Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Machtsmisbruik moederbedrijf TOTO

Machtsmisbruik moederbedrijf TOTO

Bookmakers
9 January 2023
1

Machtsmisbruik van TOTO

De Nederlandse Loterij, het staatsbedrijf achter TOTO, maakt machtsmisbruik. Dat vindt een van de concurrenten van de Nederlandse bookmaker. Toto zou misbruik maken van de machtspositie op de online gokmarkt door niet eerlijk te acteren.

De operator die dit heeft uitgesproken over TOTO is Circus. Er is door Circus een juridische procedure gestart bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Volgens Circus zou de Nederlandse Loterij miljoenen euro’s hebben verdiend aan een een wettelijke monopolie bij het afsluiten van sportweddenschappen in de winkels. De inkomsten van deze monopolie zouden vervolgens in peperdure marketingcampagnes worden gestoken.

Wéér TOTO

Het is niet de eerste keer dat TOTO negatief in het nieuws komt. Eerder werd al bekend dat de aanbieder gokreclame naar spelers onder de 24 jaar stuurde tussen 1 oktober 2021 en 1 februari 2022. Daar heeft TOTO dan ook een boete voor gekregen van €400.000 de KSA.

Concurrentie neemt toe

TOTO lijkt in een negatieve spiraal te zitten. Met de komst van nieuwe online bookmakers neemt het marktaandeel van TOTO aanzienlijk af. unibet groeit daarentegen hard en verwacht dit jaar marktleider te zijn in Nederland. Met de komst van nieuwe bookmakers dit jaar is het de vraag wat er van TOTO overblijft. Zowel Bwin, Betsson en Leovegas worden dit jaar op de Nederlandse markt verwacht.