Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op het EK 2024 in Duitsland

Wedden op het EK 2024 in Duitsland

Wedden op het Europees kampioenschap voetbal 2024? Er zijn verschillende soorten voetbalweddenschappen beschikbaar waar je op kunt wedden deze zomer. Wedden op voetbal is uitermate populair en vooral op wedstrijden van het Nederlands elftal wordt er flink ingezet.

Het is een manier om wedstrijden nóg spannende te maken. Je kan op alle EK 2024 wedstrijden wedden en daarom wordt het hele toernooi spannender dan voorheen. Je kan leuke bedragen winnen met het Wedden op EK wedstrijden.

Veilig wedden op het EK voetbal

Voordat je verder leest is het verstandig om stil te staan bij de risico's van online wedden. Let er op dat je nooit moet wedden om geld te winnen. Wedden op het EK is alleen leuk als je dit recreatief doet met geld dat je kunt missen. Bekijk hier onze 10 tips voor het veilig wedden op het EK 2024!

Inzetten op de EK groepswinnaars

Poulewinnaar groep A

[component tag groep EK] 

Poulewinnaar groep B

[component tag groep EK] 

Poulewinnaar groep C

[component tag groep EK] 

Poulewinnaar groep D

[component tag groep EK] 

Poulewinnaar groep E

[component tag groep EK] 

Poulewinnaar groep F

[component tag groep EK] 


Wedden op de EK-kwalificatie

Voordat het daadwerkelijke toernooi begint, worden er EK-kwalificatiewedstrijden gehouden om te bepalen welke teams zich kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Deze kwalificatiewedstrijden bieden ook volop mogelijkheden om te wedden. Je kunt wedden op individuele wedstrijden of op de uiteindelijke kwalificatie van een team. Bookmakers bieden diverse weddenschappen aan, zoals het voorspellen van de winnaar, het aantal doelpunten of het doelsaldo. Het wedden op de EK-kwalificatie kan een goede manier zijn om alvast in de stemming te komen voor het hoofdtoernooi en het is zeker handig om bepaalde voorkennis op te doen voor het EK.

Bookmakers voor EK 2024

Als je wilt wedden op het EK 2024, heb je verschillende bookmakers tot je beschikking. Deze bookmakers bieden een breed scala aan weddenschappen en de odds voor de EK-wedstrijden verschillen onderling van elkaar. Bekende namen in de wereld van online gokken, zoals Bet365, Unibet en Jacks, zullen hoogstwaarschijnlijk ook voor het EK 2024 interessante weddenschappen aanbieden. Het is altijd verstandig om verschillende bookmakers te vergelijken en te kijken naar de aangeboden odds voordat je een weddenschap plaatst. We raden je aan om eerst de review te lezen over een bepaalde bookmaker voordat je een account aanmaakt. 

Bekijk bookmaker reviews

Odds voor EK 2024

De odds, ook wel noteringen genoemd, geven de mogelijke uitbetaling aan die je kunt ontvangen bij een succesvolle weddenschap. Bookmakers berekenen de odds op basis van verschillende factoren, zoals de prestaties van de teams, de verwachte opstelling en eventuele blessures. Het is belangrijk om de odds te begrijpen voordat je een weddenschap plaatst. Lagere odds betekenen dat een bepaalde uitkomst waarschijnlijker is, terwijl hogere odds aangeven dat een uitkomst minder waarschijnlijk is maar wel een grotere potentiële winst oplevert.

De odds zijn nog niet voor alle wedstrijden bekend omdat het nog niet duidelijk welke landen er mee zullen doen aan het EK. Je kan al wel outright odds bekijken maar er is dus een kans dat het land waar je op inzet het EK niet eens weet te behalen. De odd is naar alle waarschijnlijkheid wel groter nu dan vlak voor het EK omdat het nu veel lastiger voorspellen is welke landen het goed gaan doen. Ook blessures kunnen vlak voor het EK nog opspelen.

Soorten weddenschappen EK 2024

Bij het wedden op het EK 2024 kun je kiezen uit verschillende soorten weddenschappen. Pre-tournament weddenschappen zijn weddenschappen die je plaatst voordat het toernooi begint. Je kunt bijvoorbeeld wedden op de uiteindelijke winnaar van het toernooi, de topscorer of het aantal doelpunten dat in totaal wordt gescoord. Pre-match weddenschappen zijn weddenschappen die je plaatst voordat een specifieke wedstrijd begint. Hierbij kun je wedden op zaken als de winnaar van de wedstrijd, het aantal doelpunten, de eerste doelpuntenmaker en nog veel meer. Live weddenschappen zijn een spannende optie waarbij je tijdens de wedstrijd kunt wedden. Je kunt inzetten op gebeurtenissen die zich tijdens de wedstrijd voordoen, zoals het volgende doelpunt, het aantal gele kaarten of zelfs wie de volgende hoekschop krijgt.

Pre tournement weddenschappen

Pre-tournament weddenschappen

Voordat het EK 2024 van start gaat, heb je de mogelijkheid om in te zetten op pre-tournament weddenschappen. Dit zijn weddenschappen die alleen kunnen worden afgesloten vóór het begin van het toernooi. Bij verschillende bookmakers kun je wedden op diverse aspecten van het EK 2024.

 1. Winnend land

  Een populaire weddenschap is het voorspellen van het winnende land van het EK 2024. Dit biedt de kans om te speculeren over welk team het toernooi zal domineren en de felbegeerde titel zal winnen.

 2. Topscorer

  Een andere interessante weddenschap is het voorspellen van de topscorer van het EK 2024. Hierbij kun je inzetten op de speler die naar verwachting de meeste doelpunten zal maken gedurende het hele toernooi. Het is belangrijk om rekening te houden met de sterke teams en hun aanvallers, aangezien zij meer kansen hebben om ver te komen in het toernooi en dus meer doelpunten kunnen scoren.

 3. Land dat groepsfase overleeft

  Een van de weddenschappen waar je op kunt inzetten, is het voorspellen van het land dat de groepsfase van het EK zal overleven. Elk EK-toernooi bestaat uit verschillende groepen waarin landen tegen elkaar strijden. Je kunt wedden op welke landen naar de volgende ronde zullen gaan en de groepsfase succesvol zullen doorstaan. Dit kan een uitdagende weddenschap zijn, aangezien de groepsfase vaak vol verrassingen zit en minder bekende teams soms sterk kunnen presteren. Aan de andere kant gaan de nummers 1 en 2 door en de beste nummers 3, dus de odd voor deze weddenschap zal niet heel hoog zijn.

 4. Speler van het toernooi

  Een andere interessante weddenschap is het voorspellen van de beste speler van het EK, ook wel bekend als de Speler van het Toernooi. Dit is meestal een voetballer die uitblinkt in zijn prestaties, doelpunten of assists gedurende het hele toernooi. Bij deze weddenschap kun je inzetten op de speler die volgens jou de grootste impact zal hebben en het toernooi zal domineren.

 5. Keeper van het toernooi

  Naast de Speler van het Toernooi, kun je ook wedden op de beste keeper van het EK. Deze weddenschap draait om de doelmannen die uitblinken in hun reddingen, het aantal tegendoelpunten dat ze incasseren en hun vermogen om hun team te behoeden voor tegendoelpunten. Dit is een interessante weddenschap voor degenen die geloven dat de prestaties van de keeper van cruciaal belang zullen zijn voor het succes van een team.

 6. Groep met de meeste doelpunten

  Verder kun je inzetten op welke poule de meeste doelpunten zal hebben tijdens het toernooi. Elk EK bestaat uit verschillende poules, waarin teams tegen elkaar spelen. Deze weddenschap draait om het voorspellen welke poule de meest spectaculaire wedstrijden zal hebben met veel doelpunten. Dit kan afhangen van de kwaliteit van de teams in de poule en hun speelstijl.

 7. Speler met meeste assists

  Daarnaast zijn er weddenschappen beschikbaar voor individuele prestaties, zoals de speler met de meeste assists gedurende het toernooi. Dit draait om de spelers die hun teamgenoten in staat stellen om doelpunten te scoren door hen de perfecte passes te geven. Dit kan een interessante weddenschap zijn voor degenen die geloven dat bepaalde spelers uitblinken in het

 8. Speler met meeste schoten (op doel)

  Een andere boeiende pre-tournament weddenschap op het EK 2024 is het voorspellen van de speler met de meeste schoten op doel gedurende het toernooi. Deze weddenschap richt zich op de aanvallers en scherpschutters die de neiging hebben om vaak op doel te schieten en kansen te creëren voor hun team. Bij deze weddenschap gaat het erom welke speler gedurende het hele toernooi de meeste doelpogingen op doel zal hebben. Het is belangrijk om te begrijpen dat niet alle schoten op doel ook daadwerkelijk doelpunten worden. Het gaat puur om het aantal schoten dat tussen de palen wordt gericht en door de doelman wordt gestopt of gered.

Pre-match weddenschappen EK 2024

Pre-match weddenschappen

Bij pre-match weddenschappen heb je de mogelijkheid om een weddenschap af te sluiten voordat de wedstrijd begint. Als wedder heb je alleen toegang tot informatie die bekend is vóór de wedstrijd, zoals blessures, schorsingen en de huidige vorm van de teams.

 1. 1x2

  De meest bekende en populaire vorm van wedden is de 1x2 weddenschap. Bij deze weddenschap zet je in op de thuisspelende ploeg (1), een gelijkspel (x) of winst voor de uitspelende partij (2).

 2. Draw no bet

  Bij de draw no bet weddenschap geef je aan welk team jij denkt dat zal winnen. Als je dit correct voorspelt, win je de weddenschap. Als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, wordt de weddenschap ongeldig verklaard en krijg je je inzet terug. Als het andere team wint, verlies je de weddenschap en dus ook je inzet.

 3. Correcte uitslag

  Als je denkt te weten wat de exacte uitslag van de wedstrijd wordt, heb je de mogelijkheid om daarop in te zetten. Het voordeel hiervan is dat de quoteringen voor deze weddenschappen hoog zijn. De kans dat de weddenschap correct wordt voorspeld, is echter kleiner. Het voorspellen van de correcte uitslag geldt altijd alleen voor de reguliere speeltijd.

  Bijvoorbeeld: Je hebt ingezet op een correcte score van 2-1 in de halve finale. De wedstrijd eindigt in een 1-1 gelijkspel en er moet verlengd worden. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in een 2-1 na verlenging. In dit geval is de weddenschap niet correct, omdat de reguliere speeltijd eindigde in 1-1.

 4. Over/Under

  De over/under weddenschap is een van de meest populaire weddenschappen. Hierbij voorspel je hoeveel doelpunten er zullen vallen, ongeacht welk team deze doelpunten scoort. Als team A een sterke aanval heeft en team B een zwakke verdediging, kunnen er veel doelpunten vallen. Hetzelfde geldt voor under. Als twee verdedigende teams tegen elkaar spelen, kan er mogelijk weinig gescoord worden.

 5. Asian handicap

  Bij de Asian handicap-weddenschap krijgt een van de teams een virtuele voorsprong of achterstand voordat de wedstrijd begint. Dit wordt gedaan om het speelveld gelijker te maken in termen van weddenschappen. Het doel is om de kansen voor beide teams gelijkwaardiger te maken. Bijvoorbeeld, als een team als favoriet wordt beschouwd, kan de handicap ervoor zorgen dat ze met een virtuele achterstand beginnen, terwijl de underdog een virtuele voorsprong krijgt. Op deze manier wordt het interessanter om op de wedstrijd te wedden, zelfs als het niveauverschil tussen de teams groot is.

 6. Halftime/Fulltime

  De halftime/fulltime-weddenschap houdt in dat je zowel de ruststand als de eindstand van de wedstrijd voorspelt. Je plaatst een weddenschap op welk team er bij rust leidt en welk team er uiteindelijk als winnaar uit de bus komt. Er zijn verschillende opties waaruit je kunt kiezen, zoals thuis/thuis, thuis/gelijkspel, thuis/uit, gelijkspel/thuis, gelijkspel/gelijkspel, gelijkspel/uit, uit/thuis, uit/gelijkspel en uit/uit. Deze weddenschap vereist een gedetailleerde analyse van het spel en de teamdynamiek, omdat je beide helften van de wedstrijd moet voorspellen.

 7. Both to score

  Bij de Both to Score-weddenschap zet je in op de vraag of beide teams in de wedstrijd doelpunten zullen scoren of niet. Het maakt niet uit welk team er wint of wat de eindstand is, zolang beide teams maar minimaal één doelpunt maken. Deze weddenschap is vooral populair bij wedstrijden waarin beide teams aanvallend sterk zijn en de verdediging mogelijk kwetsbaar is. Het kan een spannende weddenschap zijn, omdat het resultaat tot het laatste fluitsignaal onzeker kan blijven.

 8. Double chance

  Bij de Double Chance-weddenschap heb je de mogelijkheid om in te zetten op twee van de drie mogelijke uitkomsten van de wedstrijd. Je kunt wedden op de overwinning van Team A of een gelijkspel (1X), de overwinning van Team B of een gelijkspel (X2) of de overwinning van Team A of Team B (12). Met deze weddenschap vergroot je je kansen om te winnen, maar de quoteringen zijn over het algemeen lager dan bij een gewone 1x2-weddenschap.

 9. Half with most goals

  Bij de Half with Most Goals-weddenschap voorspel je in welke helft van de wedstrijd de meeste doelpunten zullen vallen. Je hebt de keuze tussen de eerste helft, de tweede helft of beide helften met een gelijk aantal doelpunten. Deze weddenschap kan interessant zijn als je verwacht dat een team sterker zal beginnen of juist sterker zal eindigen.

 10. Win to Nil

  Bij de Win to Nil-weddenschap zet je in op de vraag of een team de wedstrijd zal winnen en tegelijkertijd geen doelpunten zal incasseren. Met andere woorden, het gekozen team moet de overwinning behalen zonder dat de tegenstander een doelpunt maakt. Deze weddenschap vereist niet alleen dat het gekozen team succesvol is in de aanval, maar ook dat hun verdediging sterk genoeg is om de tegenstander op nul doelpunten te houden.

Live weddenschappen EK 2024

Live weddenschappen

Een spannende vorm van wedden tijdens sportevenementen is het plaatsen van live weddenschappen. Bij live weddenschappen heb je de mogelijkheid om in te zetten op een wedstrijd die al bezig is. Het grote voordeel van live weddenschappen is dat je kunt profiteren van het actuele spelbeeld en de ontwikkelingen tijdens de wedstrijd. Hierdoor kun je beter inschatten hoe een wedstrijd verloopt en welke kansen zich voordoen.

Elke bookmaker biedt verschillende soorten live weddenschappen aan, afhankelijk van het evenement en de sport. Voor het EK 2024 zullen er talloze live weddenschappen beschikbaar zijn, waardoor je als wedder een breed scala aan mogelijkheden hebt om in te zetten en te genieten van de actie op het veld.

 1. Volgende doelpunt

  Bij de volgende doelpunt-weddenschap draait alles om het voorspellen van welk team het volgende doelpunt zal scoren tijdens een lopende wedstrijd. Deze live weddenschap biedt wedders de mogelijkheid om in te spelen op het momentumeffect en de actuele prestaties van de teams op het veld. Je kan ook inzetten op dat er geen doelpunt meer zal vallen. Deze odd wordt naarmate de wedstrijd vordert natuurlijk steeds lager.

 2. Doelpunt in minuut  bijv. '50 -'60 

  Een van de meeslepende en dynamische live weddenschappen die beschikbaar zijn tijdens een voetbalwedstrijd is het voorspellen van een doelpunt dat plaatsvindt binnen een specifiek tijdsbestek van 10 minuten. Deze weddenschap biedt een spannende mogelijkheid om in te zetten op een doelpunt dat kan plaatsvinden tijdens een bepaalde fase van de wedstrijd.

 3. Over/Under
  Ook de over/under weddenschap kan je blijven plaatsen als de wedstrijd al begonnen is. De odds zijn dynamisch en veranderen logischerwijs naarmate de wedstrijd vordert. Statistisch gezien wordt er in de laatste fase van de wedstrijd het meest gescoord. Het zou een optie kunnen zijn om dit mee te nemen in de over/under weddenschap.

 4. 1x2
  De klassieke 1x2 weddenschap is ook te spelen als live weddenschap. Deze odds zijn ook dynamisch en veranderen dus als er gescoord wordt en de tijd vordert. 

De beste wedstrategie

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel er verschillende strategieën beschikbaar zijn bij sportweddenschappen, er geen enkele strategie is die gegarandeerd succes oplevert. Succes in weddenschappen hangt af van vele factoren, waaronder geluk, informatie en analyse van gegevens. Het is echter mogelijk om enkele strategieën toe te passen die je kunnen helpen bij het nemen van weloverwogen weddenschapsbeslissingen. Hier zijn enkele algemene tips, evenals vermeldingen van de Martingale-strategie, Fibonacci-reeks en de 79e minuut-strategie. Bekijk voor alle informatieve artikelen over wedden de kennisbank.

Mag je wedden op kaarten?

Nee, in Nederland is het niet meer toegestaan om te wedden op gele en rode kaarten in sportwedstrijden vanwege regelgeving en beleid met betrekking tot kansspelen. Deze beperkingen zijn ingevoerd om de integriteit van sportevenementen te waarborgen en mogelijke misstanden of manipulatie te voorkomen. Het wedden op gele en rode kaarten kan het risico met zich meebrengen dat spelers, scheidsrechters of andere betrokkenen invloed proberen uit te oefenen op het aantal kaarten dat tijdens een wedstrijd wordt uitgedeeld. Dit kan leiden tot oneerlijk spel, corruptie of andere ongewenste praktijken die de integriteit van de sport in gevaar brengen.

Speel bewust 18+

Speel bewust 18+

Bij sportweddenschappen is het belangrijk om bewust te spelen en de risico's die het met zich meebrengt te begrijpen. Wedden op sportevenementen kan een spannende en vermakelijke activiteit zijn, maar het is essentieel om te beseffen dat er ook risico's aan verbonden zijn. Daarom willen we benadrukken dat veilig wedden uiterst belangrijk is.

 • Wees je bewust van de risico's: Het wedden op sportuitslagen en evenementen houdt financiële risico's in. Er bestaat altijd een kans dat je je inzet verliest. Het is van cruciaal belang om te begrijpen dat wedden geen gegarandeerde winst oplevert en dat verliezen een mogelijkheid is.
 • Stel je grenzen: Voordat je begint met wedden, is het verstandig om jezelf grenzen op te leggen. Bepaal een budget dat je kunt missen zonder negatieve gevolgen voor je financiële situatie. Wed alleen met geld dat je kunt veroorloven te verliezen en overschrijd nooit je vastgestelde limiet.
 • Ken je spelgedrag: Houd controle over je spelgedrag en wees je bewust van eventuele tekenen van problematisch gokken. Wedden moet een plezierige en vermakelijke activiteit zijn, en het is belangrijk om te voorkomen dat het problematisch wordt. Als je merkt dat je de controle verliest, je wedgedrag obsessief wordt of negatieve gevolgen heeft voor je persoonlijke leven, zoek dan tijdig hulp en ondersteuning.
 • Zoek hulp en ondersteuning: Als je het gevoel hebt dat je problemen ervaart met gokken, aarzel dan niet om hulp te zoeken. Er zijn verschillende organisaties en hulplijnen beschikbaar die gespecialiseerd zijn in gokverslaving en preventie. Ze bieden ondersteuning, advies en behandeling aan mensen die worstelen met problematisch gokken.
 • Hou het verantwoord: Verantwoord wedden betekent dat je de tijd neemt om de kansen en mogelijke uitkomsten te analyseren voordat je een weddenschap plaatst. Maak weloverwogen beslissingen op basis van informatie en statistieken. Vermijd impulsief wedden of het achterna jagen van verliezen.
 • Hou je aan de wet: Zorg ervoor dat je je houdt aan de geldende wet- en regelgeving met betrekking tot sportweddenschappen in jouw land. Respecteer de leeftijdsgrens van 18+ en wed alleen als je wettelijk gerechtigd bent om dit te doen.

Onthoud dat verantwoord wedden de sleutel is tot een plezierige en veilige wedervaring. Speel bewust 18+ en geniet van sportweddenschappen op een verantwoorde en gecontroleerde manier. Meer weten over verantwoord wedden.

Bonussen voor het EK

Tijdens het EK 2024 zullen bookmakers verschillende soorten bonussen aanbieden om spelers te belonen en aan te moedigen om deel te nemen aan de weddenschappen. Zo zijn er welkomstbonussen voor nieuwe spelers, waarbij je extra speeltegoed ontvangt bij het aanmaken van een account en het doen van een eerste storting. Deze extra bonussen kunnen worden gebruikt om weddenschappen te plaatsen op het EK, waardoor je meer kansen hebt om te winnen.

Daarnaast zullen er tijdens het EK 2024 ook speciale bonussen en promoties beschikbaar zijn die gericht zijn op specifieke wedstrijden of gebeurtenissen. Denk aan verhoogde quoteringen voor bepaalde teams of spelers, risicovrije weddenschappen waarbij je je inzet terugkrijgt als je eerste weddenschap verliest, of zelfs gratis weddenschappen die je kunt inzetten op geselecteerde wedstrijden. Deze bonussen voegen niet alleen extra spanning toe aan je weddenschappen, maar ze bieden ook meer waarde en potentieel hogere winsten. Het is een geweldige kans om je kennis van het spel en de teams te benutten en te profiteren van de unieke mogelijkheden die het EK 2024 biedt.