Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op LaLiga (Spanje) 2021/22

Vrijdagavond staat het openingsduel van LaLiga op het programma. Na een zomerstop van bijna drie maanden gaat de bal in de Spaanse competitie weer rollen. Het startsignaal klinkt vanuit het Mestalla, waar Valencia en Getafe de seizoensprimeur krijgen. Dit seizoen is landskampioen Atlético Madrid de te kloppen ploeg en wordt het zeer interessant om te zien of Barcelona overeind blijft na het schokkende vertrek van Lionel Messi. En zit er voor Real Madrid in het vat na het vertrek van onder meer Sergio Ramos en Raphaël Varane? In deze seizoensvoorbeschouwing praten we je volledig bij over de ontwikkelingen rondom de twintig clubs én komen we met enkele outright wedtips.



Atletico Madrid


Eindpositie 2020/21: 1


Opvallende nieuwkomers: Rodrigo De Paul


Seizoensverwachting:

Atlético Madrid verzekerde zich afgelopen seizoen op de slotdag van de competitie van de elfde landstitel in de clubgeschiedenis. Dat los Colchoneros tevreden zijn over het verloop van afgelopen seizoen blijkt wel uit de ontwikkelingen op de transfermarkt. Diego Simeone, die voor zijn elfde jaargang als trainer van Atleti aan het roer staat, liet nauwelijks van zich horen in de wandelgangen. Wel wisten de Madrilenen zaken te doen met Udinese, dat Rodrigo De Paul voor een bedrag van 35 miljoen euro liet vertrekken naar de Spaanse hoofdstad. Verder kwam een mogelijk vertrek van Saúl Ñiguez nog ter sprake, maar voorlopig is de middenvelder nog altijd onderdeel van de selectie. In de voorbereiding, waarin onder meer verloren werd van feyenoord (2-1), kon de ploeg van Simeone niet overtuigen, al moet wel gezegd worden dat er nog niet met de beoogde basiself is gespeeld. 


Real Madrid


Eindpositie 2020/21: 2


Opvallende nieuwkomers: David Alaba


Seizoensverwachting:

Real Madrid maakte tien wedstrijden voor het einde van afgelopen seizoen al een uitgebluste indruk. Chelsea was over twee wedstrijden te sterk in de halve finale van de Champions League terwijl men in LaLiga in de laatste acht duels nog liefst driemaal tegen onnodig puntenverlies aanliep. Verder lijkt de Koninklijke met name in defensief opzicht een jasje te hebben uitgedaan. Zo vertrok de ervaren Sergio Ramos transfervrij naar Paris Saint-Germain en staat Raphaël Varane aan de vooravond van een transfer naar Manchester United. Nieuwkomer David Alaba moet de pijn in het centrale hart van de verdediging verzachten. Verder bleef het rond Real Madrid angstvallig stil op de transfermarkt, en dat heeft natuurlijk alles te maken met het aangescherpte Financial Fairplay-beleid van LaLiga. Er wordt nog altijd gehoopt op de komst van Kylian Mbappé; de kans dat hij de Parijse miljardenploeg nog gaat verlaten is echter nihil. 


Barcelona


Eindpositie 2020/21: 3


Opvallende nieuwkomers: Memphis Depay, Eric García, Sergio Agüero


Seizoensverwachting:

Net als de eeuwige aartsrivaal lijkt ook de ploeg van trainer Ronald Koeman flink aan kwaliteit te hebben ingeleverd. De grootste schok voor de Catalanen was natuurlijk het vertrek van Lionel Messi, die definitief de overstap maakte naar PSG. Sergio Busquets is al aangewezen als de nieuwe aanvoerder. Hoewel Messi met 34 lentes de jongste niet meer is, gaat hij hoe dan ook gemist worden op het veld en in de kleedkamer. Met onder meer Memphis Depay in de gelederen hoopt Koeman zijn mislukte entree als trainer van los Azulgrana dit seizoen te compenseren. Even zag het ernaar uit dat de Nederlandse keuzeheer het Catalaanse nest zou gaan verlaten, maar na goed overleg met de clubleiding is besloten dat Koeman zijn tweejarig contract ‘gewoon’ zal uitzitten. In de oefencampagne was Depay de grote man met drie treffers in vier optredens, maar door de problemen met de salarishuishouding van Barcelona is kans nog altijd aanwezig dat de goalgetter niet ingeschreven wordt voor de competitie. 


Sevilla


Eindpositie 2020/21: 4


Opvallende nieuwkomers: Erik Lamela


Seizoensverwachting:

Sevilla kan terugkijken op een uitstekend seizoen in LaLiga. Voor een club met een begroting van het formaat van Sevilla is het een vrijwel onbegonnen zaak om een serieuze gooi te doen naar een eindklassering in de topdrie van Spanje, en dus kan men tevreden zijn met een vierde plek. Op de transfermarkt bleef het ook bij de Andalusische ploeg vrij rustig deze zomer. Kort na de opening van de transferwindow stuntten los Nerviosenses met een ruildeal, waarbij Bryan Gil voor 25 miljoen euro naar Tottenham Hotspur vertrok en Erik Lamela (transfervrij) de omgekeerde weg bewandelde. Verder liep doelman Tomás Vaclík gratis de deur uit voor een avontuur bij Olympiacos en is een terugkeer van Luuk de Jong bij psv nog altijd niet uitgesloten. Daarnaast hoopt Chelsea nog altijd op de komst van Jules Koundé. In het voorseizoen, waarin vier wedstrijden gespeeld werden, won Sevilla tweemaal en werden de punten ook twee keer gedeeld.


Real Sociedad


Eindpositie 2020/21: 5


Opvallende nieuwkomers: -


Seizoensverwachting:

Afgelopen seizoen was er een om nooit te vergeten. De Txuri-Urdin wist beslag te leggen op de Copa del Rey, waarin uitgerekend aartsrivaal Athletic Bilbao geslachtofferd werd. Daarnaast kan men zeer tevreden zijn met de vijfde eindklassering die veiliggesteld werd. De kans dat de Baskische formatie komend seizoen wederom hoge gaat gooien, is zeker aanwezig. Tijdens de transferzomer zijn er geen grote clubs komen winkelen in San Sebastián en dus blijft vrijwel de gehele selectie intact. Aan de andere kant heeft de club zich niet met opvallende namen weten te versterken. De ogen zullen komende jaargang, naast David Silva, ook vooral gericht zijn op Mikel Oyarzabal. De aanvaller is volgens Transfermarkt met een waarde van 70 miljoen euro de meest waardevolle speler in de selectie en maakte furore namens Spanje op de Olympische Spelen in Tokyo. 


Real Betis


Eindpositie 2020/21: 6


Opvallende nieuwkomers: -


Seizoensverwachting:

In de zinderende eindsprint tussen Real Sociedad, Real Betis en Villarreal wisten de Andalusiërs laatstgenoemde club nipt voor te blijven. Daarmee verzekerden los Verdiblancos zich van een plek in de groepsfase van de europa league terwijl men bij een zevende eindklassering ‘veroordeeld’ zou worden tot het spelen van Conference League-voetbal. Met Rui Silva haalde Real Betis bij Granada de gewenste transfervrije versterking voor onder de lat binnen, terwijl men het bod van Barcelona van negen miljoen euro op Emerson niet kon weigeren. Trainer Manuel Pellegrini beschikt ook komend seizoen over een sterke selectie, al zal het een zware opgave worden om de prestaties van afgelopen seizoen te evenaren. Tijdens de oefencampagne kwam Real Betis zesmaal in actie; drie wedstrijden werden gewonnen en drie wedstrijden gingen verloren. 


Villarreal


Eindpositie 2020/21: 7


Opvallende nieuwkomers: Juan Foyth, Boulaye Dia


Seizoensverwachting:

Vorig jaar waren de verwachtingen hooggespannen toen het ambitieuze Villarreal grote namen als Dani Parejo, Francis Coquelin en Takefusa Kubo wist te strikken. Hoewel de openingsfase van het nieuwe seizoen erbarmelijk was, wist men de rug in de tweede seizoenshelft toch nog te rechten. En dat is een understatement, daar el Submarino Amarillo voor een megastunt zorgde door Manchester United in de finale van de europa league te verslaan. Verder kwam er afgelopen week goed nieuws uit het kamp van sterspeler Gerard Moreno, die zijn contract verlengde tot liefst medio 2027. Daarnaast wist Villarreal zich te versterken met centrumverdediger Juan Foyth, die voor vijftien miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur. Ook de van Stade de Reims overgekomen spits Boulaye Dia, die vorig seizoen veertien keer scoorde in de Ligue 1, geldt als opvallende nieuwkomer. 


Celta de Vigo


Eindpositie 2020/21: 8


Opvallende nieuwkomers: -


Seizoensverwachting:

Celta de Vigo kan terugkijken op een mooi seizoen, waarin uiteindelijk zelfs de achtste stek op de ranglijst bereikt werd. De Galiciërs kenden een zeer stroeve eerste seizoenshelft en lange tijd zag het er zelfs naar uit dat men moest gaan strijden tegen degradatie. Zes wedstrijden voor het einde viel het kwartje bij de mannen van trainer Eduardo Coudet. In de resterende duels werden nog liefst vijftien punten gepakt en daarmee kwamen los Celestes zelfs nog dicht bij de plekken die recht geven op tickets voor Europees voetbal. Mocht Coudet een oplossing vinden voor defensieve gebreken - Celta incasseerde op slechts twee teams na de meeste tegentreffers - dan ligt er wederom een mooi seizoen in het verschiet. Uit de jeugd werden met Sergio Carreira en José Fontán defensieve versterkingen bij de selectie gehaald, terwijl rechtsback Javi Galán voor vier miljoen euro werd weggeplukt bij SD Huesca om de achterhoede een kwalitatieve impuls te geven.


Granada


Eindpositie 2020/21: 9


Opvallende nieuwkomers: Carlos Bacca, Monchu


Seizoensverwachting:

Granada beleefde door de historische deelname aan de europa league toch al een seizoen om nooit meer te vergeten, maar ook in LaLiga zorgden de Andalusiërs voor een grote verrassing met een negende eindklassering. Na een slepend seizoen was de pap van de Granadinos echter al vroeg op. In de laatste zeven duels werden er nog maar vier punten gepakt, waardoor de hoop op nóg een seizoen Europees voetbal definitief vervloog. Clubtopscorer Roberto Soldado verliet Granada voor een bijna symbolische transfersom van 500 duizend euro, maar zijn honneurs worden waargenomen door een waardige vervanger: Carlos Bacca. Naast de Colombiaan werd ook Monchu, die transfervrij overkwam van Barcelona, aan de selectie toegevoegd. Tot slot moet er nog wel een oplossing worden gevonden voor het vertrek van doelman Rui Silva, die afgelopen seizoen vaak punten pakte voor los Nazaríes.


Athletic Bilbao


Eindpositie 2020/21: 10


Opvallende nieuwkomers: -


Seizoensverwachting:

Voor Athletic Bilbao was afgelopen jaargang er een met veel ups en downs. In januari heerste er een heuse hosannasfeer in het Baskische kamp toen de club ten koste van Barcelona en Real Madrid beslag legde op de Spaanse Supercup. Daarnaast verzekerde men zich al snel van het spelen van twee bekerfinales in een seizoen. Helaas voor los Leones ging zowel de eindstrijd tegen Barcelona als de inhaalfinale tegen aartsrivaal Real Sociedad verloren. Een tiende eindklassering in de competitie is ook niet waar Athletic Bilbao voor speelt. Zoals gebruikelijk zijn er geen spelers van buitenaf aangetrokken, maar werden er wel vier jeugdspelers overgeheveld naar de A-selectie. Als de ploeg van trainer Marcelino García Toral de focus komend seizoen wel tot de laatste speelronde vasthoudt, dan zit er mogelijk meer in het vat dan een tiende plek op de ranglijst. 


Osasuna


Eindpositie 2020/21: 11


Opvallende nieuwkomers: Ante Budimir


Seizoensverwachting:

Vaak vallen promovendi na een eerste succesjaar op het hoogste niveau weer snel terug naar de onderste regionen van de ranglijst, maar die vlieger gaat niet op voor Osasuna. Na een uitstekend rentreejaar, waarin de tiende eindklassering werd behaald, wist men ook vorig seizoen met een elfde stek op de eindstand een keurige prestatie te leveren. Succestrainer Jagoba Arrasate staat ook komend seizoen aan het roer bij de club uit Pamplona en lijkt, gezien de aangetrokken versterkingen, wederom een fraai jaar tegemoet te gaan. Goalgetter Ante Budimir werd voor acht miljoen euro overgenomen van RCD Mallorca, terwijl ook Kike García en José Ángel weggeplukt werden bij het gedegradeerde Eibar. Centraal achterin versterkte Osasuna zich met Jonás Ramalho van Girona. 


Cádiz


Eindpositie 2020/21: 12


Opvallende nieuwkomers: -


Seizoensverwachting:

De theorie dat een promovendus vaak maar één seizoen kan uitzitten op het hoogste niveau moet komende jaargang ontkracht worden door Cádiz. Met een twaalfde eindklassering kan de Andalusische formatie terugkijken op een uiterst geslaagde entree in de competitie. Zeker in verdedigend opzicht was er nog voldoende ruimte voor verbetering, daar alleen Granada meer doelpunten incasseerde dan Cádiz. Zodoende heeft de clubleiding flink uitgepakt tijdens deze transferzomer met het oog op komend seizoen. Er werd ruim zes miljoen euro geïnvesteerd in defensieve versterkingen, terwijl men weinig aan kwaliteit heeft ingeleverd.  


Valencia


Eindpositie 2020/21: 13


Opvallende nieuwkomers: -


Seizoensverwachting:

Valencia is een van de teams die afgelopen seizoen door de ondergrens zakte. De verwachtingen waren al niet hooggespannen door de complete leegloop bij los Che, maar een dertiende plek op de ranglijst was zelfs voor het ‘leeggeroofde’ Valencia ver benedenmaats. De club uit de gelijknamige autonome regio wist zelden een overwinning te prolongeren en zeker de maand april was met zes duels zonder zege een schrikbarende maand. Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Geld voor nieuwe investeringen is er niet en dus hoopt eigenaar Peter Lim het komend seizoen over een andere boeg te gooien. Met het aanstellen van trainer José Bordalás, de beruchte coach van Getafe van de afgelopen seizoenen, zet Valencia hoogstwaarschijnlijk in op een periode vol ‘anti-voetbal’. Men ziet het als de enige mogelijkheid om bij de degradatiestreep weg te blijven. 


Levante


Eindpositie 2020/21: 14


Opvallende nieuwkomers: -


Seizoensverwachting:

Een stek achter de stadsgenoot was vorig seizoen ook Levante terug te vinden. In het seizoen 2019/20 zetten las Ranas met een twaalfde eindklassering de beste prestatie ooit neer, en afgelopen jaar eindigde de club van trainer Paco López daar niet ver bij vandaan. De koek was duidelijk op na een slepend en extra kort seizoen, waardoor in de laatste elf competitieduels slechts één zege werd geboekt. Daardoor lijkt het erop dat er nog meer in het vat zit voor de club uit Valencia, mits de focus behouden blijft tot de laatste speeldag. In de spits wist Levante zich te versterken met routinier Roberto Soldado, terwijl de van Villarreal overgekomen Enric Franquesa de linksbackpositie voorziet van een kwaliteitsimpuls. 


Getafe


Eindpositie 2020/21: 15


Opvallende nieuwkomers: Carles Aleñá, Vitolo


Seizoensverwachting:

Na een succesvolle periode vol vechtvoetbal en bijzonder hoge eindklasseringen leek het effect van José Bordalás te zijn uitgwerkt. De controversiële spelopvatting van de oefenmeester leverde de club in het seizoen 2019/20 zelfs nog een achtste eindnotering en uitschakeling van ajax in de europa league op, maar afgelopen jaargang was een vijftiende plek op de ranglijst het maximaal haalbare. Dit seizoen gaan de Madrileense voorstedelingen verder met een nieuwe trainer, Míchel, die Getafe in ieder geval moet behoeden voor degradatie. Met Vitolo van Atlético Madrid werd er op huurbasis een uitstekende versterking binnengehaald, terwijl Carles Aleñá na een succesvolle huurperiode definitief werd overgenomen van Barcelona. Het is de vraag of de versterkingen volstaan om ook zonder het discutabele ‘anti-voetbal’ het hoofd boven water kan houden. 



Deportivo Alavés


Eindpositie 2020/21: 16


Opvallende nieuwkomers: Manu García, Mamadou Loum, 


Seizoensverwachting:

Deportivo Alavés heeft in mei tot de allerlaatste speelronde nog moeten strijden tegen degradatie. Half april leek een aftocht naar de Segunda División slechts een kwestie van tijd, maar dankzij een plotselinge ommekeer wisten de Basken zich te handhaven. In de laatste acht wedstrijden werden nog liefst veertien punten verzameld, waardoor el Glorioso uiteindelijk de achttiende plek ternauwernood ontliep. Veel geld voor nieuwe aanwinsten is er niet, maar toch was Alavés daadkrachtig op de verhuurmarkt. Facundo Pellistri wordt gehuurd van Manchester United, Mamadou komt op huurbasis over van FC Porto en Manu García, jeugdexponent van Manchester City en eigendom van Sporting Gijón speelt tot het einde van het seizoen in de blauw-witte tricot. 


Elche


Eindpositie 2020/21: 17


Opvallende nieuwkomers: Iván Marcone, Lucas Boyé


Seizoensverwachting:

Elche leek, net als de nummer zestien van afgelopen seizoen, regelrecht af te stevenen op eliminatie uit LaLiga. Toch kon de club zich dankzij een houdini-act verzekeren van nog een jaar competitievoetbal op het hoogste niveau in Spanje. In het voorjaar zetten los Franjiverdes een reeks neer van elf wedstrijden waarin slecht één zege werd geboekt, maar door zes punten te pakken in de laatste twee speelronden werd degradatie afgewend. Dit seizoen belooft wederom erg zwaar te worden voor de club die afgelopen jaargang als promovendus acteerde. Er werd tot dusver overigens wel ruim zeven miljoen euro geïnvesteerd in spelers op verschillende posities, dus wellicht zorgen zij voor de broodnodige kwalitatieve impuls. Iván Marcone (voorheen Boca Juniors) en Lucas Boyé (voorheen Torino) zijn de meest opvallende versterkingen. 


Espanyol


Eindpositie 2020/21: 1 (Segunda División)


Opvallende nieuwkomers: Landry Dimata, Álvaro Vadillo


Seizoensverwachting:

Espanyol was een van de verrassende degradanten in het seizoen 2019/20, maar zoals verwacht keerde de Catalaanse club al direct weer terug in de Spaanse koningsklasse. Het kampioenschap in LaLiga2 ging al lange tijd in de lucht, al kwam de titel in de eindfase van het seizoen nog wel in gevaar. In aanloop naar de nieuwe jaargang heeft Vicente Moreno een aantal nieuwe gezichten bij de groep gekregen. Zo werd spits Landry Dimata overgenomen van Anderlecht, kwam centrumverdediger Sergi Gómez over van Sevilla en werd linksbuiten Álvaro Vadillo weggeplukt bij Celta de Vigo. Onderaan de streep staat er een elftal dat zeker niet hoeft te degraderen. 


RCD Mallorca


Eindpositie 2020/21: 2 (Segunda División)


Opvallende nieuwkomers: Ángel Rodríguez


Seizoensverwachting:

De titelstrijd in de Segunda División leek al enige tijd beslecht, maar de titelhoop gloorde enkele wedstrijden voor het seizoenseinde toch nog op voor Mallorca. De eilandclub zette een vrijwel foutloze reeks wedstrijden neer en wist in punten gelijk te komen met kampioen Espanyol, maar uiteindelijk delfde Mallorca op basis van onderling resultaat het onderspit. In de voorbereiding op de rentree in LaLiga trok de ploeg van trainer Luis García de stijgende lijn door. Zeven duels werden er gespeeld tijdens de oefencampagne en Mallorca stapt liefst zes keer als winnaar van het veld. Bovendien haalde men met Ángel Rodríguez (voorheen Getafe) een ware goalgetter in huis. Desalniettemin belooft het geen makkelijk seizoen te worden voor de promovendus. 


Rayo Vallecano


Eindpositie 2020/21: 6 (Segunda División)


Opvallende nieuwkomers: Fran García


Seizoensverwachting:

Er was slechts een handjevol mensen dat nog rekening hield met de promotie van Rayo Vallecano. Toch wisten de Madrilenen, na een zesde eindklassering in de regulier competitie, via de play-offs nog een plek in LaLiga te bemachtigen. Over twee duels waren los Rayistas te sterk voor Girona en dus keert men na twee jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau. Met een geschatte totale marktwaarde van de spelersgroep van 28,90 miljoen euro (Transfermarkt) staat het als een paal boven water dat Rayo degradatiekandidaat nummer één is voor dit seizoen. Onder meer Real Madrid-jeugexponent Fran García, die overkomt voor twee miljoen euro, moet de ploeg van trainer Andoni Iraola behoeden voor degradatie. 


Wedtips:


Elche degradeert @1.85 unibet low)

Naast Elche is er nog een aantal clubs dat veel kans maakt om te degraderen, maar de club uit de regio Alicante steekt er, samen met Rayo Vallecano, wat mij betreft wel met kop en schouders bovenuit. Afgelopen seizoen ontsnapte de ploeg al ternauwernood aan degradatie, en bovendien is het speelveld in de jaargang minstens zo competitief. Rayo krijgt het voordeel van de promovendus, die vaak het eerste seizoen weet te overleven - net als Elche vorig jaar. 


Sevilla eindigt in de topvier @2.00 unibet low)

Afgelopen seizoen was Sevilla met afstand the best of the rest en trainer Julen Lopetegui heeft zijn ploeg grotendeels intact weten te houden. Bovendien werd de club versterkt met de komst van Erik Lamela, dus een nieuwe vierde plek moet zeker haalbaar zijn. Bovendien is het nog afwachten in welke staat Barcelona en Real Madrid aan de aftrap van het seizoen zullen verschijnen.

2 Vind ik leuk's
Gestart door
Avatar martinha11
Country flagmartinha11 in 11-08-2021 10:02 Voetbal
in 11-08-2021 10:02 Voetbal
1 reacties
Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (oplopend)
  • Aanmaakdatum (aflopend)
  • Vind-ik-nuttig (aflopend)
10
  • 10
  • 25
  • 50

ik heb uw analyse aandachtig gelezen.

goede tips om mee rekening te houden.

bedank voor de tijd die je er ingestoken heb.

1 Vind ik leuk's

Neem deel aan het gesprek

Als je al een account hebt, login om te reageren of maak een account aan.