Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ook bet365 ontvangt een boete van de KSA

Ook bet365 ontvangt een boete van de KSA

Bookmakers
14 maart 2023
1

De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft afgelopen week de vierde boete uitgedeeld aan een vergunninghouder. In navolging van TOTO en Jack’s, heeft nu ook bet365 een boete ontvangen voor het versturen van promotionele mails naar jongvolwassenen. 

De boete die bet365 heeft ontvangen bedraagt maar liefst €400.000, dit zou voor dezelfde overtreding zijn als in het geval van TOTO en Jack’s. Onlangs kreeg ook Bingoal een boete opgelegd van de KSA, echter was dit omdat de operator niet de benodigde maatregelen zou nemen om spelers die ingeschreven staat in het CRUKS register te weren.

Volgens de KSA heeft bet365 zich in de periode tussen 26-10-2021 en 01-02-2022 schuldig gemaakt aan het versturen van reclame naar spelers tussen de 18 en 23 jaar. Deze spelers waren al onderdeel van het klantenbestand van bet365 en ontvingen dus mails over promoties en bonussen. Volgens de Nederlandse kansspelwet dienen operators in het algemeen geen reclameactiviteiten te richten op jongvolwassenen, wat volgens de toezichthouder betekent dat bet365 in overtreding is.

Bet365 geeft zelf aan, net zoals TOTO en Jack’s, dat het uit de wetgeving niet duidelijk is dat dit niet is toegestaan. Deze reclame was namelijk alleen bestemd voor spelers uit het klantenbestand van de operator, dat er jongvolwassenen onderdeel zijn van dit klantenbestand is namelijk geen overtreding. Overigens geeft bet365 aan dat de Kansspelautoriteit, als onderdeel van de vergunningsaanvraag, de marketingstrategie van de bookmaker heeft ingezien. Destijds heeft de KSA niet aangegeven dat deze activiteiten niet toegestaan waren.

De KSA geeft echter aan nooit ‘goedkeuring te hebben gegeven’ voor dergelijke praktijken, en weerlegd ook de andere argumenten gegeven door bet365. 

 

Bron: iGB