Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Tennis: Wimbledon 2021

Van maandag 28 juni tot en met zondag 11 juni wordt dit jaar de 134e editie van Wimbledon afgewerkt. Vorig jaar viel het prestigieuze grastoernooi door de coronacrisis in het water. In 2019 versloeg Novak Djokovic na bijna vijf uur spelen in een zinderende finale Roger Federer. Bij de dames greep Simona Halep destijds ten faveure van Serena Williams de titel.


De Roemeense kan door een blessure haar titel aankomende week niet verdedigen. Ook de nummer twee van de wereld Naomi Osaka laat verstek gaan. Hier tegenover staat de deelname van Kiki Bertens. De Wateringse zal voor de laatste keer in haar carrière acte de présence geven op het heilige gras. Bij de mannen zijn Rafael Nadal en Dominic Thiem de grote afwezigen.


De loting voor het hoofdtoernooi heeft vrijdag plaatsgevonden. We kijken waar de value is te vinden in zowel het mannen- als het vrouwentoernooi.


Voorbeschouwing vrouwentoernooi


Kwart 1:

Ashleigh Barty (1) neemt het in de eerste ronde op tegen Carla Suarez Navarro, die eerder dit jaar geneesde van lymfeklierkanker. Het is afwachten hoe fit de Australische nummer één van de wereld is, aangezien ze recent op Roland Garros geblesseerd opgaf. Haar eerste echte test wacht waarschijnlijk in de derde ronde tegen CoCo Vandeweghe of de winnaar van Katerina Siniakova / Johanna Konta (27). In de tweede sectie ligt een vroege uitschakeling van Kiki Bertens (17) door de Oekraïense tiener Marta Kostyuk op de loer. Ik verwacht dat zij samen met Anastasija Sevastova in deze sectie een grote kanshebber is. En wat kan Barbora Krejcikova (14), de kersverse winnaar van Roland Garros op gras laten zien? In het dubbelspel won de Tsjechische Wimbledon al eens.


In de onderste helft van dit kwart zien we Victoria Azarenka terug (12). In een niet al te sterke sectie lijkt zij de grote favoriet om minimaal de vierde ronde te bereiken. Het enige echte potentiële struikelblok lijkt Anett Kontaveit te zijn (24). In de vierde sectie zien we veel interessante namen die een mooie run kunnen maken. Daria Kasatkina (31) haalde deze week de halve finale in Eastbourne, terwijl Jelena Ostapenko daar zaterdag de finale speelt. Bianca Andreescu (5) heeft ondanks de weinige ervaring op gas alles om te excelleren op deze ondergrond. Ze treft in de eerste ronde alleen Alizé Cornet, die haar vorige week in Berlijn op haar verjaardag nog versloeg.


Geprojecteerde kwartfinale: Ashleigh Barty (1)  vs. Bianca Andreescu (5)

Verwachte kwartfinale: Ashleigh Barty (1) vs. Victoria Azarenka (12)



Kwart 2:

In de eerste sectie van het tweede kwart is Elina Svitolina (3) de grote favoriet. De Oekraïense zal wellicht getest worden door Amanda Anisimova en Paula Badosa, maar laatstgenoemde versloeg ze begin deze week al via een driesetter in Eastbourne. In de tweede sectie is de eerste ronde tussen Karolina Muchova (19) en Shuai Zhang interessant. De Tsjechische mist op een zure manier de Olympische Spelen en zal haar kwartfinale op Wimbledon 2019 willen overtreffen. Bovendien bestaat de mogelijkheid dat ze zich uitgerekend tegen Svitolina voor die verliespartij kan revancheren.


In de derde sectie is het de vraag of Belinda Bencic (9) kan profiteren van haar loting. In de derde ronde vecht ze waarschijnlijk met de tiener Coco Gauff voor een plek in de achtste finales. In de laatste sectie vinden we twee oud-kampioenen terug. Angelique Kerber won het grandslamtoernooi in 2018 en speelt zaterdag een finale in Eastbourne. Serena Williams won Wimbledon maar liefst zeven keer en was tijdens de laatste twee edities verliezend finalist. Ik geef Ana Konjuh een goede kans om hier als outsider te verrassen. De voormalig top twintig-speelster is na veel blessureleed helemaal terug en kwalificeerde zich op overtuigende wijze.


Geprojecteerde kwartfinale: Elina Svitolina (3)  vs. Serena Williams (6)

Verwachte kwartfinale: Karolina Muchova (19) vs. Ana Konjuh (qualifier)



Kwart 3:

Karolina Pliskova (8) heeft een loting die zeker in de eerste rondes te doen moet zijn. Toch stelt de Tsjechische sinds 2020 louter teleur op Grand Slams. Een vroege uitschakeling kan dan ook niet helemaal uitgesloten worden. In de tweede sectie is Petra Kvitova de torenhoge favoriet. De Tsjechische won Wimbledon al tweemaal en bereikte deze week nog de halve finale in Bad Hamburg.


De onderste helft van dit kwart is in mijn ogen enorm open. Elise Mertens (13) heeft niet de vorm, terwijl ik betwijfel of Madison Keys (23) een mooie run kan maken. Sofia Kenin (4) is bovendien ook al het gehele jaar uit vorm en speelde geen voorbereidingstoernooien op gras. Iemand die in deze speelhelft kan profiteren is Veronika Kudermetova. Ze verloor in Berlijn weliswaar in de tweede ronde van de latere winnares Liudmilla Samsonova en in Eastbourne van grasspecialist Alison Riske. 


Geprojecteerde kwartfinale: Sofia Kenin (4) vs. Karolina Pliskova (8)

Verwachte kwartfinale: Petra Kvitova (10) vs. Veronika Kudermetova (29)



Kwart 4:

Bovenaan het vierde kwart bevindt Iga Swiatek zich. De Poolse kan mij op gras nog niet overtuigen en kent een lastige eerste ronde met Su-Wei Hsieh als tegenstander. In de tweede sectie lijken Ons Jabeur (21) en Garbine Muguruza (11) te strijden voor een plek in de achtste finales. De Tunesische won onlangs op het gras van Birmingham haar eerste WTA-titel uit haar carrière, haar spel is uiterst effectief op deze ondergrond. Muguruza schreef Wimbledon in 2015 op haar naam. Een tweede titel zie ik er ondanks een loting die te doen is dit jaar alleen niet van komen.


In de onderste sectie zijn alle ogen gericht op Aryna Sabalenka (2). De Wit-Russin stelt keer op keer teleur op de Grand Slams. Weet ze haar status als één van de favorieten hier wel waar te maken? In de derde ronde lonkt voor haar een eventuele ontmoeting met Ekaterina Alexandrova (32) en in de vierde ronde wellicht met Elena Rybakina. Het zou me niets verbazen als de Kazachse een mooie run op Wimbledon weet te maken.


Geprojecteerde kwartfinale: Aryna Sabalenka (2) vs. Iga Swiatek (7)

Verwachte kwartfinale: Ons Jabeur (21) vs. Elena Rybakina (18)



Conclusie:

Indien fit, behoort Barty voor mij terecht tot de favorieten. De quotering voor titelwinst van de Australische staat mij alleen te laag. In het tweede kwart is Muchova enorm interessant. Er ligt in haar geval meer value op titelwinst dan op winst van kwart 2. In dit kwart is Konjuh een dark horse. De Kroatische dient waarschijnlijk eerst af te rekenen met Kerber en Williams.


Kvitova bevindt zich in een niet al te sterk kwart en haar zie ik daardoor als één van de titelfavorieten. In het laatste kwart betwijfel ik of Sabalenka en Swiatek de hoge verwachtingen waar kunnen maken. Met zekerheid valt te zeggen dat dit in navolging van Roland Garros 2021 één van de meest open Grand Slams ooit wordt. 


Outrights:

Winnares Kwart 2: Ana Konjuh @ 26.0 (William Hill, low)

Winnares Wimbledon 2021: Karolina Muchova @ 41.0 (Unibet, low)

Winnares Wimbledon 2021: Petra Kvitova @ 15.0 (William Hill, low)

Winnares Wimbledon 2021: Elena Rybakina @ 26.0 (Unibet, low)

Winnares Wimbledon 2021: Ons Jabeur @ 41.0 (Unibet, low)


Wimbledon 2021, waar kan ik het zien?

Dit jaar beschikken Eurosport en Ziggo Sport over de rechten van Wimbledon. Het Engelse verslag is te zien op BBC One en BBC Two. Online zijn de wedstrijden op de Eurosport Player en o.a. op Unibet TV te zien, via je laptop of pc heb je prima beeld. 


Eigen tips

Voel je vrij om in dit topic ook eigen tips te delen gedurende Wimbledon.


De voorbeschouwing van het mannentoernooi zal ik uiterlijk zondagochtend in dit topic plaatsen. De eerste dagelijkse voorbeschouwingen volgen ook zondag. 

6 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar jorditoma
Country flagjorditoma in 26-06-2021 13:04 Overige sporten en evenementen
in 26-06-2021 13:04 Overige sporten en evenementen
9 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

Voorbeschouwing mannentoernooi

Schema

Kwart 1:

Het is lang geleden dat een tennisser zo’n grote favoriet is voor Grand Slam-winst als Novak Djokovic (1) voor Wimbledon 2021. De nummer één van de wereld treft in de eerste ronde de Britse qualifier Jack Draper en vervolgens waarschijnlijk voormalig finalist (2018) Kevin Anderson. Het is niet de verwachting dat de Serviër echt getest zal worden voor de kwartfinale.


De derde sectie lijkt op papier enorm open met een handvol gravelspelers en Jannik Sinner (19), die zijn Wimbledon-debuut maakt. Het wordt interessant om te zien of de Italiaanse tiener uit de voeten kan op gras. Jiri Vesely kan  wellicht voor de derde keer keer in zijn carrière de vierde ronde bereiken op het prestigieuze grastoernooi.  Ook de laatste sectie wordt gedomineerd door gravelspelers. Andrey Rublev (5) Lloyd George Harris lijken met elkaar te strijden voor een plek in de vierde ronde.


Geprojecteerde kwartfinale: Novak Djokovic (1) vs. Andrey Rublev (5)

Verwachte kwartfinale: Novak Djokovic (1) vs. Andrey Rublev (5)



Kwart 2:

Bovenaan het tweede kwart vinden we Stefanos Tsitsipas (3) terug. De Griek is kwetsbaar op gras en kent een loodzware eerste ronde partij met Frances Tiafoe als tegenstander. Het wordt er vervolgens niet makkelijker op met Vasek Pospisil als eventuele tegenstander in de tweede ronde. In de tweede sectie is de eerste ronde partij tussen Sebastian Korda en Alex de Minaur (15) interessant. Eén van hen strijdt hoogstwaarschijnlijk met Dan Evans voor een plek in de vierde ronde.


In de derde sectie bevinden zich veel interessante namen. Denis Shapovalov (10) liet zich de afgelopen weken gelden op gras met een kwartfinale in Stuttgart en halve finale op Queens. Pierre-Hugues Herbert is altijd gevaarlijk met zijn serve & volley, terwijl ook de Franse qualifier Arthur Rinderknech indruk maakt op gras. Tot slot neemt tweevoudig winnaar Andy Murray het meteen op tegen de gevaarlijke Nikoloz Basilashvili. Ik verwacht dat de degene die uit deze sterke sectie komt, doorstoot naar de kwartfinale, want de vierde sectie in dit kwart is enorm open met Roberto Bautista Agut (8) als hoogst geplaatste speler. 


Geprojecteerde kwartfinale: Stefanos Tsitsipas (3) vs. Roberto Bautista Agut (8)

Verwachte kwartfinale: vs. Vasek Pospisil vs. Denis Shapovalov (10)



Kwart 3:

In het derde kwart zijn de ogen vooral gericht op Matteo Berrettini (7). De Italiaan schreef vorige week het grastoernooi van Londen op zijn naam. In een eventuele derde ronde wacht hem waarschijnlijk een potentieel struikelblok in de vorm van John Isner (28). De kans is groot dat de winnaar van deze partij het in de achtste finales opneemt tegen Aslan Karatsev (20) of Kei Nishikori. 


In de onderste helft bevinden zich twee jonge beloftes. Felix-Auger Aliassime (16) was begin deze maand verliezend finalist in Stuttgart en werd vervolgens in de halve finale in Halle uitgeschakeld door Ugo Humbert (21). De Fransman schreef het Duitse grastoernooi uiteindelijk op zijn naam en wacht in de eerste ronde een pikante ontmoeting met Nick Kyrgios. Op de Australian Open was het enfant terrible begin dit jaar in vijf sets te sterk voor Humbert, maar dat was tevens zijn laatst gespeelde toernooi.  In de laatste sectie is het afwachten of Alexander Zverev (4) zich eindelijk kan profileren op Wimbledon. 


Geprojecteerde kwartfinale: Alexander Zverev (4) vs. Matteo Berrettini (7)

Verwachte kwartfinale: Matteo Berrettini (7) vs. Ugo Humbert (21)



Kwart 4:

Bovenaan het vierde kwart springt Roger Federer (6) natuurlijk meteen in het oog. De Zwitser is op leeftijd en maakte weinig indruk in Halle. Bovendien kent hij een lastige tegenstander in de eerste ronde in de vorm van Adrian Mannarino. Het bereiken van de kwartfinale lijkt desondanks een haalbare kaart voor de achtvoudig winnaar van Wimbledon, want in de tweede sectie loert, zo lijkt het, geen echte tegenstand. 


In de derde sectie heeft Grigor Dimitrov (18) de beste papieren. De Bulgaar bereikte eenmaal de halve finale op het heilige gras. Mocht hij de achtste finales bereiken, wacht hem hier hoogstwaarschijnlijk een ontmoeting met Marin Cilic (32) of Daniil Medvedev (2). Cilic een voormalig finalist, terwijl Medvedev de afgelopen jaren enorme stappen gemaakt heeft. De Rus wacht in de eerste ronde een ontmoeting met Jan-Lennard Struff, die hem recent in Halle in straight sets versloeg. Medvedev won zaterdag de titel in Mallorca en in het best-of-five set format moet hij zich kunnen revancheren.


Geprojecteerde kwartfinale: Roger Federer (6) vs. Daniil Medvedev (2)

Verwachte kwartfinale: Roger Federer (6) vs. Daniil Medvedev (2)


Conclusie:

In de bovenste speelhelft is Djokovic terecht de grote favoriet. In het tweede kwart kan het echter lonen om Tsitsipas te faden. De vraag is alleen met wie? Evans @ 21.0, Korda @ 26.0 en Pospisil @ 51.0 winst van Kwart 2 (allen Unibet) zitten in dezelfde minisectie en zijn longshots om te overwegen.


In de onderste speelhelft zijn Berrettini en Medvedev de verwachte halve finalisten. In mijn ogen is de Rus de enige die zich op de snellere banen in het best-of-five format met Djokovic kan meten. Toch zou titelwinst van iemand anders dan de Serviër een grote verrassing zijn.


Outrights:

Winst Kwart 4: Daniil Medvedev @ 2.75 (Unibet, medium)


2 Vind ik leuk's

Netjes weer gozer , dit jaar ook geen eurosport meer gelukkig want steeds andere sporten terwijl tennis bezig is was klote , nu op ziggosport .....

1 Vind ik leuk's

Bij de dames zal het wel weer een grote loterij worden, fun betje op Barty kan geen kwaad.

1 Vind ik leuk's
NBA / CS:GO

Thanks! Ja zonde wat betreft Eurosport en het uitzenden van o.a. wielrennen. Gelukkig heeft Ziggo Sport ook de rechten en zijn er op BBC One en Two wedstrijden te zien :)

1 Vind ik leuk's

Dat zit er dik in ja. Zo'n wijdopen toernooi heeft ook wel weer iets vind ik persoonlijk. Dat Serena Williams met een 7.5 quotering de titelfavoriet is, zegt al een hoop. Ben benieuwd of namen als Barty, Kerber, Kvitova, Azarenka, Sabalenka en Williams kunnen leveren of dat we toch weer de nodige verrassingen gaan zien.

0 Vind ik leuk's

1 dag zijn we ver en we zijn zowel bij de mannen als bij de vrouwen al een topper kwijt.

zowel Kvitova als Tsitsipas zijn al gesneuveld, en beide gewoon kansloos

2 Vind ik leuk's
it's all about the money ;)

Ja tis echt moeilijker geworden laatste jaren , voorheen kon je 1ste week grandslam altijd grof geld winnen met favo,s maar wisseling van de wacht in de breedte is het zoeken , en de echte favo,s leveren niks op voorlopig dus lastig ....

1 Vind ik leuk's

Als we dat nou eens van tevoren hadden geweten...

0 Vind ik leuk's
You'll never walk alone!!!!

3 funbetjes voor morgen: Barty vs Siniakova —> Siniakova to win @ 4.50. Linette vs Badosa —> Linette to win @ 2.40. Sonego vs Duckworth —> Duckworth to win @ 2.75.

0 Vind ik leuk's

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.