Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bingoal is volgende operator die op de bon gaat

Bingoal is volgende operator die op de bon gaat

Forum topics

Bookmakers
13 February 2023
2

Bingoal ontvangt boete van KSA

Bingoal heeft een boete van €350.000 opgelegd gekregen van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Bingoal is nu de derde operator die in redelijk korte tijd een fikse boete opgelegd krijgt. Eerder kregen Toto en Jack’s al een boete van €400.000.

In Tegenstelling tot TOTO en Jack’s krijgt Bingoal niet de boete voor het onwettelijk reclame maken aan jongeren tussen de 18 en 23 jaar. Bingoal heeft namelijk niet voldaan aan de eisen van het controleren van spelers in Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks). Bingoal heeft in een periode van drie dagen in verband met een verlopen certificaat geen controles uit kunnen voeren bij het Cruks. Bingoal heeft in deze periode echter geen actie ondernomen waardoor vijf spelers die bij het CRUKS geregistreerd zijn konden gokken.

Operators moeten spelers controleren

Spelers die zich hebben ingeschreven in het Cruks moeten te allen tijde geweerd worden bij online bookmakers om hen te beschermen. Dat BIngoal dus vijf spelers uit het Cruks wel heeft laten spelen is een zware overtreding. Het voorval vond al in de zomer vorig jaar plaats en de Belgische bookmaker heeft dit destijds ook aan de toezichthouder gemeld.

Uitleg Bingoal

In de tijd dat Bingoal de problemen ondervond was er volgens hen geen reële en haalbare oplossing. Tijdelijk alle nieuwe spelers weren zou te veel voeten in aarde hebben gehad en het zou veel technische gevolgen hebben. Ook is Bingoal van mening dat het niet in overtreding is geweest in deze periode. Volgens artikel 4.18, lid 3 Kansspelen op afstand kan de kansspelaanbieder de aanmelding van een speler kan toestaan indien de Cruks controle niet uitgevoerd kan worden als gevolg van een technische storing. 

Het argument van Bingoal is vrijwel direct door de KSA naast zich neer gelegd. Dit lid is namelijk bedoeld voor technische storingen aan de kant van het Cruks en niet aan de kant van aanbieders van online kansspelen. In dit geval stelt de KSA Bingoal wel degelijk aansprakelijk voor de overtreding.

24+ Speel bewust. Minimumstorting €10. Bij een storting van €300 ontvang je €550 (waarvan €250 bonusgeld). Min. quotering van 1.40. Rollover 6x. De algemene voorwaarden van Bingoal zijn al

Bron: KSA

Forum topics