Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Tennis: Wimbledon 2019

Wimbledon 2019


Het gravelseizoen zit er pas net op, maar inmiddels staat met Wimbledon 2019 alweer de derde Grand Slam van het jaar voor de deur. Drie weken lang zijn er voorbereidingstoernooien gespeeld en maandagmorgen worden de eerste wedstrijden op het heilige gras in de Londense buitenwijk afgewerkt. Het is het oudste tennistoernooi ter wereld en wordt bovendien beschouwd als het meest prestigieuze. Bij de dames domineerden de zussen Williams in de afgelopen twintig jaar, bij de mannen is het al langer bekend dat de grandslamtitels de afgelopen jaren voornamelijk worden verdeeld tussen Novak Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal.??Qua kledingdracht hoeven we geen opvallende verschijningen te verwachten, want Wimbledon is één van de weinige tennistoernooien waar spelers verplicht witte kleding moeten dragen.


Het grastoernooi wordt afgewerkt van maandag 1 juli t/m zondag 15 juli. De loting voor het hoofdtoernooi heeft vrijdagochtend plaatsgevonden en dit leverde enkele interessante partijen op. De winnaar en winnares van Wimbledon 2019 wacht een geldbedrag van ruim 2,6 miljoen euro. Afgelopen jaar won Novak Djokovic voor de vierde keer het grandslamtoernooi door Kevin Anderson in de finale in straight sets te verslaan. Bij de vrouwen bleek Angelique Kerber in de finale verrassend genoeg te sterk voor Serena Williams.?



Voorbeschouwing damestoernooi

Voor de verandering beginnen we bij deze Grand Slam met de voorbeschouwing van het damestoernooi.


De geplaatste speelsters:


Ashleigh Barty (1)

Van Ashleigh Barty kan gerust worden geconcludeerd dat ze pijlsnel de nieuwe nummer één van de wereld is geworden. De Australische stond tot april nog nooit in de top tien van het damestennis en tijdens zeventien eerdere Grand Slam deelnames noteerde ze slechts één keer een vierde ronde. Ze begon 2019 nog als nummer vijftien van de wereld, maar beleefde vervolgens een geweldig eerste halfjaar.


Op de Australian Open noteerde ze dan eindelijk haar eerste kwartfinale op een Grand Slam. Ze won dit seizoen tot nog toe maar liefst 36 van haar 41 partijen en drie titels, allen behaald op verschillende ondergronden. Met groot overmacht greep ze eerder deze maand op Roland Garros haar eerste grandslamtitel. Om zich voor te bereiden op Wimbledon speelde Barty hierna het WTA-grastoernooi van Birmingham, welke ze ook op haar naam schreef. In plaats van als grote outsider is ze nu als dé titelfavoriete afgereisd naar de Londense buitenwijk


Naomi Osaka (2)

Voor Naomi Osaka zijn de druiven inmiddels toch wat zuur. De Japanse is nog altijd de regerend kampioene van de US Open en de Australian Open, maar is op de ranglijst inmiddels voorbijgestreefd door Ashleigh Barty. De prestaties zijn na de Australian Open sowieso een stuk minder overtuigend. De druk die komt kijken bij het zijn van de beste vrouwelijke tennisser in de wereld zou hier aan ten grondslag hebben kunnen liggen, maar het uit elkaar gaan met haar succescoach na de Australian Open lijkt de meest logische verklaring.


Osaka liep niet voor het eerst blessures op tijdens het gravelseizoen. Hierdoor moest ze zich de afgelopen maanden terugtrekken tijdens twee toernooien. Op Madrid en Rome haalde ze desondanks de kwartfinale en in Stuttgart, strijden om zilverwerk zat er op het gemalen baksteen niet in. Ter voorbereiding op Wimbledon ging ze tijdens het WTA-toernooi van Birmingham verrassend in de tweede ronde in straight sets onderuit tegen Yulia Putintseva.


Karolína Plí?ková (3)

Karolína Plí?ková schoot dit tennisseizoen uit de startblokken met toernooiwinst in Brisbane, dit was alweer haar twaalfde WTA-titel uit haar carrière. Op de Australian Open verbeterde ze vervolgens haar beste prestatie van het jaar ervoor door het tot de halve finale te schoppen. Het was de eerste halve finale van de Tsjechische op een Grand Slam sinds Roland Garros 2017.


Pliskova heeft ook in het eerste halfjaar van 2019 maar weer eens bewezen op elke ondergrond te kunnen presteren. Naast haar goede prestaties op hardcourt in de eerste maanden, zegevierde de 27-jarige tennisser namelijk ook op gravel in Rome. De Tsjechische piekt momenteel richting Wimbledon met minimaal een halve finale in Eastbourne. Ze won dit seizoen 33 van haar 42 partijen en hoopt minimaal haar vierde ronde van vorig jaar op het heilige gras te overtreffen.


Kiki Bertens (4)

Net als Ashleigh Barty heeft ook Kiki Bertens de afgelopen anderhalf jaar de ranglijst bestormd. Dat de Nederlandse tennisster goed uit de voeten kan op gravel is algemeen bekend, maar ze heeft zich onder de hoede van Raemon Sluijter ontwikkeld als een veelzijdige speelster, die op elke ondergrond tot mooie prestaties kan komen. Na een geweldig 2018 werd ze door de WTA uitgeroepen als Most Improved Player of 2018.


Bertens trok haar goede vorm door in 2019. Haar eerste titel van het jaar greep ze eind januari op een indoor hardcourtbaan in Sint-Petersburg. Vervolgens noteerde ze het beste gravelseizoen van alle WTA-speelsters met toernooiwinst in Madrid als absoluut hoogtepunt. Ze steeg hierna naar de vierde plaats op de wereldranglijst en overtrof daarmee Betty Stöve als beste Nederlandse tennisster ooit. Vorig seizoen noteerde Bertens op Wimbledon knap een kwartfinale, deze prestatie wil ze dit jaar natuurlijk evenaren. De voorbereiding is in ieder geval goed te noemen met minimaal een halve finale tijdens het WTA-toernooi van Eastbourne.


Angelique Kerber (5)

Angelique Kerber won vorig seizoen haar eerste grandslamtitel op het heilige gras van Wimbledon. De Duitse zou maar al te graag de cirkel rond maken met een titel op Roland Garros, maar een maand geleden werd eens te meer duidelijk dat gravel en Kerber simpelweg geen goede combinatie is. De als vijfde geplaatste tennisster mag dan titelverdedigster zijn, er zijn vier dames met een beter record in 2019: Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Karolina Pliskova en Kiki Bertens.


Kerber noteerde in 2019 een record van 28-10.?Kerber is in 2019 nog zonder titel. Het ontbrak haar tijdens meerdere toernooien dan ook aan de juiste vorm. In Indian Wells schopte ze het daarentegen wel tot de finale, maar hier liet ze zich verrassen door het Canadese tienertalent Bianca Andreescu. Ondanks dat ze deze week zonder setverlies de halve finale in Eastbourne wist te bereiken, maakt de Duitse tennisster meer dan haar lief is onkarakteristieke fouten en is ze nog op zoek naar haar topvorm.?


Petra Kvitová (6)

In de eerste maanden van 2019 stond er eigenlijk geen maat op Petra Kvitová alleen greep ze wanneer het er echt om ging vaak net naast zilverwerk. De Tsjechische won begin januari de titel in Sydney en was vervolgens verliezend finaliste op de Australian Open en in Dubai. Kvitova is één van de sterkste speelsters als het gaat om indoor tennis en dat liet ze eens te meer zien in Stuttgart, waar ze wel wist te zegevieren.


Ter voorbereiding op Roland Garros moest Kvitová halverwege mei tijdens de tweede ronde van het WTA-toernooi van Rome opgeven. Ze miste uiteindelijk het grandslamtoernooi in Parijs en staat inmiddels alweer bijna anderhalve maand aan de kant. De problemen van de tweevoudig winnares van Wimledon aan de arm lijken verholpen, maar door een polsblessure kan het zo maar zijn dat ze ook het belangrijkste grastoernooi van het jaar aan zich voorbij moet laten gaan. Fit en met een betere voorbereiding zou Kvitova tot de absolute topfavorieten hebben gehoord voor het winnen van Wimbledon 2019.


Simona Halep (7)

Voor Simona Halep zal het even schrikken zijn dat ze is afgezakt naar de zevende plaats op de wereldranglijst. In het afgelopen seizoen won ze op Roland Garros dan eindelijk haar eerste grandslamtitel. Deze kon ze enkele weken terug alleen niet verdedigen. In de kwartfinale strandde ze tegen de 17-jarige Amanda Anisimova, waardoor ze belangrijke punten misliep.


De laatste titel van Halep dateert inmiddels alweer van augustus 2018, toen ze in Canada de Rogers Cup op haar naam wist te schrijven ten faveure van Sloane Stephens.Halep kwam in de eerste maanden van 2019 vaak in een vroegtijdig stadium van een toernooi te kort.?Op haar geliefde gravel in Madrid stoomde de Roemeense vervolgens met groot overmacht door richting de finale, maar hier bleek Kiki Bertens haar uiteindelijk de baas. Op Wimbledon verdedigt ze dit jaar de derde ronde van 2018 en haalde ze uit acht deelnames slechts één keer de halve finale als beste resultaat.


Elina Svitolina (8)

Voor Elina Svitolina was 2018 een absoluut droomjaar. Ze veroverde titels in Brisbane, Dubai en Rome en aan het eind van het seizoen boekte ze haar grootste succes tijdens haar carrière?door de WTA-finals op haar naam te schrijven. De 24-jarige tennisster eindigde het seizoen knap als nummer vier van de wereld.


Svitolina staat in het huidige seizoen wat prijzen betreft nog droog. Tegen Bianca Andreescu had ze in de halve finale van Indian Wells kansen om de wedstrijd via een spannende driesetter naar zich toe te trekker, maar uiteindelijk kwam ze hier te kort. Hierna stond de Oekraïense ruim zes weken aan de kant met een knieblessure en won sinds haar rentree slechts twee van haar zeven partijen. Op een vierde ronde in 2017 na, vloog Svitolina er op Wimbledon telkens in de eerste of tweede ronde uit.??


Outsiders:

De kans dat de winnares bij de vrouwen niet uit het rijtje bovenstaande namen komt, valt niet helemaal uit te sluiten. Er zijn enkele grote namen en?opkomende talenten, die wellicht hoge ogen kunnen gooien. Hieronder zal ik ze kort toelichten:

Serena Williams mag eigenlijk niet als outsider wordt genoemd. De Amerikaanse tennisster is namelijk zevenvoudig winnares van Wimbledon, maar spendeert tegenwoordig meer tijd buiten de baan dan op de baan. Haar laatste wedstrijd speelde ze bijna een maand geleden, maar ook zonder voorbereidingstoernooien op gras blijft Williams iemand om rekening mee te houden. Marketa Vondrousova is een speelster, die met haar tennis op elke ondergrond uit de voeten moeten kunnen. Dat bewees ze enkele weken terug nog maar eens in Parijs. Op Roland Garros schopte de twintigjarige tennisster het namelijk tot de halve finale. Amanda Anisimova is nog altijd pas zeventien jaar oud. Haar goede run op Roland Garros was een kleine verrassing, aangezien ze over een goede service beschikt en enorm veel power. Met haar vlakke slagen moet ze op snellere ondergronden nog hogere ogen kunnen gooien.?


De loting:

De loting voor Wimbledon 2019 heeft vrijdagochtend plaatsgevonden. Tijd om te kijken voor welke spelers er mogelijkheden liggen en wie het minder hebben getroffen.


Kwart 1

Het eerste kwart van het speelschema valt in één woord te omschrijven: loodzwaar.?Om de gevaarlijke speelsters in dit kwart op te sommen:?


  • Angelique Kerber (titelverdedigster)
  • Ashleigh Barty (nummer één van de wereld)
  • Serena Williams (zevenvoudig winnares en verliezend finaliste Wimbledon 2018)
  • Garbine Muguruza (winnares Wimbledon 2017)
  • Julia Goërges (halve finaliste Wimbledon 2018)
  • Maria Sharapova (winnares 2004)
  • Alison Riske (grasspecialiste, winnarres grastoernooien Surbiton 2019 (ITF en Rosmalen 2019 (WTA)
  • Belinda Bencic (gevaarlijk op gras)
  • Donna Vekic (gevaarlijk op gras)


Omdat dit kwart zo enorm sterk is, lijkt degene die als winnares uit dit kwart komt nauwelijks aan te wijzen. in de bovenste helft is Barty in de vierde ronde de meest waarschijnlijke tegenstander van Bencic of Vekic/Riske. In de onderste helft lijkt Williams tegen Kerber de meest logische uitkomst voor deze ronde. De vraag is of een fitte Williams is af te stoppen door wellicht Barty, die in de vorm van haar leven verkeert.?


Kwart 2

Bertens is de hoogst geplaatste speelster in het tweede kwart. De vierde ronde zou ze eigenlijk zonder problemen moeten kunnen halen en Elise Mertens lijkt hier haar meest logische tegenstander, gezien de vorm van de Belgische tennisster.


In het onderste deel van dit kwart bevinden zich Stephens en Kvitova. Eerstgenoemde werd de laatste twee jaar al in de eerste ronde uitgeschakeld en van Kvitova is het nog onzeker of ze deel zal nemen. Degenen die van dit zwakkere deel van het kwart kunnen profiteren zijn Konta en Anisimova. Beide speelsters beschikken over de kwaliteiten om te presteren op gras. Konta kent alleen geen goed grasseizoen, terwijl Anisimova pas drie wedstrijden op het hoogste niveau speelde op deze ondergrond.


Kwart 3

Svitolina is de hoogst geplaatste speelster in het derde kwart, maar haar beste resultaat uit zes deelnames Wimbledon is een vierde ronde. Gasparyan lijkt een goede kanshebber om als winnaar uit de eerste sectie te komen en in de vierde ronde Sevastova te treffen. De Letse heeft een positief record op gras, maar uit zes deelnames op Wimbledon kwam ze nooit verder dan de tweede ronde. Martic is een andere gegadigde. Ze had een knappe run op Roland Garros en noteerde op Wimbledon in 2017 al eens een vierde ronde.


In het onderste deel van dit kwart lijkt het tussen drie speelsters te gaan. Ostapenko bereikte vorig jaar de halve finale van Wimbledon, maar dit evenaren zou een grote verrassing zijn. Vondrousova is enorm talentvol en kan op alle ondergronden uit de voeten, terwijl Pliskova momenteel in Eastbourne indrukwekkend tennis laat zien en de grote favoriet is om het derde kwart te winnen.


Kwart 4

In de bovenste helft van het laatste kwart bevindt zich Halep. De favoriete grandslam van de Roemeense tennisster is Roland Garros. Op Wimbledon noteerde ze tijdens acht deelnames slechts één keer een halve finale. De grootste uitdagers voor een plek in de kwartfinale van dit jaar lijken Keys, Venus Williams en Sabalenka.?In de onderste helft mag Osaka zich bewijzen op gras. De Japanse beschikt over de juiste wapens om te excelleren op deze ondergrond, maar het ontbreekt momenteel vooral aan de juiste vorm. Haar sectie is niet makkelijk met de talentvolle Swiatek, Yastremska en Kenin als gevaarlijke uitdagers. In de vierde ronde is Wozniacki een mogelijke tegenstander. De Deense noteerde in twaalf deelnames maar liefst zes keer een vierde ronde als beste resultaat. Garcia en wellicht Kudermetova zijn speelster die haar hier dit jaar van af kunnen houden.?


Conclusies + Outrights


In het eerste kwart bevinden zich simpelweg te veel grote namen. Barty steekt in de vorm van haar leven en is enorm compleet. Haar outright voor winst is in de afgelopen weken alleen te veel gezakt en net als haar outright voor winst kwart 1 het spelen niet waard vanwege de grote concurrentie in dit kwart.


In de bovenste helft van het tweede kwart verwacht ik dat het tussen Bertens en Mertens zal gaan, de Belgische tennisster heeft hier de meest interessante quotering. In de onderste helft geef ik Anisimova een goede kans met Kvitova, van wie het onzeker is of ze deel zal nemen aan Wimbledon, en de matig presterende Stephens op gras als mogelijke tegenstanders.?


Pliskova is in mijn ogen de terechte favoriet van kwart 3. Haar quotering voor winst van het kwart staat me alleen te laag. Ik zet dan liever wat kleingeld op Vondrousova, die moet hopen dat Pliskova in een onderlinge ontmoeting serverend niet top zal zijn en dan heeft ze zeker kansen.?


Voor titelwinst zijn er niet echt interessante quoteringen, mede door het sterke eerste kwart, maar Pliskova heeft vergeleken met haar concurrente het meest eenvoudige pad naar de finale en haar quotering is dan ook het overwegen waard.??


Winnares kwart 2: Amanda Anisimova @ 10.0 (Unibet, low)

Winnares kwart 2: Elise Mertens @ 18.0 (Unibet, low)

Winnares kwart 3: Marketa Vondrousova @ 12.0 (Unibet, low)

Winnares Wimbledon 2019: Karolina Pliskova @ 9.0 (Unibet, low)


Wimledon 2019: waar kan ik het zien?

Eurosport beschikt ook dit jaar weer over alle rechten van de vier grandslams, dus ook over die van Wimbledon. Online zijn de wedstrijden o.a. op?Unibet?TV te zien, via je laptop of pc heb je prima beeld.


Eigen tips

Voel je vrij om in dit topic ook eigen tips te delen gedurende Wimbledon.


Voorbeschouwing van het mannentoernooi volgt zondagochtend in dit topic.

5 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar jorditoma
Country flagjorditoma in 29-06-2019 14:34 Algemeen
in 29-06-2019 14:34 Algemeen
28 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

Pliskova is echt een mooie. Die heeft iedereen alle hoeken van het veld laten zien. Die is echt in mega vorm

2 Vind ik leuk's

Voorbeschouwing mannentoernooi

De geplaatste spelers: 


Novak Djokovic (1)

Voor Novak Djokovic staat de teller inmiddels op vijfttien grandslamtitels. Aan Wimbledon deed de Serviër al veertien keer mee en vier keer wist hij hier te zegevieren. Vorig seizoen versloeg de nummer één van de wereld Kevin Anderson in straight sets in de finale van Wimbledon en Djokovic zal zijn titel dit jaar begrijpelijkerwijs maar al te graag verdedigen. 2019 is vooralsnog een seizoen met twee gezichten voor Djokovic. Op de Australian Open greep hij met groot overmacht de titel, maar er volgden ook enkele verrassende uitschakelingen op andere toernooien door minder grote namen als Roberto Bautista-Agut (2x), Philip Kohlschreiber en Daniil Medvedev. In Madrid volgde nog een titel op gravel, maar op Roland Garros kwam de Serviër in de halve finale te kort tegen Dominic Thiem.


Rafael Nadal (2)

Rafael Nadal kampte het afgelopen seizoen steeds vaker met pijntjes. De Spanjaard raakte op de US Open geblesseerd en maakte tijdens de Australian Open begin 2019 zijn rentree. Met groot overmacht drong de gravelkoning door tot de finale, maar het was Novak Djokovic die hem hier met beide benen op de grond zette.  Het duurde lang voordat Nadal zijn eerste titel van het jaar bij kon schrijven. Dat het op hardcourt nog niet wilde lukken, mag geen verrassing heten, maar tijdens de eerste drie graveltoernooien was de halve finale opvallend genoeg telkens het eindstation voor de Spanjaard. Tijdens het Masters 1000-toernooi van Rome was het dan eindelijk raak en in Parijs kon hij alweer zijn twaalfde grandslamtitel op Roland Garros op zijn palmares bijschrijven. Op het heilige gras van Wimbledon was Nadal twee keer in zijn roemrijke carrière de sterkste.


Roger Federer (3)

Roger Federer baarde eerder dit jaar opzien door voor het eerst sinds twee jaar terug te keren op het Europese gravel. De Zwitser piekte uiteindelijk pas echt op Roland Garros, maar in de halve finale liet Rafael Nadal hem hier uiteindelijk geen enkele kans. Op hardcourt was Federer in de eerste maanden van 2019 een stuk succesvoller. In Dubai nam hij revanche op Stefanos Tsitsipas, die hem op de Australian Open vroegtijdig uitschakelde en ook in Miami wist de 32-jarige tennisser te zegevieren. Gras blijft de favoriete ondergrond van Federer. De Zwitser heeft maar liefst twintig keer deelgenomen aan Wimbledon en zeven keer greep hij uiteindelijk de titel. De laatste dateert uit 2017. Ter voorbereiding op het prestigieuze grastoernooi schreef Federer afgelopen week het ATP-toernooi van Halle op zijn naam.


Dominic Thiem (4)

Dominic Thiem kan terugkijken op een prima eerste halfjaar. De Oostenrijker kwam wat moeizaam op gang. Een opgelopen blessure op de Australian Open hielp niet bepaald mee. Op het gravel voelt hij zich als een vis in het water. Het was dan ook een kleine verrassing dat Thiem zijn grootste toernooizege uit zijn carrière juist won op hardcourt in Indian Wells. Hij was Roger Federer hier in de finale uiteindelijk in drie sets de baas. De finale op Roland Garros was het afgelopen seizoen een absoluut hoogtepunt voor Thiem, deze prestatie wist hij dit jaar te evenaren. De Oostenrijker zat onder andere Novak Djokovic dwars in zijn jacht op een vierde grandslamtitel op rij. Rafael Nadal bleek alleen net als vorig jaar in de finale nog net een maatje te groot. Op Gras komt Thiem doorgaans minder goed uit de voeten. Op een vierde ronde in 2017 na was de eerste of tweede ronde namelijk ieder jaar zijn eindstation.


Alexander Zverev (5)

Alexander Zverev excelleert met name op Masters 1000-toernooien, maar tijdens de Grand Slams geeft hij vaker niet dan wel thuis. Zijn recente kwartfinale op Roland Garros was een evenaring van zijn beste resultaat, welke hij vorig jaar ook noteerde in Parijs. Zijn hoogtepunt uit zijn carrière beleefde de 22-jarige tennisser eind vorig seizoen, toen hij de ATP Finals op zijn naam schreef.   Vele ogen waren ook dit jaar weer op Zverev gericht. De Duitser zag hoe Stefanos Tsitsipas, een andere generatiegenoot, zich in positieve zin liet zien, maar zelf viel hij vaak toch vies tegen. Zverev had het de afgelopen maanden privé wat lastig en dit kwam terug in zijn spel. Het gebrek aan vertrouwen was nog het meest terug te zien tijdens zijn servicegames, want de Duitser worstelde vrijwel elke wedstrijd met zijn opslag.


Stefanos Tsitsipas (6)

In de afgelopen maanden heeft Stefanos Tsitsipas wel bewezen geen eendagsvlieg te zijn. Op de Australian Open was hij begin dit seizoen één van de revelaties. De Griek schakelde hier Roger Federer uit, maar was in de halve finale niet opgewassen tegen Rafael Nadal. Op het kleinere ATP-toernooi van Marseille was hij een maand later succesvol en ook op gravel lukte het de twintigjarige tennisser om een titel in de wacht te slepen. In Estoril versloeg hij namelijk de Uruguayaanse gravelspecialist Pablo Cuevas.  Op Roland Garros reikte Tsitsipas tot de vierde ronde. Hier speelde hij een slopende marathonpartij van meer dan vijf uur tegen Stan Wawrinka, waarin hij uiteindelijk in de beslissende vijfde set het onderspit moest delven. Tsitsipas is vrij allround, dat bewees hij vorig jaar met een vierde ronde op Wimbledon, maar de Griek is nog niet heel ervaren op het hoogste niveau op gras.


Kei Nishikori (7)

Kei Nishikori stond al in 26 ATP-finales. Zijn laatste titel dateerde lange tijd van februari 2016. Hierna verloor de Japanner maar liefst negen finales op rij. In Brisbane maakte hij begin dit seizoen eindelijk een einde aan deze negatieve reeks door in de finale af te rekenen met Daniil Medvedev, die hem enkele maanden terug nog van een titel in Tokio af wist te houden.  Er bestaat geen twijfel over dat Nishikori terecht een top tien-speler is, maar de Japanner kwakkelde in zijn carrière veelvuldig met blessures en dat heeft hem zeker in het best-of-five format tijdens Grand Slams vaak dwars gezeten. Vorig jaar noteerde de 29-jarige tennisser een kwartfinale op Wimbledon, zijn beste prestatie op het heilige gras tijdens tien deelnames.


Kevin Anderson (8)

Afgelopen jaar noteerde Kevin Anderson zijn beste prestatie op en Grand Slam door op Wimbledon de finale te halen. Dat hij hierin kansloos werd gelaten was niet heel vreemd. De Zuid-Afrikaan speelde namelijk Liefst 99 games en drie tiebreaks in de halve finale tegen John Isner en kwam na een marathonpartij van 6 uur en 36 minuten uiteindelijk als winnaar uit de strijd.  Anderson begon goed aan 2019, maar stond na de Australian Open meer dan twee maanden aan de kant en vanwege een elleboogblessure zette hij dit jaar ook een streep door het gravelseizoen. De boomlange tennisser kwam in de afgelopen maanden slechts op vier toernooien in actie. Anderson speelde als voorbereiding twee oefenpartijen en weet dat hij de komende twee weken de nodige punten heeft te verdedigen.


Outsiders

Waar er bij er bij het damestoernooi tijdens Grand Slams nog wel eens verrassingen plaats willen vinden, hebben de grote namen in het mannentennis nog steeds de macht. Het moet dan ook wel heel raar lopen, wil één van bovenstaande namen in Parijs niet met de titel aan de haal gaan. Toch kunnen enkele spelers een goede run maken. Marin Cilic is wat gezakt op de ranglijst, maar kan uitstekend uit de voeten op gras. De Kroaat moet indien de goede vorm er is zeker in staat worden geacht om ver te komen. Wellicht kunnen talentvolle spelers als Daniil Medvedev, Karen Kachanov en Matteo Berrettini voor een verrassing zorgen en met hun servicegeweld zijn John Isner, Milos Raonic en Sam Querrey op gras lastig te kloppen tegenstanders. Tot slot kijkt vrijwel elke tennisliefhebber uit naar de rentree van Andy Murray, al zijn de verwachtingen begrijpelijkerwijs laag. 


De loting

De loting voor Roland Garros vond vrijdagochtend plaats. Tijd om te kijken voor welke spelers er mogelijkheden liggen en wie het minder hebben getroffen. 


Kwart 1

In het bovenste gedeelte van het eerste kwart hoeven de meeste tennissers zich normaal gesproken weinig illusies te maken. Novak Djokovic is de terechte favoriet in dit kwart, topfit en in een best-of-five-format door tegenstanders net buiten de top nauwelijks te verslaan. Dimitrov is de grootste uitdager van de Serviër en Auger-Aliassime is nog jong en onervaren, maar beschikt over enorm veel potentie.


Voor een plek in de kwartfinale tegen eventueel Djokovic lijken waarschijnlijk Tsitsipas en Medvedev te mogen strijden. De Rus heeft in de onderlinge ontmoetingen de overhand gehad en dit geeft hem een licht voordeel. Kyle Edmund heeft daarentegen ook eindelijk zijn goede vorm gevonden en mag niet helemaal worden uitgevlakt.


Kwart 2

In het tweede kwart zijn Anderson en Zverev de hoogst geplaatste speler. De Zuid-Afrikaan keerde net terug van een blessure en verdedigt dankzij zijn finale van vorig jaar heel wat punten. Zverev laat het te vaak afweten op Grand Slams en verkeert bovendien niet in al te geweldige vorm. In de bovenste helft van kwart 2 is het Raonic die de beste resultaten in het verleden op Wimbledon heeft weten te boeken. Voor servicekanon lijkt het format te lang om enkele wedstrijden via tiebreak te beslissen, want in de langere rallies komt de boomlange Amerikaan simpelweg te kort. 


Zverev bevindt zich in het onderste deel van dit kwart. Hij heeft vooral veel gravelspelers in zijn sectie, maar zou in een eventuele vierde ronde weleens te kort kunnen komen tegen de grasspecialist Feliciano Lopez. De Spanjaard zegevierde bijna twee weken terug op Queens en mag dan ook niet worden uitgevlakt. Ook Khachanov zal kansen zien in dit mindere kwart.


Kwart 3

In kwart 3 zijn de gravelspecialisten Thiem en Nadal de hoogst geplaatste spelers. De Oostenrijker bevindt zich in het bovenste gedeelte en heeft het met Querrey als tegenstander in de eerste ronde absoluut niet getroffen. De Amerikaan beschikt over een goede opslag en kan uitstekend uit de voeten op gras.


In het onderste deel is Nadal de topfavoriet, maar Cilic zou wel eens zijn grootste uitdager kunnen zijn in dit kwart. De Kroaat chokete het afgelopen seizoen in een periode opvallend genoeg regelmatig en zijn verlies tegen Guido Pella na een 2-0 voorsprong in sets op Wimbledon 2018 staat dan ook nog bij veel mensen in het geheugen gegrift. In een minder sterk bezet kwart zijn er dit jaar daarentegen volop kansen. Het wordt bovendien interessant om te zien of Dan Evans zijn sterke grasseizoen goed kan afsluiten, al is de tegenstand hier wel groter en het format langer dan tijdens de afgelopen weken.


Kwart 4

Roger Federer is logischerwijs de favoriet in het vierde kwart. In het bovenste gedeelte lijkt Isner gezien zijn kwaliteiten een goede kanshebber, maar de Amerikaan stond langere tijd aan de kant met blessures. Wellicht kan zijn landgenoot Fritz doorpakken na zijn recente titel in Eastbourne.


Federer zal in het onderste gedeelte normaal gesproken niet in de problemen komen tijdens de eerste rondes. In de vierde ronde wacht Berrettini als mogelijke tegenstanders. Coric heeft zich in deze sectie namelijk teruggetrokken, waardoor de weg opeens open ligt voor de Italiaan, die indruk wist te maken tijdens de afgelopen grastoernooien.


Conclusies loting + Outrights

Djokovic wordt in het eerste kwart waarschijnlijk door niemand echt getest. In de kwartfinale wacht hem waarschijnlijk een ontmoeting met Tsitsipas of Medvedev, maar ook dit mag geen probleem zijn.


In het tweede kwart liggen er kansen met Anderson en Zverev als hoogst geplaatste spelers. De Zuid-Afrikaan keert net terug van een blessure, terwijl Zverev matig presteert. Raonic lijkt hier van te kunnen profiteren.


Met de gravelspecialisten Nadal en Thiem als hoogst geplaatste spelers in kwart 3 liggen er ook hier kansen. Cilic heeft zich in het verleden op Wimbledon bewezen en kan opnieuw een goede run maken.


Federer is de topfavoriet in het vierde kwart met eigenlijk alleen Berrettini als echte test in de vierde ronde.


Voor titelwinst verwacht ik dat het tussen Djokovic en Federer zal gaan. De Serviër is één van de fitste spelers op de tour en ik verwacht dat hij net als op de Australian Open met overtuigend tennis zijn volgende grandslamtitel zal winnen.


Winnaar Kwart 2: Milos Raonic @ 5.5 (Unibet, low)

Winnaar Kwart 3: Marin Cilic @ 6.5 (Unibet, low)

Winnaar Wimbledon 2019: Novak Djokovic @ 2.40 (Unibet, medium)

Bericht gewijzigd door jorditoma op di 9 jul. 2019, 20:24
4 Vind ik leuk's

Bedank voor je mooie voorbeschouwingen!


Vandaag speel ik zelf


Single:

15:15 Fabbiano - Tsitsipas Fabbiano +2.5 set handicap @ 2.02


Fabbiano afgelopen weekend nog de halve finale van Eastbourne waarbij die met 2-1 verloor van Querrey. Het begin van dit grasseizoen ging niet lekker maar lijkt nu zijn draai daarin wel gevonden te hebben. Tsitsipas vind ik erg wisselvallend op het gras, vorig jaar werd het 3-0 tsitsipas maar Fabbiano draait sindsdien best een lekker jaar op hardcourt/grass. Een set moet wel lukken verwacht ik.


Combinatie materiaal:

12:00 Anderson - Herbert Over 36.5 games @ 1.50

13:15 Auger Aliassime - V. Pospisil over 29.5 games @ 1.50


Update: Overigens speel ik deze allemaal bij unibet.

Bericht gewijzigd door thunder op ma 1 jul. 2019, 07:40
1 Vind ik leuk's

Beginnen met threefold op maandag


Lopez - Giron winst Lopez @1.26


Lopez won het enkel en dubbelspel in London en lijkt zo in goeie vorm op gras, Giron maakt zijn debuut en is waarschijnlijk al blij dat hij in de eerste ronde is geraakt.


Khachanov - Soonwoo winst Khachanov@1.23


Khachanov kende een redelijke voorbereiding op Wimbledon, al verloor hij 2x van de toen ongenaakbare Berretinni. Er werd ooit veel verwacht van Soonwoo, maar deze heeft nog nooit echt kunnen bevestigen. Ik verwacht ondanks zijn kwalificatie voor Wimbledon, wat niet lukte in RG of Australian open, dat hij niet op kan tegen Khachanov.


Carreno Busta - Popyrin winst Popyrin @1.55


Popyrin speelde een zeer goede kwalificatie voor Wimbledon, hij won 87% punten op zijn opslag. Carreno Busta houdt niet van het gras en ging de voorbije 4 jaar nooit voorbij de 1ste ronde in Wimbledon. In zijn voorbereiding in Turkije hield zijn net spel niet over, hij koos vaak de verkeerde momenten om op te komen. Daarbij komt de sterke prestatie van Popyrin op grand slams dit jaar , die mij het gevoel geeft dat hij de klus zal klaren.


x3 = @2.4 ( Napoleon Games)

Bericht gewijzigd door akselvermassen op ma 1 jul. 2019, 09:01
3 Vind ik leuk's

Voor mij vandaag 4 partijen die rood omcirkelt staan (en ook nog live natuurlijk)


Anderson wint (1.40)

Feliciano Lopez -1.5 set (1.50)

Wawrinka -1.5 set (1.40)

Goffin wint 3-0 (1.50)

4 Vind ik leuk's
it's all about the money ;)

Waar kan ik de voorbeschouwingen zien van de vrouwen tennis? Op de voorbeschouwing pagina zie ik een aantal mannen voorbeschouwingen voorbij komen. Ik hoopte op meer voorbeschouwingen. Met name van de vrouwen!

1 Vind ik leuk's

Ik ga morgen voor:

Berreterini - Bedene Under 35.5 1.75

Fritz T - Berdeych Fritz T 1.44

Khachanov - Lopez Lopez 2.15


total: 5.42


Wat denken jullie?

1 Vind ik leuk's
Op ma. 1 jul. 2019, 22:12 schreef Donnymaal:

Waar kan ik de voorbeschouwingen zien van de vrouwen tennis? Op de voorbeschouwing pagina zie ik een aantal mannen voorbeschouwingen voorbij komen. Ik hoopte op meer voorbeschouwingen. Met name van de vrouwen!

Vanaf morgen (speeldag 2) zullen er ook de nodige voorbeschouwingen van het damestennis online staan. Op speeldag 1 waren er twee (met winnende tips), dit aantal zal vanaf morgen dus hoger liggen.

Bericht gewijzigd door jorditoma op ma 1 jul. 2019, 22:24
2 Vind ik leuk's

voor mij vandaag volgende:


Shapovalov -1.5 set (1.30)

Goerges wint (1.30)

Baghdatis wint (1.70)

Kyrgios -1.5 set (1.70)

1 Vind ik leuk's
it's all about the money ;)
Op ma. 1 jul. 2019, 10:53 schreef akselvermassen:

Beginnen met threefold op maandag


Lopez - Giron winst Lopez @1.26


Lopez won het enkel en dubbelspel in London en lijkt zo in goeie vorm op gras, Giron maakt zijn debuut en is waarschijnlijk al blij dat hij in de eerste ronde is geraakt.


Khachanov - Soonwoo winst Khachanov@1.23


Khachanov kende een redelijke voorbereiding op Wimbledon, al verloor hij 2x van de toen ongenaakbare Berretinni. Er werd ooit veel verwacht van Soonwoo, maar deze heeft nog nooit echt kunnen bevestigen. Ik verwacht ondanks zijn kwalificatie voor Wimbledon, wat niet lukte in RG of Australian open, dat hij niet op kan tegen Khachanov.


Carreno Busta - Popyrin winst Popyrin @1.55


Popyrin speelde een zeer goede kwalificatie voor Wimbledon, hij won 87% punten op zijn opslag. Carreno Busta houdt niet van het gras en ging de voorbije 4 jaar nooit voorbij de 1ste ronde in Wimbledon. In zijn voorbereiding in Turkije hield zijn net spel niet over, hij koos vaak de verkeerde momenten om op te komen. Daarbij komt de sterke prestatie van Popyrin op grand slams dit jaar , die mij het gevoel geeft dat hij de klus zal klaren.


x3 = @2.4 ( Napoleon Games)

3/3 mooie start :)


Nieuwe combo ( verdubbelaar) op dag 2 ( speel altijd met 3 punten op deze combo's, indien anders -> vermeld)


Berrettini - Bedene winst Berrettini 1.18

Fritz - Berdych winst Fritz 1.38

Gilles - Caruso winst Gilles 1.28


3 mannen die hun goede vorm toonden op gras voor Wimbledon en makkelijk zouden moeten winnen tegen hun tegenstanders.


x3 = @2.08 ( Napoleon Games) ( inzet: 3 punten)

Bericht gewijzigd door akselvermassen op di 2 jul. 2019, 09:52
2 Vind ik leuk's

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.