Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

William Hill Australië in opspraak vanwege seksistische promotie

Bookmakers
6 november 2017
0

Wie aan bookmakers denkt, denkt al snel aan de Engelse grootmacht William Hill. Dat betekent echter niet dat William Hill ongemerkt zijn gang kan gaan. William Hill Australia ging onlangs de fout in door zijn klanten een 'seksistische promotie' aan te bieden. Zij konden een bonus van AU$150 krijgen in ruil voor het aandragen van mannelijke spelers. 

Om in aanmerking te komen voor de AU$150 bonus, moesten klanten van William Hill een mannelijke vriend overtuigen om een account aan te maken bij William Hill. De vriend zou een AU$200 bonus krijgen, terwijl de referent AU$150 bij mocht schrijven. De opvallende 'seksistische' voorwaarden die de Australische variant van de bookmaker stelde zijn waarschijnlijk het gevolg van het feit dat veel mannelijke spelers vrouwelijke familieleden aandragen om bonussen en freebets in de wacht te slepen. De 'male-only policy' van William Hill zou een poging zijn om dergelijk misbruik tegen te gaan.

Responsible Wagering Australia (RWA) kreeg deze bonus onder ogen en noemde deze 'male-only promotion' onacceptabel. RWA stelde tevens verrast te zijn met door dit gedrag van William Hill, dat zich tot op heden als enige Australische bookmaker netjes aan de opgestelde regels gehouden heeft.