Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op de Italiaanse Serie A 2016/2017



Al vijf seizoen achtereen regeert Juventus in de Serie A. Nog nooit won een team de ´Scudetto´ zes keer op rij en dus is er hoop voor de rest. Die rest bestaat vooral uit Napoli en AS Roma. Beide ploegen wisten vorig seizoen lang in het spoor van de landskampioen te blijven, maar het was uiteindelijk niet genoeg. Met de nodige in- en uitgaande transfers staat ons weer een nieuw seizoen vol met verrassingen te wachten. De grote vraag luidt echter: wordt Juventus opnieuw landskampioen?

Juventus
Eindpositie 2015/2016: 1
Opvallende nieuwkomers: Gonzalo Higuain (Napoli), Miralem Pjanic (AS Roma), Dani Alves (Barcelona)
Seizoensverwachting: Juventus is al de hele zomer een ‘hot-item’ op de transfermarkt. Allereerst was daar de transfer van Dani Alves die transfervrij overkwam uit Spanje. Vervolgens wisten zij zich te versterken met Mehdi Benatia, Marko Pjaca en Miralem Pjanic om ook Gonzalo Higuain nog eens aan te trekken voor een recordbedrag. Daar stond het vertrek van Paul Pogba en Alvaro Morata tegenover, maar dit Juventus is absoluut niet zwakker geworden. Met Massimiliano Allegri opnieuw aan het roer zie ik deze ploeg opnieuw de titel winnen.
Wedtip: -

Napoli
Eindpositie 2015/2016: 2
Opvallende nieuwkomers: Arkadiusz Milik (Ajax), Piotr Zielinski (Udinese)
Seizoensverwachting: Het vertrek van Higuain kwam hard aan bij een ieder die de club een warm hart toedraagt. Met Milik als nieuwkomer is zijn vertrek voor een deel opgevangen, maar het is nog maar de vraag of de jonge Pool die leegte kan opvangen. De 36 doelpunten die Higuain maakte, bracht Napoli naar de tweede plaats in de competitie, maar Maurizio Sarri gaat een zwaar seizoen tegemoet is de verwachting. De basis staat er nog steeds, maar ik heb mijn twijfels of het team opnieuw lang in de race zal blijven voor de titel.
Wedtip: -

AS Roma
Eindpositie 2015/2016: 3
Opvallende nieuwkomers: Gerson (Fluminese), Diego Perotti (Genoa), Thomas Vermaelen (Barcelona)
Seizoensverwachting: Roma eindigde vorig seizoen op een derde plaats met een straatlengte voorsprong op de nummer vier Internazionale. De strijd om plek twee was met Napoli lange tijd erg spannend. Voor dit seizoen hoopt de ploeg van trainer Luciano Spalletti wel die tweede plaats te bemachtigen en wellicht zelfs meer. Echter gebeurt dit dus wel zonder Miralem Pjanic. De spelmaker vertrok naar de landskampioen en dit is een aderlating. Toch heeft het team zich prima versterkt door Dzeko, El Shaarawy en Salah definitief aan te trekken. De talentvolle Gerson kwam voor ruim zestien miljoen euro over en moet nu voor de creativiteit zorgen. Een aantal prima versterkingen en ik heb dan ook de nodige verwachtingen van het team.
Wedtip: Team topscoorder Mohamed Salah @3,50 (Unibet)

Internazionale
Eindpositie 2015/2016: 4
Opvallende nieuwkomers: Antonio Candreva (Lazio Roma), Ever Banega (Sevilla), Cristian Ansaldi (Genoa)
Seizoensverwachting: Frank de Boer is de nieuwe man bij een van de grootste clubs uit Italië. Hij zal het team naar nieuwe successen moeten leiden, maar weet dat de concurrentie enorm is. Met Candreva heeft de ploeg zich prima versterkt en daarnaast zijn er weinig noemenswaardige spelers vertrokken. Wel wordt er nog altijd getrokken aan topscoorder Mauro Icardi. Mocht hij vertrekken dan heeft De Boer wel een serieus probleem. Desalniettemin denk ik dat de Nederlander hoge ogen kan gooien.
Wedtip: Inter eindigt voor Napoli @2,80 (Unibet)

Fiorentina
Eindpositie 2015/2016: 5
Opvallende nieuwkomers: Cristian Tello (Barcelona)
Seizoensverwachting: Fiorentina beleefde vorig seizoen een uitstekend seizoen. Trainer Paulo Sousa wist een elftal te smeden dat veel scoorde met Nikola Kalinic en Josip Ilicic. Voor dit seizoen zijn er tot dusver geen grote verrassingen binnen de ploeg. Mario Gomez vertrok naar Wolfsburg, maar hij zat vorig seizoen ook al niet meer bij de selectie. Het team heeft met het aantrekken van Kevin Diks, Bartlomiej Dragowski en Ianis Hagi wat aankopen gedaan gericht op de toekomst. Mocht Sousa opnieuw een stabiel elftal weten te creëren, dan is Fiorentina opnieuw in staat om voor een top zes klassering te gaan.
Wedtip:

Sassuolo
Eindpositie 2015/2016: 6
Opvallende nieuwkomers: Alessandro Matri (AC Milan), Timo Letschert (FC Utrecht)
Seizoensverwachting: Sassuolo wist vorig seizoen vriend en vijand te verbazen door als zesde te eindigen. Eusebio Di Francesco heeft een elftal gesmeden dat voor geen enkele tegenstander bang hoeft te zijn. Qua ingaande transfers is er weinig spektakel, maar op het gebied van uitgaande transfers des te meer. Rechtsachter Sime Vrsaljko vertrok na en goed EK naar Atletico Madrid en vleugelaanvaller Nicola Sansone ging naar Villarreal. Daarnaast is er nog volop interesse in Domenico Berardi. De jonge vleugelaanvaller was vorig seizoen met zeven doelpunten en zes assists erg belangrijk.
Wedtip: Sassuolo eindigt voor Torino @1,85 (Unibet)

AC Milan
Eindpositie 2015/2016: 7
Opvallende nieuwkomers: Gianluca Lapadula (Pescara)
Seizoensverwachting: Opnieuw kon Milan niet aan de verwachtingen voldoen. Een zevende plaats was onvoldoende en dus is er ook opnieuw geen Europees voetbal. Dat betekent niet alleen een harde klap voor de supporters, maar ook voor de bankrekening. Er zijn weinig financiële middelen beschikbaar en dat is ook te zien aan de transfers. Enkel Lapadula, vorig jaar topscoorder in de Serie B, werd aangetrokken. Daarnaast worden er ook amper spelers verkocht. Toch gloort er hoop doordat Silvio Berlusconi de club heeft verkocht. Het wachten is nu op nieuwe transfers om weer te concurreren met de bovengenoemde clubs. Voor dit seizoen zal het echter opnieuw zwaar gaan worden verwacht ik.
Wedtip:

Lazio Roma
Eindpositie 2015/2016: 8
Opvallende nieuwkomers: Ciro Immobile (Sevilla), Wallace (Braga), Jordan Lukaku (Oostende)
Seizoensverwachting: Na een uitstekende eerste seizoenshelft, zakte Lazio na de winterstop helemaal in. Dat heeft er ook toegeleid dat Simone Inzaghi nu voor de groep staat. Hij tekende een contract voor een seizoen. Qua transfers heeft de ploeg het vertrek van Miroslav Klose opgevangen met Immobile. Verder is de verdediging versterkt. Een aderlating is echter het verlies van Antonio Candreva naar Inter. Hij was vorig seizoen de belangrijkste speler voor het elftal. Dit verlies zal zijn invloed hebben en ik verwacht dan ook opnieuw een zwaar seizoen voor Lazio.
Wedtip:

Chievo Verona
Eindpositie 2015/2016: 9
Opvallende nieuwkomers: Paul Jose Mpoku (Standard Luik)
Seizoensverwachting: Chievo eindigde vorig seizoen knap als negende door vooral erg constant te zijn. Het team heeft geen absolute toppers in huis maar is vooral sterk als collectief. Lucas Castro is daarbij de motor op het middenveld. De Argentijn is bepalend voor het elftal van Rolando Maran. Mocht het collectief nog steeds zo sterk zijn, dan kan Chievo wellicht opnieuw verrassen.
Wedtip:

Empoli
Eindpositie 2015/2016: 10
Opvallende nieuwkomers: Matheus Pereira (Corinthians), Alberto Gilardino (Palermo)
Seizoensverwachting: Empoli werd vorig seizoen vooraf bestempeld als een ploeg voor in de onderste regionen, maar wist zich knap als tiende te positioneren. Mede dankzij de doelpunten van Massimo Maccarone (13) bleef Empoli het hele seizoen uit de degradatiezorgen. Qua nieuwe spelers is er weinig bijgekomen. Het vertrek van Lorenzo Tonelli naar Napoli is het meest interessante nieuws. Ook Mario Rui vertrok naar AS Roma en dus is men achterin wel wat zwakker geworden. Ik voorzie dan ook een moeilijker seizoen dan vorig jaar.
Wedtip:

Genoa
Eindpositie 2015/2016: 11
Opvallende nieuwkomers: Lucas Ocampos (Marseille), Miguel Veloso (Transfervrij)
Seizoensverwachting: Genoa kan het dit seizoen wel eens erg goed gaan doen. In ieder geval beter als vorig seizoen. Qua versterkingen hebben zij met Ocampos en Veloso uitstekende zaken gedaan. Eerstgenoemde is erg talentvol en moet het vertrek van Diego Perotti opvangen. Veloso is de ervaren middenvelder waar de ploeg behoefte aan had. Met Leonardo Pavoletti nog altijd in de gelederen, goed voor veertien goals vorig seizoen, kan Genoa dit seizoen wel eens gaan verrassen.
Wedtip: Genoa top 10 @1,85 (888sport)

Torino
Eindpositie 2015/2016: 12
Opvallende nieuwkomers: Adem Ljajic (AS Roma)
Seizoensverwachting: Torino deed het de voorbije seizoenen prima, maar kende vorig seizoen toch een wat moeilijker seizoen. Met name op het eind werden er de nodige punten verspeeld waardoor het resultaat een twaalfde plaats was. Met het vertrek van Ciro Immobile en verdediger Kamil Glik is het team ook niet beter geworden. Daarnaast vertrok ook Fabio Quagliarella en dus is de spoeling voorin maar dunnetjes. Ljajic werd aangetrokken, maar het veelbelovende talent van vroeger lijkt het een beetje kwijt te zijn. Torino kan wel eens een zwaar seizoen tegemoet gaan onder leiding van Sinisa Mihajlovic.
Wedtip:

Atalanta
Eindpositie 2015/2016: 13
Opvallende nieuwkomers: Alberto Paloschi (Swansea), Ervin Zukanovic (AS Roma)
Seizoensverwachting: Atalanta kende vorig seizoen een redelijk stabiel seizoen. Mooi om te zien was dat Marten de Roon een bepalende rol kreeg bij de club. Hij vertrok echter voor ruim vijftien miljoen naar Middlesbrough. Voor de nieuwe trainer, Gian Piero Gasperini, wacht er dus een nieuwe taak om een goed middenveld te kweken. Met Paloschi en Zukanovic heeft de ploeg wel twee aardige transfers gedaan. Het doel is om uit de zorgen te blijven en dat zal het team ook wel lukken verwacht ik.
Wedtip:

Bologna
Eindpositie 2015/2016: 14
Opvallende nieuwkomers: Simone Verdi (Milan), Blerim Dzemaili (Galatasaray)
Seizoensverwachting: Roberto Donadoni kwam vorig seizoen in oktober aan het roer en wist Bologna naar de veertiende plaats te lozen. Een prima prestatie zeker gezien het materiaal wat hij beschikbaar had. Voor dit seizoen werden Luca Rizzo en Godfred Duncan definitief overgenomen en werden Verdi en Dzemaili aangetrokken. Met name laatstgenoemde is een mooie aankoop. Hij speelde ook een prima EK met Zwitserland en zal belangrijk worden voor Bologna. Een prima zomer voor Donadoni die zijn ploeg van degradatie zal behoeden en wellicht voor de tiende plek kan gaan spelen.
Wedtip:

Sampdoria
Eindpositie 2015/2016: 15
Opvallende nieuwkomers: Filip Djuricic (Benfica), Jacopo Sala (Hellas Verona), Emiliano Viviano (Palermo)
Seizoensverwachting: Onder druk van de omstreden voorzitter Massimo Ferrero wist Vincenzo Montella Sampdoria naar de vijftiende plaats te lozen, maar voor dit seizoen staat er met Marco Giampaolo weer een nieuwe trainer voor de selectie. Die selectie heeft met het vertrek van Roberto Soriano, Joaquin Correa, Fernando en Niklas Moisander flink moeten inleveren. Daartegenover staat de komst van Djuricic, maar de behendige dribbelaar kende moeilijke jaren bij Benfica. Verder heeft Sampdoria nog maar weinig spelers aangetrokken en dus wacht Giampaolo een zware taak om dit team uit de degradatiezorgen te houden.
Wedtip:

Palermo
Eindpositie 2015/2016: 16
Opvallende nieuwkomers: Slobodan Rajkovic (Darmstadt)
Seizoensverwachting: Palermo stond vorig seizoen lang in de onderste regionen, maar toen Davide Ballardini aan het roer kwam, werd degradatie ternauwernood voorkomen. De verschillen waren miniem en dus mocht Palermo van geluk spreken dat het dit seizoen niet in de Serie B speelt. Voor dit seizoen zal er dus een hoop moeten veranderen, maar daar lijkt het nog niet op. Doelman Viviano vertrok naar Sampdoria en daarnaast werd Franco Vazquez, het lichtpuntje van vorig seizoen, verkocht aan Sevilla. Opnieuw een zwaar seizoen lonkt voor Palermo.
Wedtip: Palermo degradeert @4,33 (Betway)

Udinese
Eindpositie 2015/2016: 17
Opvallende nieuwkomers: Stipe Perica (Chelsea)
Seizoensverwachting: Voor Udinese gold hetzelfde verhaal als bij Palermo. Ook Udinese speelde het hele seizoen eigenlijk in de onderste regionen. Het speelde saai en slecht voetbal en dat heeft er ook toegeleid dat er een nieuwe trainer aan het roer staat. Giuseppe Iachini moet het team uit het dal krijgen. Perica werd gehaald van Chelsea om Antonio Di Natale te doen vergeten. Het clubicoon heeft Udinese namelijk verlaten. Daarnaast vertrokken ook Zielinski en Nico Lopez. Hetgeen wat daar tegenover staat is nog niet erg imponerend en dus mag Udinese zich opnieuw opmaken voor een moeilijk seizoen.
Wedtip:

Crotone
Eindpositie 2015/2016: Gepromoveerd vanuit Serie B
Opvallende nieuwkomers:
Seizoensverwachting: Crotone promoveerde geheel verrassend vorig seizoen naar de hoogste afdeling in het Italiaanse voetbal. Feit blijft echter wel dat de selectie van Crotone erg zwak is. Het team zal het ongelofelijk moeilijk krijgen. Vanuit de underdog-positie kan het team wellicht opnieuw verrassen, maar ik zie dit niet gebeuren.
Wedtip: Crotone eindigt als laatste @2,50 (888sport)

Pescara
Eindpositie 2015/2016: Gepromoveerd vanuit Serie B
Opvallende nieuwkomers: Bryan Cristante (Benfica), Norbert Gyomber (Roma)
Seizoensverwachting: In tegenstelling tot Crotone heeft Pescara wel een aantal goede zaken op de transfermarkt gedaan. Bryan Cristante bijvoorbeeld is een erg nuttige speler en met Vincenzo Fiorillo is er een degelijke keeper aangetrokken. Ook verdedigend gezien heeft het team goede zaken gedaan. Voorin zal het gemis van Gianluca Lapadula echter groot zijn. Hij heeft er eigenlijk voor gezorgd dat het team promoveerde. Daarnaast vertrok ook Gianluca Caprari. Voor Massimo Oddo dus een zware taak om dit Pescara van degradatie te behoeden, maar met een beetje geluk zal hem dit lukken.
Wedtip:

Cagliari
Eindpositie 2015/2016: Gepromoveerd vanuit Serie B (Kampioen)
Opvallende nieuwkomers: Mauricio Isla (Juventus), Artur Ionita (Hellas Verona), Bruno Alves (Fenerbahce)
Seizoensverwachting: Van de drie nieuwkomers in de Serie A heeft Cagliari tot dusverre de sterkste selectie. Met Isla, Ionita en Padoin is het middenveld versterkt. Daarnaast is Bruno Alves gehaald voor de ervaring in de verdediging. Daartegenover staat wel het vertrek van Godfred Duncan en Davide Astori, maar beide spelers waren vorig seizoen ook al uitgeleend op huurbasis. De kampioenen van de Serie B hebben hun selectie voor een groot gedeelte in tact gehouden en hebben goede papieren om degradatie te ontlopen.
Wedtip:
0 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar arie07
Country flagarie07 in 18-08-2016 13:16 Voetbal
in 18-08-2016 13:16 Voetbal
0 reacties

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.