• /
  • Nieuws /
  • Bookmakers /
  • Eredivisie van start: Wie wordt kampioen en welke outright odds zijn interessant?

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Eredivisie van start: Wie wordt kampioen?

Bookmakers
10 augustus 2021
0

Aankomende vrijdagavond is het zover, want dan verzorgen Go Ahead Eagles en Heerenveen de aftrap van een gloednieuw seizoen in de Eredivisie. Regerend kampioen Ajax is in de ogen van de bookmakers wederom de grote titelfavoriet, maar met name in Eindhoven heeft de concurrentie niet stil gezeten!

Ajax gedoodverfde favoriet

Sinds men in Amsterdam enkele jaren geleden heeft besloten om het transferbudget en het salarisplafond drastisch te verhogen gaat het Ajax weer voor de wind. Zowel binnen als buiten de landsgrenzen maakten de hoofdstedelingen de afgelopen jaren veel indruk, en ook vorig seizoen waren zij met de nationale dubbel weer oppermachtig.

Het is dan ook niet gek dat de bookmakers opnieuw rekenen op een kampioensfeestje in de Johan Cruijff Arena. Op het moment van schrijven staat de odd voor een Amsterdamse landstitel bij Unibet op slechts 1.50. Dat is in onze ogen nogal aan de lage kant, vooral omdat Ajax zich nog amper roerde op de transfermarkt. De overgang van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax was in alle opzichten spraakmakend, maar buiten hem en doelman Remko Pasveer heeft Erik ten Hag nog geen noemenswaardige nieuwelingen mogen verwelkomen.

De vraag is of dat slim is, want een selectie heeft soms behoefte aan vers bloed. De transfermarkt is weliswaar nog even open, maar Marc Overmars lijkt liever eerst te willen verkopen voordat hij zelf de markt op gaat. Het is tegenwoordig echter duur winkelen in Amsterdam, dus de geïnteresseerde clubs staan niet bepaald te dringen.

PSV gevaarlijke concurrent

De selectie van PSV ging deze zomer wel flink op de schop. De Eindhovenaren eindigden vorig seizoen op maar liefst zestien punten van Ajax, en beseften dat zij in actie moesten komen. Donyell Malen werd voor veel geld verkocht aan Borussia Dortmund, en ook aanvoerder Denzel Dumfries zal hoogstwaarschijnlijk veel geld in het laatje brengen.

Met de komst van onder meer André Ramalho, Davy Pröpper en Marco van Ginkel lijkt PSV er echter flink op vooruit te zijn gegaan, ook omdat supertalent Noni Madueke tot bloei begint te komen. De roodwitten maakten al veel indruk in de voorrondes van de Champions League tegen Galatasaray en Midtjylland, en in de strijd om de Johan Cruijff Schaal werd Ajax met maar liefst 0-4 over de knie gelegd.

Daarnaast liet John de Jong al doorschemeren dat hij deze transferperiode nog vier tot vijf spelers wil aantrekken. Vooral de naam van voormalig aanvoerder Luuk de Jong zingt nadrukkelijk rond in het Philips Stadion. Als PSV erin slaagt om hem daadwerkelijk terug te halen, dan zou het weleens een heel mooi seizoen kunnen worden voor de Eindhovense aanhang.

Wij zien daarom goede value in de weddenschap PSV wordt kampioen @4.00, welke te spelen is bij bet365. Liefhebbers van seizoenscombo's zouden de weddenschappen PSV eindigt boven AZ @1.35 en PSV eindigt boven Feyenoord @1.26 mee kunnen pakken. Beide weddenschappen zijn zowel bij Unibet als Bingoal beschikbaar. Zowel de Alkmaarders als de Rotterdammers hebben deze zomer een flinke jas uitgedaan, en zullen hoogstwaarschijnlijk geen hoofdrol gaan vertolken in de Nederlandse titelstrijd.

Eindigt FC Groningen weer boven Heerenveen?

Verder is ook de weddenschap FC Groningen eindigt boven Heerenveen @1.80 (Unibet, Bingoal) heel interessant.

FC Groningen eindigde vorig seizoen al elf punten boven Heerenveen, en beschikt met onder meer Jorgen Strand Larsen en Paulos Abraham over enkele grote Scandinavische talenten. Clubicoon Arjen Robben hing zijn voetbalschoenen weliswaar definitief aan de wilgen, maar we moeten zijn vertrek niet groter maken dan het is. Zo stond de vleugelspits van weleer vorig seizoen slechts drie keer aan de aftrap, en maakte hij vier keer zijn opwachting als invaller.

Ook bij Heerenveen bleef alles grotendeels bij het oude, al zou daar weleens snel verandering in kunnen komen. De Schotse topclub Rangers heeft namelijk verregaande interesse in Joey Veerman, een transfer die de Friezen hem eigenlijk niet kunnen ontzeggen. Dat zorgt echter wel voor een groot probleem op het middenveld, want eerder verkoos Lasse Schöne al een terugkeer naar jeugdliefde NEC boven een langer verblijf in het Abe Lenstra Stadion.