Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nederland niet meer het openingsduel op het WK

Nederland niet meer het openingsduel op het WK

WK 2022
11 augustus 2022
2

Nederland - Senegal niet de openingswedstrijd

Oranje zou op 21 november aftrappen tegen Senegal in de openingswedstrijd van het WK in Qatar. Nu is echter besloten dat dit niet het openingsduel zal zijn.

Bondscoach Louis van Gaal heeft gemengde gevoelens over het besluit. Hij vindt het erg opmerkelijk dat er zo kort voor de start van een wereldkampioenschap geschoven wordt in het speelschema. “Wij spelen nu later op de dag en dat is aanzienlijk warmer. Daarnaast hebben onze tegenstanders Qatar en Ecuador hierdoor een extra rustdag tussen de poulewedstrijden, en dat weegt zwaar mee.”

Gekke beslissing

Dat niet Qatar maar Nederland en Senegal de openingswedstrijd zouden spelen was al een bijzondere beslissing. Normaal opent het gastland altijd het toernooi. Het openingsduel stond initieel gepland op 21 november om 11:00. Ook in Qatar - waar het 2 uur later is in de winter - zou deze wedstrijd dan overdag gespeeld worden. 

Omdat de organisatie graag groot uit wilde pakken met een vuurwerkshow bij de eerste wedstrijd van Qatar kon dit dus niet op klaarlichte dag plaatsvinden. Om die reden kreeg Nederland de eerste wedstrijd toegewezen.

Vuurwerkshow gaat door

De FIFA vindt het ongebruikelijk om een vuurwerkshow op klaarlichte dag te houden, maar nog ongebruikelijke om de openingsceremoni te laten plaatsvinden als het toernooi al begonnen is. De FIFA heeft dan ook unaniem besloten om de wedstrijd Qatar - Ecuador een dag naar voren te schuiven. Dit betekent dat de openingswedstrijd van het WK 2022 nu plaatsvindt op 20 november om 17:00 Nederlandse tijd.

Het programma van Nederland zal hierdoor ook aangepast worden. De ploeg van Louis van Gaal speelt nu de eerste poulewedstrijd op 21 november om 17:00 tegen Senegal. Met dit besluit wordt de traditie - waar het gastland het toernooi opent - voortgezet.

Schrijf je in voor de Jack’s WK game van Voetbalwedden.net

We hebben er 8 jaar op moeten wachten maar Nederland doet eindelijk weer mee aan een WK voetbal. Voetbalwedden.net organiseert weer een toffe WK game, gesponsord door Jack’s Casino & Sport. Met het goed voorspellen van WK wedstrijden kan jij met een prijzenpot van €25000 meespelen voor geweldige prijzen! Bekijk alvast de spelregels op de WK poule pagina.

WK poule maken

Bron: FIFA