Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

BetMGM richt pijlen op Europese markt

BetMGM richt pijlen op Europese markt

Bookmakers
2 May 2022
2

 

MGM Resorts International heeft publiekelijk een bod uitgebracht op de Zweedse operator Leovegas. Het betreft een bod op alle aandelen, wat neerkomt op zo’n 607 miljoen dollar. BetMGM, onderdeel van MGM Resorts International wil hiermee een stap zetten richting de Europese markt. 

BetMGM

MGM Resorts lijkt vastberaden. Met het bod van 607 miljoen dollar wordt er zo’n 61 SEK per aandeel geboden. Dit ligt 44% boven de genoteerde slotkoers van 42,32 SEK per aandeel. Een eventuele overname van LeoVegas moet ervoor zorgen dat op het gebied van sportweddenschappen BetMGM een autoriteit in Europa zal worden. Het bedrijf is al actief in de Verenigde Staten met BetMGM als bookmaker.

MGM Resorts heeft eerder geprobeerd via een overname toegang tot de Europese markt te verschaffen. Destijds werd er 9 miljard euro geboden op Ladbrokes, Partypoker en Bwin. Dat bod werd echter afgeslagen. Nu heeft het bedrijf dus haar pijlen gericht op LeoVegas.

Reactie raad van bestuur LeoVegas

In een verklaring van de raad van bestuur adviseert LeoVegas alle aandelen te verkopen aan MGM Resorts. De toekomstplannen van LeoVegas komen niet in het geding door de overname en MGM Resorts is niet van plan om de activiteiten van LeoVegas te gaan wijzigen. LeoVegas is op dit moment gemachtigd haar diensten aan te bieden in acht verschillende landen, voornamelijk in Scandinavië. De afgelopen 12 maanden realiseerde LeoVegas nog een omzet van 393 miljoen euro.

Opkomst BetMGM

BetMGM is in de Verenigde Staten al een van de grootste operators. De Amerikaanse markt groeit op het gebied van sportweddenschappen en MGM Resorts profiteert daarvan. Begin dit jaar werd de omzetprognose in 2022 nog verhoogd naar 1,3 miljard dollar. Met een nieuw bod op een grote Europese operator lijkt MGM Resorts met BetMGM definitief de stap naar Europa te willen maken.

CEO van MGM Resorts Bill Hornbuckle vertelt:

Onze visie is om ‘s werelds grootste en belangrijkste aanbieder te zijn op het gebied van entertainment. We willen nu ook in Europa onze diensten aanbieden. We hebben geweldige successen in de Verenigde Staten geboekt en met de overname van LeoVegas kunnen we onze aanwezigheid in Europa uitbreiden.”