Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op de Turkse Super Lig 2018-2019

De start van de Turkse Super Lig nadert en dat betekent dus dat het tijd is voor een seizoensvoorbeschouwing. Het afgelopen seizoen was uiterst spannend en tot op de laatste dag was het nog onduidelijk wie de kampioen zou worden. Het was Galatasaray die aan het langste eind trok en daarom mogen zij zich na twee jaar weer de kampioen van Turkije noemen. Er werd afscheid genomen van Karabukspor, Genclerbirligi en Osmanlispor en de lege plaatsen zijn gevuld door BB Erzurumspor, Caykur Rizespor, MKE Ankaragucu.


Galatasaray

Eindpositie 2017-2018: 1

De selectie: Er is niet veel veranderd aan de selectie van de kampioen. Er is afscheid genomen met een aantal onbelangrijke spelers. Zo werden de contracten van Hakan Balta, Eray Iscan, Koray Gunter, Lasmin Latovlevici, Cedric Carrasso en Yasin Oztekin niet verlengd. De huurovereenkomst met Jason Denayer eindigde en dus keerde hij terug naar Manchester City. Ook de huurovereenkomst van Yuto Nagatomo was afgelopen, maar de linksback speelde een uiterst goed seizoen en is dan ook definitief overgenomen van FC Inter. De belangrijkste transfer van Cimbom op dit moment is Henry Onyekuru. Onyekuru is voor een jaar geleend van Anderlecht. Ook wisten ze Mugdat Celik over te nemen van Akhisarspor.

Prognose: Er is dus niet al te veel verandert aan de selectie van Galatasaray. Het basiselftal is bijna heel, maar of dit een goed teken is weet ik nog niet. Vorig seizoen zagen we al veel zwakke punten bij Cimbom en hier is tot nu toe niet veel aan gedaan. Dit seizoen zullen ze ook nog eens uitkomen in de Champions League en daarom denk ik dat de huidige selectie niet genoeg zal zijn voor Cimbom. Er is weinig optie om mee te rouleren.


Fenerbahce

Eindpositie 2017-2018: 2

De selectie: Bij Fenerbahce zijn er een aantal belangrijke veranderingen binnen de selectie. De huurovereenkomsten van verdediger Luis Neto en spits Vincent Janssen zijn geëindigd. Op dit moment zijn er geruchten dat Fenerbahce Janssen nog een keer wil huren. Dat zou een logische zet zijn, want Janssen had een goed seizoen achter de rug. Een spits hebben ze zeker nodig, gezien het feit dat er ook afscheid is genomen met Fernandao. De belangrijkste aanwinst van Fener is Andre Ayew. Ayew is voor een jaar gehuurd van Swansea City. Naast Ayew wist Fener heel wat jonge spelers binnen te halen.

Prognose: Fenerbahce heeft na twintig jaar afscheid genomen van voorzitter Aziz Yildirim. Met groot applaus werd Ali Koc gekozen als nieuwe voorzitter. Dit zorgde voor een positieve sfeer in heel Fenerbahce. Voorzitter Koc beloofde mooie dagen voor Fenerbahce. Koc begon meteen met een aantal veranderingen. Zo werd Damien Comolli aangesteld als sportief directeur en werd coach Aykut Kocaman vervangen door coach Phillip Cocu. Alleen hierom al verwacht ik dit seizoen een leuker en aanvallender Fenerbahce te zien. Als ze ook nog een goede spits aanschaffen, maken ze zeker kans op het kampioenschap.


Medipol Basaksehir

Eindpositie 2017-2018: 3

De selectie: Ook de Uilen wisten geen grote namen binnen te halen. Wel versterkten ze zich met middenvelders Milos Jojic (Koln) en Soner Aydogdu (Akhisarspor). Ik verwacht beide spelers niet terug te zien in de basis. Basaksehir wist zijn eigen basiselftal wel te behouden. Er is afscheid genomen met Egemen Korkmaz en Mehmet Batdal, maar beide spelers speelden toch al niet.

Prognose: Basaksehir doet het al een aantal jaar zeer goed. De afgelopen vier jaar eindigden ze telkens in de top vier. Daarnaast grepen ze in de laatste twee jaar telkens net naast het kampioenschap. Coach Abdullah Avci heeft een goed team die al heel lang met hetzelfde tactiek speelt. De spelers zijn ingespeeld op elkaar en ook dit seizoen verwacht ik dat Basaksehir mee zal doen in de titelstrijd.


Besiktas

Eindpositie 2017-2018: 4

De selectie: Als er iemand is die zware verliezen heeft geleden, is dat Besiktas wel. De Zwart-witten hebben afscheid genomen van onder anderen doelman

Fabri, Matej Mitrovic, Dusko Tosic en Anderson Talisca. Talisca was toch wel de belangrijkste speler van Besiktas. Zelfs wisten ze Jeremain Lens, die eerst op

huurbasis speelden, over te nemen, maar Lens liet vorig seizoen helemaal geen goed indruk achter. Ook werd Enzo Roco (CD Cruz Azul) en Umut Nayir

(Osmanlispor) toegevoegd aan de selectie. Er gaan ook nog eens geruchten dat Domagoj Vida, Alvaro Negredo, Ricardo Quaresma en Pepe ook kunnen vertrekken. Als deze spelers ook vertrekken, moeten de Zwarte Adelaars een aantal goede spelers binnen zien te halen.

Prognose: Besiktas voetbalt de afgelopen jaren goed. Logisch ook dat ze twee jaar achter elkaar kampioen werden. Ook vorig seizoen ging het allemaal goed, tot het vertrek van Cenk Tosun. De anderen spitsen konden zijn gat niet vullen. Het was Anderson Talisca die de doelpunten op zich nam. Talisca was altijd al een belangrijk speler voor Besiktas, maar na het vertrek van Tosun werd hij nog belangrijker. Nu hij ook vertrokken is, is Besiktas duidelijk verzwakt. De huidige transfers zijn in mijn ogen niet goed genoeg. Als ze geen goede namen binnen weten te halen, verwacht Ik dan ook een minder sterke Besiktas.


Trabzonspor

Eindpositie 2017-2018: 5

De selectie: Bij Trabzonspor zijn er wel wat veranderingen in de selectie. Het belangrijkste is het feit dat Coach Riza Calimbay is vervangen door coach

Unal Karaman. Daarnaast is Okay Yokuslu, de belangrijkste speler op het middenveld, vertrokken. Ook Fabian Castillo, Matus Bero, Dame N?€™Doye, Ugur Demirok, Jan Durica en Tomas Hubocan mochten allemaal hun koffers inpakken. Zelf wisten ze Zargo Toure (FC Lorient), Majid Hosseini (Esteghlal FC) en Vahid Amiri (Persepolis) binnen te halen. Geen grote namen dus.

Prognose: Unal Karaman heeft wat minder ervaring als coach en niet echt ervaring met grotere clubs. Aan het einde van het afgelopen seizoen werd hij coach van Karabukspor met als doel degradatie te voorkomen, maar de coach wist geen enkel punt te pakken. Ik weet niet wat ik van hem moet verwachten bij Trabzonspor. De verdediging en het feit dat ze zonder Burak Yilmaz moeilijk scoorden, was vorig seizoen het grote probleem bij de Storm. Aanvallend gezien hebben ze zich niet versterkt, maar dat hoeft ook niet gezien de goede namen in de selectie. Zargo Toure moet ervoor zorgen dat er verdedigen minder wordt geïncasseerd. Als dat ze lukt, dan zal Trabzonspor weer een gevaarlijk team zijn.


Goztepe

Eindpositie 2017-2018: 6

De selectie: Bij Goztepe is coach Tamer Tuna vervangen door Bayram Bektas. Ook zijn er heel wat veranderingen in de selectie. Zo hebben ze onder anderen afscheid genomen van Demba Ba, Canberk Dilaver, Rajko Rotman, Selcuk Sahin, Leo Schwechlen, Omer Sismanoglu en Sabri Sarioglu. Toch wel een aantal belangrijke spelers. Zelf wist het ook een aantal goede spelers binnen te halen. Yasin Oztekin (Galatasaray), Lamine Gassama (Alanyaspor) en Deniz Kadah (Antalyaspor) zullen voortaan te zien zijn in het tenue van Goztepe.

Prognose: Ik vind dat Tamer Tuna goed heeft gepresteerd vorig seizoen en vind het dan ook raar dat hij is vervangen. De selectie van Goztepe is achteruit in mijn ogen. Ik zie ze niet degraderen, maar verwacht ook niet dat ze dezelfde impact als vorig seizoen zullen maken.


Sivasspor

Eindpositie 2017-2018: 7

De selectie: Ook bij Sivasspor zijn ze voor een nieuwe coach gegaan. Samet Aybaba is vervangen door Tamer Tuna. Binnen de selectie zijn er niet veel noemenswaardige spelers vertrokken. Thievy Bifouma en John Boye mochten hun koffers wel inpakken. Daarnaast eindigde de huurovereenkomst van Herni Saivet. Ook tussen de versterkingen zien we geen al te grote namen. Ugur Cifti (Genclerbirligi), Aydin Karabulut (Genclerbirligi), Douglas (Barcelona), Sergiy Rybalka (Dynamo Kiev), die vorig seizoen al op huurbasis uitkwam voor Sivasspor, zijn binnengehaald.

Prognose: Sivasspor had vorig seizoen een goed seizoen achter de rug. Ze wisten de kern van hun opstelling te bewaren. Ook nieuwe coach Tamer Tuna maakte met Goztepe een goed seizoen mee. Deze duo belooft dus wat. Ik verwacht dat Sivasspor weer in de linker rij zal eindigen.


Kasimpasa

Eindpositie 2017-2018: 8

De selectie: Bij Kasimpasa hebben ze heel weinig veranderd aan de selectie. Er zijn geen noemenswaardige spelers weggestuurd. Wel zijn de huurovereenkomsten van Jhon Murillo, Bernard Mensah en Kenneth Omeruo afgelopen. Abdul Khalili (Genclerbirligi), Ozgur Cek (Caykur Rizespor) en Trezeguet (RSC Anderlecht) is toegevoegd aan de selectie. Trezeguet speelde vorige seizoen al op huurbasis en liet een goede indruk achter. Er gaan wel geruchten dat hij meteen weer zal vertrekken.

Prognose: Kasimpasa eindigde vorig seizoen op de achtste plaats en dat ik een redelijk goed resultaat voor ze. Het vertoonde voetbal was echter minder leuk om te zien. Ze speelden zeer defensief en loerden op de counter. Ook dit seizoen verwacht ik hetzelfde en zie ze dan ook weer ergens in de middenmoot eindigen.


Kayserispor

Eindpositie 2017-2018: 9

De selectie: Ook bij Kayserispor hebben ze gekozen voor een nieuwe coach. Marius Sumudica is vervangen door Ertugrul Saglam. Binnen de selectie zijn onder anderen Ryan Mendes, Dejan Meleg, Guray Vural, Geoffrey Bia, Stephane Badji en William er niet meer. Toch wel een aantal speler die het goed deden. Zelf wisten ze Bernard Mensah (Atletico Madrid), Tjaronn Chery (Guizhou Zhicheng), Rajko Rotman (Goztepe), Sakib Aytac (Antalyaspor) en Bilal Basacikoglu (Feyenoord) binnen te halen.

Prognose: Kayserispor begon vorig seizoen zeer sterk aan het seizoen, maar eindigde zeer dramatisch. Logisch dus dat ze van coach zijn veranderd. Ertugrul Saglam was zeer succesvol met Bursaspor, maar ik zie hetzelfde niet gebeuren met Kayserispor. Hoewel er goede transfers hebben plaatsgevonden, vind ik dat ze zeker een nieuwe spits nodig hebben. Vorig seizoen was het Umut Bulut die scoorde, maar Bulut straalt ook niet al te veel vertrouwen uit. Ik zie Kayserispor weer in de middenmoot eindigen.


Yeni Malatyaspor

Eindpositie 2017-2018: 10

De selectie: Yeni Malatyaspor heeft geen afscheid genomen met veel noemenswaardige spelers. Onder anderen Gilberto, Emanuel Dening, Aly Cissokho en Aytac Kara zijn vertrokken. Het basiselftal is gewoon bijna heel gebleven. Zelf heeft Yeni Malatyaspor niet al te veel spelers binnengehaald. Omer Sismanoglu (Goztepe), Ahmet Ildiz (Kasimpasa) en Danijel Aleksic (FC St. Gallen) zijn de nieuwe aanwinsten.

Prognose: De promovendus van vorig seizoen wist toch wel een prima seizoen te voetballen. Ze speelden defensief goed en incasseerden dan ook redelijk weinig tegendoelpunten. Aanvallend kon het beter en daar moeten de nieuwe transfers voor zorgen. Ik zie Yeni Malatyaspor het niet veel beter doen en verwacht dan ook dat ze in de rechter rij zullen eindigen.


Akhisarspor

Eindpositie 2017-2018: 11

De selectie: Zoals vele anderen heeft ook Akhisarspor gekozen voor een nieuwe coach. Safet Susic is de vervanger van Okan Buruk. Daarnaast hebben ze afscheid genomen van een paar belangrijke spelers. Onder anderen Olcay Adin, Mugdat Celik en Soner Aydogdu mochten hun koffers inpakken. Zelfs hebben ze zich versterkt met Elvis Manu (Genclerbirligi), Avdija Vrsajevic (Osmanlispor), Guray Vural (Kayserispor) en Josue. Qua kracht is de selectie dus redelijk gelijk gebleven.

Prognose: Akhisarspor maakte in de competitie een redelijk slecht seizoen mee. Desondanks wisten ze de beker te winnen, waarin ze zowel Galatasaray als Fenerbahce uitschakelden. Voor coach Okan Buruk was dit niet genoeg, want hij werd desondanks ontslagen. Ik zelf vind het leuk om naar coach Safet Susic te kijken. Hij kiest voor aanvallend voetbal en daarom verwacht ik dat Akhisarspor het beter zal doen dit seizoen.


Alanyaspor

Eindpositie 2017-2018: 12

De selectie: Alanyaspor heeft afscheid genomen van Lamine Gassama, Douglas, Mamadou Fofana en een aantal onbelangrijke spelers. Ze wisten zich redelijk goed te versterken. Djalma Campos(Paok Saloniki), Bobo (Sydney FC), Baiano (Rayo Vallecano) en Emre Gural (Antalyaspor) zullen nu strijden voor het succes van Alanyaspor.

Prognose: In de afgelopen jaren was Alanyaspor uitgegroeid tot mij favoriete team om op te wedden. Ze speelden zeer aanvallend, wat voor doelpuntrijke wedstrijden zorgde. In de afgelopen winterstop raakten ze Vagner Love kwijt en hierdoor verloren ze veel aanvallend vermogen. Met Bobo en Campos hebben ze hun voorhoede weten te versterken. Bobo is al bekend met de competitie. Als Alanyaspor Emre Akbaba weet te behouden, verwacht ik weer een leuk team te zien die zeker hogerop kan. Er gaan echter wel geruchten dat Galatasaray Emre Akbaba wil.


Bursaspor

Eindpositie 2017-2018: 13

De selectie: Kijk eens aan, nog een team met een nieuwe coach. Mustafa Er is vervangen door Samet Aybaba. Daarnaast hebben ze ook afscheid genomen van veel spelers. Onder anderen John Bostock, Dzon Delarge, Ricardo Faty, Serdar Kurtulus, Gheorghe Grozav, Cristobal Jorquera, Moussa Sow, Mikel Agu, Emmanuel Badu en Pablo Batalla mochten hun koffers inpakken. Heel wat belangrijke spelers dus. Vooral captain Batalla, die wel acht seizoen heeft gespeeld bij Bursaspor, zal gemist worden. Ondanks dat ze heel wat spelers hebben verkocht, zijn er niet heel veel gekocht. Stephane Badji (RSC Anderlecht), Allano Lima (Estoril), Jani Atanasov (Akademija Pandev) en Aytac Kara (Trabzonspor) zijn de nieuwe transfers van de Krokodillen.

Prognose: De grote schoonmaak bij Bursaspor is logisch, want ze hebben twee zeer slechte seizoenen, waarin ze degradatie telkens net voorkwamen, achter de rug. Ze hebben nu een goed pre-season achter de rug, maar speelden wel voornamelijk tegen zwakkere tegenstanders. Bursaspor behoorde altijd tot de subtop, maar daar zijn ze al een aantal jaren ver vandaan. Ook dit seizoen zie ik ze niet heel hoog eindigen. Wel verwacht ik dat ze het onder Samet Aybaba beter zullen doen dan de afgelopen twee seizoenen. Ik denk niet dat ze zullen strijden tegen degradatie.


Antalyaspor

Eindpositie 2017-2018: 14

De selectie: Ook bij Antalyaspor zijn ze voor een nieuwe coach gegaan. Bulent Korkmaz neemt de functie over van Hamza Hamzaoglu. Met de komst van Korkmaz zijn er heel wat spelers weggestuurd bij Antalyaspor. Sandro, Moestafa El Kabir, Sakib Aytac, Milan Jevtovic, Johan Djourou, Emre Gural, Deniz Kadah en Zeki Yildirim mochten allemaal hun koffers inpakken. Zelf wist het maar Serdar Ozkan (Genclerbirligi) en Aly Cissokho (Yeni Malatyaspor) binnen te halen.

Prognose: De selectie is dus kracht verloren, vooral in de voorhoede. Bulent Korkmaz is daarnaast niet een al te succesvol coach. Ik verwacht dat Antalyaspor het moeilijk zal hebben. Ik denk ook niet dat Bulent Korkmaz het seizoen zal afsluiten bij Antalyaspor.


Konyaspor

Eindpositie 2017-2018: 15

De selectie: Ook Konyaspor heeft een nieuwe coach. Riza Calimbay verving Sergen Yalcin. Bij konyaspor zijn heel veel onnodige spelers weggestuurd, maar daarnaast hebben ook Mehdi Bourabia en Samuel Eto'o afscheid genomen. Zelf heeft het zich versterkt met onder anderen Evgen Opanasenko (Zorya Lugansk), Marko Jevtovic (Partizan) en Ugur Demirok (Trabzonspor). Niet veel nieuwe aankopen dus.

Prognose: Konyaspor maakte vorige seizoen een slecht seizoen mee. Voor een zeer lange tijd bevonden ze zich in degradatiezone. Het lukte Sergen Yalcin om Konyaspor in de competitie te houden. Onder Riza Calimbay willen ze het dit seizoen beter doen en dat moet zeker mogelijk zijn. Het afscheid van Eto 'o zal hard aankomen, maar desondanks beschikken ze toch wel over een redelijk goed team. Ik verwacht dat ze het dit seizen iets beter zullen doen.


Caykur Rizespor

Eindpositie 2017-2018: Kampioen in de 1.lig

De selectie: Een jaar na degradatie is Caykur Rizespor weer terug in de Super Lig. De kampioen van de 1.lig heeft een groot deel van zijn selectie behouden. Wel is er afscheid genomen met onder anderen Ozgur Cek, Recep Niyaz en Bright Edomwonyi. Zelfs hebben ze heel wat spelers binnengehaald. Braian Samudio (Guarani), Samir Ujkani (Cremonese), Mustafa Saymak (PEC Zwolle), Aminu Umar (Osmanlispor), Musa Cagiran (Osmanlispor), Jaroslaw Jach (Crystal Palace), Armand Traore (Nottingham Forest) en Ali Camdali (Konyaspor) zullen allemaal uitkomen voor Caykur Rizespor.

Prognose: De kampioen van de 1.lig heeft een aantal interessante namen weten binnen te halen. Daarnaast beschikken ze nog over een aantal leuke spelers als Leonard Kweuke en Ogulcan Caglayan. Maar het komt zelden voor dat Caykur Rizespor boven de middenmoot eindigt. Ook dit seizoen verwacht ik dit niet. Ze zullen ergens onderaan hangen en strijden tegen degradatie.


MKE Ankaragucu

Eindpositie 2017-2018: 2de in de 1.lig

De selectie: Promovendus Ankaragucu ook een aantal goede transfer gedaan. Zelf hebben ze zich versterkt met Moestafa El Kabir (Antalyaspor), Bakary Kone (Malaga), Ricardo Faty (Bursaspor), Youness Mokhtar(PEC Zwolle), Yalcin Ayhan (Osmanlispor), Tiago Pinto (Osmanlispor), Thievy Bifouma (Sivasspor) en Johannes Hopf (Genclerbirligi). Zelf hebben ze afscheid genomen met Ferhat Kiraz, Kibong Mbamba, Gencer Cansev en Yusuf Abdioglu.

Prognose: In 2011-2012 verliet Ankaragucu de Super Lig. Vervolgens degradeerden ze zelfs naar de 2.lig. In 2016-2017 werden ze kampioen van de 2.lig en vervolgens lukte het ze onder coach Ismail Kartal om na zes jaar weer terug te klimmen naar de Super Lig. Ze beschikken over een redelijk grote supportersgroep, maar toch verwacht ik dat ze het moeilijk zullen hebben. Ik denk dat ze onderaan de competitie zullen strijden.


BB Erzurumspor

Eindpositie 2017-2018: 5de in de 1.lig, gepromoveerd na playoffs

De selectie: Ook BB Erzurumspor heeft afscheid genomen van een aantal onbelangrijke spelers. Het belangrijkste vertrek is toch wel dat van Mert Nobre. Nobre wist er vorig seizoen twaalf in te prikken en is een spits die bekend is met de Super Lig. Zelf versterkten ze zich met onder anderen Lennart Thy (Werder Bremen), Ibrahim Sehic (Qarabag Agdam), Arsen Khubulov (Anji Mahackale), Leo Schwechlen (Goztepe),?Emrah Bassan (Vitoria Setubal) en Gilles Sunu

(Angers).

Prognose: BB Erzurumspor eindigde vorig seizoen op de vijfde positie, maar wist dankzij de playoffs, na zeventien jaar, toch de Super Lig te behalen. Ik denk wel dat zij de grootste degradatiekandidaat zullen zijn. Ze beschikken naar mijn mening over de zwakste elfstal en ik zie ze dan ook onderaan in de competitie eindigen.?

6 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar maho
Country flagmaho in 31-07-2018 15:26 Voetbal
in 31-07-2018 15:26 Voetbal
3 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

De start van de Turkse Super Lig nadert en dat betekent dus dat het tijd is voor een seizoensvoorbeschouwing. Het afgelopen seizoen was uiterst spannend en tot op de laatste dag was het nog onduidelijk wie de kampioen zou worden. Het was Galatasaray die aan het langste eind trok en daarom mogen zij zich na twee jaar weer de kampioen van Turkije noemen. Er werd afscheid genomen van Karabukspor, Genclerbirligi en Osmanlispor en de lege plaatsen zijn gevuld door BB Erzurumspor, Caykur Rizespor, MKE Ankaragucu.


Galatasaray

Eindpositie 2017-2018: 1

De selectie: Er is niet veel veranderd aan de selectie van de kampioen. Er is afscheid genomen met een aantal onbelangrijke spelers. Zo werden de contracten van Hakan Balta, Eray Iscan, Koray Gunter, Lasmin Latovlevici, Cedric Carrasso en Yasin Oztekin niet verlengd. De huurovereenkomst met Jason Denayer eindigde en dus keerde hij terug naar Manchester City. Ook de huurovereenkomst van Yuto Nagatomo was afgelopen, maar de linksback speelde een uiterst goed seizoen en is dan ook definitief overgenomen van FC Inter. De belangrijkste transfer van Cimbom op dit moment is Henry Onyekuru. Onyekuru is voor een jaar geleend van Anderlecht. Ook wisten ze Mugdat Celik over te nemen van Akhisarspor.

Prognose: Er is dus niet al te veel verandert aan de selectie van Galatasaray. Het basiselftal is bijna heel, maar of dit een goed teken is weet ik nog niet. Vorig seizoen zagen we al veel zwakke punten bij Cimbom en hier is tot nu toe niet veel aan gedaan. Dit seizoen zullen ze ook nog eens uitkomen in de Champions League en daarom denk ik dat de huidige selectie niet genoeg zal zijn voor Cimbom. Er is weinig optie om mee te rouleren.


Fenerbahce

Eindpositie 2017-2018: 2

De selectie: Bij Fenerbahce zijn er een aantal belangrijke veranderingen binnen de selectie. De huurovereenkomsten van verdediger Luis Neto en spits Vincent Janssen zijn geëindigd. Op dit moment zijn er geruchten dat Fenerbahce Janssen nog een keer wil huren. Dat zou een logische zet zijn, want Janssen had een goed seizoen achter de rug. Een spits hebben ze zeker nodig, gezien het feit dat er ook afscheid is genomen met Fernandao. De belangrijkste aanwinst van Fener is Andre Ayew. Ayew is voor een jaar gehuurd van Swansea City. Naast Ayew wist Fener heel wat jonge spelers binnen te halen.

Prognose: Fenerbahce heeft na twintig jaar afscheid genomen van voorzitter Aziz Yildirim. Met groot applaus werd Ali Koc gekozen als nieuwe voorzitter. Dit zorgde voor een positieve sfeer in heel Fenerbahce. Voorzitter Koc beloofde mooie dagen voor Fenerbahce. Koc begon meteen met een aantal veranderingen. Zo werd Damien Comolli aangesteld als sportief directeur en werd coach Aykut Kocaman vervangen door coach Phillip Cocu. Alleen hierom al verwacht ik dit seizoen een leuker en aanvallender Fenerbahce te zien. Als ze ook nog een goede spits aanschaffen, maken ze zeker kans op het kampioenschap.


Medipol Basaksehir

Eindpositie 2017-2018: 3

De selectie: Ook de Uilen wisten geen grote namen binnen te halen. Wel versterkten ze zich met middenvelders Milos Jojic (Koln) en Soner Aydogdu (Akhisarspor). Ik verwacht beide spelers niet terug te zien in de basis. Basaksehir wist zijn eigen basiselftal wel te behouden. Er is afscheid genomen met Egemen Korkmaz en Mehmet Batdal, maar beide spelers speelden toch al niet.

Prognose: Basaksehir doet het al een aantal jaar zeer goed. De afgelopen vier jaar eindigden ze telkens in de top vier. Daarnaast grepen ze in de laatste twee jaar telkens net naast het kampioenschap. Coach Abdullah Avci heeft een goed team die al heel lang met hetzelfde tactiek speelt. De spelers zijn ingespeeld op elkaar en ook dit seizoen verwacht ik dat Basaksehir mee zal doen in de titelstrijd.


Besiktas

Eindpositie 2017-2018: 4

De selectie: Als er iemand is die zware verliezen heeft geleden, is dat Besiktas wel. De Zwart-witten hebben afscheid genomen van onder anderen doelman

Fabri, Matej Mitrovic, Dusko Tosic en Anderson Talisca. Talisca was toch wel de belangrijkste speler van Besiktas. Zelfs wisten ze Jeremain Lens, die eerst op

huurbasis speelden, over te nemen, maar Lens liet vorig seizoen helemaal geen goed indruk achter. Ook werd Enzo Roco (CD Cruz Azul) en Umut Nayir

(Osmanlispor) toegevoegd aan de selectie. Er gaan ook nog eens geruchten dat Domagoj Vida, Alvaro Negredo, Ricardo Quaresma en Pepe ook kunnen vertrekken. Als deze spelers ook vertrekken, moeten de Zwarte Adelaars een aantal goede spelers binnen zien te halen.

Prognose: Besiktas voetbalt de afgelopen jaren goed. Logisch ook dat ze twee jaar achter elkaar kampioen werden. Ook vorig seizoen ging het allemaal goed, tot het vertrek van Cenk Tosun. De anderen spitsen konden zijn gat niet vullen. Het was Anderson Talisca die de doelpunten op zich nam. Talisca was altijd al een belangrijk speler voor Besiktas, maar na het vertrek van Tosun werd hij nog belangrijker. Nu hij ook vertrokken is, is Besiktas duidelijk verzwakt. De huidige transfers zijn in mijn ogen niet goed genoeg. Als ze geen goede namen binnen weten te halen, verwacht Ik dan ook een minder sterke Besiktas.


Trabzonspor

Eindpositie 2017-2018: 5

De selectie: Bij Trabzonspor zijn er wel wat veranderingen in de selectie. Het belangrijkste is het feit dat Coach Riza Calimbay is vervangen door coach

Unal Karaman. Daarnaast is Okay Yokuslu, de belangrijkste speler op het middenveld, vertrokken. Ook Fabian Castillo, Matus Bero, Dame N?€™Doye, Ugur Demirok, Jan Durica en Tomas Hubocan mochten allemaal hun koffers inpakken. Zelf wisten ze Zargo Toure (FC Lorient), Majid Hosseini (Esteghlal FC) en Vahid Amiri (Persepolis) binnen te halen. Geen grote namen dus.

Prognose: Unal Karaman heeft wat minder ervaring als coach en niet echt ervaring met grotere clubs. Aan het einde van het afgelopen seizoen werd hij coach van Karabukspor met als doel degradatie te voorkomen, maar de coach wist geen enkel punt te pakken. Ik weet niet wat ik van hem moet verwachten bij Trabzonspor. De verdediging en het feit dat ze zonder Burak Yilmaz moeilijk scoorden, was vorig seizoen het grote probleem bij de Storm. Aanvallend gezien hebben ze zich niet versterkt, maar dat hoeft ook niet gezien de goede namen in de selectie. Zargo Toure moet ervoor zorgen dat er verdedigen minder wordt geïncasseerd. Als dat ze lukt, dan zal Trabzonspor weer een gevaarlijk team zijn.


Goztepe

Eindpositie 2017-2018: 6

De selectie: Bij Goztepe is coach Tamer Tuna vervangen door Bayram Bektas. Ook zijn er heel wat veranderingen in de selectie. Zo hebben ze onder anderen afscheid genomen van Demba Ba, Canberk Dilaver, Rajko Rotman, Selcuk Sahin, Leo Schwechlen, Omer Sismanoglu en Sabri Sarioglu. Toch wel een aantal belangrijke spelers. Zelf wist het ook een aantal goede spelers binnen te halen. Yasin Oztekin (Galatasaray), Lamine Gassama (Alanyaspor) en Deniz Kadah (Antalyaspor) zullen voortaan te zien zijn in het tenue van Goztepe.

Prognose: Ik vind dat Tamer Tuna goed heeft gepresteerd vorig seizoen en vind het dan ook raar dat hij is vervangen. De selectie van Goztepe is achteruit in mijn ogen. Ik zie ze niet degraderen, maar verwacht ook niet dat ze dezelfde impact als vorig seizoen zullen maken.


Sivasspor

Eindpositie 2017-2018: 7

De selectie: Ook bij Sivasspor zijn ze voor een nieuwe coach gegaan. Samet Aybaba is vervangen door Tamer Tuna. Binnen de selectie zijn er niet veel noemenswaardige spelers vertrokken. Thievy Bifouma en John Boye mochten hun koffers wel inpakken. Daarnaast eindigde de huurovereenkomst van Herni Saivet. Ook tussen de versterkingen zien we geen al te grote namen. Ugur Cifti (Genclerbirligi), Aydin Karabulut (Genclerbirligi), Douglas (Barcelona), Sergiy Rybalka (Dynamo Kiev), die vorig seizoen al op huurbasis uitkwam voor Sivasspor, zijn binnengehaald.

Prognose: Sivasspor had vorig seizoen een goed seizoen achter de rug. Ze wisten de kern van hun opstelling te bewaren. Ook nieuwe coach Tamer Tuna maakte met Goztepe een goed seizoen mee. Deze duo belooft dus wat. Ik verwacht dat Sivasspor weer in de linker rij zal eindigen.


Kasimpasa

Eindpositie 2017-2018: 8

De selectie: Bij Kasimpasa hebben ze heel weinig veranderd aan de selectie. Er zijn geen noemenswaardige spelers weggestuurd. Wel zijn de huurovereenkomsten van Jhon Murillo, Bernard Mensah en Kenneth Omeruo afgelopen. Abdul Khalili (Genclerbirligi), Ozgur Cek (Caykur Rizespor) en Trezeguet (RSC Anderlecht) is toegevoegd aan de selectie. Trezeguet speelde vorige seizoen al op huurbasis en liet een goede indruk achter. Er gaan wel geruchten dat hij meteen weer zal vertrekken.

Prognose: Kasimpasa eindigde vorig seizoen op de achtste plaats en dat ik een redelijk goed resultaat voor ze. Het vertoonde voetbal was echter minder leuk om te zien. Ze speelden zeer defensief en loerden op de counter. Ook dit seizoen verwacht ik hetzelfde en zie ze dan ook weer ergens in de middenmoot eindigen.


Kayserispor

Eindpositie 2017-2018: 9

De selectie: Ook bij Kayserispor hebben ze gekozen voor een nieuwe coach. Marius Sumudica is vervangen door Ertugrul Saglam. Binnen de selectie zijn onder anderen Ryan Mendes, Dejan Meleg, Guray Vural, Geoffrey Bia, Stephane Badji en William er niet meer. Toch wel een aantal speler die het goed deden. Zelf wisten ze Bernard Mensah (Atletico Madrid), Tjaronn Chery (Guizhou Zhicheng), Rajko Rotman (Goztepe), Sakib Aytac (Antalyaspor) en Bilal Basacikoglu (Feyenoord) binnen te halen.

Prognose: Kayserispor begon vorig seizoen zeer sterk aan het seizoen, maar eindigde zeer dramatisch. Logisch dus dat ze van coach zijn veranderd. Ertugrul Saglam was zeer succesvol met Bursaspor, maar ik zie hetzelfde niet gebeuren met Kayserispor. Hoewel er goede transfers hebben plaatsgevonden, vind ik dat ze zeker een nieuwe spits nodig hebben. Vorig seizoen was het Umut Bulut die scoorde, maar Bulut straalt ook niet al te veel vertrouwen uit. Ik zie Kayserispor weer in de middenmoot eindigen.


Yeni Malatyaspor

Eindpositie 2017-2018: 10

De selectie: Yeni Malatyaspor heeft geen afscheid genomen met veel noemenswaardige spelers. Onder anderen Gilberto, Emanuel Dening, Aly Cissokho en Aytac Kara zijn vertrokken. Het basiselftal is gewoon bijna heel gebleven. Zelf heeft Yeni Malatyaspor niet al te veel spelers binnengehaald. Omer Sismanoglu (Goztepe), Ahmet Ildiz (Kasimpasa) en Danijel Aleksic (FC St. Gallen) zijn de nieuwe aanwinsten.

Prognose: De promovendus van vorig seizoen wist toch wel een prima seizoen te voetballen. Ze speelden defensief goed en incasseerden dan ook redelijk weinig tegendoelpunten. Aanvallend kon het beter en daar moeten de nieuwe transfers voor zorgen. Ik zie Yeni Malatyaspor het niet veel beter doen en verwacht dan ook dat ze in de rechter rij zullen eindigen.


Akhisarspor

Eindpositie 2017-2018: 11

De selectie: Zoals vele anderen heeft ook Akhisarspor gekozen voor een nieuwe coach. Safet Susic is de vervanger van Okan Buruk. Daarnaast hebben ze afscheid genomen van een paar belangrijke spelers. Onder anderen Olcay Adin, Mugdat Celik en Soner Aydogdu mochten hun koffers inpakken. Zelfs hebben ze zich versterkt met Elvis Manu (Genclerbirligi), Avdija Vrsajevic (Osmanlispor), Guray Vural (Kayserispor) en Josue. Qua kracht is de selectie dus redelijk gelijk gebleven.

Prognose: Akhisarspor maakte in de competitie een redelijk slecht seizoen mee. Desondanks wisten ze de beker te winnen, waarin ze zowel Galatasaray als Fenerbahce uitschakelden. Voor coach Okan Buruk was dit niet genoeg, want hij werd desondanks ontslagen. Ik zelf vind het leuk om naar coach Safet Susic te kijken. Hij kiest voor aanvallend voetbal en daarom verwacht ik dat Akhisarspor het beter zal doen dit seizoen.


Alanyaspor

Eindpositie 2017-2018: 12

De selectie: Alanyaspor heeft afscheid genomen van Lamine Gassama, Douglas, Mamadou Fofana en een aantal onbelangrijke spelers. Ze wisten zich redelijk goed te versterken. Djalma Campos(Paok Saloniki), Bobo (Sydney FC), Baiano (Rayo Vallecano) en Emre Gural (Antalyaspor) zullen nu strijden voor het succes van Alanyaspor.

Prognose: In de afgelopen jaren was Alanyaspor uitgegroeid tot mij favoriete team om op te wedden. Ze speelden zeer aanvallend, wat voor doelpuntrijke wedstrijden zorgde. In de afgelopen winterstop raakten ze Vagner Love kwijt en hierdoor verloren ze veel aanvallend vermogen. Met Bobo en Campos hebben ze hun voorhoede weten te versterken. Bobo is al bekend met de competitie. Als Alanyaspor Emre Akbaba weet te behouden, verwacht ik weer een leuk team te zien die zeker hogerop kan. Er gaan echter wel geruchten dat Galatasaray Emre Akbaba wil.


Bursaspor

Eindpositie 2017-2018: 13

De selectie: Kijk eens aan, nog een team met een nieuwe coach. Mustafa Er is vervangen door Samet Aybaba. Daarnaast hebben ze ook afscheid genomen van veel spelers. Onder anderen John Bostock, Dzon Delarge, Ricardo Faty, Serdar Kurtulus, Gheorghe Grozav, Cristobal Jorquera, Moussa Sow, Mikel Agu, Emmanuel Badu en Pablo Batalla mochten hun koffers inpakken. Heel wat belangrijke spelers dus. Vooral captain Batalla, die wel acht seizoen heeft gespeeld bij Bursaspor, zal gemist worden. Ondanks dat ze heel wat spelers hebben verkocht, zijn er niet heel veel gekocht. Stephane Badji (RSC Anderlecht), Allano Lima (Estoril), Jani Atanasov (Akademija Pandev) en Aytac Kara (Trabzonspor) zijn de nieuwe transfers van de Krokodillen.

Prognose: De grote schoonmaak bij Bursaspor is logisch, want ze hebben twee zeer slechte seizoenen, waarin ze degradatie telkens net voorkwamen, achter de rug. Ze hebben nu een goed pre-season achter de rug, maar speelden wel voornamelijk tegen zwakkere tegenstanders. Bursaspor behoorde altijd tot de subtop, maar daar zijn ze al een aantal jaren ver vandaan. Ook dit seizoen zie ik ze niet heel hoog eindigen. Wel verwacht ik dat ze het onder Samet Aybaba beter zullen doen dan de afgelopen twee seizoenen. Ik denk niet dat ze zullen strijden tegen degradatie.


Antalyaspor

Eindpositie 2017-2018: 14

De selectie: Ook bij Antalyaspor zijn ze voor een nieuwe coach gegaan. Bulent Korkmaz neemt de functie over van Hamza Hamzaoglu. Met de komst van Korkmaz zijn er heel wat spelers weggestuurd bij Antalyaspor. Sandro, Moestafa El Kabir, Sakib Aytac, Milan Jevtovic, Johan Djourou, Emre Gural, Deniz Kadah en Zeki Yildirim mochten allemaal hun koffers inpakken. Zelf wist het maar Serdar Ozkan (Genclerbirligi) en Aly Cissokho (Yeni Malatyaspor) binnen te halen.

Prognose: De selectie is dus kracht verloren, vooral in de voorhoede. Bulent Korkmaz is daarnaast niet een al te succesvol coach. Ik verwacht dat Antalyaspor het moeilijk zal hebben. Ik denk ook niet dat Bulent Korkmaz het seizoen zal afsluiten bij Antalyaspor.


Konyaspor

Eindpositie 2017-2018: 15

De selectie: Ook Konyaspor heeft een nieuwe coach. Riza Calimbay verving Sergen Yalcin. Bij konyaspor zijn heel veel onnodige spelers weggestuurd, maar daarnaast hebben ook Mehdi Bourabia en Samuel Eto'o afscheid genomen. Zelf heeft het zich versterkt met onder anderen Evgen Opanasenko (Zorya Lugansk), Marko Jevtovic (Partizan) en Ugur Demirok (Trabzonspor). Niet veel nieuwe aankopen dus.

Prognose: Konyaspor maakte vorige seizoen een slecht seizoen mee. Voor een zeer lange tijd bevonden ze zich in degradatiezone. Het lukte Sergen Yalcin om Konyaspor in de competitie te houden. Onder Riza Calimbay willen ze het dit seizoen beter doen en dat moet zeker mogelijk zijn. Het afscheid van Eto 'o zal hard aankomen, maar desondanks beschikken ze toch wel over een redelijk goed team. Ik verwacht dat ze het dit seizen iets beter zullen doen.


Caykur Rizespor

Eindpositie 2017-2018: Kampioen in de 1.lig

De selectie: Een jaar na degradatie is Caykur Rizespor weer terug in de Super Lig. De kampioen van de 1.lig heeft een groot deel van zijn selectie behouden. Wel is er afscheid genomen met onder anderen Ozgur Cek, Recep Niyaz en Bright Edomwonyi. Zelfs hebben ze heel wat spelers binnengehaald. Braian Samudio (Guarani), Samir Ujkani (Cremonese), Mustafa Saymak (PEC Zwolle), Aminu Umar (Osmanlispor), Musa Cagiran (Osmanlispor), Jaroslaw Jach (Crystal Palace), Armand Traore (Nottingham Forest) en Ali Camdali (Konyaspor) zullen allemaal uitkomen voor Caykur Rizespor.

Prognose: De kampioen van de 1.lig heeft een aantal interessante namen weten binnen te halen. Daarnaast beschikken ze nog over een aantal leuke spelers als Leonard Kweuke en Ogulcan Caglayan. Maar het komt zelden voor dat Caykur Rizespor boven de middenmoot eindigt. Ook dit seizoen verwacht ik dit niet. Ze zullen ergens onderaan hangen en strijden tegen degradatie.


MKE Ankaragucu

Eindpositie 2017-2018: 2de in de 1.lig

De selectie: Promovendus Ankaragucu ook een aantal goede transfer gedaan. Zelf hebben ze zich versterkt met Moestafa El Kabir (Antalyaspor), Bakary Kone (Malaga), Ricardo Faty (Bursaspor), Youness Mokhtar(PEC Zwolle), Yalcin Ayhan (Osmanlispor), Tiago Pinto (Osmanlispor), Thievy Bifouma (Sivasspor) en Johannes Hopf (Genclerbirligi). Zelf hebben ze afscheid genomen met Ferhat Kiraz, Kibong Mbamba, Gencer Cansev en Yusuf Abdioglu.

Prognose: In 2011-2012 verliet Ankaragucu de Super Lig. Vervolgens degradeerden ze zelfs naar de 2.lig. In 2016-2017 werden ze kampioen van de 2.lig en vervolgens lukte het ze onder coach Ismail Kartal om na zes jaar weer terug te klimmen naar de Super Lig. Ze beschikken over een redelijk grote supportersgroep, maar toch verwacht ik dat ze het moeilijk zullen hebben. Ik denk dat ze onderaan de competitie zullen strijden.


BB Erzurumspor

Eindpositie 2017-2018: 5de in de 1.lig, gepromoveerd na playoffs

De selectie: Ook BB Erzurumspor heeft afscheid genomen van een aantal onbelangrijke spelers. Het belangrijkste vertrek is toch wel dat van Mert Nobre. Nobre wist er vorig seizoen twaalf in te prikken en is een spits die bekend is met de Super Lig. Zelf versterkten ze zich met onder anderen Lennart Thy (Werder Bremen), Ibrahim Sehic (Qarabag Agdam), Arsen Khubulov (Anji Mahackale), Leo Schwechlen (Goztepe),?Emrah Bassan (Vitoria Setubal) en Gilles Sunu

(Angers).

Prognose: BB Erzurumspor eindigde vorig seizoen op de vijfde positie, maar wist dankzij de playoffs, na zeventien jaar, toch de Super Lig te behalen. Ik denk wel dat zij de grootste degradatiekandidaat zullen zijn. Ze beschikken naar mijn mening over de zwakste elfstal en ik zie ze dan ook onderaan in de competitie eindigen.?

Bericht gewijzigd door maho op ma 6 aug. 2018, 13:32
6 Vind ik leuk's

Gala is serieus bezig met andre Silva, hoewel ik het niet geloof, zou hij zeer welkom zijn, maar als je champions league gaat spelen, ga je het niet redden met dit elftal, ik zie het somber in voor ons.

0 Vind ik leuk's
https://yalnizkurt.blogabet.com/

Prachtig dit zo Maho, complimenten ennnnnnn: Tuurkije altaid nr1!!! :yum:

1 Vind ik leuk's

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.