Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

GambleAware uit hevige kritiek op wedindustrie

Bookmakers
3 October 2017
0

GambleAware, een stichting die zich inzet voor verantwoord spelen, heeft hevige kritiek geuit op de Britse wedindustrie. Volgens GambleAware is de industrie er niet in geslaagd om effectieve strategieën die verantwoord spelen moeten bevorderen, te implementeren.

Bookmakers zouden er vooral erg weinig aan doen om werknemers in te lichten over hoe ze verantwoord online kansspelen kunnen promoten. Daarnaast zijn de berichten die de bookmakers op dit moment naar buiten brengen ‘onnodig dubbelzinnig en onduidelijk’, zo staat in een rapport dat de stichting onlangs naar buiten bracht.

Volgens GambleAware hebben weinig werknemers van bookmakers het idee dat hun werkgevers proberen de risico’s van problematisch gokgedrag te minimaliseren en sommigen zouden zelfs schaamteloos proberen klanten aansporen om hun verliezen terug te winnen.

De stichting stelt dat er maar weinig bookmakers bezig zijn met het ontwikkelen en naleven van verantwoord spelen. Marc Etches, chief executive van GambleAware, zegt daarover: “Dit is een enorme wake-up call naar de wedindustrie. Ons rapport laat zien dat bookmakers, die zich op de frontlinie begeven, hun sociale verantwoordelijkheid niet naleven. Zij moeten zich veel meer inzetten zodat we er allemaal zeker van kunnen zijn dat werknemers en klanten weten wanneer, waar en hoe ze hulp kunnen of zelfs moeten zoeken.”