Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Eurovisie Songfestival: Finale 2019

Deze zaterdag vindt de finale van het Eurovisie Songfestival 2019 plaats. Na twee buitengewoon uiteenlopende halve finales zijn de stofwolken opgetrokken en hebben we een paar hele goede, en een paar hele slechte landen over. Duncan Laurence doet namens Nederland mee en heeft een bizar goede uitgangspositie gelet op de scores bij de bookmakers. Zelden was het verschil met de concurrentie zo groot als dit jaar. Echter betekent dat niet dat de winst al binnen is. Alles is immers gebaseerd op speculatie, want de uitslagen van de halve finales blijven geheim tot na de finale. Objectief gezien zijn er natuurlijk nog steeds een aantal geduchte concurrenten in de strijd in de vorm van Australië, Zwitserland, Zweden, Rusland en Azerbeidzjan. Ook zijn er een aantal zeer onvoorspelbare acts zoals Malta, Tsjechië en Spanje die overal tussen 5 en 20 kunnen eindigen. En er zijn de zekerheidjes in de achterhoede, zoals Duitsland, San Marino en gastland Israël. 


1.      Malta: Michela - Chameleon 

De avond wordt vrolijk geopend door Michela die een positief en hupserig lied komt brengen. Moderne maar niet goed te definiëren geluiden leiden tot een aanstekelijke opbouw, die abrupt tot koerswijziging leidt in het refrein. Jammer dat het net wat te lang nodig heeft om tot de echte climax te komen en Michela net iets te nerveus zingt. Op de radio klinkt dit geweldig, maar zit vanavond nog net iets teveel in de ballenbak of de speelhoek. Als openingsact kansloos voor een hele hoge klassering, maar gaat zeker de nodige punten binnen halen. 


2.  Albanië: Jonida Maliqi – Ktheju Tokës 

De Albanese klaagzang heeft zich weten te plaatsen voor de finale. Waarschijnlijk als een van de laatste plekken uit de tweede halve finale en daarmee toch lichtjes een verrassing. Traditioneel zingt Albanië in eigen taal, waardoor het gissen blijft wat er allemaal aan de hand is. Het is wel duidelijk dat er meer speelt dan dat de melk aan het overkoken is. Ondanks de vooral cultureel lokaal aansprekende elementen in dit lied, zingt Jonida niet slecht. Gaat desalniettemin in het rechter rijtje eindigen. 


3.  Tsjechië: Lake Malawi – Friend Of A Friend 

Tsjechië bracht in de eerste halve finale een van de weinige verdraagbare liedjes van de avond. Friend Of A Friend is een buitengewoon vrolijk lied dat doet denken aan de ‘80s en je na een minuut al volledig mee kan neuriën. In deze finale komt het echter tegen sterkere tegenstanders te staan en een optreden vroeg in de avond werkt zelden bevorderlijk voor de punten. Moet het hebben van optimisten en liefhebbers van Indiebandjes. Middenmotor. 


H2H vs Macedonia, Czech Republic to win @1.95 (10Bet.com) (4/10)


4.  Duitsland: Sisters – Sister! 

Dit is pure ellende. Deze twee zangeressen, die overigens geen zusjes van elkaar zijn (maar dat zie je direct), blèren wat af in deze drie minuten. De verf valt spontaan van de wanden, dus zorg dat je het volume even naar beneden draait tijdens dit optreden. Dit is voor niemand leuk en zou zomaar eens puntloos laatste kunnen worden. 


Germany to finish last @2.00 (10Bet.com) (8/10)


5.  Rusland: Sergej Lazarev - Scream 

De Russen gingen de halve finale in als tweede bij de bookmakers, maar zijn inmiddels afgezakt naar de achtste plek. En dat is niet waarvoor Sergej naar Tel Aviv is gekomen. Zijn volledige act is nauwkeurig in elkaar gezet om te winnen. De pijn moet voelbaar zijn tot in de diepste haarvaten. Vandaar dat ie halverwege ineens onder de douche staat. Vervolgens zijn er genoeg spiegels om de haartjes weer in de plooi te kammen. Subtiliteit is zelden de kracht van de Russen, maar dit jaar wel erg over de top. Zal desalniettemin toch een heleboel mensen aanspreken, want het is zeker niet slecht gezongen en er valt genoeg te zien. Zeker top 10 en geholpen door veel punten van de buren. 


Russia number of Maximum 12 points received over 2.5@1.62 (10Bet.com) (10/10)


6.  Denemarken: Leonora – Love Is Forever

Kinderliedje over eeuwige en altijd aanwezige liefde. De wereld is een mooie plek, zeker vanaf grote hoogte bekeken op een metershoge stoel. Leonora en haar vriendjes wiegen heen en weer als in een brave tekenfilmserie uit de jaren ’90 op de EO. Haalde de finale waarschijnlijk op het randje, maar is hier duidelijk de minste van alle Scandinavische landen. Naïef en schattig, maar dat is vanavond niet genoeg om een rol van betekenis te spelen. 


7.  San Marino: Serhat – Say Na Na Na 

De grote verrassing van afgelopen dinsdag was toch wel dat San Marino zich wist te plaatsen voor de finale. Aan de andere kant, Say Na Na Na is een zeer aanstekelijk en opzwepend lied en heeft door de ‘90s/’00s disco-invloeden genoeg vermaak te bieden. Jammer dat Serhat zo belabberd zingt, maar misschien is dat ook wel gewoon de charme van dit lied. Gaat het natuurlijk vanavond niet heel erg goed doen, maar dat geeft niet. Plaatsing voor de finale van het Songfestival is voor San Marino bijna net zo’n grote prestatie als plaatsing voor EK Voetbal. Missie geslaagd, korte broekjes weer aantrekken en zonder stress de finale in. Say Na Na Na! 


San Marino to finish last @6.00 (10Bet.com) (4/10)


8.  Noord-Macedonië: Tamara Todevska - Proud 

Weinig ballads overleefden de halve finales en terecht want de meesten waren nogal kitscherig. Maar Tamara tapte uit een ander vaatje. Hoewel het feministische thema een tikje clichématig is, zingt deze Claire Underwood krachtig en zonder teveel poespas. De spiegels van de Russen heeft ze voor het gemakt geleend, dat scheelde weer sjouwen vanuit Skopje. Gaat voor de specifieke groep liefhebbers de strijd aan met Servië en Albanië voor de Balkan-drama-trofee en zou daarin zomaar als winnaar uit de bus kunnen komen. Een strijd vergelijkbaar zoals VVV en Fortuna Sittard de strijd aan gaan om de beste club uit Limburg, dus voor het grote publiek niet van enige betekenis. 


9.  Zweden: John Lundvik – Too Late For Love 

Dit is weer een tiptop Eurovisie productie van de Zweden. En dat is natuurlijk uiterst irritant, want hoe kan je nu elk jaar zo goed zijn. Hoe vinden ze nu weer zo’n vrolijke jongen met de breedste tandpastawitte glimlach sinds Michael Boogerd? En dan staat daar weer een perfect gospelkoor achter van vrouwen die helemaal in hun element zijn, en precies zo gekleed zijn dat ze er traditioneel uit zien, maar niet zodat het politiek ongemakkelijk wordt. Oftewel een perfecte bijdrage. En toch gaat het niet winnen. Want het publiek heeft de truc nu wel een keertje door. Wie voor het vrolijke popliedje gaat, stemt vanavond op Zwitserland en kan ook nog voor Azerbeidzjan kiezen. Gaat mijns inziens lager eindigen dan de meeste mensen denken. 


10. Slovenië: Zala Kralj & Gasper Santl - Sebi 

Het Sloveense duo mag opnieuw iets kiezen uit oma’s snoeptrommel om zichzelf in hogere sferen te brengen. Zala zal weer in haar maagdelijk witte trui met grote ogen naar Gasper kijken, die op zijn beurt stoïcijns gitaar speelt en af en toe iets doet met het keyboard. Minimalistische act en geheel los van de rest van de wereld, je vraagt je soms af of ze überhaupt van elkaar geloven dat de ander daadwerkelijk bestaat. Futuristische liftmuziek voor een klein zen-momentje in de avond, maar gaat niet bij de beste 15 eindigen.


11. Cyprus: Tamta - Replay

Deze zomerse radiohit uit Cyprus heeft alles om een succes te worden. Goede beat, moderne toeters en bellen, uitdagende dansers met hoeden en een zangeres met laarzen tot haar kruis en een pakje dat halverwege wordt uitgetrokken. Erg goed voor de Eurovisie-bingospelers thuis. Helaas laat Tamta’s zang het een beetje afweten waardoor het net iets te veel gekrijs wordt ipv zwoele tonen voor op het strand. Gaat vanuit de televoters nog steeds veel punten halen, maar legt het in het genre af tegen Zwitserland. Zal randje top 10 worden. 


12. Nederland: Duncan Laurence - Arcade 

In de afgelopen 40 jaar heeft Nederland nooit een grotere kans gehad om te winnen dan dit jaar. De minimalistische aanpak werkt. Waar de Russen in je gezicht staan te schreeuwen dat je van hun lied emotioneel moet worden, heeft Duncan genoeg aan drie blikken in de camera. Verder zit ie achter zijn Casio’tje, staart naar een lamp die vanuit het plafond naar beneden komt en slaat nog een keer op zijn keyboard, omdat dat van Ilse de Lange moest. Hoe vaak je zijn act ook ziet, het verdriet lijkt elke keer oprecht. En precies dat is wat er werkt. Authenticiteit die aanslaat, in 2017 werkte het voor Portugal, nu wederom? 


Origin of winner Semi Final 2 @1.20 (10Bet.com)  (9/10)

Netherlands Top4 @1.10 (10Bet.com)  (10/10)


13. Griekenland: Katerine Duska – Better Love

Dit is weer het andere uiterste. Een heel klassiek Grieks drama wordt hier in drie minuten op het toneel gebracht. De ballerina’s fladderen heen en weer, terwijl een sabelgevecht zonder winnaar de gemoederen bezig houdt. Katerine zal dus wel over een soort interne strijd zingen. Andere optie is dat ze lootjes heeft getrokken welke elementen ze allemaal in haar choreografie moest verwerken. Grapje van de producers, alleen is dit niet het type mevrouw dat sarcasme begrijpt. Al met al een iets te serieuze bijdrage, waardoor het plezier snel vervliegt. 


14.  Israël: Kobi Marimi - Home 

De treurnis houdt aan. Sommige liedjes in deze finale zijn gedateerd, maar dit is gewoonweg ouderwets. Als Kobi in 1959 met Home aan was gekomen, zouden juries waarschijnlijk ook hebben gedacht: “nou jongen, een beetje modernere sound had ook gemogen”. De volledige zwart-witte aankleding helpt natuurlijk niet. In de tussentijd wisselt Kobi dromerig omhoog kijken af met getergde blikken alsof er iets in de endeldarm niet helemaal lekker zit. Israël hoeft het festival in ieder geval niet twee jaar op rij te organiseren. 


Israel to finish last @12.00 (10Bet.com) (3/10)


15. Noorwegen: KEiiNO – Spirit In The Sky 

Noorse folklore waarin de goden worden aangeroepen. Eigenlijk een hele klassiek songfestivallied. De opbouw is goed, de zang is ok en de kale man met de lage stem brengt de muzikale verrassing. Lekker energiek en een tikje guitig. KEiiNO zal niet winnen, maar brengt wel precies wat het publiek nodig heeft na het verdrietige kwartiertje. Iedereen weer fris en fruitig voor deel twee van de avond. 


Top Nordic country @6.50 (10Bet.com) (1/10)


16. Verenigd Koninkrijk: Michael Rice – Bigger Than Us

Dit lied is zonder enige twijfel een absolute kanshebber, als dit festival had plaatsgevonden in 2005. Michael doet technisch niet zoveel fout, maar vanaf het begin voel je dat dit kansloos is. Veel te braaf ook, het zou me niet verbazen als Bigger Than Us geschreven is nadat Michael een klein musje uit een nest zag vallen en moest constateren dat het arme diertje niet meer te redden viel. Geschreven door iemand die de basiscursus Songfestivalliedjes-schrijven cum laude heeft afgerond, maar

iederen vorm van creativiteit ontbeert. Alle klassieke elementen zitten erin, maar het enige dat mist is iets verrassends en laat dat nu precies zijn wat er nodig is om vanavond te kunnen winnen. Goed gezongen, toch onderaan eindigen. 


Number of maximum 12 points received under 0,5 @1.50 (10Bet.com) (8/10)


17. IJsland: Hatari – Hatrid Mun Sigra 

Hatari is boos. De band was eigenlijk in 2018 gestopt omdat het niet gelukt was het kapitalisme omver te werpen. Hoewel ze nu weer bij elkaar zijn, is er weinig reden tot blijheid. De wereld is een bende en we stevenen door individueel streven naar rijkdom en aandacht af op de Apocalyps. En in die hel zijn er mannen met kleurlenzen die schreeuwen tot ze hees zijn en ondertussen slaven op plateauzolen aan de ketting met zich meevoeren. Mensen die hierop stemmen zijn het niet persé eens met de boodschap van dit lied, maar houden wel van een politiek incorrecte bijdrage op zijn tijd. Of van meeslepend theater. Of van SM. Maar hoe dan ook gaan ze veel punten binnen halen en dan kan iedereen op televisie weer zeggen dat het toch weer een grote kermis bleek te zijn. 


Iceland Top10 @1.35 (10Bet.com) (8/10)


18. Estland: Victor Crone - Storm

Waarschijnlijk doen we Victor tekort als we zeggen dat ie enkel op zijn goede kop de finale heeft gehaald. Zijn leren jasje heeft immers ook geholpen. Storm is een volslagen middle-of-the-road Eurovisie-liedje dat frustreert omdat je bijna zeker weet dat iemand met een afvinklijstje in de hand het heeft zitten componeren. Bovendien ligt Victor’s passie meer bij goochelen dan bij zingen, want hij slaagt er meerdere keren in om zijn gitaar in het niets te laten verdwijnen en die ook opeens weer in handen te hebben. Heeft het voordeel dat ie alle Baltische punten zal mogen ophalen vanwege het ontbreken van Letland en Litouwen vanavond. Maar verder lijkt het me dat hij van erg goede huize moet komen om nog meer punten uit de hoge hoed te toveren. 


19.  Belarus: Zena – Like It

De 16-jarige Zena plaatste zich zomaar voor de finale. Ze zingt niet persé vals, maar dat betekent niet dat Like It een lekker liedje is om te horen. Gedateerde dance in een minirok. Zal wat puntjes krijgen van de televoters uit de voormalige Sovjetlanden, maar vakjuries zullen dit heel snel aan de kant schuiven. Eindigt ergens onderin. 


20.  Azerbeidzjan: Chingiz - Truth

Azerbeidzjan is het Zweden van de Kaukasus. Ook aan deze inzending klopt vrijwel alles. En eigenlijk is deze nog iets leuker. Chingiz lijkt als een soort proefpersoon op de snijtafel te liggen, terwijl lasers zijn gebroken hart repareren. Wat dit land vaak goed doet is een lied maken dat direct in West Europa de radio op kan, terwijl het ook de etnische elementen bevat die de eigen regio aanspreken. Bovendien gezongen door een man met goed getrimde baard en accentloos Engels. Kijk niet gek op als dit in de top 3 eindigt. 


Azerbaijan Top5 @ 1.90 (10Bet.com) (7/10)

Azerbaijan Top10 @ 1.16 (10Bet.com) (10/10)


21. Frankrijk: Bilal Hassani - Roi

Een songfestival zonder travestiet is als de Nijmeegse Vierdaagse zonder blaren. Bilal is een jongetje, maar groot fan van witte pruiken. Vanzelfsprekend gaat het lied over geaccepteerd worden voor wie je bent en koning zijn in je eigen droomwereld. Om het drama te accentueren wordt hij geflankeerd door balletdanseressen die overduidelijk het moeilijke hebben. Zo hebben we obese ballerina en Aziatische minderheidsballerina. Maar wat zijn het toch allemaal een mooie mensen van binnen en dus ook van buiten. Altijd goed voor wat punten, maar niet altijd foutloos gezongen. Ik denk dat veel mensen wel een beetje klaar zijn met deze truc. Net wel of net geen top 10. 


22. Italië: Mahmood - Soldi

Italië is nooit kansloos, al is het maar omdat Italiaans nu eenmaal de mooiste taal is om in te zingen. Mahmood is een wat ruwe figuur met een moeilijk verleden en zingt de frustratie daarover van zich af. Indrukwekkend en weet op bepaalde momenten de juiste emotionele snaar te raken. De gigantische oorring ter grootte van Luxemburg leidt wel een beetje af en door het geblokte hoofd en de diepe ogen ga je soms toch denken dat Lurch van de Adams Family hier op het podium staat. Soldi is desalniettemin een lekker lied waarin slimme meeklapmomentjes voor het publiek in zijn gebouwd. Gaat top 10 eindigen, maar lijkt tekort te komen voor de winst door de soms ongeïnteresseerde houding van Mahmood. 


23. Servië: Nevena Bozovic - Kruna

Een zekerheidje bij het Eurovisie Songfestival is dat er altijd een mevrouw met lange haren en een mooie jurk een meeslepend lied gaat brengen, inclusief alle diva-handgebaartjes. Het leven valt niet mee. Servië neemt die taak dit jaar op zich en kleurt daarbij netjes binnen de lijntjes. Nevena haalt het uit haar tenen, maar bereikt grote (toon)hoogtes. Weinig mensen zullen direct naar de Free Record Shop rennen om de single van Kruna te gaan kopen, maar het is een acceptabel lied. Liefhebbers van dit soort liedjes zullen echter meer zien in het lied van Noord Macedonië. 


24. Zwitserland: Luca Hänni – She Got Me

Hoewel dit lied weinig typisch Zwitserse invloeden kent, gaat het hen wel de beste klassering in jaren brengen. Luca brengt latin dans met een oosterse vibe in een doorschijnend zwart shirt, zodat voor zowel de vrouwelijke als een deel van de mannelijke kijkers er wat te zien valt. Swingt aan alle kanten en kreeg zeer veel bijval van het publiek in de zaal tijdens de halve finale. Eigenlijk klopt alles aan dit lied en het zou mij niet verbazen als dit de grootste concurrent voor Nederland wordt om de winst. Mogelijk zelfs winnaar bij de televoters wat mij betreft, want gewaagder dan Zweden en toegankelijker dan Nederland en Australië. Bovendien ook nog een

perfecte plaats in de running order. 


Switzerland Top 5 @1.66 (10Bet.com) (10/10)

Switzerland Televote winner @7.00 (10Bet.com) (4/10)


25. Australië: Kate Miller-Heidke – Zero Gravity

De andere grote uitdager van Nederland heeft ook al zo gunstig geloot. Operazangeres Kate zwiert verkleed als Vrijheidsbeeld heen en weer op haar stok, terwijl duistere dementors om haar heen hangen. Dat krijg je met die Zero Gravity. Het zingen gaat haar overigens wel erg goed af en dat is knap terwijl ze tegelijk volledige focus moet hebben dat ze niet als poolstokspringer ter aarde stort. Een schoolvoorbeeld van een lied dat op de radio totaal niet boeiend is, maar als act op podium en televisie zeer veel mensen zal aanspreken. Heeft volgens sommigen de beste papieren om de eerste halve finale gewonnen te hebben en is daarmee ook een kanshebber op veel punten van de thuisstemmers. 


Australia Televote winner @7.00 (10Bet.com) (4/10)


26. Spanje: Miki – La Venda 

Spanje brengt weer eens totale chaos. Eigenlijk wat ze altijd doen. La Venda is best een lekker liedje, maar het mist kracht omdat Miki en zijn volgers als bezetenen over het podium heen vliegen. Kenmerkende toeters en drums, heerlijk om een beetje mee te deinen. Maar wat nu uiteindelijk de bedoeling is van het geheel weet niemand. Gaat zeker punten krijgen vanwege het onbezorgde karakter, maar gaat vanavond geen rol van betekenis spelen.    

7 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar ThePostman
Country flagThePostman in 17-05-2019 19:54 Leden topics
in 17-05-2019 19:54 Leden topics
34 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

Deze zaterdag vindt de finale van het Eurovisie Songfestival 2019 plaats. Na twee buitengewoon uiteenlopende halve finales zijn de stofwolken opgetrokken en hebben we een paar hele goede, en een paar hele slechte landen over. Duncan Laurence doet namens Nederland mee en heeft een bizar goede uitgangspositie gelet op de scores bij de bookmakers. Zelden was het verschil met de concurrentie zo groot als dit jaar. Echter betekent dat niet dat de winst al binnen is. Alles is immers gebaseerd op speculatie, want de uitslagen van de halve finales blijven geheim tot na de finale. Objectief gezien zijn er natuurlijk nog steeds een aantal geduchte concurrenten in de strijd in de vorm van Australië, Zwitserland, Zweden, Rusland en Azerbeidzjan. Ook zijn er een aantal zeer onvoorspelbare acts zoals Malta, Tsjechië en Spanje die overal tussen 5 en 20 kunnen eindigen. En er zijn de zekerheidjes in de achterhoede, zoals Duitsland, San Marino en gastland Israël. 


1.      Malta: Michela - Chameleon 

De avond wordt vrolijk geopend door Michela die een positief en hupserig lied komt brengen. Moderne maar niet goed te definiëren geluiden leiden tot een aanstekelijke opbouw, die abrupt tot koerswijziging leidt in het refrein. Jammer dat het net wat te lang nodig heeft om tot de echte climax te komen en Michela net iets te nerveus zingt. Op de radio klinkt dit geweldig, maar zit vanavond nog net iets teveel in de ballenbak of de speelhoek. Als openingsact kansloos voor een hele hoge klassering, maar gaat zeker de nodige punten binnen halen. 


2.  Albanië: Jonida Maliqi – Ktheju Tokës 

De Albanese klaagzang heeft zich weten te plaatsen voor de finale. Waarschijnlijk als een van de laatste plekken uit de tweede halve finale en daarmee toch lichtjes een verrassing. Traditioneel zingt Albanië in eigen taal, waardoor het gissen blijft wat er allemaal aan de hand is. Het is wel duidelijk dat er meer speelt dan dat de melk aan het overkoken is. Ondanks de vooral cultureel lokaal aansprekende elementen in dit lied, zingt Jonida niet slecht. Gaat desalniettemin in het rechter rijtje eindigen. 


3.  Tsjechië: Lake Malawi – Friend Of A Friend 

Tsjechië bracht in de eerste halve finale een van de weinige verdraagbare liedjes van de avond. Friend Of A Friend is een buitengewoon vrolijk lied dat doet denken aan de ‘80s en je na een minuut al volledig mee kan neuriën. In deze finale komt het echter tegen sterkere tegenstanders te staan en een optreden vroeg in de avond werkt zelden bevorderlijk voor de punten. Moet het hebben van optimisten en liefhebbers van Indiebandjes. Middenmotor. 


H2H vs Macedonia, Czech Republic to win @1.95 (10Bet.com) (4/10)


4.  Duitsland: Sisters – Sister! 

Dit is pure ellende. Deze twee zangeressen, die overigens geen zusjes van elkaar zijn (maar dat zie je direct), blèren wat af in deze drie minuten. De verf valt spontaan van de wanden, dus zorg dat je het volume even naar beneden draait tijdens dit optreden. Dit is voor niemand leuk en zou zomaar eens puntloos laatste kunnen worden. 


Germany to finish last @2.00 (10Bet.com) (8/10)


5.  Rusland: Sergej Lazarev - Scream 

De Russen gingen de halve finale in als tweede bij de bookmakers, maar zijn inmiddels afgezakt naar de achtste plek. En dat is niet waarvoor Sergej naar Tel Aviv is gekomen. Zijn volledige act is nauwkeurig in elkaar gezet om te winnen. De pijn moet voelbaar zijn tot in de diepste haarvaten. Vandaar dat ie halverwege ineens onder de douche staat. Vervolgens zijn er genoeg spiegels om de haartjes weer in de plooi te kammen. Subtiliteit is zelden de kracht van de Russen, maar dit jaar wel erg over de top. Zal desalniettemin toch een heleboel mensen aanspreken, want het is zeker niet slecht gezongen en er valt genoeg te zien. Zeker top 10 en geholpen door veel punten van de buren. 


Russia number of Maximum 12 points received over 2.5@1.62 (10Bet.com) (10/10)


6.  Denemarken: Leonora – Love Is Forever

Kinderliedje over eeuwige en altijd aanwezige liefde. De wereld is een mooie plek, zeker vanaf grote hoogte bekeken op een metershoge stoel. Leonora en haar vriendjes wiegen heen en weer als in een brave tekenfilmserie uit de jaren ’90 op de EO. Haalde de finale waarschijnlijk op het randje, maar is hier duidelijk de minste van alle Scandinavische landen. Naïef en schattig, maar dat is vanavond niet genoeg om een rol van betekenis te spelen. 


7.  San Marino: Serhat – Say Na Na Na 

De grote verrassing van afgelopen dinsdag was toch wel dat San Marino zich wist te plaatsen voor de finale. Aan de andere kant, Say Na Na Na is een zeer aanstekelijk en opzwepend lied en heeft door de ‘90s/’00s disco-invloeden genoeg vermaak te bieden. Jammer dat Serhat zo belabberd zingt, maar misschien is dat ook wel gewoon de charme van dit lied. Gaat het natuurlijk vanavond niet heel erg goed doen, maar dat geeft niet. Plaatsing voor de finale van het Songfestival is voor San Marino bijna net zo’n grote prestatie als plaatsing voor EK voetbal. Missie geslaagd, korte broekjes weer aantrekken en zonder stress de finale in. Say Na Na Na! 


San Marino to finish last @6.00 (10Bet.com) (4/10)


8.  Noord-Macedonië: Tamara Todevska - Proud 

Weinig ballads overleefden de halve finales en terecht want de meesten waren nogal kitscherig. Maar Tamara tapte uit een ander vaatje. Hoewel het feministische thema een tikje clichématig is, zingt deze Claire Underwood krachtig en zonder teveel poespas. De spiegels van de Russen heeft ze voor het gemakt geleend, dat scheelde weer sjouwen vanuit Skopje. Gaat voor de specifieke groep liefhebbers de strijd aan met Servië en Albanië voor de Balkan-drama-trofee en zou daarin zomaar als winnaar uit de bus kunnen komen. Een strijd vergelijkbaar zoals VVV en Fortuna Sittard de strijd aan gaan om de beste club uit Limburg, dus voor het grote publiek niet van enige betekenis. 


9.  Zweden: John Lundvik – Too Late For Love 

Dit is weer een tiptop Eurovisie productie van de Zweden. En dat is natuurlijk uiterst irritant, want hoe kan je nu elk jaar zo goed zijn. Hoe vinden ze nu weer zo’n vrolijke jongen met de breedste tandpastawitte glimlach sinds Michael Boogerd? En dan staat daar weer een perfect gospelkoor achter van vrouwen die helemaal in hun element zijn, en precies zo gekleed zijn dat ze er traditioneel uit zien, maar niet zodat het politiek ongemakkelijk wordt. Oftewel een perfecte bijdrage. En toch gaat het niet winnen. Want het publiek heeft de truc nu wel een keertje door. Wie voor het vrolijke popliedje gaat, stemt vanavond op Zwitserland en kan ook nog voor Azerbeidzjan kiezen. Gaat mijns inziens lager eindigen dan de meeste mensen denken. 


10. Slovenië: Zala Kralj & Gasper Santl - Sebi 

Het Sloveense duo mag opnieuw iets kiezen uit oma’s snoeptrommel om zichzelf in hogere sferen te brengen. Zala zal weer in haar maagdelijk witte trui met grote ogen naar Gasper kijken, die op zijn beurt stoïcijns gitaar speelt en af en toe iets doet met het keyboard. Minimalistische act en geheel los van de rest van de wereld, je vraagt je soms af of ze überhaupt van elkaar geloven dat de ander daadwerkelijk bestaat. Futuristische liftmuziek voor een klein zen-momentje in de avond, maar gaat niet bij de beste 15 eindigen.


11. Cyprus: Tamta - Replay

Deze zomerse radiohit uit Cyprus heeft alles om een succes te worden. Goede beat, moderne toeters en bellen, uitdagende dansers met hoeden en een zangeres met laarzen tot haar kruis en een pakje dat halverwege wordt uitgetrokken. Erg goed voor de Eurovisie-bingospelers thuis. Helaas laat Tamta’s zang het een beetje afweten waardoor het net iets te veel gekrijs wordt ipv zwoele tonen voor op het strand. Gaat vanuit de televoters nog steeds veel punten halen, maar legt het in het genre af tegen Zwitserland. Zal randje top 10 worden. 


12. Nederland: Duncan Laurence - Arcade 

In de afgelopen 40 jaar heeft Nederland nooit een grotere kans gehad om te winnen dan dit jaar. De minimalistische aanpak werkt. Waar de Russen in je gezicht staan te schreeuwen dat je van hun lied emotioneel moet worden, heeft Duncan genoeg aan drie blikken in de camera. Verder zit ie achter zijn Casio’tje, staart naar een lamp die vanuit het plafond naar beneden komt en slaat nog een keer op zijn keyboard, omdat dat van Ilse de Lange moest. Hoe vaak je zijn act ook ziet, het verdriet lijkt elke keer oprecht. En precies dat is wat er werkt. Authenticiteit die aanslaat, in 2017 werkte het voor Portugal, nu wederom? 


Origin of winner Semi Final 2 @1.20 (10Bet.com)  (9/10)

Netherlands Top4 @1.10 (10Bet.com)  (10/10)


13. Griekenland: Katerine Duska – Better Love

Dit is weer het andere uiterste. Een heel klassiek Grieks drama wordt hier in drie minuten op het toneel gebracht. De ballerina’s fladderen heen en weer, terwijl een sabelgevecht zonder winnaar de gemoederen bezig houdt. Katerine zal dus wel over een soort interne strijd zingen. Andere optie is dat ze lootjes heeft getrokken welke elementen ze allemaal in haar choreografie moest verwerken. Grapje van de producers, alleen is dit niet het type mevrouw dat sarcasme begrijpt. Al met al een iets te serieuze bijdrage, waardoor het plezier snel vervliegt. 


14.  Israël: Kobi Marimi - Home 

De treurnis houdt aan. Sommige liedjes in deze finale zijn gedateerd, maar dit is gewoonweg ouderwets. Als Kobi in 1959 met Home aan was gekomen, zouden juries waarschijnlijk ook hebben gedacht: “nou jongen, een beetje modernere sound had ook gemogen”. De volledige zwart-witte aankleding helpt natuurlijk niet. In de tussentijd wisselt Kobi dromerig omhoog kijken af met getergde blikken alsof er iets in de endeldarm niet helemaal lekker zit. Israël hoeft het festival in ieder geval niet twee jaar op rij te organiseren. 


Israel to finish last @12.00 (10Bet.com) (3/10)


15. Noorwegen: KEiiNO – Spirit In The Sky 

Noorse folklore waarin de goden worden aangeroepen. Eigenlijk een hele klassiek songfestivallied. De opbouw is goed, de zang is ok en de kale man met de lage stem brengt de muzikale verrassing. Lekker energiek en een tikje guitig. KEiiNO zal niet winnen, maar brengt wel precies wat het publiek nodig heeft na het verdrietige kwartiertje. Iedereen weer fris en fruitig voor deel twee van de avond. 


Top Nordic country @6.50 (10Bet.com) (1/10)


16. Verenigd Koninkrijk: Michael Rice – Bigger Than Us

Dit lied is zonder enige twijfel een absolute kanshebber, als dit festival had plaatsgevonden in 2005. Michael doet technisch niet zoveel fout, maar vanaf het begin voel je dat dit kansloos is. Veel te braaf ook, het zou me niet verbazen als Bigger Than Us geschreven is nadat Michael een klein musje uit een nest zag vallen en moest constateren dat het arme diertje niet meer te redden viel. Geschreven door iemand die de basiscursus Songfestivalliedjes-schrijven cum laude heeft afgerond, maar

iederen vorm van creativiteit ontbeert. Alle klassieke elementen zitten erin, maar het enige dat mist is iets verrassends en laat dat nu precies zijn wat er nodig is om vanavond te kunnen winnen. Goed gezongen, toch onderaan eindigen. 


Number of maximum 12 points received under 0,5 @1.50 (10Bet.com) (8/10)


17. IJsland: Hatari – Hatrid Mun Sigra 

Hatari is boos. De band was eigenlijk in 2018 gestopt omdat het niet gelukt was het kapitalisme omver te werpen. Hoewel ze nu weer bij elkaar zijn, is er weinig reden tot blijheid. De wereld is een bende en we stevenen door individueel streven naar rijkdom en aandacht af op de Apocalyps. En in die hel zijn er mannen met kleurlenzen die schreeuwen tot ze hees zijn en ondertussen slaven op plateauzolen aan de ketting met zich meevoeren. Mensen die hierop stemmen zijn het niet persé eens met de boodschap van dit lied, maar houden wel van een politiek incorrecte bijdrage op zijn tijd. Of van meeslepend theater. Of van SM. Maar hoe dan ook gaan ze veel punten binnen halen en dan kan iedereen op televisie weer zeggen dat het toch weer een grote kermis bleek te zijn. 


Iceland Top10 @1.35 (10Bet.com) (8/10)


18. Estland: Victor Crone - Storm

Waarschijnlijk doen we Victor tekort als we zeggen dat ie enkel op zijn goede kop de finale heeft gehaald. Zijn leren jasje heeft immers ook geholpen. Storm is een volslagen middle-of-the-road Eurovisie-liedje dat frustreert omdat je bijna zeker weet dat iemand met een afvinklijstje in de hand het heeft zitten componeren. Bovendien ligt Victor’s passie meer bij goochelen dan bij zingen, want hij slaagt er meerdere keren in om zijn gitaar in het niets te laten verdwijnen en die ook opeens weer in handen te hebben. Heeft het voordeel dat ie alle Baltische punten zal mogen ophalen vanwege het ontbreken van Letland en Litouwen vanavond. Maar verder lijkt het me dat hij van erg goede huize moet komen om nog meer punten uit de hoge hoed te toveren. 


19.  Belarus: Zena – Like It

De 16-jarige Zena plaatste zich zomaar voor de finale. Ze zingt niet persé vals, maar dat betekent niet dat Like It een lekker liedje is om te horen. Gedateerde dance in een minirok. Zal wat puntjes krijgen van de televoters uit de voormalige Sovjetlanden, maar vakjuries zullen dit heel snel aan de kant schuiven. Eindigt ergens onderin. 


20.  Azerbeidzjan: Chingiz - Truth

Azerbeidzjan is het Zweden van de Kaukasus. Ook aan deze inzending klopt vrijwel alles. En eigenlijk is deze nog iets leuker. Chingiz lijkt als een soort proefpersoon op de snijtafel te liggen, terwijl lasers zijn gebroken hart repareren. Wat dit land vaak goed doet is een lied maken dat direct in West Europa de radio op kan, terwijl het ook de etnische elementen bevat die de eigen regio aanspreken. Bovendien gezongen door een man met goed getrimde baard en accentloos Engels. Kijk niet gek op als dit in de top 3 eindigt. 


Azerbaijan Top5 @ 1.90 (10Bet.com) (7/10)

Azerbaijan Top10 @ 1.16 (10Bet.com) (10/10)


21. Frankrijk: Bilal Hassani - Roi

Een songfestival zonder travestiet is als de Nijmeegse Vierdaagse zonder blaren. Bilal is een jongetje, maar groot fan van witte pruiken. Vanzelfsprekend gaat het lied over geaccepteerd worden voor wie je bent en koning zijn in je eigen droomwereld. Om het drama te accentueren wordt hij geflankeerd door balletdanseressen die overduidelijk het moeilijke hebben. Zo hebben we obese ballerina en Aziatische minderheidsballerina. Maar wat zijn het toch allemaal een mooie mensen van binnen en dus ook van buiten. Altijd goed voor wat punten, maar niet altijd foutloos gezongen. Ik denk dat veel mensen wel een beetje klaar zijn met deze truc. Net wel of net geen top 10. 


22. Italië: Mahmood - Soldi

Italië is nooit kansloos, al is het maar omdat Italiaans nu eenmaal de mooiste taal is om in te zingen. Mahmood is een wat ruwe figuur met een moeilijk verleden en zingt de frustratie daarover van zich af. Indrukwekkend en weet op bepaalde momenten de juiste emotionele snaar te raken. De gigantische oorring ter grootte van Luxemburg leidt wel een beetje af en door het geblokte hoofd en de diepe ogen ga je soms toch denken dat Lurch van de Adams Family hier op het podium staat. Soldi is desalniettemin een lekker lied waarin slimme meeklapmomentjes voor het publiek in zijn gebouwd. Gaat top 10 eindigen, maar lijkt tekort te komen voor de winst door de soms ongeïnteresseerde houding van Mahmood. 


23. Servië: Nevena Bozovic - Kruna

Een zekerheidje bij het Eurovisie Songfestival is dat er altijd een mevrouw met lange haren en een mooie jurk een meeslepend lied gaat brengen, inclusief alle diva-handgebaartjes. Het leven valt niet mee. Servië neemt die taak dit jaar op zich en kleurt daarbij netjes binnen de lijntjes. Nevena haalt het uit haar tenen, maar bereikt grote (toon)hoogtes. Weinig mensen zullen direct naar de Free Record Shop rennen om de single van Kruna te gaan kopen, maar het is een acceptabel lied. Liefhebbers van dit soort liedjes zullen echter meer zien in het lied van Noord Macedonië. 


24. Zwitserland: Luca Hänni – She Got Me

Hoewel dit lied weinig typisch Zwitserse invloeden kent, gaat het hen wel de beste klassering in jaren brengen. Luca brengt latin dans met een oosterse vibe in een doorschijnend zwart shirt, zodat voor zowel de vrouwelijke als een deel van de mannelijke kijkers er wat te zien valt. Swingt aan alle kanten en kreeg zeer veel bijval van het publiek in de zaal tijdens de halve finale. Eigenlijk klopt alles aan dit lied en het zou mij niet verbazen als dit de grootste concurrent voor Nederland wordt om de winst. Mogelijk zelfs winnaar bij de televoters wat mij betreft, want gewaagder dan Zweden en toegankelijker dan Nederland en Australië. Bovendien ook nog een

perfecte plaats in de running order. 


Switzerland Top 5 @1.66 (10Bet.com) (10/10)

Switzerland Televote winner @7.00 (10Bet.com) (4/10)


25. Australië: Kate Miller-Heidke – Zero Gravity

De andere grote uitdager van Nederland heeft ook al zo gunstig geloot. Operazangeres Kate zwiert verkleed als Vrijheidsbeeld heen en weer op haar stok, terwijl duistere dementors om haar heen hangen. Dat krijg je met die Zero Gravity. Het zingen gaat haar overigens wel erg goed af en dat is knap terwijl ze tegelijk volledige focus moet hebben dat ze niet als poolstokspringer ter aarde stort. Een schoolvoorbeeld van een lied dat op de radio totaal niet boeiend is, maar als act op podium en televisie zeer veel mensen zal aanspreken. Heeft volgens sommigen de beste papieren om de eerste halve finale gewonnen te hebben en is daarmee ook een kanshebber op veel punten van de thuisstemmers. 


Australia Televote winner @7.00 (10Bet.com) (4/10)


26. Spanje: Miki – La Venda 

Spanje brengt weer eens totale chaos. Eigenlijk wat ze altijd doen. La Venda is best een lekker liedje, maar het mist kracht omdat Miki en zijn volgers als bezetenen over het podium heen vliegen. Kenmerkende toeters en drums, heerlijk om een beetje mee te deinen. Maar wat nu uiteindelijk de bedoeling is van het geheel weet niemand. Gaat zeker punten krijgen vanwege het onbezorgde karakter, maar gaat vanavond geen rol van betekenis spelen.    

Bericht gewijzigd door ThePostman op za 18 mei 2019, 13:58
7 Vind ik leuk's
Als fervent volger van het Eurovisie Songfestival, weet ThePostman iedere noot te raken.

Goede voorbeschouwing, Israel to finish last heb ik ook staan!


De Jury show is nu bezig, Nederland foutloos. Zweden heeft zijn laatste hoge noot niet gedaan, had hem wel redelijk hoog bij de jury verwacht en niet bijzonder hoog bij het publiek, kan best eens buiten de top vier vallen.

2 Vind ik leuk's
Schrijver voorbeschouwingen darten en Serie A / Mijn tips voor overige competities vind je op Telegram: https://t.me/betsby_don
Op vr. 17 mei 2019, 22:13 schreef donnynedved:

Goede voorbeschouwing, Israel to finish last heb ik ook staan!


De Jury show is nu bezig, Nederland foutloos. Zweden heeft zijn laatste hoge noot niet gedaan, had hem wel redelijk hoog bij de jury verwacht en niet bijzonder hoog bij het publiek, kan best eens buiten de top vier vallen.

Dat zou mij ook niet verbazen. Ik verwacht in de top 4 (in random order) Nederland, Australië, Azerbeidzjan en Zwitserland. Daar heb ik denk ik het publiek het meest voor ook op de banken gezien.

0 Vind ik leuk's
Als fervent volger van het Eurovisie Songfestival, weet ThePostman iedere noot te raken.
Op vr. 17 mei 2019, 22:15 schreef ThePostman:
Op vr. 17 mei 2019, 22:13 schreef donnynedved:

Goede voorbeschouwing, Israel to finish last heb ik ook staan!


De Jury show is nu bezig, Nederland foutloos. Zweden heeft zijn laatste hoge noot niet gedaan, had hem wel redelijk hoog bij de jury verwacht en niet bijzonder hoog bij het publiek, kan best eens buiten de top vier vallen.

Dat zou mij ook niet verbazen. Ik verwacht in de top 4 (in random order) Nederland, Australië, Azerbeidzjan en Zwitserland. Daar heb ik denk ik het publiek het meest voor ook op de banken gezien.

Ik denk dat Italië en Malta het ook erg goed gaan doen. Doen het ook goed in de Google/Youtube lijsten buiten hun eigen land (Malta heeft inderdaad wel tegen dat het moet openen)

Bericht gewijzigd door donnynedved op vr 17 mei 2019, 20:25
0 Vind ik leuk's
Schrijver voorbeschouwingen darten en Serie A / Mijn tips voor overige competities vind je op Telegram: https://t.me/betsby_don

Is onderstaande tabel al upgedate?

https://eurovision.votr.se/score_display/dol_2_3.png


Indien deze up to date is, dan komen Australië, Azerbeidzjan en Zwitserland niet in de top 4.

In de halve finales was deze tabel toch vrij correct.

0 Vind ik leuk's

Santi nog bets?

0 Vind ik leuk's

@ThePostMan Dank voor de voorbeschouwing. Het leest net als je voorbeschouwingen van de halve finales weer enorm prettig weg. Speel zelf een aantal tips met je mee. Johan Derksen deed trouwens net een omgekeerd 'Valentijntje' door te zeggen dat hij de twee Duitse dames niet zo slecht vindt en wel een kans geeft.

0 Vind ik leuk's
Op vr. 17 mei 2019, 23:29 schreef jorditoma:

@ThePostMan Dank voor de voorbeschouwing. Het leest net als je voorbeschouwingen van de halve finales weer enorm prettig weg. Speel zelf een aantal tips met je mee. Johan Derksen deed trouwens net een omgekeerd 'Valentijntje' door te zeggen dat hij de twee Duitse dames niet zo slecht vindt en wel een kans geeft.

Dankjewel! Ik hoop dat we morgen dan een succesvolle avond gaan beleven en ik je aan wat leuke winsten kan helpen.

2 Vind ik leuk's
Als fervent volger van het Eurovisie Songfestival, weet ThePostman iedere noot te raken.

@Postman: mooie anaylse. Zou je misschien ook je stakes erbij willen vermelden? Dat helpt.


10/10 bijvoorbeeld volledige inzet, bijna zekerheid (gratis geld) of 3/10, wat lagere inzet meer risico, maar misschien veel value.


Ben benieuwd naar je top 3 is bets voor morgen!

0 Vind ik leuk's

Sluit mijzelf volledig aan bij jordi de voorbeschouwingen lezen lekker weg. Eerste halve finale was lekker, tweede was helaas wat minder.


Ik heb de volgende bets nog staan:


Small Stake: Spanje EW @100

Small Stake: Spanje top 10 @4


Verder zelf erg fan Australie:


High Stake: Australie to finish top 5 @1,57

High Stake: Austalie to receive over 3,5 12 points @1,86

Small Stake: Australie to win Jury Vote @13


Goodluck all!0 Vind ik leuk's
It's not gambling if you always win

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.