Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

EK 2024 livestream

EK 2024 livestream

EK 2024 livestream

Het EK 2024 zal worden uitgezonden door verschillende televisiezenders en streamingdiensten over de hele wereld. In Europa zullen de belangrijkste uitzendrechten worden gedeeld door de Europese voetbalbond UEFA en de nationale televisiezenders.

Hierdoor zullen de wedstrijden van het EK waarschijnlijk beschikbaar zijn via de nationale televisiezenders of streamingdiensten in de deelnemende landen.

EK 2024 livestream via NPO

De belangrijkste televisiezenders die het EK zullen uitzenden, zijn waarschijnlijk de nationale televisiezenders zoals NPO1 in Nederland, BBC in het Verenigd Koninkrijk, TF1 in Frankrijk en ZDF in Duitsland. Ook zal het EK waarschijnlijk beschikbaar zijn via betaalde streamingdiensten zoals DAZN in Duitsland, Sky in het Verenigd Koninkrijk, en beIN Sports in Frankrijk.

 Livestream EK 2024 NPODownload: NPO app IOS

 EK 2024 livestream NPODownload: NPO app Android

Informatie over de beschikbaarheid van de streams in verschillende landen zal later bekend worden gemaakt door de UEFA en de nationale televisiezenders. Het is echter belangrijk om te weten dat sommige streams alleen beschikbaar zullen zijn in specifieke landen of regio's vanwege rechtenkwesties.

EK 2024 live streamen met behulp van VPN

Een andere optie om wedstrijden van het EK te streamen, is via een virtueel privénetwerk (VPN). Dit kan handig zijn als je in een land woont waar de streams niet beschikbaar zijn of als je toegang wilt hebben tot streams die alleen beschikbaar zijn in andere landen. Door een VPN te gebruiken, kun je je locatie virtueel veranderen naar een ander land waar de streams wel beschikbaar zijn.

Het is altijd belangrijk om te onthouden dat het streamen van wedstrijden van het EK via een VPN of een andere ongeoorloofde manier in strijd kan zijn met de wet en dat er mogelijk juridische gevolgen aan verbonden zijn. Het is daarom aan te raden om alleen wedstrijden te streamen via officiële kanalen die de rechten hebben om de wedstrijden uit te zenden.

Kan je het EK 2024 gratis streamen?

Alle Nederlanders kunnen - wanneer aanwezig in Nederland - altijd het EK gratis livestreamen. De NPO zendt het EK uit op NPO1 en wanneer je niet beschikt over een werkende televisie kun je het EK ook nog volgen via het internet. 

Op de website van NPO1 kun je het EK live volgen.

Waar kun je het EK 2024 live kijken?

Het EK 2024 in Duitsland wordt gratis aangeboden door de NPO1. Alle wedstrijden zullen hier becommentarieerd worden door commentatoren van de NOS. Het EK kan zowel via de tv of het internet gevolgd worden. Kijken via internet kan via de website van NPO Start.

Hoe kun je het beste streamen?

Om het beste beeldkwaliteit te garanderen is een goede internetverbinding van groot belang. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je een goede verbinding hebt tijdens het streamen van het EK voetbal:

 1. Zorg voor een snelle internetverbinding met een hoge bandbreedte. Dit zorgt ervoor dat je wedstrijden in hoge kwaliteit kunt streamen zonder buffering of haperingen.
 2. Vermijd het gebruik van andere internet verbruikers tijdens het streamen. Dit kan de snelheid van je internet verbinding beïnvloeden en kan leiden tot buffering.
 3. Sluit apparaten die niet in gebruik zijn direct af van het internet. Dit kan de snelheid van je internetverbinding verhogen
 4. Gebruik een Ethernet-kabel in plaats van een wifi-verbinding. Dit kan de stabiliteit van je internetverbinding verhogen en buffering voorkomen.

Er zijn verschillende apparaten die geschikt zijn voor het streamen van het EK. Hieronder staan enkele populaire opties:

Streamen via smart-TV

De meeste moderne Smart-TV's hebben de mogelijkheid om live sportwedstrijden te streamen via internet. Dit kan handig zijn omdat je geen andere afspeelapparatuur nodig hebt en de wedstrijd op een groot scherm kunt bekijken.

Streamen via tablet of smartphone

Met een tablet of smartphone met internetverbinding kun je overal en altijd live streamen. Dit kan handig zijn als je onderweg bent of als je geen groot scherm hebt.

Streamen met een streaming stick

Er zijn diverse streamingapparaten zoals Chromecast, Amazon Fire Stick of Apple TV die het mogelijk maken om live sportwedstrijden te streamen op een groot scherm.

Streamen via spelcomputer

Sommige spelcomputers zoals de Xbox of PlayStation hebben de mogelijkheid om live sportwedstrijden te streamen via internet.

Wat betreft de streamingkwaliteit, veel streamingdiensten bieden de keuze voor HD kwaliteit, dit is aan te raden als je een goede internetverbinding hebt.

Extra's bij het streamen van het EK

Streamingdiensten en televisiezenders die het EK uitzenden, bieden vaak extra functies die de kijkervaring verbeteren. Hieronder staan enkele populaire extra's:

 • Talen en ondertiteling: Veel streamingdiensten en televisiezenders bieden de mogelijkheid om wedstrijden in verschillende talen te bekijken, zoals de taal van het land waar de wedstrijd plaatsvindt of in het Engels. Sommige diensten bieden ook ondertiteling voor doven of slechthorenden.
 • Live statistieken: Sommige streamingdiensten bieden real-time updates en statistieken van de wedstrijd zoals scores, balbezit, aantal schoten en gele kaarten. Dit kan de kijkervaring verbeteren door meer inzicht te geven in de wedstrijd.
 • Opnames van wedstrijden: Sommige streamingdiensten bieden de mogelijkheid om wedstrijden terug te kijken na afloop, zodat je de wedstrijd kunt opnemen of later kunt bekijken als je niet in staat was om de wedstrijd live te volgen.
 • Live highlights: Sommige diensten bieden ook de optie om live hoogtepunten te bekijken van de wedstrijd in plaats van de hele wedstrijd te volgen.

Het is aan te raden om vooraf te controleren welke extra functies beschikbaar zijn bij de streamingdienst of televisiezender waar je gebruik van maakt.

Veelgestelde vragen over EK livestream

 • Is het streamen van het EK 2024 gratis?

  Ja, het streamen van het EK 2024 is gratis wanneer je dit doet bij een legale aanbieder, zoals de NOS of via een online bookmaker. Illegale livestreams zijn logischerwijs illegaal en het is ook helemaal niet nodig om deze te gebruiken omdat er voldoende normale manieren zijn om het te volgen.


 • Wat is de beste livestream voor het EK 2024 vanuit het buitenland?

  Als je in het buitenland zit en geen toegang hebt tot de livestream van de NOS, raden we je aan om het EK te volgen via een nationale tv-zender. Wil je toch graag een livestream bekijken met Nederlands commentaar? Dan kan je het beste een VPN gebruiken om de NOS livestream toch te kunnen bekijken.


 • Kan je de EK 2024 livestream volgen via je mobiel?

  Absoluut! Het is geen enkel probleem om het EK te volgen via de mobiele telefoon. Let er wel op dat het streamen relatief veel internet en stroom kost. Zorg bij voorkeur dan ook voor een stabiele Wifi-verbinding en houd eventueel een powerbank bij de hand.