• /
  • Odds

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Hoe werken odds bij voetbalweddenschappen?

Odds zijn actueel en veranderen per seconde. het is belangrijk om altijd op de hoogte te blijven van de laatste odds. Op deze pagina vind je de odds voor wedstrijden die op het punt staan om te beginnen. Uiteraard alleen voor de grote competities.

De meest recente 1x2 odds

Wie denk jij dat er gaat winnen? Een 1x2 odd is inzetten op winst of gelijkspel. De kans dat je weddenschap uit gaat komen, hangt van veel factoren af.

De meest recente over under odds

Spelen er teams met veel scorend vermogen? Of juist niet? Ga dan voor een over under weddenschap. Dit zijn de meest actuele odds voor de grote competities.

De meest recente asian handicap odds

Ben je zeker van winst, en wil je extra uitdaging (lees: hogere odds)? Ga dan voor een asian handicap weddenschap. Dit zijn de meest actuele odds voor de grote competities.

Voetbal odds uitleg

Als je nieuw bent met wedden op sport is odds begrijpen van cruciaal belang. Een lijst met odds kan intimiderend overkomen, maar biedt juist vele mogelijkheden. Uiteindelijk draait het allemaal om value herkennen. Value levert op de lange termijn meer winst op.

Hoe werken odds bij voetbalweddenschappen?

Odd is een Engelse benaming voor kans. De odd geeft aan hoe hoog de kansen volgens de bookmaker zijn. De bookmaker bepaalt dan ook mede de hoogte van de odd. Hoe hoger de odd, hoe kleiner de kans is dat deze voorspelling uitkomt.

Bookmakers kijken bij het bepalen van een odd naar statistieken, fitheid van de spelers en andere belangrijke invloeden. Uiteraard kijkt de bookmaker ook vanuit een commercieel oogpunt naar de odds, want het moet uiteindelijk rendabel zijn voor de bookmaker. Bekijk dus altijd goed of de odd daadwerkelijk te hoog is alvorens je de weddenschap plaatst. Wellicht zit er nog een addertje onder het gras.

Het draait om kansberekening

Op het meest basale niveau voorspel je met een weddenschap wat de uitkomst van een evenement gaat zijn. Als je voorspelling klopt, win je geld. Voor elk evenement zijn er een aantal uitkomsten. Hoe groot is de kans dat een bepaalde uitkomst realiteit wordt?

Neem bijvoorbeeld het gooien van een dobbelsteen. Als iemand een dobbelsteen gooit, zijn er zes mogelijke uitkomsten. Daarom, als je wedt dat de persoon een ‘één’ gooit, is er een kans van 16,67% dat dit gebeurt.

Bij sportweddenschappen werkt kansberekening anders. Denk aan de wedstrijd Ajax - Roda JC. Het is erg waarschijnlijk dat Ajax deze wedstrijd wint, om vele redenen. Dit is anders dan het werpen van een dobbelsteen, waar de waarschijnlijkheid altijd 16,67% zal zijn. Op basis van historische resultaten, opstelling en weersomstandigheden wordt de waarschijnlijkheid bij voetbalwedstrijden bepaald.

Decimale odds worden in Nederland gebruikt

Bij bookmakers in België en Nederland wordt er het vaakst gebruik gemaakt van decimale odds. Bij voetbalweddenschappen zal je naast de teams telkens een decimale odd zien staan. Hoe lager de odd, hoe hoger de kans van waarschijnlijkheid, maar hoe lager de potentiële winsten. Laten we het illustreren met enkele voorbeelden.

9.00 kan worden berekend als (9.0 * € 10 inzet) - € 10 inzet = € 80 winst.

4.00 kan worden berekend als (4,0 * € 10 inzet) - € 10 inzet = € 30 winst.

2.50 kan worden berekend als (2,5 * € 10 inzet) - € 10 inzet = € 15 winst.

1.25 kan worden berekend als (1,25 * € 10 inzet) - € 10 inzet = € 2,50 winst.

Bij een odd van 9.00 is het zeer onwaarschijnlijk (volgens de bookmaker) dat dit zal plaatsvinden. Denk aan winst van een amateurploeg in een bekerwedstrijd tegen een profclub.

Odds vertegenwoordigen de kans dat een bepaalde uitkomst plaatsvindt en stellen je daarom in staat om uit te rekenen hoeveel geld je wint als je de weddenschap wint. Als voorbeeld, met een quotering van 4.00, wint je voor elke € 1 die u inzet, € 4. Er is een kans van 20% dat dit gebeurt, berekend door 1 / (4 + 1) = 0,20.

Hoe vind je de beste odds bij sportweddenschappen? 

De beste odds vinden is de beste manier om geld te verdienen met sportweddenschappen. In feite is het realistisch gezien de enige manier om op een consistente en regelmatige basis geld te verdienen. Als je niet op waarde gokt, is uw kans op succes op lange termijn bijna nul. Zo simpel is het.

Beste odds vinden sleutel tot succes in sportwedden

De meeste spelers realiseren zich dit niet. In plaats van te wedden op waarde, hebben ze de neiging om te wedden op de uitkomst waarvan ze denken dat die het meest waarschijnlijk zal zijn. Hoewel dit een logische benadering lijkt, is het fundamenteel gebrekkig. 

Hoewel je wellicht de meeste weddenschappen zal winnen door in te zetten op de meeste waarschijnlijke opkomst, zal je op de lange termijn wellicht geen winst maken. De odds liggen vaak lager in deze weddenschappen, en dus is het beter om te zoeken naar de beste odds. Hiermee bedoelen we hoge odds bij weddenschappen die reëel zijn. 

Hoe vind je de beste quoteringen?

Wie een weddenschap plaatst op sport wil uiteraard een maximale winst behalen. De eenvoudigste manier om dit te behalen is door odds te vergelijken. Het vinden van de beste odds is in feite een proces in twee stappen. 

Eerst beoordelen we de kansen van de mogelijke uitkomsten. Vervolgens vergelijken we die kansen met de impliciete kansen van de aangeboden notering. De tweede stap is hier eenvoudig, maar de eerste is dat niet. Sportevenementen zijn erg onvoorspelbaar en het is onmogelijk om precieze waarschijnlijkheden toe te wijzen aan de verschillende mogelijke uitkomsten. Er zijn gewoon te veel variabelen. Daarom is het zaak om te proberen zo nauwkeurig mogelijk te zijn. 

Is geen enkele uitkomst aantrekkelijk in vergelijking met de odd? Dan spaar je het best je geld voor een andere weddenschap. 

Inzet gelijk, winst niet

Of je nu 10 euro inzet bij de ene bookmaker of 10 euro bij een andere bookmaker, de waarde van het geld dat je inzet blijft gelijk. Waar echter wel een verschil ligt is hoeveel je wordt uitbetaald als je de weddenschap wint. Bookmakers bieden vaak verschillende odds voor een bepaalde wedstrijd in een bepaalde sport, dus waarom zou je niet gaan vergelijken? Zo zou je bijvoorbeeld 10 euro op een weddenschap kunnen inzetten en de ene bookmaker zou je 50 euro kunnen aanbieden, terwijl een andere je 60 euro zou kunnen geven voor een overwinning. Iedere speler zou hier kiezen voor de bookmaker waarbij de return het grootst is. 

Odds vergelijken bij Voetbalwedden.net

Het kan tijdrovend zijn om odds te vergelijken bij de verschillende bookmakers, maar op de lange termijn kan het echt een enorm verschil maken in hoeveel geld je zou kunnen winnen met sportweddenschappen. Nogmaals, dit is niet om de indruk te wekken dat je gemakkelijk geld kunt winnen met sportweddenschappen, maar het is om het feit te benadrukken dat het maken van een weddenschap met regelmatig hogere notering in de loop van de tijd een enorm verschil kan maken.

Voetbalwedden.net vergelijkt de noteringen bij honderden wedstrijden in verschillende sporten en dat bij verschillende bookmakers. Op deze manier bespaar je zelf heel wat tijd met het vergelijken van deze odds en kan je met behulp van een eenvoudig overzicht snel bepalen waar je de meeste winst kan halen voor de weddenschap die je wilt plaatsen. 

Conclusie

Odds vergelijken bij verschillende bookmakers neemt heel wat tijd in beslag, maar kan ervoor zorgen dat je meer winsten maakt op de lange termijn. Daarom geloven we dan ook dat het een noodzakelijk gegeven is voor iedere zichzelf serieus nemende speler. Continu odds en quoteringen vergelijken met eigen wedstrijdvoorspellingen is essentieel in het herkennen van waardevolle weddenschappen.