa.

Aartsrivaal van KRC Genk

KRC Genk heeft als voetbalclub een aantal rivalen. De belangrijkste daarvan is Sint-Truiden VV, afgekort STVV. Deze twee clubs spelen hun thuiswedstrijden op nog geen 20 kilometer van elkaar. Hierdoor is de rivaliteit tussen beide clubs groot en wordt deze wedstrijd ook wel de Limburgse Derby genoemd. Deze derby is al meer dan 100 keer gespeeld en staat altijd garant voor veel spanning en sensatie. De supporters van KRC Genk en STVV leven dan ook elk jaar weer toe naar deze wedstrijd. Andere rivalen van KRC Genk zijn Racing Club de Bruxelles en Standard Luik, maar de rivaliteit met STVV wordt toch als het grootst gezien.