Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op de Franse Ligue 1 2018-2019

De wedstrijd om de Trophée des Champions is alweer gewonnen door Paris Saint Germain ten koste van AS Monaco en vrijdag 10 augustus trapt de Ligue 1 eindelijk weer af voor hopelijk weer een enerverend seizoen. Vorig jaar werd Paris Saint Germain met overmacht landskampioen en waren de strijd om de tweede plek en de strijd om lijfsbehoud veel interessanter. Dit jaar lijkt weer volgens hetzelfde stramien te gaan verlopen wat betreft het kampioenschap, maar weten in de lagere regionen de promovendi Nîmes Olympique en Stade Reims te verrassen, of mogen beide ploegen slechts een jaar genieten van deelname op het hoogste niveau? En weet Memphis Depay dit jaar weer net zoveel goals te maken als Neymar? Genoeg reden dus om het nieuwe seizoen voor te beschouwen!


Paris Saint Germain

Eindpositie 2017-2018: 1


De selectie: De kern van de Parijse succesformatie is grotendeels intact gebleven ten op zichte van het vorige seizoen. Na het ontslag van Unai Emery aan het einde van vorig seizoen neemt nu de Duitser Thomas Tuchel (oud-coach van Borussia Dortmund) de honneurs waar bij de Parijzenaren en zijn belangrijkste aanwinst is zonder meer de Italiaanse doelman Gianluigi Buffon die de Parijzenaren de felbegeerde cup met de grote oren moet bezorgen. In de voorste linie moet Tuchel het zonder Javier Pastore stellen die een transfer naar AS Roma gemaakt heeft. Op het middenveld is de Italiaanse aanvoerder Thiago Motta niet meer beschikbaar, daar hij zijn carrière beëindigd heeft. Tevens is het nog niet zeker of Adrien Rabiot  nog een jaar in Parijs blijft, aangezien er voor hem belangstelling zou zijn vanuit Barcelona. De laatste noemenswaardige transfer is die van Yuri Berchiche naar Athletic Bilbao.


Prognose: Net als vorige seizoenen zij de Parijzenaren de grote favoriet voor het winnen van de competitie. De focus van de Qatarese eigenaren, en dus ook de focus van Thomas Tuchel, ligt echter op de Champions League. Mocht de rest van de selectie van de Parijzenaren intact blijven, dan hebben de Parijzenaren in elke linie spelers van wereldklasse lopen, maar het middenveld lijkt ook dit seizoen de zwakste schakel.


Wedtip: Edinson Cavani topscorer Ligue 1 @2.0(Unibet, low).



AS Monaco

Eindpositie 2017-2018: 2


De selectie: AS Monaco is dit seizoen wederom een van de grootste verkoophuizen van Europa. Kylian Mbappé maakt dit seizoen definitief de overstap naar concurrent PSG. Verder zijn ook Thomas Lemar, Fabinho en in iets mindere mate Joao Moutinho voor grof geld vertrokken. Daar tegenover staat de komst van het Russische talent Aleksandr Golovin, de Ivoriaan Jean-Eudes Aholou en de Franse jongeling Willem Geubbels. Vorig seizoen hadden de Monegasken zeker aan het begin nog moeite met de nieuwe samenstelling van de selectie, dus aan Leonardo Jardim de opdracht om zo snel mogelijk een hecht collectief te smeden van zijn elftal.


Prognose: AS Monaco werd vorig seizoen na een spannend slot van het seizoen tweede achter PSG en ook dit jaar zal de ploeg van Leonardo Jardim zich richten op de tweede plek. Directe concurrenten Olympique Lyon en Olympique Marseille wisten vorig seizoen ternauwernood niet de tweede plek af te nemen van de Monegasken, maar dit seizoen kan dit zomaar eens anders zijn. Vorig jaar waren de Monegasken in tegenstelling tot een jaar eerder vrij kansloos in Europa, dus het ligt in de lijn der verwachting dat dit seizoen meer aandacht gaat naar de Champions League, waardoor er allicht aan het begin van het seizoen al een kleine achterstand zou kunnen worden opgelopen in de strijd om de tweede plek.


Wedtip: Stevan Jovetić under 10.5 goals @1.85 (Unibet, low).



Olympique Lyonnais

Eindpositie 2017-2018: 3


De selectie: Les Gones hebben in tegenstelling tot een seizoen eerder de meest belangrijkste spelers weten te behouden. De meest bekende vertrokken speler is Mouctar Diakhaby die naar Valencia is getransfereerd in de hoop daar meer speeltijd af te dwingen. De Nederlander Memphis Depay lijkt behouden te kunnen blijven voor de ploeg uit Lyon, evenals ex-Ajacied Bertrand Traoré en spits Mariano Diaz. Voor de breedte van de selectie is middenvelder het Tanguy Ndombélé teruggehaald na een jaartje bij promovendus Amiens gespeeld te hebben.


Prognose: Vorig seizoen werd Olympique Lyon na een geweldige slotfase derde en dit seizoen beschouw ik de ploeg van Génésio als de beste ploeg van de Ligue 1 achter PSG. Génésio kan met een zo goed als intact gebleven selectie doorbouwen op het succes van vorig seizoen, waardoor een plek in de top drie zeer goed mogelijk is.


Wedtip: Olympique Lyonnais eindigt in de top 3 @1.90 (bwin, high).



Olympique Marseille

Eindpositie 2017-2018: 4


De selectie:  Vorig seizoen spendeerde de club uit de Franse havenstad aardig wat geld op de transfermarkt met het binnenhalen van onder andere Steve Mandanda, Dmitri Payet en Valère Germain, maar dit seizoen blijft het rustig op de transfermarkt. Tot nu toe zijn er geen noemenswaardige uitgaande transfers te melden bij de Marseillenaren. Hetzelfde geldt voor ingaande transfers: Duje Caleta-Car die op het WK indruk maakte met Kroatië heeft Oostenrijk vaarwel gezegd voor een avontuur in de Franse havenstad en linkervleugelverdediger Jordan Amavi blijft na zijn verhuurperiode definitief. Met Florian Thauvin heeft Rudi García een van de pareltjes van de Franse competitie in handen en aan kwalitatief goede aanvallers ook geen gebrek met Clinton N’Jie, Lucas Ocampos en de eerdergenoemde Germain.


Prognose: Net als directe concurrent Olympique Lyon hebben de Marseillenaren een zo goed als intact gebleven selectie, maar ik acht de Marseillenaren toch de mindere ploeg. Vorig seizoen was L’OM erg afhankelijk van Thauvin en werd er verdedigend teveel weggegeven. De komst van Caleta-Car zou hier verandering in moeten brengen, maar betwijfel ik het of de ploeg in deze staat zich naar een plek in de top drie weet te vechten.


Wedtip: -



FC Stade Rennais

Eindpositie 2017-2018: 5


De selectie: De grote uitblinker van Stade Rennais vorig seizoen speelt dit seizoen niet meer voor, maar tegen Stade Rennais. Wahbi Khazri verkoos na een huurperiode bij Stade Rennais direct concurrent AS Saint-Étienne. Achterin moet ook de klap van het vertrek van Joris Gnagnon naar Sevilla opgevangen worden, bijvoorbeeld door Damien Da Silva. De grote ingaande transfer voor Stade Rennais was het aantrekken van spits Jordan Siebatcheu van Stade Reims, maar ook het binnenhalen van middenvelders Clément Grenier en Romain del Castillo moet benoemd worden.


Prognose: Al met al is het nog even afwachten hoe Stade Rennais uit de transferperiode is gekomen, maar gezien de resultaten van de laatste twee oefenwedstrijden zit er schot in de zaak. Vorig seizoen werd Stade Rennais vijfde achter de ongenaakbare top vier, maar dit seizoen is de concurrentie toegenomen en lijkt de vijfde plek iets te hoog gegrepen.


Wedtip: -



Girondins de Bordeaux

Eindpositie 2017-2018: 6


De selectie: Gustavo Poyet heeft dit seizoen nog geen enkele nieuwe aanwinst gepresenteerd en lijkt daarmee een grote gok te nemen. Toegegeven, als je als zesde bent geëindigd in het vorige seizoen en je selectie bij elkaar weet te houden is er geen reden tot paniek, maar Poyet is zijn absolute topspeler Malcom verloren aan FC Barcelona. Voor de rest staat de ploeg echter nog als een huis, onder andere door de inbreng van spelers als Benoît Costil, Otavio, Milan Gajic en Nicolas de Preville.


Prognose: In de voorbereiding en de kwalificatiewedstrijden voor de Europa League zijn de Girondijnen tot op heden ongeslagen gebleven, waarbij opgemerkt moet worden dat het niveau van de tegenstanders niet altijd even hoog was. Het vertrek van Malcom is zoals eerder gezegd nog niet opgevangen door Poyet en de zijnen, dus het is lastig om een voorspelling te doen over het aankomende seizoen. Een plek in de top tien zit er zeker in, maar daar is dan ook alles mee gezegd.


Wedtip: -



AS Saint-Étienne

Eindpositie 2017-2018: 7


De selectie: ASSE heeft het afgelopen jaar heel slim gehandeld op de transfermarkt. Deze zomer werd Wahbi Khazri die als huurling veel indruk maakte bij Stade Rennais overgenomen van Sunderland en in de winter werden de verdedigers Neven Subotic en Mathieu Debuchy al aangetrokken. Met Stéphane Ruffier heeft de club uit Saint-Étienne bovendien een uitmuntende keeper. Het grootste probleem bij Les Verts zit hem in de matige aanval waar onder andere Jonathan Bamba vertrokken is, iets waar het aantrekken van Khazri en het terughalen van Loïs Diony en Jorginho verandering in moet brengen.


Prognose: Een inzinking halverwege de competitie vorig seizoen leek het seizoen voor Les Verts ter verpesten, maar een goede comeback na de winterstop leidde tot een prima zevende plek. De club heeft goed gehandeld op de transfermarkt afgelopen jaar en bovendien kan de focus dit seizoen volledig op de competitie en binnenlandse bekertoernooien, waardoor top zes zeker haalbaar is voor AS Saint-Étienne.


Wedtip: -



Olympique Nice

Eindpositie 2017-2018: 8


De selectie: Olympique Nice werd in het seizoen 2016-2017 nog keurig derde, maar vorig seizoen was met nagenoeg dezelfde selectie de achtste plek het hoogst haalbare.  Dit seizoen mag de nieuwe trainer Patrick Vieira proberen de club weer een plek in de top vijf te bezorgen. Daarbij krijgt hij wel te maken met enkele complicaties: Jean Michaël Seri, Alessane Pléa en Maxime Le Marchand zijn vertrokken en de toekomst van Mario Balotelli is nog zeer onzeker. Met Danilo en Christophe Hérelle zijn twee spelers gehaald die het elftal defensief moeten versterken, maar hoe gaat Vieira om met het gebrek aan creativiteit, snelheid en scorend vermogen nu Seri, Pléa en allicht ook Balotelli niet meer beschikbaar zijn?


Prognose: De achtste plek van vorig seizoen en het gebrek aan Europees voetbal dit seizoen zijn keihard binnengekomen in de Franse havenstad. Ook de nog steeds ongewisse toekomst van Balotelli, die naar Olympique Marseille leek te vertrekken, houdt de club in zijn greep. Vieira heeft zich bovendien als coach alleen bij New York City FC op het hoogste niveau laten zien, maar daar wist hij niet altijd te overtuigen. Europees voetbal lijkt er ook dit seizoen niet in te zitten voor Nice, dat genoegen lijkt te nemen met een gevulde bankrekening.


Wedtip: -



FC Nantes

Eindpositie 2017-2018: 9


De selectie: Succestrainer Claudio Ranieri wist Nantes vorig seizoen naar een keurige negende plek te leiden met een kwalitatief niet al te beste selectie. Spits Emiliano Sala (vorig seizoen gemiddeld een goal per drie wedstrijden), middenvelders Valentin Rongier en Abdoulaya Touré en doelman Ciprian Tatarusanu zijn uiteraard uitzonderingen op de bovenstaande uitspraak, maar voor de rest kende de ploeg van de Ranieri weinig bijzondere spelers. De nieuwe trainer Miguel Cardoso heeft met het halen van Lucas Evangelista en Fábio wel een duidelijk signaal afgegeven, namelijk dat hij de defensie wil verbeteren en van daaruit wil gaan spelen.


Prognose: Was Nantes vorig jaar nog een stugge middenmoter, dit seizoen verwacht ik toch echt minder van Les Canaris. De toegenomen concurrentie in de strijd om een plek in de top tien en het gebrek aan aanvallende impulsen in de selectie zullen de ploeg van Cardoso, die hoopt goed en vermakelijk voetbal te laten zien, in de loop van het seizoen vermoedelijk opbreken.


Wedtip: -



HSC Montpellier

Eindpositie 2017-2018: 10


De selectie: Na 15 seizoen bij Montpellier heeft doelman Laurent Pionnier, die tussen 2015 en 2017 nog eerste keus onder de lat was, een punt achter zijn carrière gezet, waardoor Jonathan Ligali de kans krijgt om Benjamin Lecomte uit te dagen. Welke keeper de tweestrijd ook wint, geen van beide zal de kans krijgen om Nordi Mukiele of Jonathan Ikoné aan te spelen. Mukiele zag een meer dan degelijk seizoen beloond worden met een transfer naar een de Duitse topclub Red Bull Leipzig en Ikoné verkoos Lille boven Montpellier. Met Andy Delort en Florent Mollet hoopt Michel Der Zakarian de juiste aanvallers voor zijn ploeg te hebben gevonden. Als laatste moet Damien Le Tallec benoemd worden, die transfervrij is overgekomen van Rode Ster Belgrado en als stand-in van de veertigjarige Braziliaan Hilton moet fungeren.


Prognose: Montpellier was vorig seizoen een van de meest constant presterende ploegen in de Ligue 1 met maar liefst achttien gelijke spelen, een reeks die in de voorbereiding is doorgezet. Met het binnenhalen van Delort lijkt Der Zakarian in te zetten op een hogere klassering dit seizoen, iets wat gezien de stabiliteit van de defensie best mogelijk is.


Wedtip: -



Dijon FCO

Eindpositie 2017-2018: 11


De selectie: Chang-Hoon Kwon was vorig seizoen de grote uitblinker in de mosterdstad en tot grote tevredenheid van Olivier Dall’Oglio is de Zuid-Koreaan behouden gebleven voor Dijon. Hetzelfde geldt voor Naïm Sliti die definitief werd overgenomen van het noodlijdende Lille. Afscheid werd er genomen van doelman Baptiste Reynet (vervangen door Rúnar Alex Rúnarsson), Xeka (vervangen door Yoann Gourcuff) en een heleboel spelers die amper aan spelen toekwamen.


Prognose: Bijna niemand had de elfde plek van Dijon van vorig seizoen zien aankomen, maar door het  zo goed als intact blijven van de selectie is een plek in de middenmoot ook dit seizoen reëel voor de ploeg van Dall’Oglio, maar een plek in de top tien lijkt te veel gevraagd. Defensief blijft de ploeg kwetsbaar, dus de vraag is wat er offensief tegenover wordt gesteld.


Wedtip: -



En Avant Guingamp

Eindpositie 2017-2018: 12


De selectie: En Avant heeft zich vrij gedeisd gehouden op de transfermarkt dit seizoen, iets wat niet heel gek is voor een ploeg die wel tevreden is met een plek in de middenmoot. Clément Grenier vertrok voor ongeveer acht miljoen euro naar Stade Rennais en voor de rest zijn er geen ongeplande vertrekken geweest bij Guingamp. Door de degradatie van Metz bleek En Avant in staat om spits Nolan Roux voor een appel en een ei over te nemen. Antoine Kombouaré zet duidelijk in op ervaring met een selectie die voornamelijk bestaat uit spelers van 25 jaar of ouder, iets wat hem vorig seizoen geen windeieren heeft gelegd.


Prognose: Transfertechnisch lijkt Guingamp niet veel zwakker uit de zomer te zijn gekomen en ook de oefencampagne is tot dusver prima verlopen. Een plek in de middenmoot lijkt ook dit jaar weer het hoogst haalbare voor de ploeg van Kombouaré. Vorig seizoen was een plek bij de beste tien ploegen lang reëel maar bleek de twaalfde plek het hoogst haalbare. Komt daar dit seizoen verandering in?


Wedtip: -



Amiens SC

Eindpositie 2017-2018: 13


De selectie: Het vreemdelingenlegioen van Amiens kende vorig seizoen al een drukke transferperiode en dat is dit seizoen niet anders. Tanguy Ndombélé zag zijn uitstekende seizoen beloond worden met een transfer naar Olympique Lyonnais en ook een andere middenvelder, Harisson Manzala, mocht rekenen op een transfer. De grote aanwinst van dit seizoen is de in Europa onbekende Juan Ferney Otero, die vorig seizoen goed presteerde in Argentinë.


Prognose: Tot bijna ieders verbazing eindigde Amiens vorig seizoen op een keurige dertiende plek, onder andere door een goede strategie van Christophe Pelissier. Pelissier schuwde het vorig seizoen niet om wijzigingen door te voeren als het even wat minder ging en als gevolg daarvan mag hij net als vorig seizoen weer lekker gaan puzzelen aangaande zijn wedstrijdselectie. Les Licornes zijn een van de kanshebbers om te degraderen, maar ik zie ze nog wel een jaartje langer in de Ligue 1 blijven spelen.


Wedtip: -



SCO Angers

Eindpositie 2017-2018: 14

De selectie: Één transfer springt dit seizoen direct in het oog bij Les Scoïstes: Karl-Toko Ekambi is voor maar liefst achttien miljoen euro overgenomen door het Spaanse Villareal. Ook de teleurstellende Enzo Crivelli is verkast, en als vervanger is Stéphane Bahoken in de plaats gekomen. Het middenveld heeft ook een transformatie ondergaan met het binnenhalen van Harisson Manzala, Vincent Pajot en in iets mindere mate Dorian Bertrand. Stéphane Moulin blijft ondanks de enigszins teleurstellende oefencampagne vertrouwen houden in zijn defensie, iets waarover we in de winterstop een oordeel mogen vellen.


Prognose: Halverwege het vorige seizoen leek het doek gevallen voor Angers, maar het bestuur hield vertrouwen in de trainer en dat werd uitbetaald. Het vertrek van topscorer Ekambi die meermaals de punten redde voor zijn ploeg lijkt een zware dobber te worden voor Moulin, maar lijfsbehoud moet zeker mogelijk zijn. De vraag is echter of we meer mogen verwachten dan dat.


Wedtip: -



RC Strasbourg

Eindpositie 2017-2018: 15


De selectie: Ten opzichte van vorig seizoen zal de basis van Le Racing er dit seizoen heel anders uitzien. Met Jean-Eudes Aholou, Stéphane Bahoken, Jérémy Blayac, Martin Terrier en Alexandre Oukidja is Strasbourg liefst vijf basisspelers verloren. Maar met onder andere de aanwinsten Matz Sels, Stefan Mitrovic en Ibrahim Sissoko staat er dit seizoen ook weer de nodige kwaliteit op het veld. Onder de lat kan een interessante strijd ontstaan tussen Bingourou Kamara, die vorig seizoen zijn plek verloor aan Oukidja, en nieuwkomer Sels, die voor liefst 4.5 miljoen euro gehaald werd.


Prognose: Het grootste pijnpunt van Strasbourg kan dit seizoen wel eens het middenveld zijn. Vorig seizoen was dit goed bezet met Aholou en Terrier, maar beide spelers spelen nu terecht voor een topclub, AS Monaco en respectievelijk Olympique Lyonnais. De komst van Mitrovic zorgt voor extra kwaliteit op het middenveld, maar het lijkt erop dat dit seizoen lastiger gaat worden dan het vorige.


Wedtip: -



SM Caen

Eindpositie 2017-2018: 16


De selectie: Point-blank gezien herbergt de selectie van Caen weinig echt uitzonderlijke spelers. Alexander Djiku, Frédéric Guilbert en Ronny Rodelin zijn misschien wel de beste spelers van Caen, maar alle drie wisten vorig seizoen niet al te veel indruk achter te laten. Iets wat ook geldt voor Ivan Santini, de aanvaller die voor drie miljoen euro is vertrokken naar Anderlecht, en zijn opvolger Enzo Crivelli, die vorig seizoen alles behalve indruk maakte in Angers.


Prognose: Zoals uit bovenstaande stukje misschien al af te leiden was, heb ik dit seizoen weinig vertrouwen in Caen. Vorig seizoen werd nog wel knap de halve finale van de Coupe de France bereikt, maar de tweede seizoenshelft was alles behalve goed. Stond Caen halverwege de competitie nog op een keurige twaalfde plek, het eindresultaat was een beangstigende zestiende plek. Lijfsbehoud is zeker mogelijk voor de ploeg uit de havenstad, maar degradatie is zeker niet ondenkbaar.


Wedtip: Caen degradeert @8 (bwin, low)



Lille OSC

Eindpositie 2017-2018: 17


De selectie: In verband met de financiële situatie bij Lille moest er deze zomer afscheid genomen worden van verschillende spelers waaronder Ezequiel Ponce (een huurling van AS Roma), Yves Bissouma en Ibrahim Amadou. Daartegenover staat de vrij goedkope aanwinsten zoals Jonathan Ikoné,  Jonathan Bamba en José Fonte. Op papier heeft L’OSC een selectie die mee zou moeten doen om een plaats in de top tien, maar door allerlei omstandigheden kwam dit er vorig seizoen niet uit. De ploeg heeft echter een selectie bomvol kwaliteit, zowel op aanvallend als verdedigend gebied, dus aan Christophe Galtier de taak om er een team van te maken.


Prognose: Zoals gezegd herbergt de selectie van Lille een overdaad aan kwaliteit, waardoor Galtier lastige keuzes zal moeten maken aangaande zijn team. Als hij de bankzitters tevreden weet te houden, bijvoorbeeld door een roulatiesysteem, moet de ploeg makkelijk in staat zijn om het vorige seizoen te overtreffen en allicht zelfs omhoog te kijken.


Wedtip: -



Toulouse FC

Eindpositie 2017-2018: 18


De selectie: Toulouse kent op het eerste gezicht een selectie die zich zou moeten kunnen handhaven in de Ligue 1, maar vorig seizoen ging het met een achttiende plek nog bijna mis voor Le TFC. Deze zomer heeft de club afscheid moeten nemen van de twee absolute topspelers van vorig seizoen: de 19-jarige doelman Alban Lafont en de twee jaar oudere verdediger Issa Diop.  Met Baptiste Reynet is een waardig vervanger aangetrokken voor Lafont en voor de rest is de ploeg uit Toulouse redelijk rustig gebleven op de transfermarkt. Met spelers als Christoper Jullien en Kelvin Amina Amadou kent de ploeg een prima defensie en aanwinsten Mathieu Dossevi en Manu García, die vorig seizoen een prima indruk maakte in Breda, moeten de selectie van aanvallende impulsen voorzien.


Prognose: Afgelopen seizoen ging het dus bijna mis voor Toulouse, maar met de kwaliteit van de selectie verwacht ik dit seizoen wel een hogere eindklassering. Door het gebrek aan grote talenten in de selectie van komend seizoen lijkt het me logisch dat we ook geen wonderen mogen verwachten van Toulouse, dus ik hoop dat Le TFC dit seizoen toch weet te verrassen.


Wedtip: -



Stade de Reims

Eindpositie 2017-2018: Kampioen van de Ligue 2


De selectie: Zoals zo vaak gebeurt in het voetbal heeft de kampioen van de Ligue 2 van afgelopen seizoen afscheid moeten nemen van hun topscorer, Jordan Siebatcheu, die voor liefst negen miljoen euro naar Stade Rennais is verkast. Ook met de transfer van verdediger Julian Jeanvier heeft de selectie van Reims wat aan kwaliteit moeten inboeten zo lijkt het. Daartegenover staat dan wel weer de komst van Ghislain Konan en Tristan Dingomé, waarmee de ploeg van David Guion de toch al degelijke defensie van vorig seizoen nog wat verstevigd heeft. Op aanvallend gebied moet de transfer van Siebatcheu en het uitblijven van het aantrekken van een echte spits toch tot wat gefronste gezichten hebben geleid in Reims.


Prognose: Voornamelijk door de geweldige defensie werd Stade Reims vorig seizoen met overmacht kampioen van de Ligue 2, maar dit seizoen verwacht ik meer moeilijkheden  voor de ploeg van Guion op het hoogste niveau. Defensief staat de organisatie wel, maar om een wedstrijd te winnen moet je vaker scoren dan de tegenstander, iets wat vorig seizoen nog geen probleem was, maar wat met het vertrek van Siebatcheu toch lastiger zou kunnen worden.


Wedtip: -


Nîmes Olympique

Eindpositie 2017-2018: Nummer 2 van de Ligue 2


De selectie: De tweede plaats in de Ligue 2 van afgelopen seizoen heeft Nîmes grotendeels te danken aan de aanvallers Umut Bozok en Rachid Alioui. Gezamenlijk scoorden deze twee heren liefst 41 van de 75 doelpunten van Nîmes afgelopen seizoen, waardoor er hoge verwachtingen zijn voor beide spitsen aankomend seizoen op het hoogste niveau. In de achterste linie kent de ploeg van Bernard Blaquart dit seizoen veel wijzigingen: Liassine Cadamuro, Zié Diabaté, Fabien Garcia en Olivier Boscagli zijn vertrokken, maar met de komst van Florian Miguel, Hervé Lybohy en Loïck Landre, hoopt Blaquart de juiste nieuwe pionnen te hebben gevonden voor zijn achterhoede. De aankopen Denis Bouanga, een aanvaller/aanvallende middenvelder en Mustapha Diallo, een verdedigende middenvelder, zijn ook nog het vermelden waard, gezien het feit dat zij zeker een kwaliteitsimpuls betekenen voor de selectie.


Prognose: Vorig seizoen was Nîmes best of the rest in de Ligue 2, maar op het hoogste niveau lijkt een plek in de top vijftien toch het hoogst haalbaarder voor Les Crocodiles. Hoewel de begroting een van de laagste is van de gehele Ligue 1 staat er een selectie die zal willen vechten voor lijfsbehoud, maar of dat ook reëel is?


Wedtip: Nîmes Olympique degradeert @3 (bwin, medium)

4 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar mazzelpik
Country flagmazzelpik in 5-08-2018 12:49 Voetbal
in 5-08-2018 12:49 Voetbal
0 reacties

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.