Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Tickets EK 2024

Tickets EK 2024

EK 2024 kaarten kopen

Het EK vindt plaats in Duitsland en dat is geweldig nieuws voor alles Oranjesupporters! Het is nog niet duidelijk in welke stad het Nederlands elftal zijn groepswedstrijden speelt maar met Gelsenkirchen, Dortmund, Düsseldorf en Keulen staan 4 speelsteden vlak over de grens in Duitsland. Met de auto ben je maar ongeveer 2 á 3 uur onderweg. Kaarten voor het EK zijn dan ook onder Nederlandse fans erg gewild.

Wil jij er dit EK ook bijzijn? Dat kan! De officiële EK tickets gaan op 3 oktober 2023 in de verkoop. De kaartverkoop loopt via OnsOranje en er komen meerdere verkooprondes. Je moet wel lid zijn van OnsOranje om via deze partij in aanmerking te komen voor kaarten. 

Het is ook mogelijk om kaarten te kopen via de UEFA zelf. Het is nog niet helemaal duidelijk hoeveel kaarten de UEFA zelf gaat verkopen maar ze bieden een aanzienlijk deel van het totaal aantal beschikbare kaarten. Maak nu alvast een account aan bij de UEFA als je op de hoogte wilt blijven van de kaartverkoop. Houd ook deze pagina in de gaten voor actuele verkoopdata.

De organisatie van het EK 2024 in Duitsland stelt ongeveer 75% van alle kaarten beschikbaar voor fans en neutraal publiek van de 24 gekwalificeerde landen. Dit betekent dat ongeveer 2,5 miljoen kaarten verkocht kunnen worden aan de voetbalsupporters. De rest zal gaan naar sponsoren en andere belangrijke partijen.

Voorverkoop kaarten EK 2024

De eerste fase van de verkoop van de kaarten start op 3 oktober 2023, waarbij ongeveer 1 miljoen kaarten beschikbaar zullen zijn. De tweede fase zal plaatsvinden na de loting voor het EK 2024, die in december 2023 plaatsvindt. Als Nederlander is het bijwonen van het EK 2024 in Duitsland een unieke ervaring. De wedstrijden worden gespeeld in verschillende steden, waardoor je de mogelijkheid hebt om ook andere delen van het land te verkennen. Bovendien is de voetbalcultuur in Duitsland indrukwekkend en de kans om jouw favoriete spelers live in actie te zien, maakt het bezoek aan het EK 2024 onvergetelijk.

Prijzen tickets EK 2024

De prijzen van de tickets voor het EK 2024 zijn nog niet bekendgemaakt, maar we weten wel dat er verschillende prijsklassen beschikbaar zullen zijn. Tijdens het vorige EK in 2021 waren er tickets te koop vanaf 30 euro en dit liep per prijscategorie fors op. Naar verwachting zullen de meeste kaarten voor het EK 2024 tussen de 70 en 130 euro zijn.

Kaarten finale EK 2024

Iedereen wil toch ooit een EK of WK finale bijwonen? De kaarten voor een finale van het EK zijn wel de allerduurste kaarten van het toernooi. De finale wordt in Berlijn gespeeld op 14 juli 2024 en hierin staan de beste landen tegenover elkaar. De prijzen van deze kaarten zijn dan ook bizar. Ook de tickets voor de finale zijn nog niet bekend, maar we gaan ervan uit dat deze ongeveer zullen starten op 300 euro, wat op kan lopen tot net boven de 1.000 euro. 

Je moet er dan ook wel wat voor over hebben als voetbalfan om hier zo veel geld voor neer te leggen maar als Nederland in de finale staat lijkt het opeens niet meer zo'n gek bedrag, toch?

Pas op voor wederverkopers

Tickets voor het EK 2024 zijn natuurlijk erg gewild en er gaat ontzettend veel geld in om. Krijg jij het niet voor elkaar om via de officiële verkoopkanalen kaarten te bemachtigen? Dan kan je het nog proberen om kaarten te kopen via wederverkopers. 

Kaarten kopen via wederverkopers zijn altijd duurder dan de originele kaarten. De wederverkopers zijn organisaties die als tussenpersoon fungeren en de verkopende partij kan deze kaarten vaak tegen een hogere prijs verkopen dan de initiële verkoopprijs.

Viagogo

Als je dan toch via een wederverkoper jouw EK 2024 tickets wilt kopen dan adviseren we je dit te doen bij Viagogo. Viagogo is een grote onlineticketshop dat als tussenpersoon fungeert. Transacties worden bij deze website zorgvuldig gecheckt