Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Champions League: Wie zijn de favorieten?

Bookmakers
16 september 2021
0

Eind mei dit jaar was de 66e Champions League finale tussen Manchester City en Chelsea. Hoewel City nog niet eerder de finale wist te halen, waren ze voorafgaand aan deze wedstrijd wel de favoriet. Toch wist de underdog, Chelsea hun landgenoten te kloppen met 1-0. Wat kunnen we dit seizoen verwachten en wie zijn de favorieten?

De top 3

Één van de favorieten voorafgaand aan dit seizoen is Paris Saint-Germain. Dit komt voor een groot deel door een aantal indrukwekkende nieuwe aanwinsten voor het team, waaronder de veelbesproken transfer van Messi. Maar dit was niet de enigste noemenswaardige aanwinst voor de Ligue 1 club, aangezien ook Ramos, Donnarumma en Wijnaldum zich bij de club zullen voegen. Echter zijn ze niet sterk begonnen, nadat ze bij Club Brugge slechts een gelijkspel (1-1) wisten te behalen. 

De tweede grote kanshebber volgens bookmakers is Manchester City. Nadat ze vorig seizoen zo dichtbij kwamen, zijn ze sindsdien niet zwakker geworden. In tegenstelling tot PSG, is City wel goed begonnen, met een indrukwekkende 6-3 winst van RB Leipzig. Mede hierdoor zijn ze samen met PSG de twee grote kanshebbers. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten tot deze twee titanen elkaar treffen, de twee zullen elkaar in de groepsfase al tegenkomen.  

Een andere club, die al meer ervaring heeft met het winnen van de Champions league is Bayern München. Deze club heeft het al 6 keer eerder voor elkaar gekregen om de Champions League op zijn naam te schrijven en is na een overtuigende winst op Barcelona in de groepsfase, goed onderweg naar een 7e keer. 

Andere kanshebbers

Natuurlijk kunnen we niet vergeten om huidig kampioen Chelsea te noem in dit rijtje. Nadat ze de laatste finale wisten te winnen van Manchester City, hebben ze zichzelf bewezen en zullen ze voor komend seizoen ook weer een serieuze kanshebber zijn. Hun eerste wedstrijd in de groepsfase tegen Zenit St. Petersburg hebben ze al gewonnen, met dank aan een goal van hun nieuwe aanwinst Romelu Lukaku. 

PSG was echter niet de enige club met een spraakmakende nieuwe aanwinst; Cristiano Ronaldo keerde na 12 jaar terug bij Manchester United. Op zijn indrukwekkende debuut bij de club wist hij 2 maal te scoren, maar in de eerste wedstrijd in de Champions League tegen Young Boys kwam de club door een blunder in de laatste minuut 2-1 achter te staan en verloor daarmee de wedstrijd. Niet het beste begin, maar ze hebben zeker de capaciteit om ver te komen.

Tenslotte is er nog een team, wat in tegenstelling tot de andere clubs, verrassend weinig heeft veranderd aan zijn elftal in deze knotsgekke transferperiode. Dit gaat natuurlijk over Liverpool. Manager Jürgen Klopp gelooft namelijk dat de club in zijn huidige vorm al een grote kans maakt op de titel. Echter wisten ze in hun eerste wedstrijd nog maar net 3-2 te winnen van AC Milan