Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op de Franse Ligue 1 (2014-2015)

Het WK van 2014 loopt op zijn eind en de Europese competities zullen alweer van start gaan over enkele weken. De meeste clubs zitten momenteel nu vol in de voorbereiding. Net als de afgelopen 2 seizoenen zal ik ook dit seizoen de voorbeschouwingen van de Franse Ligue 1 voor jullie typen. In dit topic zal ik elke week mijn tips plaatsen. Ik schrijf de voorbeschouwingen vaak van maandag tot vrijdag, waardoor de tips op verschillende dagen gepost kunnen worden.


Hierbij alvast een klein overzicht van de teams die dit seizoen mee zullen doen op het hoogste niveau voetbal in Frankrijk.


AS Monaco

Het vorige seizoen kwam AS Monaco uit als promovendi in de Ligue 1, maar wisten ze wel Champions League voetbal binnen te slepen. Natuurlijk is dit niet heel raar, omdat AS Monaco de nodige investeringen heeft gedaan vorige zomer. Ook deze zomer is er alweer het nodige geïnvesteerd. Abdennour van Toulouse FC is momenteel de grootste aankoop voor 13 miljoen euro.


Dit WK heeft James Rodríguez het erg goed gedaan en het is nog niet zeker of AS Monaco hem zal kunnen behouden. De jonge middenvelder kwam vorige zomer over van FC Porto en scoorde 9 keer voor AS Monaco in de 34 wedstrijden die hij speelde.


AS Monaco hoopt dit seizoen kampioen te worden. Vorig seizoen was dit nog geen doelstelling, maar dit seizoen zal de lat hoger gelegd worden voor de trainers en spelers.


Caen

Één van de nieuwkomers in de Ligue 1 is Caen. Vorig seizoen deed Caen het erg goed en wist promotie af te dwingen door op de 4e plek te eindigen. In de laatste wedstrijd ging RC Lens hen nog voorbij, want anders waren ze op de 2e plek geëindigd. Caen is een club met een stadioncapaciteit van 21500. Dit seizoen zal handhaving op de eerste plek staan.


Trainer Garande staat als sinds 2009 aan het roer bij Caen en hoopt zijn selectie nog te kunnen versterken deze zomer. Tot nu toe zag men alleen Kodjia vertrekken naar Stade de Reims en kwamen er 5 nieuwe spelers binnen. Vercoutre, Féret en Imorou kwamen alle drie transfervrij naar Caen. Privat wordt gehuurd van Gent en Poyet werd voor een onbekend bedrag over genomen van Amiens. Het zal een zwaar seizoen kunnen worden voor Caen, ondanks dat er nog veel andere ‘’zwakke’’ ploegen zijn die vechten tegen degradatie.


Evian TG

Evian TG heeft zich de laatste jaren bewezen in de Ligue 1, maar zal ook dit seizoen weer moeten vechten tegen degradatie. Evian TG heeft de reputatie op weten te bouwen dat het in eigen huis moeilijk te verslaan is. Zo wisten zij vorig seizoen als eerste PSG te verslaan. Nog altijd staat de topscoorder van vorig seizoen, Bérigaud, onder contract bij Evian TG. ETG hoopt ook dat ze hem zullen behouden.


De doelstelling is duidelijk voor trainer Dupraz: Handhaving.


FC Metz

Met FC Metz zijn we bij de tweede nieuwkomer aangekomen in dit overzicht. FC Metz werd vorig seizoen kampioen in de Ligue 2 en liet RC Lens en Caen ver achter zich. In totaal pakten ze 76 punten in 38 wedstrijden. Dit seizoen hoopt FC Metz zich te handhaven. FC Metz is een instabiele club die in 2011/2012 zelfs degradeerde naar de National. Een jaar later waren ze alweer terug in de Ligue 2. Nu ze weer terug zijn op het hoogste niveau willen ze graag als club stabiel worden en een stabiele subtop club worden. Of dit gaat lukken is nog de vraag…


Sakho die vorig seizoen 20 keer scoorde en het seizoen daarvoor 19 keer hoopt ook op het hoogste niveau zijn kunsten te kunnen tonen. Het is echter nog de vraag of er voor hem een plek is in de basis dit seizoen.


FC Nantes

De doelstelling van FC Nantes werd vorig seizoen makkelijk gehaald, want de ploeg eindigde op de 13e plek. FC Nantes was vorig seizoen 1 van de 3 promovendi en wist zich te handhaven. Dit seizoen hoopt de ploeg op een plekje in de subtop.


FC Nantes heeft afscheid genomen van Dordevic die transfervrij naar Lazio is vertrokken. Ook Trebel vertrok transfervrij. Nicolita en Audel werden voor een onbekend bedrag verkocht. Nieuwkomers heeft FC Nantes nog niet veel, want met Bammou en Lloki zijn er nog maar twee nieuwe gezichten in de selectie van FC Nantes.


Girondins Bordeaux

Dit seizoen zal Girondins Bordeaux niet in Europees verband uitkomen, maar enkel in de France competitie en bekertoernooien. Girondins Bordeaux is een club die elk jaar mee wil doen om Europees voetbal en vorig seizoen kwamen ze uit in de Europa League. Girondins Bordeaux was namelijk de winnaar van de Coupe de France in het seizoen 2012/2013.


Khazri is dit seizoen tot dus ver 1 van de grootste aankopen geweest van Bordeaux die hem weg wist te plukken bij SC Bastia. Girondins Bordeaux hoopt echter nog enkele spelers aan te trekken voor het seizoen begint, maar aangezien de selectie aardig in tact is gebleven is dit geen noodzaak.


Guingamp

Als promovendus wist Guingamp vorig seizoen de Coupe de France binnen te slepen, waardoor zij mee doen aan de Europa League. Zij zullen dit als een leuke ervaring zien, maar hebben niet de illusie een rol van betekenis te gaan spelen in dit toernooi. Guingamp was echter pas op de laatste speeldag zeker van handhaving, omdat FC Sochaux en Olympique Nice de wedstrijd niet wisten te winnen.


Guingamp zal genieten van dit seizoen met Europees voetbal, maar weet dat het weer een gevecht zal worden om handhaving af te dwingen. De hoogste prioriteit heeft dan ook handhaving.


Lille OSC

Na het slechte seizoen 2012-2013 werd het seizoen 2013-2014 wel een succes voor Lille OSC. Lille OSC werd vorig seizoen 3e in de Ligue 1, waardoor ze zich wisten te plaatsen voor de voorrondes van de Champions League. Het is nog niet duidelijk wie hierin de tegenstander zal worden.


Lille OSC was vorig seizoen, op PSG na, de minst gepasseerde club in de Ligue 1. In 38 wedstrijden kregen ze maar 26 doelpunten tegen, mede dankzij keeper Enyeama die bijna een record (langste de 0 weten te houden) pakte.

Kalou gaf aan te willen vertrekken bij Lille OSC, maar Lille gaf aan hem niet gratis weg te willen doen. Momenteel staat hij nog onder contract bij Lille OSC die Marcos Lopes dit seizoen zal huren van Manchester City.


Lille hoopt dit seizoen de groepsfase van de Champions League te bereiken en weer een succesvol jaar te hebben in de Ligue 1. Ze zullen net als vorig seizoen de deur achterin willen dichtgooien en de wedstrijden met 1 goal verschil willen beslissen.


FC Lorient

Een onvoorspelbare club uit de Ligue 1 is FC Lorient. FC Lorient heeft het vorig seizoen goed gedaan met een 8e plek, maar de ploeg heeft ook nog een tijdje tegen degradatie gevoetbald in het seizoen. FC Lorient is een goede ploeg die eigenlijk elk seizoen in de subtop moet eindigen, maar het toch elk seizoen presteert om het spannend te maken onderin.


FC Lorient wil dit seizoen graag eens Europees voetbal halen, maar weet dat het hiervoor een stabiel seizoen nodig zal hebben. De velbegeerde jonge aanvaller, Aboubakar, die vorig seizoen 16 keer het net wist te vinden staat nog altijd onder contract bij Lorient. Hij zal er mede voor moeten zorgen dat dit seizoen een succes zal worden voor Lorient.


Montpellier

Het seizoen 2011-2012 was een seizoen om nooit te vergeten voor Montpellier, want toen werd het eerste landskampioenschap, vrij onverwacht, binnengesleept. Montpellier vocht de laatste twee seizoenen tegen degradatie en vorig seizoen speelden ze opmerkelijk vaak gelijk. In de totaal 38 gespeelde wedstrijden eindigden 18 wedstrijden in een puntendeling.


Vorig seizoen stapte trainer Fernandez op halverwege het seizoen, maar zijn vertrek zorgde niet voor het gewenste effect. Er werden tot dusver nog maar twee spelers aangetrokken: Dabo en Lasne. Montpellier zag Herrera en Deza vertrekken. Niang keerde terug naar AC Milan. Montpellier hoopt zich nog te versterken en wil graag de subtop hebben bereikt aan het eind van het seizoen.


Olympique Lyon

Een club waar het de laatste jaren erg onrustig is, is Olympique Lyon. De club kwam meerdere malen in het nieuws, omdat ze betalingsproblemen hadden en er moesten veel spelers verkocht worden de laatste transferperioden. Tot dus ver is het qua verkoop van spelers erg rustig bij Lyon. Alleen Miguel Lopes werd verkocht aan Sporting CP.


Olympique Lyon bereikte de kwartfinales van de Europa League vorig seizoen, maar zal dit seizoen alleen in de Franse competitie actief zijn. Erg zal men dit niet vinden, omdat ze zich zo vol kunnen focussen op de Ligue 1 en de bekertoernooien.


Olympique Marseille

Olympique Marseille is een traditionele club in Frankrijk die veel mensen wel iets zullen zeggen. Elk seizoen weer is de wedstrijd tegen PSG het belangrijkste, maar door de aangetrokken spelers bij PSG is het klasse verschil erg groot momenteel.


Olympique Marseille hoopt zich weer te kunnen mengen in de titelstrijd en wordt gezien als 1 van de outsiders. Het zal natuurlijk een lastig verhaal worden, omdat er ploegen veel beter zijn dan Marseille, maar het balletje kan raar rollen.


Olympique Nice

De verrassing van het seizoen 2012-2013 kon in het seizoen 2013-2014 niet weer verrassen. Olympique Nice ontliep zelfs maar net degradatie. Na 38 wedstrijden eindigde de ploeg op de 17e plek waar het maar 2 punten meer had dan FC Sochaux. Olympique Nice bereikte het jaar ervoor nog Europees voetbal (voorrondes), waardoor het contrast erg groot was.


De oud-Ajacied Cvitanch kon zijn stempel ook niet zo erg drukken als het jaar ervoor. In zijn eerste jaar Nice scoorde hij 19 keer, vorig seizoen scoorde hij maar 8 keer. Toch zal de kleine aanvaller ook dit seizoen een basisplek hebben in de formatie van Puel. De supporters hopen dat Olympique Nice dit seizoen weer een topseizoen zal draaien, want de selectie is er niet na om tegen degradatie te spelen.


Paris Saint-Germain

De meeste voetballiefhebbers zullen Paris SaintGermain als beste kennen uit de Franse competitive. PSG werd de laatste twee seizoenen kampioen van Frankrijk en sleepte vorig seizoen ook nog eens de Coupe de la Ligue binnen. Ook in de Champions League deden ze het goed, maar werden ze in de kwartfinale uitgeschakeld door Chelsea.


Dit seizoen wil PSG weer landskampioen worden en zijn ze natuurlijk dé favoriet om opnieuw de titel binnen te slepen. Zo trok PSG al David Luiz van Chelsea aan voor 50 miljoen euro en zullen er wellicht nog meer spelers worden aangetrokken. Alex is samen met Ménez vertrokken naar AC Milan.


Trainer Blanc heeft het erg goed gedaan en zal ook dit seizoen zijn team naar prijzen moeten leiden. Hij hoopt dat zijn topscoorder, Ibrahimovic, ook dit seizoen het vizier weer op scherp heeft staan. Op 3 augustus kan PSG de Supercup winnen waarin Coupe de France winnaar Guingamp de tegenstander zal zijn.


RC Lens

De landskampioen van 1997-1998 keert dit seizoen na 3 seizoenen terug op het hoogste niveau. RC Lens die lang actief is geweest in de Ligue 1 zal dit seizoen zien als een seizoen waarin overleefd moet worden. RC Lens heeft vele successen gekend in het verleden, maar zal eerst weer een stabiele club moeten worden.


Vorig seizoen eindigden ze op de 2e plek in de Ligue 2. RC Lens weet dat het een lastig seizoen kan worden en trok daarom Areola (PSG) en Tisserand (AS Monaco) aan op huurbasis, Tisserand en Areola speelden ook vorig seizoen op huurbasis bij RC Lens.


Met de huidige selectie zal strijd tegen degradatie een feit zijn. De clubleiding hoopt voor de start van het seizoen nog enkele spelers aan te kunnen trekken. Tot die tijd zal handhaving de hoogste prioriteit hebben.


Stade de Reims

In het seizoen 2012-2013 keerde Stade de Reims terug in de Ligue 1. Ook dit seizoen zal de club uit Reims starten in de Ligue 1. Vorig seizoen eindigden ze in de middenmoot, maar was het zeker mogelijk om te eindigen in de subtop. Stade de Reims weet dat het beter kan en moet. Dit seizoen wil de 7-voudig landskampioen graag mee doen aan Europees voetbal en wordt gezien als outsider.


Met spelers als Kodjia, Peuget en Benedick hoopt Stade de Reims versterkingen binnen te hebben gehaald. Topscoorder Oniangué die vorig seizoen 10 keer scoorde zal ook dit seizoen nog onder contract staan bij Reims.


Saint Eteinne

Ook dit seizoen start AS Saint Etienne weer als outsider voor de titel. De club die in het seizoen 1980-1981 voor het laatst kampioen werd, doet elk seizoen weer mee in de top van de Ligue 1. Vorig seizoen werden ze vierde in de Ligue 1, waardoor Europees voetbal een feit kan worden, als de voorrondes succesvol worden doorstaan.


AS Saint Etienne is een goede ploeg die zomaar eens kunnen verrassen. Vorig jaar zagen ze hun topscoorder Abameyang naar BVB vertrekken, maar in Erdinc (PSG) werd een goede vervanger gevonden. De Turk scoorde 11 keer voor zijn nieuwe werkgever. Met 3 nieuwe aankopen: Nicolita, Monnet-Paquet en Kitambala hoopt Saint Etienne het goed te doen dit seizoen.


SC Bastia

Net als Stade de Reims keerde ook SC Bastia in het seizoen 2012-2013 terug op het hoogste niveau. SC Bastia werd vorig seizoen 10e en zal dit seizoen graag weer een stabiel seizoen voetballen. SC Bastia pakte echter de meeste punten in eigen huis, want van de 49 punten pakten ze er 35 in eigen huis. Dit seizoen hopen ze ook in de uitwedstrijden meer punten te pakken.


SC Bastia heeft afscheid moeten nemen van enkele spelers, waaronder Khazri, Bruno en Raspentino. Als vervangers trokken ze Sans, Maboulou, Tallo en Ayité aan. SC Bastia hoopt ook dit seizoen weer op een plek in de middenmoot of subtop.


Stade Rennes

Stade Rennes is een club die thuis hoort in de Ligue 1. Vorig seizoen kenden ze een lastige periode, maar wisten toch nog op de 12e plek te eindigen. Stade Rennes is de club van oud PSV speler Toivonen die met veel gezeur vertrok bij de club uit Nederland.


Toivonen hoopt dit seizoen een mooi seizoen te kunnen beleven met Stade Rennes. Stade Rennes wil graag Europa weer in, maar weet dat het hiervoor 1 van beide bekertoernooien zal moeten winnen. Vorig seizoen was Guingamp met 2-0 te sterk in de Coupe de France, waardoor de droom uiteenspatte. Dit seizoen hopen ze op meer geluk.


Toulouse FC

Toulouse FC is te vergelijken met Stade Rennes. De ploeg hoort in de Ligue 1 thuis, maar zal niet snel in de top terug te vinden zijn. Toch hoopt ook de clubleiding van Toulouse FC weer eens Europees voetbal te behalen. Vorig seizoen eindigden ze op de 9e plek, maar met een beetje geluk zit er een hogere plek in dit seizoen.


Er werd aardig goed verdient aan de verkoop van Abdennour die naar AS Monaco verkaste voor 13 miljoen euro. Met dit geld werden onder andere Pesic, Grigore en Spano aangetrokken. Toulouse FC wordt gezien als goede tussenstap voor veel spelers en dit hebben ze de laatste jaren ook zeker wel waar weten te maken. Dit seizoen is de doelstelling het winnen van 1 van beide bekertoernooien en een plekje in de subtop.


Het seizoen zal starten met de Supercup wedstrijd tussen PSG en Guingamp op 3 augustus (weet niet of hier een voorbeschouwing van zal komen i.v.m. vakantie). Een weekje later start de eerste speelronde, waarin de volgende wedstrijden gespeeld zullen worden:


SC Bastia – Olympique Marseille

Evian TG – Caen

Guingamp – Saint Etienne

Lille OSC – FC Metz

Olympique Lyon – Stade Rennes

AS Monaco – FC Lorient

Montpellier – Girondins Bordeaux

FC Nantes – RC Lens

Olympique Nice – Toulouse FC

Stade de Reims – Paris Saint-Germain


Nogmaals wil ik melden dat ik dit topic zal gebruiken om mijn tips te melden. Ik zal niet in elke wedstrijd goede tips vinden, waardoor het soms ook kan voorkomen dat ik maar 1 tip heb voor een speelronde.


Tot slot wil ik iedereen een fijne vakantie toewensen (voor mensen die deze nog tegoed hebben ;-) ).

0 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar WallieA
Country flagWallieA in 11-07-2014 10:37 Voetbal
in 11-07-2014 10:37 Voetbal
14 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

Misschien nog aan de vroege kant, maar ik wil hem toch delen:


https://www.oddsportal.com/soccer/france/super-cup/paris-sg-guingamp-CGmQBaeN/#eh;2


PSG -1.00 (EH) @ 2,00 bij Betvictor. Bij andere bookmakers is de odd flink lager. Guingamp is een degradatiekandidaat die verrassend de Coupe de France won afgelopen seizoen en het daarom tegen PSG zal opnemen. De voorbeschouwing zal binnenkort verschijnen op deze site!

Bericht gewijzigd door wedden op Wed 10 Mar 2021, 08:57
0 Vind ik leuk's
Bericht gewijzigd door wedden op Wed 10 Mar 2021, 08:58
0 Vind ik leuk's
De eerste tip goed. Ik zal mijn resultaten vanaf nu bij gaan houden met units. Voor dit weekend de volgende tips:

Lille OSC – FC Metz – BTS NO @ 1,70 (6/10)
FC Nantes – RC Lens – 1 @ 2,14 (4/10)
Guingamp – AS Saint Etienne – 2 (DNB/+0.00AH) @ 1,71 (6/10)
Olympique Lyon – Stade Rennes – 1 @ 1,87 (8/10)
0 Vind ik leuk's
Olympique Lyon – Stade Rennes – 1 @ 1,87 (8/10)
speel ik mee (y)
0 Vind ik leuk's
Mooie tips walliea (y)

Ik speel Lyon en Saint Etienne mee :d
0 Vind ik leuk's
Ik speel Guingamp – AS Saint Etienne – 2 (DNB/+0.00AH) @ 1,71 (6/10) mee (y)
0 Vind ik leuk's
WallieA:
De eerste tip goed. Ik zal mijn resultaten vanaf nu bij gaan houden met units. Voor dit weekend de volgende tips:

Lille OSC – FC Metz – BTS NO @ 1,70 (6/10)
FC Nantes – RC Lens – 1 @ 2,14 (4/10)
Guingamp – AS Saint Etienne – 2 (DNB/+0.00AH) @ 1,71 (6/10)
Olympique Lyon – Stade Rennes – 1 @ 1,87 (8/10)


4 uit 4 goed (y) (y) :d :d
0 Vind ik leuk's
PSG en zeker Monaco toch serieus de mist in eerste match!!
0 Vind ik leuk's
"zij die enkel winnen zijn verslaafd"
[quote]Vorige speelronde:
Lille OSC – FC Metz – BTS NO @ 1,70 (6/10)
FC Nantes – RC Lens – 1 @ 2,14 (4/10)
Guingamp – AS Saint Etienne – 2 (DNB/+0.00AH) @ 1,71 (6/10)
Olympique Lyon – Stade Rennes – 1 @ 1,87 (8/10)


Inzet vorige speelronde: 24
Uitbetaling vorige speelronde: 43,98
Winst: +19,98

Totale inzet seizoen: 24
Totale uitbetaling seizoen: 43,98
Winst: +19,98


Voor aankomende speelronde alvast de volgende tips:

Stade Rennes - Evian TG - 1 @ 1,88 (7/10)
FC Lorient - Olympique Nice - Over 2.25 goals @ 2.06 (4/10)
AS Saint Etienne - Stade de Reims - 1 (-1.00AH) @ 2,00 (5/10)
0 Vind ik leuk's
WallieA:
Voor aankomende speelronde alvast de volgende tips:

Stade Rennes - Evian TG - 1 @ 1,88 (7/10)
FC Lorient - Olympique Nice - Over 2.25 goals @ 2.06 (4/10)
AS Saint Etienne - Stade de Reims - 1 (-1.00AH) @ 2,00 (5/10)

Inzet vorige speelronde: 19
Uitbetaling vorige speelronde: 23,16
Winst: +4,16

Totale inzet seizoen: 43
Totale uitbetaling seizoen: 67,17
Winst: +24,14Stade de Reims - Caen - 1 (DnB +0.00 AH) @ 1.81 (5/10)
SC Bastia - Toulouse FC - 1 @ 2,82 (6/10)
....volgt misschien meer
0 Vind ik leuk's

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.