Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Online wedden illegaal in Nederland?

Hallo allemaal, Ik heb al meerdere keren gehoord dat online wedden in nederland illegaal is.
Zelf sta ik ingeschreven bij Unibet. Wat betekent het nou dat het online wedden in NL illegaal is?
Moet je ergens mee uitkijken hoef je niet bang te zijn voor eventuele boetes?
Hoop dat jullie het antwoord weten!
0 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar voorbips
Country flagvoorbips in 29-08-2011 16:53 Hulp en advies
in 29-08-2011 16:53 Hulp en advies
21 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50
Dag voorbips. Ten eerste welkom op het forum en het klopt inderdaad dat het online wedden een grijs gebied is. In Nederland heeft alleen de Toto het alleenrecht (monopolie) om (sport) weddenschappen aan te bieden. Door de huidige aanstaande wets-wijzigingen (2012 waarschijnlijk) zullen er meer aanbieders komen. Dit is ook de reden dat justitie andere partijen 'gedoogd'. De overheid vind het moeilijk om buitenlandse aanbieders (Unibet, Bwin, Betclic etc etc) te verbieden aangezien dat met internet juridisch nogal lastig lijkt, vooral in de praktijk.
Hou er rekening mee dat, indien je met 1 weddenschap meer dan (volgens mij) 450 wint, je hierover kansspelbelasting betalen. Verder moet je al je overige verdiensten (per maand gerekend) in principe opgeven bij de belastingdienst als 'inkomen uit overige werkzaamheden' (box 3). Of je dat doet ligt bij jezelf...
Mocht je nog meer vragen hebben... kom maar door :-)
0 Vind ik leuk's
Hakuna Matatttta.
Als je alles via Moneybookers regelt, zoals ik doe, inclusief Moneybookers MasterCard waarmee je direct geld kan opnemen van je Moneybookers rekening, komen ze er nooit achter:)
0 Vind ik leuk's
Ja tis eigenlijk totaal geen grijs gebied. Europese wetgeving schrijft voor vrijheid van werk en verkeer en de europe wetgeving laat online gokken toe. Verder heb je de vrijheid van het internet dat gewaarborgd moet blijven waardoor er onmogelijk van de serviceproviders een weigering geeist mag worden. Dan deel 3 de banken mogen niet de gokbedrijven direct financieren maar wat de prive-rekeninghouders zelf doen is niet hun pakki aan. Dat nederland nu met vergunningen gaat werken is ook juridisch gezien krom. Komt er op neer dat je een licentie tot reclame maken in nederland koopt. Aangezien ze dit wel kunnen verbieden.
0 Vind ik leuk's
gl3nn1987:
Dat nederland nu met vergunningen gaat werken is ook juridisch gezien krom. Komt er op neer dat je een licentie tot reclame maken in nederland koopt. Aangezien ze dit wel kunnen verbieden.

Het is sowieso wat krom. Ze willen het online wedden reguleren dmv een monopolie zodat we snel kunnen ingrijpen bij personen die verslaafd zouden kunnen raken. Ik noem het een ontmoedigingsbeleid. Ondertussen staat het de Toto, Staatsloterij én Krasloten helemaal vrij om te reclame te maken op TV, billboars in voetbalstadions en zelfs een partner van de KNVB te zijn. Het hele beleid in NL is zo krom als wat, daarom is het goed dat er een soort van regulering komt.
0 Vind ik leuk's
Hakuna Matatttta.
Maar verschil is dat toto onderdeel van lotto is en dat alle gelden gedoneerd worden aan voetbalclubs en andere goede doelen. Tis wel echt het reguleren van gokken in dat geval.
0 Vind ik leuk's
gl3nn1987:
Maar verschil is dat toto onderdeel van lotto is en dat alle gelden gedoneerd worden aan voetbalclubs en andere goede doelen. Tis wel echt het reguleren van gokken in dat geval.

Het komt op mij heel vreemd over dat je het eerst wil reguleren (en dus geen mensen wil aansporen tot wedden/gokken) en ondertussen hier ronduit reclame voor maakt. Het lijkt er dus op dat ze meten met 2 maten: iedereen behoeden voor een mogelijke verslaving maar ondertussen alles goedkeuren omdat er veel geld mee verdiend kan worden.
Overigens: ik geef persoonlijk veel geld aan goede doelen, maar wil graag zelf weten aan welke goede doelen ik het geef. Dat hoeft de Lotto niet voor mij te doen :-)
0 Vind ik leuk's
Hakuna Matatttta.
Ja maar tis in principe een non proffit organisatie. (100procent vd winst wordt teruggegeven aan de maatschappij). Kijk laten we eerlijk zijn als die quotes hoger waren dan was t toch een mooie organisatie jij lekker gokken en je geld beland nog bij een goed doel (sportdoel) maar k meen dat in belgie unibet toen ook geweigerd is na korte duur op het shirt van de wielerploeg
0 Vind ik leuk's
Ik denk dat het totaal iets anders is gl3nn1987.Real Madrid mag in Zwitserland ook niet met reclame van Bwin op de shirts spelen.
En in Belgie betaald de Nationale Loterij of Lotto in het kort, elk jaar ik dacht een bom geld aan de staat om die speelvergunning voor de lotterij te hebben.Monopoly dus.
maw hier in Belgie is die Lotto zogezegd ook een non proffit organisatie die oa een wielerploeg steunt, maar wel elk jaar miljoenen euros aan de staat moet betalen om die monopoly te hebben.Sorry dan ben je een financiele melkkoe voor vadertje staat die zo gemakkelijk geld verdient.
Het probleem zit hem er gewoon in dat vadertje staat zijn deel wil hebben. Als ik bij de krantenboer een voetbalbet plaats,dan betaal ik 15% belasting.Dus als ik 10e inzet,dan is mijn echte bet 8.5 euro.
0 Vind ik leuk's
Daarom gokt iedereen via internet. Toto is echt op alle vlakken ouderwets. Spelaanbod, quotes. Mjaa het is net zoiets dat je alleen mag pokeren in holland casino terwijl t niet eens een kansspel is. Nu vind ik toto ook maar een semi kansspel.
0 Vind ik leuk's
Ik vind het met name grappig dat als er een uitvoetbal wedstrijd plaats vindt van een van de nederlandse elftallen (In de CL of europa league) dat je dan ineens allemaal reclame ziet in het nederlands van Unibet etc. :P
0 Vind ik leuk's

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.