Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing: Gary Anderson - Glen Durrant (PDC Premier League)

Door
Avatar donnynedved
Avatar donnynedved
donnynedved 1476 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 07-04-2021 23:14
Aangepast op 02-08-2022 11:50
Glen Durrant krijgt het aardig te verduren deze Premier League. Zal Gary Anderson hem de vierde nederlaag op rij toebrengen?

Verliest het Schotse duel

Gary Anderson is prima begonnen aan deze editie van de Premier League. Op de eerste speeldag speelde hij gelijk tegen de recente majorwinnaar James Wade, dinsdag voegde hij daar een overwinning op Nathan Aspinall aan toe.


Gisteren stond The Flying Scotsman tegenover landgenoot Peter Wright, die een dag ervoor nog zeer matig speelde tegen Michael van Gerwen. Dit keer had Wright misschien wel weer een set pijlen naar wens uitgekozen want hij haalde weer zijn normale niveau en won daarmee met 7-4 van Anderson. Snakebite deelde een gevoelige tik uit door op 4-1 te komen dankzij een 140- finish en bepaalde daarmee de wedstrijd. Toch kunnen we van Anderson zeker niet zeggen dat hij slecht speelde, hij haalde voor de derde dag op rij een gemidelde van ruim 98 en gooide 40% van de finishes raak.


Zakt nog dieper in het dal

Glen Durrant beleeft een jaar van twee uitersten. Vorig jaar won hij de Premier League en zette daarmee de kroon op zijn overstap van de BDO naar de PDC, dit jaar gooit hij op een niveau waarmee het maar de vraag is of hij door Q-School zou kunnen komen. Sinds hij vorig jaar het coronavirus opliep en hier goed ziek van was is hij alle automatismen kwijt en speelt hij zonder zelfvertrouwen. Zijn eerste twee wedstrijden deze week verloor hij met 7-3, gisteren kreeg hij zelfs een 7-0 whitewash van Dimitri van den Bergh. Niet direct omdat Dimitri op zijn best speelde, maar ook omdat Duzza zelf al zijn zestien kansen op een dubbel miste. Een heel klein lichtpuntje kan zijn dat zijn scores in vier van de laatste vijf legs meer richting zijn normale niveau gingen, hoewel dat er ook mee te maken had dat Dimitri deze simpelweg sneller afmaakte waardoor Durrant minder pijlen op een dubbel kreeg.


Voorspelling van onze expert "Anderson blijft steady qua scores"

Gisteren wonnen we nog een weddenschap op Van den Bergh to win & most 180s @ 1.90 tegen Durrant, helaas hebben de bookmakers inmiddels ook door dat dit veel te hoog was gezien de vorm van Durrant en krijgen we voor dezelfde weddenschap op Anderson odds van 1.50. Mijn alternatieve bet is daarom Gary Anderson over 95.5 average @ 1.83 (Betfair,Low). Gary gooide in de afgelopen drie dagen ruim boven deze line zoals ook twee van de drie tegenstanders van Durrant deden. Het gevaar ligt hem er natuurlijk in dat Durrant opnieuw al zijn dubbels mist waardoor Anderson geen legs heeft met alleen maar scorende pijlen (die het gemiddelde op kunnen krikken) en Anderson wellicht een leg met zeven gemiste dubbels erbij kan hebben zoals Dimitri gisteren had. Ondanks dat had ik de line op 96.5 ingeschat en durf ik hier een low stake aan.