Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op de Bundesliga (Duitsland)

Vrijdag 18 september begint een nieuw Bundesligaseizoen. De laatste jaren viel er weinig tegen de hegemonie van Bayern München te beginnen. Is dat dit jaar anders? Kunnen Borussia Dortmund en RB Leipzig serieus om de titel meestrijden? Onderin belooft het spannend te worden, met een hele trits teams die elkaar weinig ontlopen. We nemen alle achttien ploegen in deze seizoensvoorbeschouwing onder de loep.




Bayern München

Eindpositie 2019/2020: 1


Opvallende nieuwkomers: Nübel, Sane, Nianzou


Seizoensverwachting:

Bayern München speelde vorig jaar een slechte eerste deel van het seizoen, maar in de tweede seizoenshelft kwam het allemaal goed voor Der FCB en werd er een nieuwe landstitel behaald. De winst van de Champions League telde in München echter veel zwaarder. Komend seizoen kan het dus eigenlijk niet beter gaan. De ploeg uit Beieren lijkt er alleen nog maar sterker op te zijn geworden. Van Manchester City kwam Leroy Sane over, terwijl Thiago Alcantara en David Alaba ondanks buitenlandse interesse nog altijd bij Bayern onder contract staan. Dit jaar is Bayern wederom de titelfavoriet.



Borussia Dortmund


Eindpositie 2019/2020: 2


Opvallende nieuwkomers: Meunier, Bellingham


Seizoensverwachting:

Borussia Dortmund moet als de grootste uitdager van Bayern worden beschouwd. De club uit Westfalen deed afgelopen jaar lange tijd mee om de titel, alleen bleek men in de beslissende maanden van het seizoen niet constant genoeg. De selectie van Der BVB loopt ook dit seizoen weer over van individuele kwaliteit. Zo is daar het fenomeen in de spits, Erling Haaland. En ook Jadon Sancho speelt nog altijd in het zwart-geel, al is een vertrek nog altijd een mogelijkheid. De ploeg van Lucien Favre weet dat er een nagenoeg perfect seizoen gespeeld zal moeten worden om Bayern van de troon te stoten. Waarschijnlijk zal dit niet lukken.



RB Leipzig


Eindpositie 2019/2020: 3


Opvallende nieuwkomers: Hwang


Seizoensverwachting:

RB Leipzig deed het voorgaande jaar eveneens mee om de koppositie, maar voor hen gold hetzelfde als voor Dortmund. Uiteindelijk bleek men niet in staat om net zo foutloos als Bayern te spelen, waardoor de titel geleidelijk aan uit zicht verdween. Buiten de landsgrenzen deed Leipzig van zich spreken. In de Champions League kwam de ploeg van Julian Nagelsmann zeer knap tot de halve finales. In de zomerstop bleven de grote versterkingen uit. Leipzig heeft niet de financiële mogelijkheden van Bayern en Dortmund, en moet creatiever zijn. Met Timo Werder en Patrik Schick verdwenen er twee goede aanvallers. Hee-chan Hwang kwam over van RB Salzburg, met het is duidelijk dat RBL in die linie niet beter is geworden. Een evenaring van de derde plaats zou komend seizoen een uitstekende prestatie zijn.



Borussia Mönchengladbach


Eindpositie 2019/2020: 4


Opvallende nieuwkomers: Lazaro, Wolf


Seizoensverwachting:

Borussia Mönchengladbach troefde dit voorjaar Bayer Leverkusen af in de strijd om de vierde plaats. Die eindklassering levert in de Bundesliga het lucratieve startbewijs voor de Champions League op. Bij Gladbach zijn die inkomsten zeer welkom, want van de topteams in Duitsland hebben Die Fohlen zeker niet het hoogste budget. Deze zomer smeet men allerminst met geld. Van Leipzig werd Hannes Wolf gehuurd, en ook met Internazionale werd een huurovereenkomst gesloten. Van die club is Valentino Lazaro overgekomen. Bij BMG zal met hopen op een verdere ontwikkeling van Marcus Thuram, die een geweldig eerste jaar bij Gladbach kende. Normaliter doet BMG wederom mee om de CL-tickets.



Bayer Leverkusen


Eindpositie 2019/2020: 5


Opvallende nieuwkomers: Schick


Seizoensverwachting:

Bayer Leverkusen viel vorig seizoen bij de verdeling van de CL-startbewijzen buiten de boot. De ploeg van Peter Bosz leek lange tijd in de top-vier te eindigen, maar in de slotweken van het seizoen werden er veel punten gemorst. Die Werkself zal derhalve in de Europa League zijn te bewonderen. Vorige maand verliet het grote talent Kai Havertz Bayer Leverkusen. De club ontving van Chelsea een mooi bedrag, maar een vervanger is er niet direct te koop. Bosz zal het vertrek van Havertz met de aanwezige spelers op moeten vangen. Kevin Volland vertrok naar AS Monaco, en als zijn vervanger werd Patrik Schick van AS Roma overgenomen. Vorig seizoen was de Tsjech op huurbasis voor Leipzig actief. Het verlies van Havertz zou wel eens van grote invloed kunnen zijn. Ik denk dat Leverkusen komend jaar opnieuw buiten de top-vier eindigt.



TSG Hoffenheim


Eindpositie 2019/2020: 6


Opvallende nieuwkomers: Gacinovic


Seizoensverwachting:

TSG Hoffenheim eindigde vorig seizoen, mede door een sterke eindsprint, op een fraaie zes plaats in de rangschikking. En dat terwijl de beste speler van de club – Andrej Kramaric – lang niet altijd inzetbaar was. Alfred Schreuder leverde als coach dus een topprestatie. Groot was dan ook de verrassing, toen de Nederlander in het laatste deel van het seizoen zijn vertrek aankondigde. De reden was een verschil van inzicht met de clubleiding over het te voeren beleid. Sebastian Hoeneß is de nieuwe coach van Die TSG. Veel versterkingen mocht hij tot dusver niet begroeten. Van Eintracht Frankfurt kwam aanvallende middenvelder Mijat Gacinovic over. Het zou niet vreemd zijn als Hoffe dit seizoen lager dan de zesde plaats van vorig jaar eindigt.



VfL Wolfsburg


Eindpositie 2019/2020: 7


Opvallende nieuwkomers: Bialek, Lacroix


Seizoensverwachting:

De club uit de Volkswagenstad speelde een prima jaargang, waarin er uiteindelijk beslag werd gelegd op de zevende plaats. Via de voorronden mag Wolfsburg proberen de groepsfase van de Europa League te bereiken. Tot dusver vonden er binnen dit transferraam weinig wijzigingen plaats bij de club. De opstelling in de gewonnen bekerwedstrijd van afgelopen weekeinde, tegen Union Fürstenwalde (1-4) leek dan ook op die van vorig seizoen. Wel werd er van Sochaux een jonge verdediger aangetrokken. Deze Maxence Lacroix stond zaterdag in de basis. Bartosz Bialek is een jonge aanvaller, hij werd van Zaglebie Lubin overgenomen. Het degelijke Wolfsburg eindigt dit seizoen waarschijnlijk tussen plaats zeven en twaalf.



SC Freiburg


Eindpositie 2019/2020: 8


Opvallende nieuwkomers: Til, Demirovic


Seizoensverwachting:

SC Freiburg begon het afgelopen voetbaljaar als degradatiekandidaat, maar na 34 duels waren Die Breisgauer dichtbij Europees voetbal. Het team van trainer Christian Streich leverde dus een heel behoorlijk seizoen af. De goede prestaties van de Zuid-Duitsers bleven niet onopgemerkt, van drie van de betere spelers vertrokken. Doelman Alexander Schwolow, verdediger Robin Koch en aanvaller Luca Waldschmidt werden alle drie voor miljoenenbedragen verkocht. Guus Til is een van de nieuwelingen bij Freiburg. Hij is van Spartak Moskou gehuurd. Van Deportivo Alaves kwam spits Ermedin Demirovic over. De prestaties van vorig seizoen zullen lastig te overtreffen zijn. De selectie van Freiburg oogt niet al te bijzonder, maar Streich is al trainer slim en ervaren genoeg om niet in degradatieproblemen te komen.



Eintracht Frankfurt


Eindpositie 2019/2020: 9


Opvallende nieuwkomers: Zuber


Seizoensverwachting:

De club uit Hessen speelde een doorsnee vorig seizoen. Heel slecht was het zeker niet, wat het team van Adi Hütter liet zien, maar over het geheel genomen was het toch te weinig voor een Europees ticket. Net als bij veel andere Duitse club veranderde er in de zomerstop niet heel veel bij Eintracht. Andre Silva werd overgenomen van AC Milan, maar de Portugees was vorig jaar al als huurling in Frankfurt actief. Linkermiddenvelder Steven Zuber kwam over van TSG Hoffenheim, maar dit kun je onmogelijk als toptransfer bestempelen. Hütter zal dus moeten vertrouwen op de selectie die vorig jaar als negende eindigde. Er zijn weinig redenen om te veronderstellen dat de wisselvalligheid nu opeens verdwenen is. Een plaats in de middenmoot.



Hertha BSC


Eindpositie 2019/2020: 10


Opvallende nieuwkomers: Schwolow, Tousart, Zeefuik


Seizoensverwachting:

Waar andere club in de hoogste Duitse afdeling de broekriem aan moeten halen, daar zijn er bij Hertha BSC wel veel financiële mogelijkheden. Door een rijke investeerder mogen de hoofdstedlingen dromen van sportief succes. De transfer van Lucas Tousart (Olympique Lyon) was zonder meer verrassend te noemen. Alexander Schwolow is de nieuwe doelman van Die Alte Dame – hij kwam over van SC Freiburg. Deyovaisio Zeefuik maakte de overstap van FC Groningen naar Berlijn. Bij zijn nieuwe club komt hij Karim Rekik, Daishawn Redan en Javairo Dilrosun tegen. Trainer van Hertha is Bruno Labbadia. Hij beleefde met zijn selectie een slechte seizoensstart. In de beker werd er met 5-4 van Eintracht Braunschweig verloren. Ik betwijfel of Hertha dit seizoen al in staat is om mee te doen om Europees voetbal.



FC Union Berlin


Eindpositie 2019/2020: 11


Opvallende nieuwkomers: Kruse


Seizoensverwachting:

FC Union Berlin was een van de grote positieve verrassingen van het vorige Duitse voetbaljaar. De tweede club uit de Duitse hoofdstad begon zonder al te veel verwachtingen aan zijn Bundesliga-avontuur. Met een selectie die niet noemenswaardig werd versterkt, handhaafden Die Eisernen zich vrijwel moeiteloos, met een fraai puntenaantal van 41. Nu volgt het doorgaans lastige tweede jaar na de promotie. Tegenstanders zullen Union niet zo snel meer onderschatten. Handhaving is opnieuw het doel voor de club die stuntte met het aantrekken van oud-international Max Kruse.



FC Schalke 04


Eindpositie 2019/2020: 12


Opvallende nieuwkomers: Ibisevic


Seizoensverwachting:

Schalke 04 speelde een seizoen om snel te vergeten. Voor de winterstop waren de resultaten nog goed, en deden Die Königsblauen bovenin mee. Na de jaarwisseling trad er echter een gigantisch verval in. Punten werden er amper nog gepakt en Schalke daalde rap op de ranglijst. De twaalfde plaats was het eindstation voor de blauw-witten. Weston McKennie vertrok in de zomerstop naar Juventus, terwijl FC Bayern doelman Alexander Nübel transfervrij overnam. Schalke verzekerde zich van de diensten van veteraan Vedad Ibisevic. Of zijn meespelen tot veel progressie van het team leidt, waag ik echter te betwijfelen.



FSV Mainz 05


Eindpositie 2019/2020: 13


Opvallende nieuwkomers:


Seizoensverwachting:

Ook dit seizoen maakt Mainz 05 weer zijn opwachting op het hoogste Duitse niveau. Vorig jaar stond grotendeels in het teken van de strijd om lijfsbehoud. Door een goede fase in de slotweken van het seizoen eindigde M05 boven de streep. Bij Mainz staan er wel enkele talentvolle spelers onder contract die interessant zijn voor grotere clubs, maar tot dusver vertrok er niemand bij Die Nullfünfer. Als dit tot de transferdeadline zo blijft, dan zou Mainz dit jaar niet in degradatieproblemen mogen komen. Aangezien Europees voetbal aan de andere kant te hoog gegrepen is, zou de ploeg zo rond de negende, tiende plaats moeten kunnen eindigen.



FC Köln


Eindpositie 2019/2020: 14


Opvallende nieuwkomers:


Seizoensverwachting:

De club uit de Domstad speelde een heel opmerkelijk vorig seizoen. Het begin van Köln was zeer slecht, en ook het slot van het seizoen was niet om over naar huis te schrijven. Daartussenin zat echter een periode waarin Köln geweldige resultaten kon overleggen. Zo bleef de ploeg van trainer Markus Gisdol toch in de Bundesliga. Veel mutaties vonden er de voorbije weken niet plaats bij Die Geißböcke. Er keerden enkele spelers terug na huurperioden, al is het onduidelijk in hoeverre Gisdol gebruik wil gaan maken van hun hernieuwde beschikbaarheid. Als het tegenzit, komt Köln dit seizoen in de problemen.



FC Augsburg


Eindpositie 2019/2020: 15


Opvallende nieuwkomers: Gikiewicz, Caligiuri, Strobl


Seizoensverwachting:

Voor FC Augsburg stond het lange vorige seizoen grotendeels in het teken van de strijd om lijfsbehoud. Die Fuggerstädter maakten het zichzelf niet makkelijk, maar over het geheel beschouwd was er genoeg kwaliteit aanwezig om boven de streep te finishen. Onderweg sneuvelde wel trainer Martin Schmidt. Hij werd opgevolgd door Heiko Herrlich, die nog steeds voor de groep staat. Op de transfermarkt zocht Augsburg het bij de ervaren spelers. Rafal Gikiewicz (Union Berlin), Daniel Caligiuri (Schalke 04) en Tobias Strobl (Borussia MG) zijn drie dertigers die de ploeg zijn komen versterken. Er vertrokken geen sterkhouders, dus Augsburg lijkt er op vooruit te zijn gegaan.



Werder Bremen


Eindpositie 2019/2020: 16


Opvallende nieuwkomers: Chong


Seizoensverwachting:

Werder Bremen mogen we als de grootste teleurstelling van het afgelopen seizoen bestempelen. De Noord-Duitsers begonnen met Europese ambities aan het seizoen, maar mochten uiteindelijk blij zijn dat zij niet degradeerden. Bremen wil het slechte seizoen achter zich laten en het dit jaar beter doen. Is dit realistisch? Veel bijzondere spelers zitten er niet in de selectie van de groenwitten, maar hoger dan de zestiende plaats van het voorgaande seizoen moet men wel kunnen eindigen. Tahith Chong is van Manchester United op huurbasis overgekomen. Davy Klaassen is ook nog altijd speler van Werder Bremen, net als Milot Rashica, die speculeerde op een transfer, maar voorlopig is er geen club die de gewenste transfersom wil voldoen.



Arminia Bielefeld


Eindpositie 2019/2020: 1 (2. Bundesliga)


Opvallende nieuwkomers: Van der Hoorn, Doan


Seizoensverwachting:

Arminia Bielefeld was de verrassende winnaar van de 2. Bundesliga 2019/2020. Niet de grotere clubs HSV of VfB Stuttgart, maar het kleinere Bielefeld eiste de titel op. Bielefeld is geen onbekende in de Bundesliga, al bracht men de voorbije seizoenen vooral in de 2. Liga door. De clubleiding zag in dat de selectie die promotie afdwong, waarschijnlijk niet goed genoeg is om handhaving te bewerkstelligen. Dus roerde Bielefeld zich op de transfermarkt. Kwantiteit lijkt echter boven kwaliteit te gaan, als we de nieuwkomers analyseren. Of spelers als Mike van der Hoorn en Ritsu Doan goed genoeg zijn voor de Bundesliga, is twijfelachtig.



VfB Stuttgart


Eindpositie 2019/2020: 2. (2. Bundesliga)


Opvallende nieuwkomers: Anton, Kobel, Endo


Seizoensverwachting:

VfB Stuttgart eindigde – op ruime achterstand van Bielefeld – als nummer twee in de 2. Bundesliga. Qua grootte en geschiedenis hoort Stuttgart natuurlijk thuis op het hoogste niveau. Om echt een stabiele Bundesligaclub te worden, valt er nog wel het een en ander te verbeteren. Stuttgart werd de laatste jaren vrij rommelig geleid, wat zijn weerslag had op de sportieve prestaties. Er werden al de nodige nieuwe spelers aangetrokken. Je kunt je wel afvragen of die direct een versterking zijn voor het elftal van trainer Pellegrino Matarazzo. Stuttgart heeft als logische doel dit seizoen om niet te degraderen.



Wedtips:

FC Augsburg top-tien @3,50 (Unibet, medium)

Achter de top-vijf ontlopen de teams van de Bundesliga elkaar niet zoveel. Augsburg lijkt er met het aantrekken van een goede keeper (Gikiewicz) niet zwakker op te zijn geworden. Vorig seizoen eindigde FCA op vijf punten achterstand van plaats tien. Het is voor dit Augsburg echt niet onmogelijk om dat gat dit seizoen te overbruggen.


FC Köln degradeert @5,10 (Casinowinner, low)

Köln bleef vorig seizoen vooral in de Bundesliga door een sterke fase rondom de winterstop. Daarvoor en daarna waren de prestaties belabberd. Dit seizoen zouden de Domstedelingen wel eens in de problemen kunnen komen, ook omdat er geen echt gedoodverfde degradanten zijn.


2 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar futre
Country flagfutre in 14-09-2020 15:20 Voetbal
in 14-09-2020 15:20 Voetbal
10 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

Vrijdag begint ook in Duitsland het nieuwe seizoen. Bayern en Schalke staan in de Klassiker tegenover elkaar. Lees hier de voorbeschouwing op deze wedstrijd.

0 Vind ik leuk's


Mooi, een hele voorbeschouwing waar eigenlijk geen bal gebeurt in termen van teams en verwachtingen. Maar dan opeens twee prima tips.

Mooi.

1 Vind ik leuk's
KK-AA-KK

Ik verwacht 2 makkelijke overwinningen voor Bayern en Dortmund vanmiddag, ik speel het volgende:


Dortmund + 1.5 goals & Bayern + 3.5 goals = 3,70

Dortmund + 2.5 goals & Bayern + 2.5 goals = 4,10

Dortmund + 2.5 goals & Bayern + 3.5 goals = 6,75


Assist Goretzka = 5.5 (betfair, quotering erg hoog vergeleken met andere bookmakers)


Haaland scoort met hoofd = 15 bij betfair (6.5 bij toto)

Haaland scoort van buiten de 16 = 26 bij betfair (9.5 bij toto)

Lewandowski scoort met hoofd = 5 bij betfair (3.75 bij toto)

Lewandowski scoort van buiten de 16 = 15 bij betfair (8.5 bij toto)


Succes!

Bericht gewijzigd door gaizka op za 20 mrt. 2021, 14:17
2 Vind ik leuk's

Bayern na een kwartier met 10 man ivm rode kaart Davies, dat gaat het iets lastiger maken, haha!


Edit: desondanks inmiddels 3-0 voor Bayern met 10 man, bizar.


Kopbal Lewandowski is ook binnen!


Bericht gewijzigd door gaizka op za 20 mrt. 2021, 16:32
1 Vind ik leuk's

Zeer goed gevonden kerel

Mijn complimenten daarvoor

Youtube bundesliga alle wedstrijden indd 😉

0 Vind ik leuk's

Dank je wel bayern al me centjes weg, ik denk dat Dortmund wel kampioen kan worden, staat op 9 is de moeite wel waard om in een combi te gokken

0 Vind ik leuk's

Bayern direct wat puntjes gemorst, dat is precies waarom je eigenlijk nooit de eerste wedstrijden van een competitie moet betten. Er zijn te veel van dit soort gekkigheden.

0 Vind ik leuk's
You'll never walk alone!!!!

Een draw op Gladbach kan gewoon gebeuren toch, is niet eens een slecht resultaat. Ze kunnen niet alles winnen.

0 Vind ik leuk's

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.