Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing: Glen Durrant - Dimitri van den Bergh (PDC Premier League)

Door
Avatar donnynedved
Avatar donnynedved
donnynedved 1476 voorbeschouwingen
Gepubliceerd 06-04-2021 22:22
Aangepast op 02-08-2022 11:50
De Premier League of Darts is dit jaar spannender dan ooit, na twee dagen is er nog geen absolute favoriet te ontdekken en ook de degradatiestrijd lijkt lastig te voorspellen. Één speler lijkt echter niet in deze groep van tien thuis te horen, titelverdediger Glen Durrant is hopeloos uit vorm. Kan Dimitri van den Bergh zijn tweede overwinning deze week pakken?

Titelverdediger is degradatiekandidaat nummer één

Glen Durrant werd drie maal wereldkampioen bij de BDO en heeft sindsdien bewezen niets onder te doen voor de toppers bij de PDC. Naast halve finales op onder andere de World Matchplay (2x), World Grand Prix en Grand Slam of darts bereikte hij een ultiem hoogtepunt door de Premier League van 2020 te winnen. Hij sloot de competitie af als de nummer één en is daarmee de eerste speler die eerste eindigt in de reguliere competitie na zeven jaar hegemonie van Michael van Gerwen. Vervolgens wist Duzza ook de titel te pakken door in de play-offs van Gary Anderson en Nathan Aspinall te winnen.


De finale van de Premier League is zo ongeveer het laatste moment dat Durrant kon overtuigen, hoewel hij toen ook niet zijn beste niveau haalde. Een week na de finale werd hij positief getest op het coronavirus, waar hij duidelijk de consequenties van merkte. Toen hij vervolgens zijn rentree maakte tijdens de Winter Series en de Grand Slam of Darts zagen we dat het ook doorwerkte op zijn spel. We hebben de oude Durrant nog zelden teruggezien, ook een half jaar later nog niet. Hij startte de week met een 7-3 nederlaag tegen Nathan Aspinall waar Duzza slechts 88 per beurt gemiddeld gooide. Gisteren speelde hij een soortgelijke wedstrijd tegen Jonny Clayton waar hij opnieuw slechts 89 gemiddeld per beurt gooide en opnieuw met 7-3 verloor. Durrant gooide slechts één 180er in deze twintig legs in totaal.


Lijkt wel helemaal terug

Ook Dimitri van den Bergh heeft een mindere fase gekend. De Belg won vorig jaar in de zomer de World Matchplay en kwam daarmee de top tien van de wereld binnen maar liep twee maanden later een knieblessure op waar hij enkele jaren eerder ook al last van had. Hij wist zich aardig aan te passen en speelde geruime tijd met een brace waarna hij zich na een operatie afgelopen februari opnieuw moest aanpassen. Deze week lijkt hij echter weer als vanouds. Zo speelde hij maandag gelijk tegen Michael van Gerwen en gooide hij bijna 100 punten per beurt gemiddeld met een finishpercentage van 46%. The Dream maker maakte vooral indruk met een 164-finish. Gisteren speelde hij een spannende partij tegen Nathan Aspinall waar hij dit keer wel de zege over de streep kon trekken. Dit keer was hij finishend niet top (27% raak) maar moest hij het vooral van zijn scorend vermogen hebben met een gemiddelde van 103.7 per beurt en zeven 180ers voor een 7-5 overwinning.


Voorspelling van onze expert "Van den Bergh pakt de volle buit"

Glen Durrant lijkt de automatismen kwijt te zijn en is de gedoodverfde favoriet bij de bookmakers om laatste te eindigen. Dimitri lijkt juist terug te keren op zijn niveau van halverwege vorig jaar en moet deze wedstrijd gewoon kunnen winnen. Ik verwacht dat Durrant voor de derde wedstrijd op rij zal verliezen en daarnaast voor de derde keer op rij minder 180ers zal gooien dan zijn opponent: Van den Bergh Match Winner & Most 180s @ 1.90 (Unibet, Medium).