Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Mr Green verliest beroep tegen KSA

Mr Green verliest beroep tegen KSA

Bookmakers
15 mei 2022
2

Mr Green verliest beroep

Mr Green heeft het beroep tegen de Kansspelautoriteit (KSA) verloren. Het casino - dat eigendom is van William Hill - kreeg een boete van €312.000 opgelegd aan het einde van 2018 wegens het illegaal targetten van Nederlandse spelers in de periode van 13 juli tot en met 7 november 2017. Het bedrijf kreeg de sanctie opgelegd nadat vastgesteld werd dat het geen IP blokkeringstechnologie had toegepast op Nederlandse spelers.

Nederlandse elementen

Daarnaast bevatte de website typische elementen welke ervoor zorgde Nederlandse spelers aan te trekken. Zo waren er typisch Nederlandse windmolens, klompen en tulpen te vinden in het design en maakte de website gebruik van gangbare Nederlandse betaalmethoden, zoals iDeal.

Het in Malta gevestigde bedrijf koos ervoor om in hoger beroep te gaan omdat de boete naar eigen zeggen niet geopenbaard had mogen worden. Dit argument werd door rechters in december 2018 verworpen omdat op het gebied van transparantie juist nodig was om dit te openbaren. Ook hierna ging Mr Green in beroep, maar dit keer tegen de hoogte van de boete. De boete van €312.000 zou onredelijk zijn door de reputatieschade die het bedrijf al opgelopen had.

Boete verdubbeld

De boete werd oorspronkelijk vastgesteld op €150.000 maar werd later meer dan verdubbeld vanwege de ernst van de overtreding. Het aanbod in spellen, de stortings- en speellimieten en de bonussen en promoties waren dermate belastend dat deze boete werd verdubbeld.

Rechters in Den Haag oordeelden dat de KSA voldoende gronden had om Mr Green in deze mate te beboeten. Het beroep van Mr Green over het feit dat de boete onredelijk was werd dan ook verworpen. Ook de aansprakelijkheid op reputatieschade van Mr Green werd verworpen door de rechters omdat Mr Green niet aan kon tonen dat het daadwerkelijk reputatieschade had opgelopen. Mr Green heeft nog niet openbaar gereageerd op de uitspraak. 

Toetreding Nederlandse markt

Tot op de dag van vandaag is Mr Green nog niet in het bezit van een licentie van de KSA. Het is nog niet duidelijk wanneer de operator deze licentie in handen zal krijgen. Het is duidelijk dat ze in ieder geval niet vooraan in de rij staan voor een licentie. De ogen zijn vooralsnog vooral gericht op Tonybet en Expekt. Deze operators zullen naar alle verwachting zeer binnenkort hun deuren openen voor Nederlandse spelers.