Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vraagje over het betalen van belasting bij sport evenementen

Hoi mensen

Ik ben onlangs begonnen bij bwin met het wedden op voetbal wedstrijden. Dit is me aardig gelukt en ik heb 699 euro gewonnen. Ik ben er pas achter gekomen dat je vanaf 494 euro 29% (!) moet afstaan aan de belastingdienst. Mijn vraag is: moet ik nou per gewonnen weddenschap een formulier invullen van de belastingdienst of ik kan bijvoorbeeld elke maand alle gewonnen weddenschappen optellen?

Wat ik me nou ook afvraag is, zijn er ook bookmakers die de belasting zelf voor hun rekening nemen ?

Mvg
A.R.S.
0 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar 3ncor3
Country flag3ncor3 in 7-06-2010 22:02 Storten, inzetten en uitbetalen
in 7-06-2010 22:02 Storten, inzetten en uitbetalen
46 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50
Dag 3ncor3,

ten eerste welkom op voetbalwedden.net! Hopelijk ga je je hier op het forum en op de website een beetje thuis voelen!

Om even op je vraag terug te komen. Je betaald in Nederland per gewonnen prijs 29% kansspelbelasting indien de gewonnen prijs gelijk aan is (of hoger dan) 45e euro is.

Ik citeer:
Over prijzen die een waarde hebben van meer dan 454 euro moet kansspelbelasting worden betaald: of door de organisatie (40,85 procent) of door de winnaar (29 procent).

Dit geldt dus PER WEDDENSCHAP. Bij 10 gewonnen weddenschappen van 50 euro (totaal 500 euro) hoef je dus GEEN kansspel belasting te betalen.

P.S. Indien je in één keer bijvoorbeeld 3000 euro wint kan je altijd zeggen dat je 10x 300 hebt gewonnen.
0 Vind ik leuk's
Ik speel mijn weddenschappen bij Unibet. Naast voetbal speel ik heel af en toe een tennis bet maar daar heb ik geen verstand van. Dus, dan moet je dat eigenlijk ook niet doen.
Weet er iemand hoe dit verloopt in België?

0 Vind ik leuk's
Misschien onze Belgische collega's op het forum? Ik heb namelijk geen enkel idee.
0 Vind ik leuk's
Hakuna Matatttta.
Ik weet dat Belgie ook volop in ontwikkeling is omtrent de wet op kansspelen en belasting. Er mag maximaal 70 euro per persoon per dag ingezet worden op kansspelen. Voor wedden is dit nog niet zo'n probleem maar voor de vele poker spelers wel .
0 Vind ik leuk's
Unibet
Huh.. ik heb laatst 1000 euro overgeschreven vanuit bet at home die ik gewonnen had..

En dit vroeg ik me ook af.. aangezien ik ook soms krasloten koop en dit staat meestal achterop..

Ik mailde met bet at home.. en ze zeiden dat ik me geen zorgen hoefde te maken.. want het was netto.. (snap ik sowieso niet)

tot op heden iig niets meer van gehoord ( en die 1000 euri is op :P)
0 Vind ik leuk's
Forza Inter
IK CITEER
Over prijzen die een waarde hebben van meer dan 454 euro moet kansspelbelasting worden betaald: of door de organisatie (40,85 procent) of door de winnaar (29 procent).


Hmmm nou heb ik nog een vraagje, welke bestaande organisaties nemen dan die 40 procent voor hun rekening? want mij werd verteld dat bwin zelf de belasting voor haar rekening nam maar blijkbaar ben ik verkeerd geinformeerd. :(
0 Vind ik leuk's
Ik heb zojuist even contact met bwin opgenomen en zij konden het volgende melden.

De speler betaald altijd zijn eigen belastingen en is daar zelf verantwoordelijk voor. Wanneer de bookmaker een licentie heeft die is uitgegeven door een land in de EU dan zijn gewonnen bedragen voor de speler belastingvrij, hoe hoog dit bedrag ook is.

Speel je dus bij een bookmaker die GEEN eu licentie heeft dan moet je dus wel 29% kansspel belasting betalen over je gewonnen bedragen indien deze, per weddenschap, hoger zijn dan 454 euro.
0 Vind ik leuk's
Hakuna Matatttta.
Dus iemand die bij de Toto speelt hoeft geen belastingen te betalen ? Ben in ieder geval benieuwd hoe kansspelen behandeld gaan worden onder het nieuwe kabinet. Weet wel dat VVD en D66 stukken milder zijn als het gaat om kansspelen. CDA wou alles verbieden wat ik zelf een slechte zaak vind maar goed nieuwe tijden breken aan.
0 Vind ik leuk's
Toto Sigarenboer
[quote]Dus iemand die bij de Toto speelt hoeft geen belastingen te betalen ? Ben in ieder geval benieuwd hoe kansspelen behandeld gaan worden onder het nieuwe kabinet. Weet wel dat VVD en D66 stukken milder zijn als het gaat om kansspelen. CDA wou alles verbieden wat ik zelf een slechte zaak vind maar goed nieuwe tijden breken aan.

toto betaal je wel belasting en weet ik zeker want heb het meegemaakt.
0 Vind ik leuk's
Forza Inter
[quote]

toto betaal je wel belasting en weet ik zeker want heb het meegemaakt.

Wat betaal je dan precies en vanaf wat voor prijzen?
0 Vind ik leuk's
Hakuna Matatttta.

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.