Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Tennis: US Open 2021

Van maandag 30 augustus tot en met 13 september wordt dit jaar de 135ste editie van de US Open afgewerkt. In 2020 won Dominic Thiem op Flushing Meadows ten koste van Alexander Zverev zijn eerste grandslamtitel uit zijn carrière. De Oostenrijker kan vanwege een polsblessure zijn titel aankomende week niet verdedigen. Ook onder andere Rafael Nadal, Roger Federer en Serena Williams moeten vanwege blessureleed verstek laten gaan. Bij de dames was het vorig jaar Naomi Osaka die de titel greep in New York.



De loting voor het hoofdtoernooi heeft vrijdag plaatsgevonden. We kijken waar de value is te vinden in zowel het mannen- als het vrouwentoernooi.


Voorbeschouwing mannentoernooi 


Kwart 1: 

Novak Djokovic (1) gaat proberen om de eerste speler sinds Rod Laver in 1969 te worden die vier Grand Slams in één kalenderjaar weet te winnen. De eerste rondes tegen Holger Rune (qualifier) en eventueel Jan-Lennard Struff en Mackenzie McDonald of Kei Nishikori mag geen probleem opleveren voor de Serviër. In de vierde ronde wacht eventueel een ontmoeting met Aslan Karatsev (21). De Rus was de grote verrassing op de Australian Open, maar al maanden uit vorm. 


De onderste sectie van het eerste kwart lijkt op het eerste gezicht enorm open. Matteo Berrettini (6) kwakkelt sinds de verloren finale op Wimbledon met zijn fitheid. Iemand die hiervan kan profiteren is Hubert Hurkacz (10). De Pool beleefde ook op Wimbledon zijn grote doorbraak, waar hij in de halve finale in vier sets verloor van Berrettini. 


Kwart 2:

In de bovenste sectie van het tweede kwart is Alexander Zverev (4) de grote favoriet. De Duitser verkeert namelijk in bloedvorm. Na goud op de Olympische Spelen schreef hij het ATP-toernooi van Cincinnati op zijn naam. Zijn eerste echte test wacht Zverev waarschijnlijk in de vierde ronde, waar Jannik Sinner (13) of Gaël Monfils (17) zijn meest logische tegenstander is. 


De onderste helft van dit kwart lijkt op het eerste oog sterk bezet. Pablo Carreno Busta (9), Sebastian Korda, Nikoloz Basilashvili en Reilly Opelka (22) zitten bij elkaar in een sectie. Het ligt voor de hand dat één van hen een vierde ronde wacht tegen Karen Khachanov of Denis Shapovalov. De Rus verraste recent nog met zilver op de Olympische Spelen, terwij Shapovalov op Wimbledon tot de halve finale reikte.


Kwart 3:

Bovenaan het derde kwart vinden we Andrey Rublev terug. De Rus speelt dit jaar sterk op hardcourt en neemt het in de eerste ronde op tegen Ivo Karlovic, die zijn laatste kunstje voor het beëindigen van zijn carrière hoopt te vertonen. Rublev wacht waarschijnlijk in de derde ronde een ontmoeting met Frances Tiafoe. De tweede sectie is sterk bezet. Roberto Bautista Agut (18) wacht meteen een kraker tegen Nick Kyrgios, terwijl er ook veel verwacht mag worden van Emil Ruusuovori en Felix-Auger Aliassime (12). 


Stefanos Tsitsipas (3) bevindt zich onderaan het derde kwart. De Griekse nummer drie van de wereld opent zijn US Open met een geweldig affiche tegen Andy Murray. Voor één van hen ligt waarschijnlijk een ontmoeting met Cameron Norrie of de jonge tiener Carlos Alcaraz in de derde ronde in het verschiet. Benoit Paire heeft zijn motivatie weer gevonden en behoort samen met zijn landgenoot Ugo Humbert (23) tot de grootste kanshebbers om één van de vier eerder genoemde spelers in de vierde ronde te treffen.


Kwart 4: 

Casper Ruud (8) is van de top acht geplaatste spelers op papier het meest kwetsbaar. De Noor is een gravelspecialist met relatief weinig positieve resultaten op de snellere ondergronden. Hierdoor lijken er mogelijkheden te liggen voor een servicekanon als John Isner (19), die in de eerste ronde zijn talentvolle jonge landgenoot Brandon Nakashima treft. Diego Schwartzman (11) mag echter niet worden uitgevlakt.


In de derde sectie vinden we geen grote namen terug. Daniil Medvedev (2) treft hierdoor in potentie in de vierde ronde geen hele zware tegenstander. Toch bevindt de Rus zich in een relatief lastige sectie met Dominik Koepfer als potentiële tegenstander in de tweede ronde en Marin Cilic (30) in de derde ronde. 


Conclusie: 

Djokovic was op de Olympische Spelen niet geheel fit na winst van onder andere de Australian Open en Wimbledon. Ik verwacht dat hij uitgerust op de US Open zal verschijnen en alles op alles wil zetten om de titel te winnen en hiermee Federer en Nadal voorbij te streven wat betreft het aantal gewonnen grandslams. 


Wat betreft het tweede, derde en vierde kwart zijn Zverev, Tsitspas en Medvedev de logische halve finalisten. Wellicht dat Zverev of Tsitspas zich laat verrassen, maar die kans acht ik voor de Russische nummer twee van de wereld een stuk kleiner, gezien zijn relatief eenvoudige loting. In tegenstelling tot titelwinst van Djokovic ligt er wel value op winst van Medvedev. 


Outright:

Winnaar US Open 2021: Daniil Medvedev @ 5.25 ( unibet low)


US Open 2021, waar kan ik het zien?

Dit jaar beschikt Eurosport ook weer over de rechten van US Open. Online zijn de wedstrijden op de Eurosport Player en o.a. op unibet TV te zien, via je laptop of pc heb je prima beeld. 


Eigen tips

Voel je vrij om in dit topic ook eigen tips te delen gedurende de US Open.


De voorbeschouwing van het vrouwentoernooi zal ik uiterlijk zondagochtend in dit topic plaatsen. De eerste dagelijkse voorbeschouwingen volgen ook zondag. 

0 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar jorditoma
Country flagjorditoma in 28-08-2021 20:01 Overige sporten en evenementen
in 28-08-2021 20:01 Overige sporten en evenementen
3 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

Voorbeschouwing damestoernooi


Kwart 1: 

Ashleigh Barty (1) opent haar toernooi tegen de routinier Vera Zvonareva. In de tweede ronde treft de Australische nummer één van de wereld Clara Tauson of Clara Burel, twee enorm talentvolle speelsters voor de toekomst. In de tweede sectie mag er veel worden verwacht van Karolina Muchova (22). Al heeft zij een enorm lastige eerste ronde partij met Sara Sorribes Tormo als tegenstander. 


In de derde sectie ligt een derde ronde tussen Belinda Bencic (11) en Jessica Pegula (23) voor de hand. Bencic greep recent verrassend goud op de Olympische Spelen, terwijl Pegula een meer dan prima jaar op hardcourt kent. Ook de laatste sectie in dit kwart is sterk bezet. Anett Kontaveit (28) won zaterdagavond in Cleveland haar tweede ATP-titel uit haar carrière, terwijl Jil Teichmann vorige week als qualifier verrassend finalist was op een groot toernooi in Cincinnati. Ook Iga Swiatek mag niet uitgevlakt worden, al is de Poolse op haar best op gravel. 


Kwart 2: 

Bovenaan het tweede kwart vinden we Karolina Pliskova (4). De Tsjechische wacht een potentiële tweede ronde clash met Amanda Anisimova. In de tweede sectie zijn er ook twee duidelijke favorieten aan te wijzen voor het bereiken van minimaal de vierde ronde. De Spaanse Paula Badosa (24) beleeft het jaar van haar absolute doorbraak op de WTA Tour, terwijl Anastasia Pavlyuchenkova (14) altijd een verraderlijke tegenstander is. 


In de onderste helft van dit kwart springt de eerste ronde tussen Maria Sakkari en Marta Kostyuk meteen in het oog. Beide zijn speelsters met mogelijkheden om een mooie run op Flushing Meadows te maken, maar één van hen vliegt er meteen uit. Mijn verwachtingen rondom Petra Kvitova (10) liggen een stuk lager. De Tsjechische is simpelweg niet consistent genoeg en heeft vaak moeite met de hoge luchtvochtigheid in New York. Ook van Jelena Ostapenko (27) kan in deze sectie worden gezegd dat ze te wisselvallig presteert. Bianca Andreescu (6), winnares van de US Open 2019, stelt al maanden teleur vanwege vormverlies en blessures. Wellicht kan de Russin Liudmila Samsonova hierdoor in deze sectie profiteren.


Kwart 3: 

Elina Svitolina (5) speelt zaterdag nog een WTA-finale in Cleveland. De Oekraïense kan in haar sectie al het vuur aan de schenen gelegd worden door Marketa Vondrousova of eventueel Daria Kasatkina ( 25). In de tweede sectie heeft Elena Rybakina een reële mogelijkheid om te profiteren van de aanwezigheid van Simona Halep (12). De Roemeense kwakkelt sinds Roland Garros met blessures en heeft weinig wedstrijdritme. Rybakina (19) is als talentvolle hardhitter een kanshebber om het ver te schoppen op Flushing Meadows.  


In de derde sectie van dit kwart valt het affiche tussen de Amerikaanse Madison Keys en Sloane Stephens op. Toch zijn Angelique Kerber (16) en Coco Gauff (21) de grootste kanshebbers om uit deze sectie te komen. Onderaan dit kwart is Naomi Osaka de torenhoge favoriet. De Japanse worstelde zoals bekend met mentale problemen en oogt bij wijlen ongemotiveerd. Ze is zonder twijfel de beste WTA-speelster op hardcourt, maar kan ze het ook waarmaken? 


Kwart 4: 

Bovenaan het laatste kwart is Barbora Krejcikova (8) een interessante naam. De Tsjechische beleeft een ijzersterk seizoen en verloor in de afgelopen maanden slechts vier partijen. Ekaterina Alexandrova (32) moet ze in een eventuele derde ronde kunnen verslaan en dat verwacht ik ook van Victoria Azarenka (18) en Garbine Muguruza (9). Azarenka kwakkelt dit seizoen met haar fitheid, terwijl Muguruza niet altijd even consistent oogt. De Spaanse kent bovendien geen eenvoudige loting met Donna Vekic als tegenstander in de eerste ronde. 


In de onderste helft springen er voor mij twee namen uit. Daniele Rose Collins won recent haar eerste twee WTA-titels uit haar carrière en kan ondanks een slecht record op de US Open wellicht verrassen met een mooie run. Aryna Sabalenka (2) beschikt over alle kwaliteiten van een toekomstig grandslamwinnares. Op Wimbledon bereikte ze dit jaar voor het eerst de halve finale van een grandslam. 


Conclusie: 

Barty heeft het niet slecht getroffen met Pliskova als potentiële tegenstander in de halve finale. De quotering voor winst van de US Open door de Australische staat mij echter te laag. In het derde kwart liggen er kansen voor Rybakina, die met haar spel Svitolina en Halep van de baan kan blazen met haar power. 


Gezien haar vorm in 2021, heeft Krejcikova een grote kans om minimaal de kwartfinale van de US Open te bereiken. Winst van kwart 4 van de Tsjechische is dan ook enorm interessant. Ze verloor dit jaar onder andere twee keer van Barty en eenmaal van Bencic en Swiatek. Het drietal zit aan de andere kant van het schema. 


Outrights:

Winnares US Open 2021: Elena Rybakina @ 34.0 (Unibet, low)

Winnares Kwart 4: Barbora Krejcikova @ 5.0 (Unibet, low)


0 Vind ik leuk's

Mooie voorbeschouwing kerel

0 Vind ik leuk's

Thanx @jorditoma voor je tippie.


0 Vind ik leuk's
Groningen is mijn trots.

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.