Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Geen bonussen meer bij bet365 voor leden van 23 jaar of jonger

Bookmakers
27 January 2022
0

bet365 heeft via de mail hun klanten laten weten dat ze geen bonussen meer zullen aanbieden aan leden tussen de 18 en 24 jaar oud. Dit besluit is genomen in verband met een wijziging in de Nederlandse wetgeving. Klanten bij bet365 die 24 jaar of ouder zijn, zullen zich nog steeds kunnen inschrijven voor bonussen als deze beschikbaar zijn. Zie hieronder een voorbeeld van de mail die naar een klant is verstuurd. 

Reclame code leden VNLOK

Eind vorig jaar kwam al naar buiten dat aanbieders die onderdeel zijn van de vereniging VNLOK, vrijwillig een nieuwe reclamecode zouden hanteren. Dit zou betekenen dat de reclame van online kansspelen voor deze aanbieders verder beperkt zou worden. Dit zou gedaan worden door bijvoorbeeld alleen reclame te maken tussen 21:00 en 6:00. 

De initiatiefnemers hiervan zijn Holland Casino, FPO Nederland, JOI Gaming Limited, Nederlandse Loterij en ZEbetting & Gaming Nederland. Één van de gevolgen van deze Reclamecode Online Kansspelen (ROK) is dat er voor deze aanbieder een verbod geldt voor het gebruik van bonussen voor jongvolwassenen van 18 tot 24 jaar. Daarnaast is de maximale hoogte voor bonussen ook €250. 

Hoewel bet365 geen onderdeel uitmaakt van de VNLOK, hebben zij er dus toch voor gekozen om geen bonussen meer aan te bieden aan klanten van 18 tot 24 jaar.