Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Seizoensvoorbeschouwing Bundesliga 2021-2022

Er staat ons zoals altijd een bijzonder interessant voetbalseizoen te wachten in de Bundesliga. Ook al won Bayern München vorig jaar voor de negende keer op rij (!) de competitie, toch is het elk jaar uitkijken naar een nieuwe kans voor ploegen als RB Leipzig of Borussia Dortmund om Bayern van de troon te stoten. In deze seizoensvoorbeschouwing tracht ik elke ploeg kort te analyseren (een alinea positieve zaken, een alinea 'negatieve' zaken) en hun belangrijkste transfers aan te halen.


Bayern München

Vorig seizoen: 1ste plaats

Belangrijkste inkomende transfers: Dayot Upamecano (RB Leipzig)

Belangrijkste uitgaande transfers: Jerome Boateng (einde contract), David Alaba (Real Madrid)


Bayern zal opnieuw de ploeg zijn die het meeste kans maakt op het kampioenschap. Dat komt enerzijds door de kwaliteit van hun ploeg en de ervaring die ze hebben, maar anderzijds ook door hun nieuwe trainer: Julian Nagelsmann. De jonge Duitse trainer heeft zich al op zo veel vlakken bewezen, zowel nationaal als internationaal met Hoffenheim en Leipzig. Hij kent de competitie door en door en zal zich graag willen bewijzen met het elftal dat hij nu ter beschikking heeft.


Een probleem dat zich wel eens zou kunnen voordoen, is blessureleed. Dit Bayern beschikt immers niet meer over een bank om u tegen te zeggen, althans toch niet in vergelijking met de vorige jaren. Ze kunnen alvast geen twee wereldteams opstellen die met twee vingers in de neus het kampioenschap binnenhalen. Het vertrek van Alaba en Boateng doet hen ook geen goed, gegeven de vele goals die ze vorig seizoen binnenkregen. Upamecano is een schitterende vervanger, maar het blijft altijd afwachten of hij meteen de nieuwe, hoge verwachtingen kan inlossen. Kwaliteit in de diepte is er dus in overvloed, maar in de breedte is het eerder beperkt dit jaar.


RB Leipzig

Vorig seizoen: 2e plaats

Belangrijkste inkomende transfers: Andre Silva (Eintracht Frankfurt)

Belangrijkste uitgaande transfers: Dayot Upamecano (Bayern München), Ibrahima Konate (Liverpool)


Leipzig, de controversiële club die nog maar sinds 2009 bestaat en volgepompt is met geld door investeerders, is met Jesse Marsch opnieuw van plan een goed seizoen te draaien. Een goed seizoen betekent: bijna kampioen, (bijna) een beker binnenhalen en een succesvolle Champions League campagne. Dat zijn tegenwoordig de verwachtingen die bij deze club horen, en als je kijkt naar de selectie die ze hebben, dan is dat zeker mogelijk. Ze hebben een enorm brede kern, met de juiste spelers op de juiste plaats. Andre Silva zal misschien wel de belangrijkste worden, omdat ze die echte goalgetter nog misten. Hij was na Robert Lewandowski vorig jaar topschutter in de Bundesliga met 28 goals.


Hoge verwachtingen gaan gepaard met hoge druk, en dat zou wel eens de ondergang kunnen betekenen van dit team. Bovendien zijn ze twee bijzonder waardevolle en belangrijke spelers kwijt uit hun verdedigingslinie: Upamecano en Konate. Dergelijke spelers vervang je niet zomaar op één twee drie, en Marsch staat niet echt gekend om zijn gesloten manier van spelen. Het zal dus opletten worden voor tegengoals, zeker in het begin van het seizoen.


Borussia Dortmund

Vorig seizoen: 3e plaats

Belangrijkste inkomende transfers: Gregor Kobel (Stuttgart), Donyell Malen psv

Belangrijkste uitgaande transfers: Jadon Sancho (Manchester United)


Edin Terzic is de coach die Dortmund al een tijdje nodig had, zonder dat ze het door hadden. Hij kreeg in december de leiding over de ploeg als interim coach, maar speelde een mooie Champions League campagne en haalde zelfs de DFB-Pokal binnen. Uiteindelijke eindigden ze in de competitie zelfs nog op een derde plaats, na een heuse strijd om de vier Champions League tickets. Een prachtige prestatie dus van de coach. Bovendien heeft Dortmund Haaland weten te behouden, en Kobel en Malen binnengehaald. Een stabiele keeper was het missende stukje van de puzzel, en Malen heeft veel potentie om vanop de bank schade aan te richten bij de tegenstander. De deal met Marco Rose was echter al rond, al is dat eveneens een zeer goede trainer.


Dat Jadon Sancho vertrokken is, blijft uiteraard een aderlating. Maar zijn vervanger, Giovanni Reyna, lijkt er meer dan klaar voor om zijn positie over te nemen. Het grootste probleem situeert zich op de rechterflank, waar er geen degelijke rechtsachter is gehaald om Thomas Meunier te vervangen. Hij speelde vorig seizoen namelijk absoluut niet goed. Hij werd hard aangepakt door de fans, en het is niet zeker dat hij zijn naam nog kan zuiveren. Ook de rest van de verdediging is geen wereldtop, met Mats Hummels en Antonios Papadopoulos die op leeftijd zijn. De terugkomst van Axel Witsel kan de druk op de verdediging wel verlichten.


Wolfsburg

Vorig seizoen: 4e plaats

Belangrijkste inkomende transfers: Lukas Nmecha (Manchester City), Sebastiaan Bornauw (Koln)

Belangrijkste uitgaande transfers:  /


Wolfsburg is ondertussen een vaste waarde in de Bundesliga. Niet elk seizoen is echter even succesvol geweest het laatste decennium, al lijkt er de laatste jaren wel een stijgende lijn zichtbaar. Het Champions League ticket is wel een hoogtepunt, want het is nog maar de derde keer in de clubgeschiedenis dat ze mogen meedoen aan het kampioenenbal. De nieuwe trainer, Mark van Bommel, mag dat stukje geschiedenis mee schrijven. Hij beschikt alvast over dezelfde kern als vorig seizoen, met twee mooie aanvullingen: Nmecha en Bornauw. Nmecha was vorig seizoen cruciaal bij Anderlecht, dus is zeker een mooie toevoeging aan de selectie.


Het grootste vraagteken dit seizoen blijft vooral de nieuwe trainer. Van Bommel beging reeds in blunder in de DFB-Pokal door een keer te veel te wisselen, waardoor ze mogelijks uit de beker worden gezwierd. Bijzonder veel ervaring als trainer heeft hij zeker niet, dat bewijst hij hier. Het is misschien een stom foutje, maar het kan grote gevolgen hebben. De rest van de voorbereiding was ook zeer matig, wat dus leidt tot weinig vertrouwen naar de seizoenstart toe.


Eintracht Frankfurt

Vorig seizoen: 5e plaats

Belangrijkste inkomende transfers: Rafael Santos Borres (River Plate)

Belangrijkste uitgaande transfers: Andre Silva (RB Leipzig)


Oliver Glasner zal dit jaar moeten proberen een Champions League ticket te bemachtigen voor Eintracht Frankfurt. Vorig jaar waren ze zéér dichtbij, maar grepen ze net naast. Wie greep er wel een? Wolfsburg, de voormalige club van Glasner. Interessant dus om te zien dat de coach zijn avontuur hier verder wil zetten. Hij is zelf een trainer die graag een systeem speelt met drie verdedigers, en gelukkig voor hem zijn ze dat al langer gewoon in Frankfurt.


Het grootste probleem situeert zich vooraan. Hun absolute topscorer, die vorig jaar veel van het succes heeft mogelijk gemaakt, is verkast. We hebben het natuurlijk over Andre Silva, die naar Leipzig vertrokken is. Borres moet zijn vervanger zijn, maar uiteraard is Argentinië nog een ander klimaat dan Duitsland. Hij zal vermoedelijk tijd nodig hebben om zich aan te passen aan de omgeving, de cultuur, de stad, de manier van voetballen, de taal… Een onmiddellijke impact verwacht ik dus niet, maar je weet nooit natuurlijk.


Bayer Leverkusen

Vorig seizoen: 6e plaats

Belangrijkste inkomende transfers: Mitchel Bakker (PSG)

Belangrijkste uitgaande transfers: Lars Bender (gestopt), Sven Bender (gestopt), Leon Bailey (Aston Villa)


Bayer Leverkusen heeft er een tumultueus seizoen opzitten. Na een schitterende eerste seizoenshelft, was de tweede een pak minder. Het leidde uiteindelijk tot het ontslag van Peter Bosz, die het naar mijn mening eigenlijk lang niet zo slecht deed. De nieuwe man voor de job dit seizoen is Gerardo Seoane. Mensen die de Europees voetbal volgen, kennen hem ondertussen wel van Young Boys. Hij heeft het wel voor aanvallend voetbal, iets wat ze in de Duitse competitie maar wat graag zien.


Een mogelijks probleem voor deze ploeg is het vertrek van Leon Bailey en het feit dat de twee Benders op pensioen gaan. Niet omdat zij met drie zo uitzonderlijk belangrijk voor de club waren, maar de flitsen van Bailey zullen ze toch missen. Bovendien waren de twee Benders een beetje de leiders van deze bende. Het wordt nu dus een beetje een stuurloos schip, althans onder de spelers. Het wordt interessant om te zien wie de leidersrollen op zich zullen nemen. Aan de positieve kant: ze hebben 35 miljoen euro gekregen van Aston Villa voor Bailey, geld dat ze goed zullen kunnen gebruiken.


Union Berlin

Vorig seizoen: 7e plaats

Belangrijkste inkomende transfers: Andreas Voglsammer (Arminia Bielefeld)

Belangrijkste uitgaande transfers: /


Union Berlin heeft het vorig seizoen schitterend gedaan. Tegen alle verwachtingen in hebben ze een Conference League ticket te pakken gekregen, nog net op de laatste speeldag. Ze kunnen hiermee in Europe, weliswaar in een iets mindere competitie, tonen wat ze waard zijn. Maar misschien is dat exact we ze nodig hebben om een prijs te pakken, misschien kunnen ze hier wel excelleren. Dat lijkt althans de bedoeling, want het huzarenstukje van vorig seizoen herhalen zal uiterst moeilijk worden.


Nu is het zo dat een extra competitie ook extra noden met zich mee brengt. Dat zal misschien wel de grootste uitdaging worden van deze onervaren ploeg, op dat vlak toch. Ik denk dat exact voor die reden Voglsammer gehaald is bij de concurrentie. Zijn ervaring vooraan zal zeker helpen om dit probleem aan te pakken.


Borussia Monchengladbach

Vorig seizoen: 8e plaats

Belangrijkste inkomende transfers: Luca Netz (Hertha Berlin)

Belangrijkste uitgaande transfers: /


Borussia Monchengladbach heeft er eveneens een bewogen seizoen opzitten. Hun trainer liet al vrij vroeg weten dat hij zou overstappen naar Dortmund, en dat heeft duidelijk zijn weerslag gehad op de prestaties van het team. De club heeft echter vrij snel vooruit gedacht en voor een meer dan degelijk alternatief gezorgd: Adi Hutter. De man van Eintracht Frankfurt heeft het werkelijk schitterend gedaan bij Frankfurt, en mag dat nu proberen te repliceren bij Gladbach. Hij kan daarvoor rekenen op een sterke en stabiele selectie, met enkele interessante mogelijkheden vanop de bank. Ik denk dan aan Joe Scally bijvoorbeeld, 18 jaar en bomvol potentieel.


De enige moeilijkheid die ik zie op korte termijn, is de start tegen Bayern München. Nu, dat zou meteen een boost kunnen zijn als ze die wedstrijd mochten winnen, maar ik denk niet dat je graag tegen zo’n team aan het seizoen begint. Wetende dat ze daarna op verplaatsing tegen Leverkusen speelt, dan zou het al wel eens een mindere start kunnen zijn en dat is nooit fijn, zeker niet voor een nieuwe trainer. Maar als ze Hutter een kans geven om zich in te werken, om te bouwen aan de ploeg, dan ben ik er zeker van dat de resultaten op langere termijn zullen volgen.


Stuttgart

Vorig seizoen: 9e plaats

Belangrijkste inkomende transfers: Florian Muller (Mainz)

Belangrijkste uitgaande transfers: Gregor Kobel (Borussia Dortmund), Nicolas Gonzalez (Fiorentina)


Stuttgart heeft het vorig seizoen zeker niet slecht gedaan als promovendus. In de linker tabelhelft eindigen is een hele prestatie, dat mag niet onderschat worden. Dit seizoen is natuurlijk de echte vuurdoop. Het tweede seizoen na terugkeer in de hoogste klasse wordt vaak gezien als de échte test. Ik denk echter dat ze opnieuw kunnen slagen. Ze hebben immers een aantal belangrijke schakels kunnen houden, denk maar aan Sasa Kalajdzic. Bovendien is de vervanger voor Kobel ook geen onbekende in de competitie. Florian Muller zal een meer dan degelijke keeper zijn voor Stuttgart.


Het grote probleem van deze club is de defensie. Er lopen geen wereldverdedigers rond, en dat merk je aan de cijfers. Vorig jaar kregen ze veel goals tegen, en als ze even goed of beter willen eindigen dan vorig seizoen, dan zal daar vooral naar oplossingen gezocht moeten worden. Een betere organisatie en minder tegengoals is cruciaal om te slagen, dat bewijzen de ploegen die prijzen pakken altijd opnieuw.


SC Freiburg

Vorig seizoen: 10e plaats

Belangrijkste inkomende transfers: Nico Schlotterbeck (Union Berlin)

Belangrijkste uitgaande transfers: Florian Muller (Mainz)


Christian Streich, wat een persoon. Je komt het dezer dagen niet vaak meer tegen, laat staan op het allerhoogste niveau: een trainer die jaren aan een stuk aanblijft. Laat staan een decennium! Hij gaat namelijk zijn tiende jaar in als trainer van Freiburg. Daar kan je alleen maar respect voor hebben, en dat merk je ook wel in de rest van de competitie. Aangezien dat er niet veel veranderingen zijn qua spelers, verwacht ik eigenlijk opnieuw een relatief comfortabel seizoen voor Freiburg.


Maar dat is misschien wel problematisch op lange termijn voor de club: het feit dat ze daar goed zitten in het midden van de tabel. Als je eens voor de prijzen wil gaan, is er ergens toch een extra boost nodig. Qua spelers is die boost er niet echt geweest deze transferperiode. Ik zeg niet dat middenmotor zijn niet prijzenswaardig is, maar het zou wel fijn zijn als Freiburg eens wat (zichtbaarder) meer ambitie zou tonen. Al kan dat ook aan mijn neus zijn voorbijgegaan.


Hoffenheim

Vorig seizoen: 11e plaats

Belangrijkste inkomende transfers: David Raum (Greuther Furth)

Belangrijkste uitgaande transfers: Chris Richards (Bayern München) --> komt mogelijks nog terug


Hoffenheim straalde vorig seizoen een beetje lusteloosheid uit. Ze waren een ploeg die streden om Europees voetbal, en dat zouden ze opnieuw mogen doen. De kern die ze hebben, laat dat zeker toe. Maar natuurlijk is Julian Nagelsmann niet zomaar te vervangen. Daar schort het een beetje aan, een waardige vervanger voor deze toptrainer.


Maar niet alleen de trainerspositie mist iets, ook de kern kent geen echte wereldtopper of een ruwe diamant. Zoals ik al zei, is de selectie over het algemeen zeer goed. Maar iemand die echt het verschil kan maken op de belangrijke momenten, of iemand die er week in week uit staat en ervoor zorgt dat de ploeg op consistente basis punten pakt, dat missen ze de laatste twee jaar toch wel. Een succesvol jaar zou natuurlijk daaraan kunnen bijdragen, op dat vlak is het natuurlijk een vicieuze cirkel. Maar Dortmund bewijst bijvoorbeeld dat ze die diamantjes wel kunnen halen, ondanks af en toe een minder seizoen.


Mainz

Vorig seizoen: 12e plaats

Belangrijkste inkomende transfers: Silvan Widner (FC Basel)

Belangrijkste uitgaande transfers: Robin Quaison (Al-Ettifaq)


Vorig seizoen zag het er lange tijd naar uit dat Mainz naar de tweede klasse zou zakken. Uiteindelijke belandde het nog op een twaalfde plaats na een waanzinnige inhaalbeweging de tweede seizoenshelft. Bo Svensson, ex-speler bij Mainz, nam het roer over en gooide het meteen helemaal om. De over-mijn-lijk mentaliteit heeft hij bij zijn spelersgroep er heel snel ingepompt, en als hij dat weet vast te houden voor dit seizoen, dan zal Mainz geen gemakkelijke tegenstander worden.


Het gebrek aan scorend vermogen zal vermoedelijk wel een probleem vormen vooraan. Nu Quaison vertrokken is, zijn er toch een aantal vraagtekens bij de aanval van Mainz. Ze hebben wel het voordeel dat Adam Szalai een sterk europees kampioenschap heeft gespeeld met Hongarije. Mogelijks kan hij de ploeg op sleeptouw nemen.


Augsburg

Vorig seizoen: 13e plaats

Belangrijkste inkomende transfers: Niklas Dorsch (Gent)

Belangrijkste uitgaande transfers: Kevin Danso (Lens)


Augsburg heeft er een gemengde voorbereiding opzitten. Er waren dingen goed, zoals het feit dat ze de weg naar het doel duidelijk makkelijker vinden dan vorig seizoen. Florian Niederlechner heeft daar opnieuw een belangrijk aandeel in. Hij zal ook wel blij zijn met de komst van Dorsch, die verdediging en aanval kan verbinden en voor de nodige creativiteit kan zorgen.


Er waren echter ook dingen minder goed, bijvoorbeeld dat ze twee goals tegen kregen in de DFB-Pokal tegen Freifswald. Dat zou echt niet mogen gebeuren. Als je zo gemakkelijk goals gaat slikken in de competitie, dan zal het heel moeilijk worden om het hoofd boven water te houden. Dat zal dus een van Markus Weinzierl zijn hoofddoelen worden, om die verdediging goed georganiseerd te krijgen. 54 goals binnenkrijgen zoals vorig seizoen moet absoluut vermeden worden.


Hertha Berlin

Vorig seizoen: 14e plaats

Belangrijkste inkomende transfers: Kevin-Prince Boateng (Monza), Suat Serdar (Schalke)

Belangrijkste uitgaande transfers: Sami Khedira, Matteo Guendouzi (Arsenal)


Ik vind het moeilijk om een analyse te maken van Hertha Berlin. Het is sowieso all-round geen slechte ploeg, maar vorig jaar hebben ze toch echt moeilijkheden gehad en diep gezeten. Op het einde van vorig seizoen hing het van een zijden Corona-draadje af of ze waren gedegradeerd. Maar daar toonden ze wel meteen hun weerbaarheid. Ze haalden niet snel drie punten binnen, maar gaven ok niet zomaar punten cadeau. Dat maakt dat ze in hun laatste tien wedstrijden vorig seizoen slechts twee keer verloren.


Ook dit seizoen zullen ze moeten vechten voor hun plaats, vermoed ik. Er zijn geen baanbrekende transfers gedaan, al is Serdar wel een interessante toevoeging aan de selectie. Deze jongen kan zowat alles wat een middenvelder moet kunnen. De transfer van home-boy Boateng is natuurlijk degene die het nieuws haalt, maar ik verwacht dat zijn invloed vrij gering zal zijn, net zoals dat bij zijn andere clubs op de waslijst is.


Arminia Bielefeld 

Vorig seizoen: 15e plaats 

Belangrijkste inkomende transfers: Alessandro Schopf (Schalke), Janni Serra (Holstein Kiel) 

Belangrijkste uitgaande transfers: Ritsu Doan psv 


Arminia Bielefeld kon zich tegen alle verwachtingen in handhaven in de Bundesliga. Dat was vooral te danken aan een relatief sterk seizoenseinde onder nieuwe coach Frank Kramer. In de laatste tien wedstrijden van de competitie verloren ze slechts twee keer. Dat heeft er mee voor gezorgd dat ze net boven de relegatiezone geëindigd zijn, al scheelde het maar een haar of ze moesten in play-offs vechten tegen degradatie. Persoonlijk denk ik niet dat ze daar aan het langste eind zouden getrokken hebben.  


Een zeer groot probleem van deze ploeg is scorend vermogen. Vorig seizoen scoorden ze slechts 26 keer op 34 wedstrijden. Dat is echt extreem weinig. Enkel Schalke deed slechter, maar Schalke deed vorig seizoen op alle vlakken slechter dan zijn collega’s. Janni Serra zou daar een oplossing moeten bieden, maar dat blijft toch een vraagteken. Ook het feit dat Ritsu Doan vertrokken is, is mogelijks problematisch. Hij was topscorer voor de club vorig jaar. Toegegeven, het waren slechts vijf goals, maar ze waren wel broodnodig.  


FC Koln 

Vorig seizoen: 16e plaats, play-offs gewonnen 

Belangrijkste inkomende transfers: Mark Uth (Schalke) 

Belangrijkste uitgaande transfers: Sebastiaan Bornauw (Wolfsburg), Ismail Jakobs (Monaco) 


Koln heeft er een tumultueus seizoen opzitten. Het tweede seizoen terug in de bundesliga heeft hen bijna de das omgedaan. Ze moesten play-offs spelen om in de Duitse eerste klasse te blijven, maar die wonnen ze met glans. De terugwedstrijd werd overtuigend met 1-5 gewonnen, en ze toonden dat ze thuis hoorden in de Bundesliga. Ook de voorbereiding ziet er goed uit, al werd er maar moeizaam gewonnen in de DFB-Pokal tegen een tegenstander die een heel aantal niveaus lager speelt.


De transferperiode daarentegen ziet er voorlopig niet zo rooskleurig uit. Ze verliezen twee beloftevolle spelers aan Sebastiaan Bornauw en Ismail Jakobs. Het is jammer voor de club dat ze door deze jongens als opstapje worden gezien, en niet als eindstation om zaken mee te bereiken. Als ze dat kunnen omkeren, zijn ze weer vertrokken voor een aantal jaar. Het zal echter opnieuw niet gemakkelijk worden om zich te handhaven, laat staan om voor de prijzen te spelen.


Bochum

Vorig seizoen: 1e in de tweede bundesliga

Belangrijkste inkomende transfers: Eduard Lowen (Hertha Berlin)

Belangrijkste uitgaande transfers: Robert Zulj (Al-Ittihad Kalba)


Bochum is een prachtige traditieclub die na elf jaar eindelijk terugkeert in de hoogste klasse. Ze hebben een sfeervol stadion met supporters die maar wat graag hun ploeg terug in de bundesliga zien spelen. Vorig jaar zijn ze onder Thomas Reis overtuigend kampioen gespeeld in de tweede klasse. De noodzakelijke voorwaarde om kampioen te spelen (namelijk: weinig goals binnen krijgen) werd vervuld en ze maakten zelf net geen twee goals per wedstrijd, waardoor ze op het einde van het seizoen comfortabel bovenaan de ladder prijkten.


Eén grote aderlating: Robert Zulj die andere oorden heeft opgezocht. De beste man was goed voor vijftien goals en dertien assists in de competitie vorig jaar. De invloed die hij had op de ploeg, zal niet snel geëvenaard worden. Gelukkig hebben ze Simon Zoller kunnen houden, al was die nooit echt van plan de club te verlaten. Hij zit daar duidelijk goed in zijn vel en heeft genoten van zijn belangrijke rol vorig seizoen. Zijn goals zullen cruciaal zijn om uit de relegatiezone te blijven.


Greuther Furth

Vorig seizoen: 2e in de tweede bundesliga

Belangrijkste inkomende transfers: Gideon Jung (Hamburg), Adrian Fein (Bayern München)

Belangrijkste uitgaande transfers: Anton Stach (Mainz), David Raum (Hoffenheim)


De sensatie van vorig seizoen in de tweede klasse: Greuther Furth. Niet zozeer omdat ze sensationeel voetbal op de mat brachten, maar omdat ze toch wel onverwacht de promotie hebben kunnen afdwingen. Branimir Hrgota had hier een belangrijk aandeel in. Hij zit al voor het derde jaar bij de club en heeft eigenlijk vanaf het begin zijn stempel gedrukt. Vorig jaar was wel het summum van zijn carrière met zestien goals en zeven assists in de competitie.


Een promotie is een zaak van lange adem, dus het is zeker niet ‘per ongeluk’ dat ze hier terecht zijn gekomen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat deze kern het zeer moeilijk zal hebben in de Bundesliga. Het tempo ligt vele malen hoger, en er zijn een aantal trainers in de competitie die fan zijn van hoge druk en het zogenaamde ‘Gegenpressing’. Om je als ploeg hier onderuit te willen voetballen, heb je veel kwaliteit en organisatie nodig, en het ontbreekt Greuther Furth spijtig genoeg beiden. Ik verwacht een zeer moeilijk seizoen voor deze ploeg, helaas. 


*Excuses voor het late posten van deze seizoensvoorbeschouwing

1 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar aaleks
Country flagaaleks in 15-08-2021 22:16 Voetbal
in 15-08-2021 22:16 Voetbal
1 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

Hopla Leipzig verliest op Mainz 1-0. Leipzig @1.34🙈😱

0 Vind ik leuk's
De jager vond een konijn, maar het konijn vond van niet

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.