Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bingoal gehackt: pas je wachtwoord aan

WFA b.v.b.a. of “Bingoal” werd recent getroffen door een hacking, waarbij derden in haar IT-systemen binnengedrongen zijn.  Bingoal heeft meteen haar gebruikelijke security procedures geactiveerd, om haar IT systemen en de data te beschermen.

 

Bingoal heeft onmiddellijk contact opgenomen met de Federal Computer Crime Unit en melding gedaan bij de bevoegde autoriteiten, zoals voorgeschreven door haar cybersecuritybeleid en haar wettelijke verplichtingen.

 

De beveiliging van uw gegevens is Bingoals eerste prioriteit en we stellen alles in het werk om deze te beschermen. Ondanks onze snelle reactie hebben we niet kunnen vermijden dat onbekenden toegang hebben gekregen tot de databestanden van Bingoal. Bingoal laat zich dan ook intensief bijstaan door een team van IT security-experts om de mogelijke schade te beperken.

 

Door de huidige gebeurtenissen raden we u in elk geval aan om waakzaam te zijn. U kan bijkomende informatie vinden over uw veiligheid online op de website https://www.safeonweb.be/nl.

 

U kunt uw spelersaccount normaal blijven verder gebruiken. Uw saldo alsook uw persoonlijke gegevens en spelhistoriek zijn beschikbaar op Bingoal.be.

 

We bieden u onze verontschuldigingen aan voor dit ongemak en benadrukken dat de bescherming van uw gegevens op elk moment onze prioriteit is bij Bingoal.

 

We bedanken u voor het vertrouwen.

 

Heeft u vragen, dan kan u ons contacteren via privacy@bingoal.be

 

De directie van Bingoal.

3 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar koeniuer
Country flagkoeniuer in 3-12-2019 15:27 Algemeen
in 3-12-2019 15:27 Algemeen
6 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

Ze zijn wel niet echt kwistig met info over de omvang van de data die gestolen is... In plaats van direct te adviseren om wachtwoord te veranderen enzo... Smetje op deze bookmaker me dunkt.

0 Vind ik leuk's

Idd darky, dat is het eerste wat ik zou doen. Andere wachtwoord en hopen dat het goed gaat.

0 Vind ik leuk's
Pain is temporary. Quitting lasts forever.

update:


Wijzig uw wachtwoord

Beste klant,

 

Zoals we hebben gemeld per e-mail van 3 december 2019, werd WFA b.v.b.a. of “Bingoal” recent getroffen door een hacking, waarbij derden in haar IT-systemen binnengedrongen zijn. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat de hackers er toch in geslaagd zijn om bepaalde gegevens te kopiëren (naam, adres, rijksregisternummer, identiteitsdocumenten, e-mailadres, IP-adres, datum van inschrijving op de website) van een voorlopig onbekend aantal klanten.

 

Wij werken nauw samen met de Federal Computer Crime Unit en andere bevoegde autoriteiten (Gegevensbeschermingsautoriteit) werden op de hoogte gebracht.

 

Ondanks het feit dat we alle wachtwoorden versleutelen, raden wij u toch aan om zo snel mogelijk uw wachtwoord te wijzigen via deze link. Wanneer u hetzelfde wachtwoord ook gebruikt voor andere diensten dan Bingoal, raden wij u aan om uw wachtwoord ook daar te wijzigen. Kies bovendien steeds een wachtwoord dat voldoende complex is en bestaat uit een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers, bijzondere tekens zoals !@$& en een minimumlengte van 10 tekens.

 

Indien u uw wachtwoord niet gewijzigd heeft binnen de 48 uur, dan zal u verplicht een nieuw wachtwoord moeten aanmaken via "Wachtwoord vergeten?"'.  

Wijzig nu uw wachtwoord

We raden u aan om hoe dan ook waakzaam te zijn voor elke verdachte activiteit (bijv. derden die zich uw identiteit zouden kunnen aanmeten). U kan bijkomende informatie vinden over uw veiligheid online op de website https://www.safeonweb.be/nl.

Incidenten kan u melden via het Meldpunt van de federale overheid: https://meldpunt.belgie.be/meldpunt/nl/welkom.

 

Bingoal laat zich intensief bijstaan door een team van security specialisten en doet haar best om de schade zoveel mogelijk te beperken.

 

Heeft u vragen, dan kan u ons contacteren via privacy@bingoal.be

 

De directie van Bingoal.

3 Vind ik leuk's

Achterlijke site......als je bij hun niet veel speelt in het jaar mag je niet aan adventskalander meedoen...

Nog altijd op hun teentje getrapt dat ik hun 500 euro stortingbonus heb rondgespeeld en niet vaak meer bij hun speel.

Bericht gewijzigd door looza op do 5 dec. 2019, 17:23
3 Vind ik leuk's
Het antwerp publiek is gelijk een vulkaan: soms stilte, meestal wat gerommel, af en toe as spuwend en bij gelegenheid een verschroeiend klank- en lichtspel Jesus Freaks, out on the streets, handing tickets out for God

Om voor een beetje gerustheid te zorgen. Als een site wordt gehackt zoals nu bij Bingoal het geval is, en dan je username en wachtwoord bemachtigen is dat de gehashte versie van een wachtwoord, een geëncrypteerde versie dus van je wachtwoord. Niet je wachtwoord in clear tekst zoals jij het kent en ingeeft.


Nu is het mogelijk om die hash van je wachtwoord te hacken door middel van brute force technologie, maat dat gaat niet zomaar. Maar het is ook niet onmogelijk. Om het vlot te kunnen doen moet je over een supercomputer beschikken en die heeft een doorsnee individu niet zomaar. Ze komen wel voor bij universiteiten, onderzoekscentra etc...


Toch maar beter je wachtwoord veranderen, zeker als je dat zelfde wachtwoord ook voor andere services gebruikt.

Bericht gewijzigd door bolleboos83 op do 5 dec. 2019, 19:50
7 Vind ik leuk's
Watch the hair... Watch the hair...

Ten eerste is het sowieso goed om regelmatig je wachtwoorden te veranderen en/of gebruik te maken van een wachtwoord manager (lastpass, Dashlane etc). Mocht je die niet willen gebruiken dan kan je de volgende regel aanhouden: als je je tandenborstel moet vervangen, verander dan ook je wachtwoorden.


Verder is het altijd maar de vraag of websites (in dit geval Bingoal) gebruik maken van hashing van wachtwoorden. Je mag het wel verwachten maar dat is wat anders dan dat het ook daadwerkelijk gebeurt. Er zijn veel te veel gevallen bekend dat wachtwoorden gewoon plain (in tekstvorm zonder enige encryptie) worden opgeslagen in een database. En aangezien heel veel mensen voor heel veel sites dezelfde wachtwoorden gebruiken dan kan je raden wat hackers met bemachtigde gegevens gaan doen...


Lang verhaal kort: wachtwoord bij Bingoal aanpassen. Zo snel als mogelijk!

1 Vind ik leuk's
You'll never walk alone!!!!

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.